Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Office 2003 EST (kas see on siis eesti keel?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Number47
Kreisi kasutaja
Number47

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.09.2005 09:09:49 vasta tsitaadiga

veel soome keelsetest OS'idest. Mu vanal Mac Performal on soomlaste macOS. no kottigi ei saa aru
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Margo704
HV kasutaja

sõnum 21.09.2005 16:46:26 vasta tsitaadiga

volume label - köitemärgend thumbs_up.gif
maakas1
HV kasutaja
maakas1

sõnum 18.12.2007 17:15:58 vasta tsitaadiga

Probleem on keeruline just sellepärakast, et arvutikasutajad ikka enamvähem teavad, misasjad on bitid ja baidid ja draiverid jne.. Kui see kõik tõlkida lihtsasse eesti keelde (tükid, ampsud, juhtijad), ei saaks keski aru, millega tegu on. Eespool siin oli juttu sellest, kuidas võiks sõna selgitada selle põhimõtet. Seeda arvan mina ka, lihtsalt eelkõneleja sõnastas paremini:P
Ja nagu ka teada, siis teistesse keeltesse NIMESID ei tõlgita. nt. Windows ei saa tõlkida kui Aknad vms. Rääkimata neist Pisipehmetest jne.
Neid on muidugist naljakas lugeda, kes tahab selliseid termineid kuhjaga, siis võtke EKI Tõbras (eesti keelde tõlkiv brauser), mis kasutab otsetõlget ja võtke sellega ingliskeelne microsofti leht lahti.
Mina kasutasin vahepeal Astonit (exploreri asendaja, millega saab välimust ja funktsioone muuta). Seal tõlkisin igasugu menüüsid ja asju võimalikult debiilselt (a-La Shit Down või retard)
Jälle üks huvitav ala, millega tegeleda.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 27
tagasi üles
mOnster
Kreisi kasutaja
mOnster

sõnum 18.12.2007 23:15:35 vasta tsitaadiga

an*al podri tüürel icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 76
tagasi üles
JakobM
HV vaatleja

sõnum 06.12.2008 13:15:42 vasta tsitaadiga

Minu tagasihoidlik arvamus on, et informaatika lingua franca oleks siiski inglise keel.
Ma ei sära küll rahvuslusega, aga ma leian, et standardina oleks see ääretult kasulik. Raalid ja internet on siiski rahvusvahelise suunaga ja nö. kodukeelsed väljendid tekitavad liigset segadust.
Näiteks võib sisse tuua, et kui otsida arvutil esinevatele probleemidele lahendusi, siis ingliskeelsete lahenduste valik on tunduvalt laiem ja kiiremalt leitav, kui eestikeelsete.
Neil, kel esimesed ja ka teisesed arvutikogemused ingliskeelselt käes, neil on jah kerge ümber harjuda. Usun isegi, et lugedes eestikeelseid termineid, mõtlevad nad toiminguid tehes siiski inglise keeles. Aga vaesekesed, kes alustavad arvutitega eesti keeles ja kunagi peaks suhtlema mõne rootslase, soomlase, inglasega...
(suutmata seda kuidagi loogiliselt eelnevasse teksti paigutada: Olen kuulnud ka kurbadest lugudest noortest praktikantidest, kes ei ole saanud firmades hakkama puhtalt sellepärast, et firmade töökeel on inglise keel ja nad pole seda vallanud.)
Näen seda olukorda sellise mätta otsast.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Office 2003 EST (kas see on siis eesti keel?) mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.