praegune kellaaeg 25.06.2025 20:38:18
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
29.07.2008 12:48:13
HP sülearvuti "kaotab" vahest kõvaketta |
|
|
mul kukkus paari nädala eest vähem kui 1m kõrguselt vaipkattega põrandale HP Pavilion sülearvuti ning peale õnnetust ei tundnud arvuti enam kõvaketast ära(BIOS'is näitas nagu HDD poleks ühendatud). Võtsin kõvaketta välja ning proovisin teise sülearuti taha ning seal töötas ilusasti. Testisin korra HD Tune tarkvaraga ning siis kahel korral tootjapoolse utiliidiga kogu ketta üle- mitte ühtegi viga pole. Kõikidele oma andmetele sellel kettal sain samuti ligi. Samas on kõvaketas selle sülearvuti pesas nii tihkelt(kruvide ja toetavate klemmidega) kinni, et ma julgelt välistaks IDE pesa viga saamise. Ubuntu Live CD pealt töötab sülearvuti kenasti(ainult et kõvaketast ei tunne temagi ära). Lisaks veel seda, et vahest BIOS leiab ketta üles ning boodib operatsioonisüsteemi kõvakettalt. Mingeid probleeme siis töötamisel pole, samas kui mingihetk jälle ei pruugi leida. Sülearvuti asendiga, et mingi nurga ll hoides ei töötaks vms, ma seda seostada ei oska. Tegin kaks fotot kah:

Kas probleemiks võib olla kõige tõenäolisemalt kukkumise järel tekkinud mikropragu emaplaadis(ehk siis parandamatu rike)? Või on veel ehk midagi sellist, mida kontrollida saaks? Ning oskab keegi öelda, mis rolli need klemmid seal teisel fotol HDD pesas täidavad?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.07.2008 13:03:37
|
|
|
mightythor: Sinu küsimus on Sinu vastus. Kukkumisel painutas ketas "ma raskusega" seda õrna ja pehmet, ning väga kehva trükkplaadi enda kinnituskonstruktsiooniga trükkplaati.
See koht võis ka juba varjatult varem olemas olla, kuna HP-de korpustes on trükkplaadid nagunii asendis kas "keerdus", või "propelleris", kuna kinnituste kõrgused erinevad omavahel "üsna mitu millimeetrit" tavaliselt!
Varjatud vea korral - väike "kõks" ja ühendust rohkem polnudki.
Ja nüüd on siis ainus variant - testri ja suurendusklaasi all see kadunud rada üles otsida. Ning kui rada käes, siis järgenb hoopis tõsisem operatsioon - selle koha selliselt fikseerimine, et see koht enam kunagi rohkem painduda ei saaks.
Ise lappisin just paar päeva tagasi painutus-kahjustusega HP Compaqi - täiesti lapitav oli - muide
|
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
29.07.2008 16:24:13
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
mightythor: Sinu küsimus on Sinu vastus. Kukkumisel painutas ketas "ma raskusega" seda õrna ja pehmet, ning väga kehva trükkplaadi enda kinnituskonstruktsiooniga trükkplaati.
See koht võis ka juba varjatult varem olemas olla, kuna HP-de korpustes on trükkplaadid nagunii asendis kas "keerdus", või "propelleris", kuna kinnituste kõrgused erinevad omavahel "üsna mitu millimeetrit" tavaliselt!
Varjatud vea korral - väike "kõks" ja ühendust rohkem polnudki.
Ja nüüd on siis ainus variant - testri ja suurendusklaasi all see kadunud rada üles otsida. Ning kui rada käes, siis järgenb hoopis tõsisem operatsioon - selle koha selliselt fikseerimine, et see koht enam kunagi rohkem painduda ei saaks.
Ise lappisin just paar päeva tagasi painutus-kahjustusega HP Compaqi - täiesti lapitav oli - muide  |
ma ei taha hästi uskuda, et kõvaketas seda tegi, sest ta on kruvidega sahtlis kindlalt kinni ning see sahtel omakorda kruvide ning plastiknagadega korpuse küljes. Siiski ma ise kardan samuti, et tegu ikkagi mingi mõraga trükkplaadis on, mis siis teatud nurga all avaldub. Muidugi eriline jama on siis kui on rada ka trükkplaadi sees viga saanud... Aga nii huvi pärast kas keegi teab miks need kaks metallist klemmi seal HDD pesas on? Kui HDD oma sahtlisse panna(nagu ta mul esimesel fotol on) ja see sahtel koos HDD'ga oma pessa tõsta, siis HDD sahtel lühistab need klemmid...
