Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  W32/Sonebot-b märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
rebits
HV vaatleja

sõnum 15.02.2008 01:30:32 W32/Sonebot-b vasta tsitaadiga

Palun abi selle ussikese eemaldamisel. Kas kellelgi on kogemusi sellega?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.02.2008 01:31:41 vasta tsitaadiga

http://www.wipe-spyware.com/wmiprvse.exe.html
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
rebits
HV vaatleja

sõnum 15.02.2008 05:14:00 vasta tsitaadiga

Aitäh kiire vastuse eest, väga hea link aga mul asi pooleli ccleaneriga, oleksin pidanud täpsustama.

imelik et ei Avira-antivir, Lavasoft Ad-Aware 2007, ega ka veel mõned scannerid ei leia midagi.
-googeldasin enne pisut kui siia kirjutasin. CCleaner sai alla laetud ja see siis vist midagi aitas aga ma pole asjas veendunud kuigi üks failidest(WMIPRVSE.EX_) on tõesti kustutatud on teine(WMIPRVSE.EXE-28F301A9.pf) ikka veel alles. Spybot startup listis on rida kirjeid mis ilmselt kindlasti vajaks eemaldamist aga ei hakanud enne igaks juhuks torkima.
Mu küsimus oleks endiselt et kas kellelgi on kogemusi selle loomakesega? Mida kurja saab selle vidinaga teha mulle või et õigemini kas saaks teada mida see asi tegi sel momendil kui CPU100% ja nett aeglane?...

üks link siinkohal:http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/Gaining-Speed-Empty-Prefetch-XP.html

natuke hiljem...
Sllega sain ehk ilusti ühelepoole aga... see Spybot startup list
Troojamoodi hobuke tundub kah lisaks külla toodud: ctfmon.exe? -kuigi mul pole Office´t Kas keegi targem viitsiks vaadata kui mingit-sorti logifaili saadan?

Naised on küll toredad aga vahel ikka nii icon_question.gif rumalalt ettearvamatud et paneb ropendama
icon_evil.gif st et oli nüüd tarvis just selle arvutiga veel pangas käia ja tuludeklaratsioone täita jne.... TORE
tagasi üles
nexus
HV veteran
nexus

sõnum 15.02.2008 08:15:30 vasta tsitaadiga

http://www.prevx.com/
Kommentaarid: 240 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 198
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 15.02.2008 12:05:40 vasta tsitaadiga

rebits, igaks juhuks vaheta puhtas arvutis oma paroolid ära, mis selle viirusega nakatumise ajal sisestatud olid.
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
rebits
HV vaatleja

sõnum 15.02.2008 14:00:02 vasta tsitaadiga

Aitäh et meelde tuletasid. Vahetan kindlasti kui koju jõuan thumbs_up.gif
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 15.02.2008 15:04:43 Re: W32/Sonebot-b vasta tsitaadiga

rebits kirjutas:
Palun abi selle ussikese eemaldamisel. Kas kellelgi on kogemusi sellega?
Heips!
Oled sa ikka kindel, et need sul "ussikesed" on? Mis seda arvama sunnib?
Vaata parem Task Manageri abil, miuke protsess sul ressurssi õgib.
Liutilities kirjutas:
WMIPRVSE.EXE ja CTFMON.EXE
ja Onu Bill ise kirjutas:
CTFMON.EXE
Olen märgand seda vidinat(ctfmon) ka arvutites, kus põle Ohvitsat kunagi eksisteerind.
Tsitaat kirjutas:
LISATEAVE
Mis on fail Ctfmon.exe?

Ctfmon.exe aktiveerib alternatiivse kasutajasisendi tekstisisestusprotsessori (Text Input Processor – TIP) ja Microsoft Office'i keeleriba.
Juhiksin tähelepanu allajoonitud lõigule.

Kui erinevad rootkit-i eemaldajad ja/või online viirusepeletajad miskit ikka ei leia, siis kaldun arvama, et need on siiski Onu Billi enda süsteemsed protsessid ja pigem peaksid täpsemalt käimasolevaid protsesse uurima.

