Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  OziExplorer märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 24.05.2008 14:43:39 OziExplorer vasta tsitaadiga

Kas seegi on sellist tarkvara proovinud? Ostsin Nokia 6110 Navigatori, siis ostsin sinna GPSmaps tarkvara. Selle tarkvara abil saab ise kaarte sisse laadida.
Enne aga peavad olema need kaardid kordinaatidega varustatud, kasutades selleks OziExplorer tarkvara. Kaardid sain GoogleEarth'ist, JPG kujul. Kahe punkti asukohad jätsin meelde ning kirjutasin üles kordinaadid. Siis laadisin kaardi OziExplorerisse ja andsin kahele punktile kordinaadid. Selle järgi tegi OziExplorer eraldi faili nende parameetritega. Siis laadisin mõlemad failid PCsuite kaudu mobiili ja aktiveerisin kaardi GPSmap tarkvaraga. Häda on aga selles, et asukoht on mingi 200m vale koguaeg (tegin testi Tallinna kaardiga). Arvan, et äkki sisestasin OziExplorerisse kordinaadid valesti või siis olid OziExploreri settingus vale parameetrite standard.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 24.05.2008 15:00:03 vasta tsitaadiga

Ma olen kasutanud küll. Ise kaarte pole peale ehitanud, kuna pole hetkel ühe teise progega kasutusel olevast paremat kaarti leidnud.

Viga võis sul sisse tulla näiteks erinevast koordinaatide formaadist, ehk siis hddd.mm.mmm vs. hddd.mm.ss,s või siis on kummaski kasutusel WGS84 asemel midagi muud...

Samas ei saa ju ka välistada seda, et kalibreerisidki kaardi valesti.

vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 24.05.2008 16:11:10 vasta tsitaadiga

bigmarx kirjutas:
Ma olen kasutanud küll. Ise kaarte pole peale ehitanud, kuna pole hetkel ühe teise progega kasutusel olevast paremat kaarti leidnud.

Viga võis sul sisse tulla näiteks erinevast koordinaatide formaadist, ehk siis hddd.mm.mmm vs. hddd.mm.ss,s või siis on kummaski kasutusel WGS84 asemel midagi muud...

Samas ei saa ju ka välistada seda, et kalibreerisidki kaardi valesti.

Tänud, oligi nii et GoogleEarth andis algul minutid/sekundid, kuid OziExplorer tahtis minutites. Panin GoogleEarth'i miinutite peale ja tegin uue kaardi -
nüüd näitab täpselt. Muidu see GPSmaps on hea tarkvara, ei vaja internetiühendust. Paljud mobiili-proged kas vajavad kindlasti (GoogleMaps, kuigi väga hea kaart) võisiis kasutavad vajadusel (NokiaMaps,NokiaNavigator). Kui unustate internetiühenduse ära keelata, siis võib üllatuseks olla kopsakas GPRS side tasu.
GPS ise ei vaja internetiühendust, see "liides" on ainult kiiremaks asupaiga leidmiseks. Aga seda kaart mis mul vaja oli, polnud ei Route66'l, ei Nokial ning milleks üldse otsida, GoogleEarth'ist saab väga korraliku kaardi ja OziExplorer'i ning GPSmaps (oskab ise kaarte vahetada vastavalt asupaigale) abil lihtsa
vaevaga oma mobiili.
tagasi üles
Ricard
HV kasutaja

sõnum 25.05.2008 09:12:00 vasta tsitaadiga

Kas asja saaks tööle ka Nokia N82 peal?
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 25.05.2008 11:06:36 vasta tsitaadiga

Ricard kirjutas:
Kas asja saaks tööle ka Nokia N82 peal?

Jah, GPSmap toetab N82 telefoni samuti, tõenäoliselt kõiki GPS'iga varustatud S60 tooteid.
http://www.softwaremarket.nokia.com/?action=productDetails&pID=2251&uaid=269&lang=en
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  OziExplorer
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.