Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  WinXP Shutdown protseduuri haldamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 17.03.2008 15:00:52 vasta tsitaadiga

sellist kataloogi pole icon_wink.gif
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 17.03.2008 15:04:53 vasta tsitaadiga

wicked kirjutas:
XYZ kirjutas:
Kuna kõik start-menüü nupud/valikud on tegelikult shortcut-failikesed My Documents õiges allkataloogis, siis idee poolest saab soovi korral nad kõik üle käia ja igaühel lasta hoopis mingit bat-failikest käivitada (mis muuhulgas ka ettenähtud asja mingil sobival hetkel käivitab)..........

Seda kataloogi tahaks täitsa näha, kus Log Off ja Shut Down shortcutid asuvad.
No ma ei otsinud kõiki üle, kui need on erilised, siis on........ Sel juhul aga peaks registrys nende kohta midagi leiduma
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 17.03.2008 15:20:19 vasta tsitaadiga

"Turn Off Computer" on kompileeritud faili %windir%\system32\shgina.dll vähemalt on see ainus koht, kus sellise teksti leidsin. Kuna gina-failid on seotud sisse-väljalogimisega ja shgina.dll nimetuseks on "Windows Shell User Logon", siis tõenäoliselt seal ta asubki.
Kes keedab kokku uue töötava shgina.dll faili, mis võimaldaks shutdown skripti ise valida? icon_smile.gif

PS. Registris teksti "Turn Off Computer" ei sisaldu. "Turn Off" leidub siin ja seal, aga need pole seotud arvuti väljalülitamisega.
Kui klassikalist väljalülituse käsku nii lihtsalt täielikult ümber suunata annaks, oleks see maiuspala viiruse- ja nuhkvarakribajatele. Niigi kleebitakse sinna rämpsu külge, aga vähemalt põhiline protsess jääb üldjuhul terveks.

viimati muutis Dogbert 17.03.2008 15:22:04, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 17.03.2008 15:22:13 vasta tsitaadiga

Iga asjalik programmeerija kellele sa esmalt selle dll-faili lähtekoodi annad icon_lol.gif

P.P.S
Tegelikult annab ja paar viirust isegi teevad just sealtkaudu oma tempe.....
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 17.03.2008 16:17:35 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Iga asjalik programmeerija kellele sa esmalt selle dll-faili lähtekoodi annad icon_lol.gif

Ei noh, lähtekoodiga poleks see eriline probleem muidugi icon_rolleyes.gif
XYZ kirjutas:

Tegelikult annab ja paar viirust isegi teevad just sealtkaudu oma tempe.....

Väga õige märkus ja olen sellest teadlik. Kuna neid viiruseid on aga siiski suhteliselt vähe, siis peaks see näitama, et see pole eriti lihtne tegevus. Kui see lihtne oleks, siis käiks otse shutdown protsessi kallal iga teine viirus ja selle ümbersuunamine oleks script-kiddie'de meelistegevus.

Muide, kes viitsib uurida-puurida ja ei karda oma registrit seenele saata (näiteks virtuaalmasinas, kui Undo-disk lubatud), võib näppida registris
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
alla jäävaid seadeid. Sealt peaks leidma üht-teist huvitavat. Kas just konkreetset lahendust antud probleemile, on suht kahtlane.

tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 17.03.2008 16:43:59 vasta tsitaadiga

Lahked ja püüdlikud abipakkujad kirjutas:
[kärtz...]
Mnjahhh... ku nüid mõelda, et nii shutdown käsk, ku ka policy "registri häkk" on niivõrd lihtsalt kättesaadavad ja teostatavad, siis mis neist viirustest veel rääkida icon_wink.gif

Paraku aga väidab Onu-Bill miskit muud ja ei avalikusta(vähemaste tasuta), kuda Hõum versiooniga minu soovitud tegu teha saaks. Ise ta kindlasti itsitab pihku mõeldes, et "no on dumb-juuserid - ei saa nii lihtsale asjale pihta" ning sügab peopesa (lisa-)papi ootuses/lootuses icon_lol.gif

Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 17.03.2008 17:28:09 vasta tsitaadiga

Järgnevat võid ka OT tekstina võtta aga mõningate asjade suhtes on mul kahtlusi. Kuna pole garantiid, et kasutajal ilmtingimata ainult imepisike hulk varundatavat andmemahtu tekib, siis võtab mõnikord varundus aega. Väga kerge on juhtuma, et mõni teab, et kui arvuti voolunuppu 5 sek. vajutada, siis saab kohe voolu välja....s.t. varundus lendab vastu taevast ja seejuures süüdlane võib pärast isegi algul juhmilt otsa vaadata sulle, et mida erilist ja lubamatut ma nüüd tegin....
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 17.03.2008 22:55:46 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Järgnevat võid ka OT tekstina võtta aga mõningate asjade suhtes on mul kahtlusi. Kuna pole garantiid, et kasutajal ilmtingimata ainult imepisike hulk varundatavat andmemahtu tekib, siis võtab mõnikord varundus aega. Väga kerge on juhtuma, et mõni teab, et kui arvuti voolunuppu 5 sek. vajutada, siis saab kohe voolu välja....s.t. varundus lendab vastu taevast ja seejuures süüdlane võib pärast isegi algul juhmilt otsa vaadata sulle, et mida erilist ja lubamatut ma nüüd tegin....
Heips!
Tänud hoiatamast icon_smile.gif
Meetmed on kasutusele võetud ja protseduur selliselt korraldatud, et vanu andmeid enne ei torgita, ku uuedmad/muudetud on nässi pääl eraldi kaustas, siis kontrollitakse-võrreldakse ning alles siis kribatakse üle. Nässi voolunupule tal ligipääsu põle. Ja ku ikka tõesti nii ull lugu juhtub, siis vähemaste olen mina teind kõik endast oleneva, et andmed säiliksid ning mul on ette näidata nässi logi, mille alusel saan väita, et protseduur katkes "vägivaldselt", olgu siis põhjuseks mis-iganes. Vähemaste eelmise pääva/korra dokustaadid on olemas. Loomulikult pean kõigile kasutajatele vastava loengu ja selgitan "varitsevaid ohte" ning hoiatan isetegevuse eest - ühesõnaga "pesen enda kääd puhtaks" juhuks, ku nad ise oma-algatuslikult miski "pasa maha panevad" icon_wink.gif

Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  WinXP Shutdown protseduuri haldamine mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.