EDIT: kui on siiski tõsine kahtlus, et see WMIPRVSE.EXE on mingi uss või trooja siis
näiteks Sophos kirjutas:
Description ja Recovery
Käitu vastavalt juhistele ning eemalda vastavad registrikanded. Ühtlasi ära unusta eemaldamise ajaks System Restore välja lülitada, muidu on pahalane pärast (näilist)eemaldamist uuesti tagasi icon_wink.gif
Ahjaaa - Onu Billi originaalne WMIPRVSE peaks asuma kataloogis C:\WINDOWS\system32\wbem

Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
rebits
HV vaatleja

sõnum 15.02.2008 23:57:09 vasta tsitaadiga

oli tõesti W32/Sonebot-b
uurisin avira-antivir logi ja ....siin kah midagi veel olnud: WORM/Rbot.642560 - aga on teine "tasakesti" kõrvaldatud
3 peidetud kirjet mida ei lasknud enne scannida on ikka veel alles: rootkitsearch:

Starting search for hidden objects.
HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\parseautoexec
[NOTE] The registry entry is invisible.
HKEY_USERS\S-1-5-21-101265881-953129233-1774555873-1005\Software\Microsoft\Protected Storage System Provider\S-1-5-21-101265881-953129233-1774555873-1005\data
HKEY_USERS\S-1-5-21-101265881-953129233-1774555873-1005\Software\Microsoft\Protected Storage System Provider\S-1-5-21-101265881-953129233-1774555873-1005\migrate
'566082' objects were checked, '3' hidden objects were found.

Kas see on normaalne nähtus või mitte?
Ma vist annan alla praeguseks
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 16.02.2008 01:31:25 vasta tsitaadiga

rebits kirjutas:
.../ 3 peidetud kirjet mida ei lasknud enne scannida on ikka veel alles: rootkitsearch:[kärtz...]Kas see on normaalne nähtus või mitte?
No missa end piinad - ku pahalasest lahti said, ole rõõmus ja lase vastaval tarkvaral seda kahtlaste pudinate detekteerimise ja eemaldamise vaeva näha icon_smile.gif
Sõber Google kirjutas:
Rootkit-i detekteerimise ja eemaldamise vahendid
Mina olen kasutand F-Secure ja Sysinternals-i omasid. Käravad küll ja miskit liigset ei eemalda(loe: registrit peeti ei keera) icon_wink.gif

Kaldun arvama, et igale registri-urgitsejale kõiki kirjeid ikka ei näidata ka - minetea, mis see võib rumalusest teha ning ükski süsteem omale vabatahtlikult ja lihtviisiliselt "kuuli pähe" ei lase kõmmutada icon_lol.gif
Niipalju, kui mina asjale pihta saan, juhib parseautoexec autoexec.bat faili kasutamist süsteemi poolt ja protected storage system tegeleb kasutaja(te) salasõna(de)/parooli(de) haldamise/kaitsmisega. Arvan, et nendele andmetele lihtsalt igaüht ligi ei lasta ja kogu moos.
Seega - kui põle kindlalt teada, mida need peidetud kirjed sisaldavad-teevad-tähendavad, jäta need heaga rahule ning las vastav tarkvara otsustab, kas tegu on mingi kartust-äratava pahalasega või siiski süsteemi jaoks vajaliku registri-osaga. Jõudu tööle! icon_smile.gif

tagasi üles
rebits
HV vaatleja

sõnum 16.02.2008 06:43:03 vasta tsitaadiga

Sul on õigus, Hashi. Kle aga mul on tunne et just sügavamal tasandil ongi asjad ringi kujundatud.
tsit" :Niipalju, kui mina asjale pihta saan, juhib parseautoexec autoexec.bat faili kasutamist süsteemi poolt ja protected storage system tegeleb kasutaja(te) salasõna(de)/parooli(de) haldamise/kaitsmisega. Arvan, et nendele andmetele lihtsalt igaüht ligi ei lasta ja kogu moos."
Sellepärast ma ju muretsema hakkasingi.
ot ma tahaks siin seda startup nimekirja näidata aga kuidas ma siia pildi saan sättida?
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 17.02.2008 00:04:04 vasta tsitaadiga