Aga tahanteada sa jootsid siis rajad kokku? Või kuidas sa murdekoha ühendasid?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.07.2008 16:40:59
|
|
|
mightythor: Ära arva midagi, et see pehmest plastist korpus (raam) ja need nõrgad plastkinnitused nii jäigad või tugevad oleks, et sellist rasket asja, nagu kõvaketas ideaalselt paigale fikseerida.
Võin tuua näite: Mul on praegu laiali üks HP, mis laual käib ja läppari "kitsas kastis mitte". Selleks et ta läppari kastis töötaks, tuleb sellele emaplaadile aretada "metallist tugiraam", et see pehme plastkorpus seda õnnetut emaplaati ei väänaks ei ühes ega teises suunas.
Katkiseid radu - jooteid ikka lapitakse parandamistega. Kas siis ülejootmisega või siis "paikamisega". See lahenduse leidmine ja otsuse langetamine toimub tavaliselt ikkagi töö käigus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
walwur
Kreisi kasutaja
|
07.08.2008 22:31:49
|
|
|
tahanteada, su jutt ajab hirmu nahka,omal on ML N760-v,ja olen märganud kui palju korpus väändub kui läpparit siit või sealt liigutada
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
07.08.2008 22:47:08
|
|
|
walwur kirjutas: |
tahanteada, su jutt ajab hirmu nahka,omal on ML N760-v,ja olen märganud kui palju korpus väändub kui läpparit siit või sealt liigutada  |
Sellelt pannilt ei tasu kettaga seotud asju karta peale ketta enda lihtlabase ülesütlemise. Üks levinud viga on see, et käetoe pealmise hõbedase osa nurgad ära murenevad ja nii mõnelgi masinal olen näinud nimetatud nurkadest tükke väljas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
walwur
Kreisi kasutaja
|
07.08.2008 23:02:25
|
|
|
tsitaat: |
Üks levinud viga on see, et käetoe pealmise hõbedase osa nurgad ära murenevad ja nii mõnelgi masinal olen näinud nimetatud nurkadest tükke väljas.
|
siLc, Ära arvasid ,mul ongi yhes nurgas pragu,juba ammu nuputan et millest see.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
08.08.2008 09:42:44
|
|
|
walwur: siLc: Ärge olge naiivsel arvamisel, et kui pehmest plastist korpus väändub edasi-tagasi "propellerisse" või "kaardu", et siis trükkplaat on raskest rauast ja ei väändu kuhugi.
Trükkplaat väändub täpselt samuti samas suunas, kuhu korpuski väändub. Kogu küsimus on hoopis selles, et kui hästi on igasugused detailid trükkplaadi küljes kinni või kui katkevad või mittekatkevad on ühendusrajad trükkplaadil.
Olen ise juba mitmele läptopile korpusesse aretanud "lisatugesid", et korpus ei saaks läbi väänduda ja et koos sellega ei tekiks ka trükkplaadi läbipaindeid.
Ühe HP DV 6000 seeria läpaka ümberehitamisega lõpetasin, tõenäoliselt täna alustan HP Compaqi Äriklassi läpparile tugede sissearetamisega, et trükkplaat mingil juhul painutust ei saaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
08.08.2008 12:17:46
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
walwur: siLc: Ärge olge naiivsel arvamisel, et kui pehmest plastist korpus väändub edasi-tagasi "propellerisse" või "kaardu", et siis trükkplaat on raskest rauast ja ei väändu kuhugi.
Trükkplaat väändub täpselt samuti samas suunas, kuhu korpuski väändub. Kogu küsimus on hoopis selles, et kui hästi on igasugused detailid trükkplaadi küljes kinni või kui katkevad või mittekatkevad on ühendusrajad trükkplaadil. |
Kust võtad, et ma sellisel arvamisel olen Küll võin osaliselt nõus olla sellega, et päevinäinud (1,5a+) sellise läppari (tootjanimi Quanta TW3A) korpus väändub tugevalt - hoidsin asja ühte sellist käes ja minevikus veel paarkümmend sellist käest läbi käinud. Samas ei ole neil sugugi mittekäivitumise põhiviga äraväntsutatud emaplaat, isikliku kogemuse järgi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|