praegune kellaaeg 18.06.2025 15:46:36
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Kkris
HV vaatleja
|
21.08.2008 22:26:35
WiFi turvamine ja kasutusvõimaluse piiramine |
|
|
Minu lugu on järgmine.
Istun Elioni Kodulahenduse otsas, sisaldab see ka digi-tv'd ja on see suurem Speedtouch ruutermodem, mis toetab ka wireless ühendust.
Asi selles, et jagan wireless ühenduse kaudu Internetti ka oma naabrile, oleme kokku leppinud, et ta saab seda kasutada.
Mind ei huvita mida ta seal kellegagi räägib, kuid mind huvitab, et ta ei teeks minu ühenduse otsas midagi, mis on ebaseaduslik.
Igasugune piraattarkvara allalaadimine ja ka üleslaadimine on minu silmis out ja seega ei taha ma seda oma ühenduse kaudu lubada.
Sama kehtib ka filmide ja muusika kohta. Ühendus iseenesest on korralikult turvatud (WPA) ja ka tugeva parooli all.
Millised on minu võimalused piirangute seadmiseks?
Arvutite koha pealt ei ole ma päris "eile sündinud", kuid tulemüüride ja arvutivõrkude administreerimisega ei ole ma siiani eriti kokku puutunud.
Selles Speedtouch ruutermodemis on olemas tulemüür ja on olemas ka Paternal Control, mis võimaldab piirata ligipääsu teatud lehekülgedele, seal saab sisestada neid lehekülgi, millele minemist keelatakse või siis määrata lehekülje, millele keelamise asemel ümber suunatakse.
Lehekülgede keelamist oskan ma kasutada, kuid sellest pole palju abi. Probleeme näen eelkõige torrentites ja muudes failivahetusprogrammides.
Kas siin on keegi, kes teab selle Speedtouch ruutermodemi tulemüüri võimalusi? Olen ise seda natukene uurinud, kuid selgusele ei ole jõudnud. Ruuteri tulemüür ei tundu olevat just eriti suurte võimalustega.
Kodus on vedelemas ka üks WiFi ruuter ja üks vanem Pentium 3 protsessoriga arvuti, võib-olla saaks panna internetiliikluse läbi selle käima ning siis teise ruuteri wirelessi laiali kiirgama. Seda ei tahaks esmase lahendusena teha, võib-olla oskab keegi midagi paremat ja lihtsamat soovitada.
viimati muutis Kkris 22.08.2008 17:14:25, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
nah
HV veteran

|
21.08.2008 22:34:31
|
|
|
tsitaat: |
võib-olla oskab keegi midagi paremat ja lihtsamat soovitada.
|
Jah, räägi oma naabriga, et igasugune pira ja illegaalse tegevuse korral võtad neti talt ära.
|
|
Kommentaarid: 150 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
0 :: |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kkris
HV vaatleja
|
22.08.2008 17:19:33
|
|
|
See nüüd pole küll see lahendus, mida ma otsin. Kõik pätis ju teavad, et pättustega vahele jäädes saavad nad karistada, aga nad ikka teevad pättuseid.
Arvutivõrgunduse vastu on ka niinimetatud "sportlik huvi", seepärast ootan mõistlikke ettepanekuid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
24.08.2008 00:58:04
|
|
|
Mis WiFi ruuter sul on?
Alustada võiksid sellest, et keeraksid näiteks kinni P2P programmide enimkasutatavad pordid. Tegelikult, kui sa ise mingeid spets porte vajavaid programme ei kasuta ja lihtsalt netti surfamiseks, mängimiseks ja suhtlemiseks kasutad, siis võid südamerahus enamuse portidest kinni keerata. Mängude jaoks peaks saama enamikes ruuterites teha eraldi reeglid. Speedtouchi ruutermodemil on see funktsioon näiteks olemas. Osadel ruuteritel on võimalik isegi keelata ka programme, aga need on kallimad variandid. Ei oska sind täpsemalt juhendada - pead ise täpsemalt oma ruuteri tarkvara võimalusi uurima.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|