rebits kirjutas:
.../ mul on tunne et just sügavamal tasandil ongi asjad ringi kujundatud.../...ma tahaks siin seda startup nimekirja näidata aga kuidas ma siia pildi saan sättida?
Eee... XP üldjuhul autoexec.bat faili EI KASUTA, vaid tal on selleks autoexec.nt. Kuid saab kasutama seadistada ja selleks ongi registris see parseautoexec muutuja. Minu arvutis on selle parsimine, ehk maa-keeli koostisosade ja seoste tuvastamine, sisse lülitatud. Arvan, et nii peaks teistelgi olema. Kui su registris on muutuja väärtuseks 1, siis on sellega kõik ju hästi icon_smile.gif Lihtsalt sinu kasutatud rootkiti skänneril seda väärtust ei lubata tuvastada. Sama on ka nende Protected Storage System data ja migrate väärtustega. Need sisaldavad krüpteeritud kujul kasutaja salasõna vms andmeid, mida sellel skänneril pole õigust uurida. Winlogon võtit saavad näha ja näppida administraatori õigusi omavad kasutajad, süsteem ise ja vajadusel mõni teenus vms. Seda Protected-värki pääseb aga nägema ja näppima ainult süsteem ise, kuna sealsed krüpteeritud väärtused ei ütle kasutajale nii-kui-nii mitte essugi ning vaid süsteem teab, need lahti harutatakse. Niiet rahune - nende väärtuste mittenägemine/-näitamine rootkiti skänneri poolt on täiesti normaalne. Seda tüüpi pahalane neid üldiselt ei torgigi - tal on hoopis teine funktsioon. Miski ei garanteeri muidugi, et keegi on teinud mõne sellist tüüpi pahalase, kes neid väärtusi näpib, kuid sel poleks mitte mingit arukat mõtet - autoexec.bat faili sokutatud kahjulik kood on viirusepeletaja poolt väga kergesti leitav ja Protected väärtust muutes ei käivitu ilmselt enam kogu süsteem ning pahalase eesmärk jääb saavutamata. Niiet see võimalus, et neid väärtusi on muudetud, on võrdlemisi ebatõenäoline - rahune... icon_smile.gif
(kindluse mõttes lase BlackLight ja/või Rootkit Revealer skänneritel asi veelkord üle kontrollida)

Mis aga pildi ülespanekusse puutub, siis see laetakse kusagile avalikku teenust pakkuvasse serverisse üles ning foorumis ainult viidatakse sellele aadressile, kus pilt asub. Nii näevad ette foorumi kasutamise reeglid. Mõne väiksema saaks ju ka otse foorumi teemasse lasta, kuid sellega võid ära teenida moderaatorite pahameele icon_smile.gif

EDIT: aga sa võid ju lihtsalt tekstina selle startup-i nimekirja siia teemasse susata icon_wink.gif

tagasi üles
rebits
HV vaatleja

sõnum 19.02.2008 12:48:46 vasta tsitaadiga

Väga kuripaha tegelane ikka- kernel_rootkit tegija vist ...sisuliselt võib öelda et arvuti on tema poolt ringi kujundatud("my computer is compromised!") ma annan varsti teada kui õnnestub päästa mis päästa saab. Ma rõhutan:et startuppi kirjutataksegi needsamad numbriread mis ma siia saatsin ja "ctfmon.exe" on selle asja nimeks teises tulbas;aga ega ma hullult põdema kah ei tahaks hakata. Asi miks ma selle pildina saata tahtsin oli lihtsalt selles et ma tegin enne sellest pildi kuigi oleksin võinud hoopis lihtsalt exportida tekstifailina... rahuneda jõuab alati beer_yum.gif
tagasi üles
Lord Ami
HV veteran
Lord Ami

sõnum 19.02.2008 15:10:57 vasta tsitaadiga

http://www.gmer.net/gmer.zip
Proovi mis Gmer leiab(vajuta all parem Scan) ja peale skänni lõppu vaata kas punaseid kirjeid ka on.
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 20.02.2008 13:18:18 vasta tsitaadiga

rebits kirjutas:
Väga kuripaha tegelane ikka- kernel_rootkit tegija vist ...sisuliselt võib öelda et arvuti on tema poolt ringi kujundatud("my computer is compromised!").../...Ma rõhutan:et startuppi kirjutataksegi needsamad numbriread mis ma siia saatsin.../
Heips!
Äkki räägid sellest "kompromiteerimisest" ja "startuppi kirjutatud ridadest" veidi lähemalt?
Misasi sind nii kindlalt väitma sunnib, et tegu kernel_rootkit-iga ning kuhu-millisesse startuppi need read kirjutatakse?

