Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  ASUS P4C800 Deluxe bios nässus? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Medikas
HV vaatleja

sõnum 28.03.2008 11:59:17 ASUS P4C800 Deluxe bios nässus? vasta tsitaadiga

Heips. Paluksin abi oma arvuti taas tööle saamiseks. Lugu ise järgmine. Pealkirjas mainitud emaplaadiga arvuti oli viimasel ajal buutides hakanud andma teateid ekraanile a'la [F1] to run Setup, [F2] to load Default and continue ning ka kell oli 2002 aastasse ununenud üsna tihti. Ka "wrong CMOS cheksum" teadet tuli ette.

Biossi uuesti seadistades sai normaalselt tööd edasi teha. Seetõttu siis oletasin, et biosi patarei on ära väsinud ja vajab vahetust. Eile ostsin uue patarei ja viskasin vana välja (ilusti arvut välja lülitatud, saba tagant ära, staatika vältimiseks üks käsi pidevalt arvuti metallkorpuse küljes). Peale patarei vahetust aga arvuti enam mingit (boot) pilti ette ei võta, mingeid veateate piiksusid kah ei tule. Võtsin tagant ära kõik IDE ja SATA seadmed, flopi, ei miskit. Clear CMOS sai ka tehtud, ööseks sai patarei välja võetud, et ehk hommikul siis arvuti käivitub, aga ei miskit. Videokaart on ATI radeon 9600XT kiviga, igaks juhuks ühendasin monitori ka tavapärase DVI väljundi asemel VGA väljudisse, et ehk pritsitakse boot pilt sinna, ikka ei miskit. Arvutit pole ka kunagi klokitud, et sealtkaudu miskit jama oleks tulnud. Emaplaadi toitepistikud logistasin kah üle, mälud mälupesades kah, ehki patarei vahetuse ajal neid üldse ei puutunud.

Mida ette võtta?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 28.03.2008 17:47:19 vasta tsitaadiga

toitega on ikka kõik korras? PSU sisse lülitamisel +5V standby on olemas?
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
Medikas
HV vaatleja

sõnum 28.03.2008 22:28:38 vasta tsitaadiga

Arengud siis järgmised. Toitepinged said kõik töötavalt emaplaadilt üle mõõdetud, kõik olid viimase peal korras. Järgmisena läksin biossi chip näpus Tevalo (Elfa) tublide poiste juurde ja võtsin sealsete vahenditega ette biossi chipi flashimise, kuna kahtlustasin selle chipi riknemist või siis juba varasema rikke esiletulekut patarei vahetamise käigus. Kahtlused osutusid õigeks ja nüüd kirjutan juba siin flashitud biossiga aevuti tagant icon_biggrin.gif
Samas (tulevasi) muresid võib selle biossi chipiga veel ette tulla, kuna aegajalt arvuti käivitamisel (mitte restardi tegemisel) kui toide on mõnda aega ära olnud jääb arvuti toppama kirjaga "Checking NVRAM". Teinekord aitab lihtsalt restart nupu muljumine aga paar korda olen pidanud ka Clear CMOS tegema icon_sad.gif
Peab vist uue chipi vaatama kui probleemid sagenevad.
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 29.03.2008 03:01:47 vasta tsitaadiga

Medikas kirjutas:
Arengud siis järgmised. Toitepinged said kõik töötavalt emaplaadilt üle mõõdetud, kõik olid viimase peal korras. Järgmisena läksin biossi chip näpus Tevalo (Elfa) tublide poiste juurde ja võtsin sealsete vahenditega ette biossi chipi flashimise, kuna kahtlustasin selle chipi riknemist või siis juba varasema rikke esiletulekut patarei vahetamise käigus. Kahtlused osutusid õigeks ja nüüd kirjutan juba siin flashitud biossiga aevuti tagant icon_biggrin.gif
Samas (tulevasi) muresid võib selle biossi chipiga veel ette tulla, kuna aegajalt arvuti käivitamisel (mitte restardi tegemisel) kui toide on mõnda aega ära olnud jääb arvuti toppama kirjaga "Checking NVRAM". Teinekord aitab lihtsalt restart nupu muljumine aga paar korda olen pidanud ka Clear CMOS tegema icon_sad.gif
Peab vist uue chipi vaatama kui probleemid sagenevad.

sa urgitsesid mingi terava riistaga selle kivi sealt pesa seest välja? Ning kas Tevalos otsiti sinu BIOS' emaplaadi tootja kodulehelt, pandi kivi programmaatorisse ning flash'iti üle? ma pole ise kunagi midagi sellist teinud...sellepärast tunnen huvi.
tagasi üles
Medikas
HV vaatleja

sõnum 29.03.2008 09:22:56 vasta tsitaadiga

icon_razz.gif Ei, mingi terava asjaga ma küll mikroskeeme urgitsemas ei käi. Kiibi eemaldamiseks pesast kasutasin SELLIST tööriista. Too mul olemas, kuna aegajalt tuleb firmwarega kiipe teatud seadmetel (mitte arvutid) vahetada.
Ja Biossi faili otsisisin ikka ise tootja lehelt eelnevalt üles ning Tevalosse läksin mälupulk näppus.
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 29.03.2008 12:13:27 vasta tsitaadiga

Medikas kirjutas:
icon_razz.gif Ei, mingi terava asjaga ma küll mikroskeeme urgitsemas ei käi. Kiibi eemaldamiseks pesast kasutasin SELLIST tööriista. Too mul olemas, kuna aegajalt tuleb firmwarega kiipe teatud seadmetel (mitte arvutid) vahetada.
Ja Biossi faili otsisisin ikka ise tootja lehelt eelnevalt üles ning Tevalosse läksin mälupulk näppus.

ma just sellepärast imestasingi, et ma ise ükskord ühel katkisel emaplaadil lihtsalt naljaviluks nokkisin teda noaga välja ning lõpuks lõhkusin selle pesa ära, kus ta sees oli. Aga palju sedasi maksma läks?
tagasi üles
Medikas
HV vaatleja

sõnum 30.03.2008 12:46:05 vasta tsitaadiga

Maksnud veel pole aga 100kr peaks minema. Jutt oli, et maksan ainult siis kui flashitud bioss koos plaadiga tööle läheb. Esmaspäeval võtan Tevaloga ühendust, aumeeste mäng ikkagi.
Takkajärgi leidsin suht sarnase probleemiga ja probleemi lahendusega teema siit. Ehk siis tõenäoliselt tuleb mul ka edaspidi biossi kiip välja vahetada.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  ASUS P4C800 Deluxe bios nässus?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.