Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
05.04.2008 17:38:04
millise kooditabeli järgi toimub klaviatuurilt sisestamine |
|
|
kui ma vajutan mingit klahvi klaviatuuril, siis millise kooditabeli järgi ta elektrisignaalidest mulle täheks ümber teisendatakse? Küsin seda sellepärast, et mul on klaviatuuril kas kaks rada lühises või üks rada katki. Näiteks vajutades "Enter", trükitakse mul "ä" ja siis "Enter". Ma ise kahtlustan, et mul on kaks rada lühises, kuid pole selles päris kindel. Kinnituse saamiseks olekski tarvis teada seda kooditabelit, mille järgi signaalid tähtedeks konverditakse. Oskab keegi aidata?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
05.04.2008 20:15:19
|
|
|
mispidi kooditabel asjasse puutub?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
05.04.2008 22:31:40
|
|
|
londiste kirjutas: |
mispidi kooditabel asjasse puutub? |
kooditabel pole vist õige termin. Aga selge on ju see, et vajutades klaviatuuril mingit tähemärki, näiteks number 8, siis saadetakse klaviatuurist arvuti suunas mingi 0'de ja 1'de jada. See 0'de ja 1'de jada peab aga olema standardne, sest muidu ei saaks kasutada näiteks erinevaid klaviatuure. Mina tahaksin sellist tabelit näha, kus oleks toodud vaste sellele number 8'le ja siis ka kõigile teistele tähemärkidele.
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
06.04.2008 00:50:02
|
|
|
ehh, radade lühise puhul pead pigem konkreetse klaveri lahti harutama ja radu uurima.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
06.04.2008 01:11:01
|
|
|
http://www.theskull.com/javascript/ascii-binary-list.html
vist panin puusse
koolis on küll tehtud taolisi katseid, ehk on kuulatud porti ja siis mingi programm on graafiku joonistanud kõrge (1) ja madala(0) signaaliga, shifti vajutamine tegi sisestatava koodi pikemaks vist.
klaviatuurilt "f" sisestamine näeb nii välja igastahes: http://carl.pri.ee /side/lab3/karlf.png
sry tühiku pärast, aga koos kaldkriipsuga tsensuur sööb mu urli ära
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Valdars
HV veteran

|
06.04.2008 01:31:47
|
|
|
Klaviatuuril ei olegi mingit kindlat kooditabelit, kus signaalid koos vastavate tähtedega. Nupuvajutusel saadetakse lihtsalt vastav signaal arvutisse, kus juba tarkvara otsustab vastavalt valitud laotusele, mis täht vastab mis signaalile.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
06.04.2008 02:04:23
|
|
|
Valdars kirjutas: |
Klaviatuuril ei olegi mingit kindlat kooditabelit, kus signaalid koos vastavate tähtedega. Nupuvajutusel saadetakse lihtsalt vastav signaal arvutisse, kus juba tarkvara otsustab vastavalt valitud laotusele, mis täht vastab mis signaalile. |
et kui MS'i Notepad'il on vaikimisi encoding ANSI, siis selle järgi tehakse ka signaalidest tähemärgid? Ning kui Notepad'il oleks vaikimisi encoding ASCII, siis tehtaks selle tabeli järgi?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
07.04.2008 14:55:23
|
|
|
Võta klaver lahti ja puhasta ära.
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|