Selle "kahtlase" CTFMON.EXE saab ju eemaldada. Ka lausa registrist, kui asi ikka nii hull on. Otsid kõik sellele programmi-jupile vastavad võtmed/viited säält üles ja kustutad ära. Muidugi peaks enne System Restore välja lülitama, muidu on nad nigu niuhti sääl tagasi.

Minul näitab selle faili properties, et tegu on XP süsteemse failiga(File Version 5.1.2600.2180 xpsp_sp2_rtm.040803-2158). Kui sa arvad, et sinu CTFMON.EXE on nakatatud või kompromiteeritud, siis peaks selle detailid veidi teistsugused olema, kuigi 100% kindel ma selles muidugi pole. Ohvitsasse(Office) see igal juhul puutuda eriti ei tohiks ja seega pole selle kontoripaketi eksistents(ka eelnev) su arvutis üldse määrav.

Aga jah - kirjelda palun neid kompromiteerimise ning startupi nähtusi veidi detailsemalt. Lihtsalt professionaalse kretinismi ning ametialase paranoia huvides icon_wink.gif

tagasi üles
rebits
HV vaatleja

sõnum 08.03.2008 01:39:22 vasta tsitaadiga

tuli aken mis teatas umbes et this comuter is locked( ikoonid desktopil kadund olekus) you have to be administrator vms...mina seepeale esc ja asi jooksis edasi nagu poleks midagi olnudki.
aga ma tahaks selle pildi startupist ikkagi saata sest et see tikub ainus variant kus need kirjed just nii on
(HK_LM:run "user.default " ctfmon.exe ja siis kõikide kasutajatega + veel "user.adminstrator on C:"
HK_LM:RunOnce )
jaa palju muud mis järgnevas on tiba teisiti

startup:
HK_LM:Run,Active,avgnt,"""C:\Program Files\AntiVir PersonalEdition Classic\avgnt.exe"" /min"
HK_LM:Run,Active,nwiz,"nwiz.exe /install"
HK_LM:Run,Active,"SiS Tray",C:\WINDOWS\system32\sistray.EXE
HK_LM:Run,Active,SoundMan,SOUNDMAN.EXE
HK_LM:Run,Disabled,"Logitech Utility",Logi_MwX.Exe
HK_LM:Run,Disabled,NeroCheck,C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
HK_LM:Run,Disabled,nwiz,"nwiz.exe /install"
HK_LM:Run,Disabled,NvMediaCenter,"RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit"
HK_CU:Run,Active,CTFMON.EXE,C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE
HK_CU:RunOnce,Active,RunNarrator,Narrator.exe
HK_CU:Run,Active,ctfmon.exe,C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
HK_CU:RunOnce,Active,NeroHomeFirstStart,"C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMFirstStart.exe"
HK_CU:Run,Active,ctfmon.exe,C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
HK_CU:Run,Active,ctfmon.exe,C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
HK_CU:Run,Active,msnmsgr,"""C:\Program Files\MSN Messenger\msnmsgr.exe"" /background"
HK_CU:Run,Active,Skype,"""C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe"" /nosplash /minimized"
HK_CU:Run,Active,"SpybotSD TeaTimer","C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe"
HK_CU:Run,Active,CTFMON.EXE,C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE
HK_CU:RunOnce,Active,RunNarrator,Narrator.exe
"Startup (common)",Disabled,"Adobe Gamma Loader.lnk","C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe"
"Startup (common)",Disabled,"Adobe Reader Synchronizer.lnk","C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\AdobeCollabSync.exe"
WinLogon,Active,crypt32chain,crypt32.dll
WinLogon,Active,cryptnet,cryptnet.dll
WinLogon,Active,cscdll,cscdll.dll
WinLogon,Active,ScCertProp,wlnotify.dll
WinLogon,Active,Schedule,wlnotify.dll
WinLogon,Active,sclgntfy,sclgntfy.dll
WinLogon,Active,SensLogn,WlNotify.dll
WinLogon,Active,termsrv,wlnotify.dll
WinLogon,Active,WgaLogon,WgaLogon.dll
WinLogon,Active,wlballoon,wlnotify.dll

