Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
15.05.2008 16:54:43
mida teeb tindiprinteri juures paper sensor? |
|
|
mul Canon iP4000 ütleb, et tal paper sensor ei tööta ning seega printida ma ei saa. Mul ei õnnestunud seda juppi asenduseks ka leida(vaatasin ebay'st ning erinevatest veebipoodidest). Tegu paistab olevat mingi lihtsamat sorti elektroonilise seadmega, kuid kas tema ylesandeks on aru saada kas paber on sahtlis või mitte? Ning võibolla keegi isegi oskab öelda, mis on reegline selle seadme katki mineku põhjuseks?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
15.05.2008 17:17:52
|
|
|
tüüpiliselt on tegemist lihtlabase mikrolülitiga
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
15.05.2008 17:58:38
|
|
|
XYZ kirjutas: |
tüüpiliselt on tegemist lihtlabase mikrolülitiga |
jajah, seda arvasin ma ise ka. Et paberi raskuse all tekib klemmide vahel kontakt ning saadetakse printerile signaal, et paber on sahtlis?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
15.05.2008 18:12:02
|
|
|
ei ole mikrolülitid - on optiline tuvastus (optiline paar, mille vahel olev katik katkestab kiire ). Seega võib olla tavaliselt probleem optilise kanali vahele sattunud saastas, murdunud katikus vms.
paberit kontrollitakse selle klassi masinatel peale sissetõmmet- kindla aja jooksul peab paber mehhaanikas liikudes liigutama paberisensori katiku eest. Kui hilinetakse või juba käivitamisel on sensor paigast, antakse veateade.
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
15.05.2008 18:17:03
|
|
|
kännuämmelg, mikrolüliti või optikaga andur - eks see oleneb valmistajafirmast ja tootemudelist, mõnel printeril võib olla ka kondensaatori põhimõttel töötav andur. Tehniliselt/elektroonselt on selleks tegelikult palju võimalusi.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
15.05.2008 18:22:16
|
|
|
võib olla aga pole - vähemalt ei tule hetkel küll oma 8 aastasest printerite remondipraktikast sellist elukat meelde (sahtli andureid siinkohal ei arvesta).. aga siin võib olla tegemist ka skleroosi ning liialt ammuse teemaga 8)
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
15.05.2008 18:37:20
|
|
|
Kui ma järgi mõtlen, siis need printerid, millel ma kindlalt tean mikrolüliteid kasutusel olnud, need on üle kümne aasta vanad. Uuematel pole mul olnud põhjust järgi uurida. Ja kondensaatoripõhimõttest olen vaid kirjandusest tehnilise võimalusena lugenud, kas praktikas on rakendatud, seda ma ei tea, lisaboonus küll oleks automaatne paberi paksuse tuvastamine.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
15.05.2008 18:43:28
|
|
|
kännuämmelg kirjutas: |
ei ole mikrolülitid - on optiline tuvastus (optiline paar, mille vahel olev katik katkestab kiire ). Seega võib olla tavaliselt probleem optilise kanali vahele sattunud saastas, murdunud katikus vms.
paberit kontrollitakse selle klassi masinatel peale sissetõmmet- kindla aja jooksul peab paber mehhaanikas liikudes liigutama paberisensori katiku eest. Kui hilinetakse või juba käivitamisel on sensor paigast, antakse veateade. |
aga kas mikrolüliti on vaid nendel kasutusel, kus on sahtlis paberit, mis siis massiga mingit kikrolülitit ühendatuna hoiab?
Tegin ühe pildi kah ülemisest sissevõtuavast(seal esines probleem): http://img140.imageshack.us/my.php?image=img5096ey8.jpg
Kogu printeri pilt on see:
Aga ühesõnaga seda sensorit(ilmselt siis optilist) tuleks otsida vahetult sissevõtu ava tagant? Kui jah, siis ma alustaks kerge suruõhuga sinna sissevõtu ava suudmele
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
15.05.2008 19:03:51
|
|
|
mikrolüliti lülitamine nõuab piisavat jõudu või jõua õla pikendamisel elastika kasutamist -proovi ette kujutada ühe paberilehe tekitatavat raskust ning sellega seotud lülitusahela täpsust 8)
mis nüüd IP4000 puudutab, siis seda paberiandurit käivitavat kangi Sa ei tohiks ilma masinat laiali lõhkumata näha.
Kuna tegemist on ka kahepoolset paberimäärimist võimaldava masinaga, võib kägu panna ka dupleksosa- masina alt pääseb ligi.
kahjuks pole seda masinat otseselt laiali võtnud, seega ei oska täpsemalt juhendada (minu aktiivne remont lõppes enne selle mudeli sündi)
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
15.05.2008 19:50:45
|
|
|
tänud kännuämmelg ja XYZ! Küsiks veel vaid seda, et miks selline sensor üldse vajalik on? Sest ta pole ju selleks kui paberit pole. Kui paberit pole, siis ei anta seda veateadet, vaid öeldakse, et lisa paberit. Siis peab paberi olemasolu kontroll veel ennem seda paper sensorit käima. Miks aga paper sensor peale paberi olemasolu kontrolli veel tarvilik on?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
15.05.2008 19:55:44
|
|
|
Et printer oskaks paberi algusest trükkimist alustada
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
15.05.2008 20:03:35
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Et printer oskaks paberi algusest trükkimist alustada |
selge pilt
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
15.05.2008 20:04:18
|
|
|
ma tõesti ei tea, kas sel printeril alumises sahtlis paberi olemasolu kontrollitakse, pigem arvan, et mitte. ülemisest kindlasti mitte.. ja nagu ma juba varem mainisin, on taolise klassi masinate puhul "paberisensor" universaalne vahend - kontrollib ta paberi saabumist trükipea lähedusse. See sensori mõjutamine annab printerile ka teada, millal trükipead liigutada, niong paberi läbiliikumisel vastupidiselt mõjutatav sensor annab teada tsükli lõppemisest.
kallimatel printeritel (ka teistel tootjatel, teistel mudelitel) võib olla sensoreid rohkem ning ka teistsuguseid funktsioone
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.05.2008 20:15:40
|
|
|
mightythor: Andur on ehituselt "pöörlev platmassitükk" ja kõige tõenäolisemalt on kas määre kuivanud või siis paberitükk vahele jäänud, et see andur rohkem pöörelda ei saa 8)
Et kui ära puhastad, siis töötab nii mis mühiseb, edasi.
Kui hoob on ära murdunud, siis meisterdad mõnest teisest platmassitükist uue hoova ja liimid (sulatad) selle vana sõlme külge.
Valmis
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |