Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Barracuda IV silent/performance reziimi seadmine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
bladerunner
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.04.2003 13:11:24 Barracuda IV silent/performance reziimi seadmine vasta tsitaadiga

HDD ise on Seagate Barracuda IV 80GB, 7200RPM. Hästi vaikne, kiire samuti.
Nüüd selline küsimus, et osade firmade ketastele saab öelda, et tööta nüüd 'silent' reziimis. Siis peaks HDD põhimõtteliselt veidi vaiksem olema kuigi 'seek time' on veidi suurem ja ketas aeglasem siis.

Sellel Barracudal ma nagu sellist seadistamise võimalust ei leidnud? Teab keegi, saab seda siiski teha või mitte?
Tirisin omale selle DiscWizard Starter'i aga see oli selline veidrik, et kirjutas ennast küll ühe floppy peale aga bootides küsis teist veel lisaks mida mul talle loomulikult pakkuda polnud... icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 168 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Deep Fury
Kreisi kasutaja
Deep Fury

sõnum 15.04.2003 13:15:54 Re: Barracuda IV silent/performance reziimi seadmine vasta tsitaadiga

Seagate kodukal peaks see reziimi sättimise utiliit olemas olema. Pole ise kasutanud aga väidetavalt pidid jah enamus Seagate kettad vaikimisi vaiksema reziimi peale keeratud olema.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
ahsoous
HV vaatleja

sõnum 15.04.2003 13:58:55 vasta tsitaadiga

Disk wizard starter vajas küll kahte ketast, ega sul midagi kahe silma vahele ei jäänud? Seadistamise koha pealt parem kaasa ei räägi, aga tõesti on vaikne ketas
tagasi üles
tommionu
tubli telepoiss
tubli telepoiss
tommionu

sõnum 15.04.2003 19:19:58 vasta tsitaadiga

kunagi oli seagate disc utiliit jah ühe ketta peal, nüüd aga juba mõnda (terve see aasta ja võib-olla ka juba eelmise aasta lõpust) aega 2 ketta peal ...
aga seal sai minu mäletamist mööda ainult vaadata kas seagate ketta infi igasugust, teha partitisioone jne, või siis kirjutada nulle icon_razz.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
jyrgen
Kreisi kasutaja
jyrgen

sõnum 15.04.2003 21:22:48 vasta tsitaadiga

Ma sain kunagi sama Seagate Barracuda IV 80GB 7200RPM edukalt mõjutada IBM-i vastava utiliidiga. Muide ta oli vaikimisi kõige vaiksemas asendis, eks seepärast ongi vaikuse poolest tuntud. Ühesõnaga ma sain teda lärmakamaks keerata, aga algsest vaiksemaks mitte.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
RvD
Kreisi kasutaja

sõnum 15.04.2003 21:25:07 vasta tsitaadiga

jyrgen kirjutas:
Ma sain kunagi sama Seagate Barracuda IV 80GB 7200RPM edukalt mõjutada IBM-i vastava utiliidiga. Muide ta oli vaikimisi kõige vaiksemas asendis, eks seepärast ongi vaikuse poolest tuntud. Ühesõnaga ma sain teda lärmakamaks keerata, aga algsest vaiksemaks mitte.

Ja kiiremaks kah läks ve?
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
Joss
HV veteran
Joss

sõnum 15.04.2003 21:36:05 vasta tsitaadiga

Seagate Automatic Acoustic Management Utility
seaaam.exe

google ja http://www.filemirrors.com/ abx
Kommentaarid: 241 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 211
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.04.2003 23:56:48 vasta tsitaadiga

Niih, katsetasin siin veidi selle IBM-i utiliidiga. Kiirust testisin sellise asjaga nagu HD Tach 2.61.
Maksimaalne lugemiskiirus ja keskmine lugemiskiirus jäid praktiliselt samaks, mõlemad olid vastavalt 43xxx ja 366xx kb/s.
Ainus mis märgatavalt muutus oli 'seek time', vastavalt siis 15.5-15.9 vs 13.5.

Kui see Automatic Acoustic Management välja lülitada, siis on kõrvaga kuulda selline vaikne tärin mida ketas seek'des teeb.
Üldiselt lülitasin ta sisse tagasi, see kiiruse vahe pole õnneks märgatavalt suur.
Kommentaarid: 168 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Barracuda IV silent/performance reziimi seadmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.