mis nood 10 viimast on et ei lase välja lülitada ega vist ka kustutada?

imelik .... "nimi noh" on imelik......name resolutsion mis see ka maakeeli on??? ja kuidas teha oma arvuti nüüd "nähtamatuks" kurikaeltele
see "võrgutamine" on ikke üks põnev asi kui ain´t saaks lõpuni aru asjast millised serviced vajalikud ja mida võiks hoopis ära disableda.
küsimus laiale ringile: kas on võimalik osta poest arvutimälu millel on viirus?... mina arvan et mitte
K-arvutisalong müüs mulle lõhkise(avatud) pakendiga mälu... wtf miks just minule ikka satub.
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 11.03.2008 12:34:54 vasta tsitaadiga

Ära neid winlogoni kirjeid puudu! Väga kergelt saad mittetöötava arvuti. Ja kui nende signatuurid on õiged, siis on kõik korras, need on kontrollitud ja vajalikud kirjed. WgaLogon on maitseasi. Signatuure saab kontrollida autorunsiga http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx . Options ->Verify Code Signatures ja siis Refresh.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
rebits
HV vaatleja

sõnum 20.03.2008 08:51:08 vasta tsitaadiga

ctfmon.exe= oli seotud CoolWebSearch -tüütu igatahes
kui ma õigesti mäletan ei polnud noid 10-t rida enne üldse või kui olid siis polnud nad aktiivsed winni käivitamisel
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 20.03.2008 11:19:49 vasta tsitaadiga

CTFMON.exe-st lähemalt.

http://support.microsoft.com/kb/282599
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 20.03.2008 12:18:51 vasta tsitaadiga

rebits kirjutas:
ctfmon.exe= oli seotud CoolWebSearch -tüütu igatahes
kui ma õigesti mäletan ei polnud noid 10-t rida enne üldse või kui olid siis polnud nad aktiivsed winni käivitamisel
Heips!
Kaldun arvama, et CoolWebSearch on CTFMON-EXE-ga seotud niipalju, ku ma ühes eelnevas postis kirjutasin:
Onu-Bill kirjutas:
Ctfmon.exe aktiveerib alternatiivse kasutajasisendi tekstisisestusprotsessori (Text Input Processor – TIP) ja Microsoft Office'i keeleriba.
ehk siis jälgib/salvestab sinu tekstisisestusi süsteemi enda vahendi(te)ga. Või siis kompromiteerib(loe: nakatab) konkreetse faili ja teeb oma toimetusi tema nime varjus. Viimati-nimetet nähtusest põle viiruse-teadlased aga avalikkusele ühtki teadet avaldand ja nii pean esimest nimetatud varianti tõenäolisemaks icon_smile.gif

Nendest "10-st reast" räekides tundub, et siinkohal eksid sa küll rängalt või oled pabistamisest tingitud paranoilisuse tõttu liiale läind - ilma nendeta ütleks süsteem käivitades sulle, et "kogu asi on pees" ja tuleb uuesti paigaldada icon_wink.gif
Nende abil jälgib süsteem, et arvuti probleemivabalt toimiks ning teavitab sind(või Onu-Bill'i), ku miskit mäda on.

Pisut teemakohast lugemist ka, et su paranoilist meeleolu "ravida" - CoolWebSearch SpywareGuide'lt ja Symantec'ilt Technical Details ning Removal

Jõudu edaspidiseks!

tagasi üles
Lord Ami
HV veteran
Lord Ami

sõnum 20.03.2008 12:44:02 vasta tsitaadiga

http://filehippo.com/download_cwshredder/
Proovi ka seda CWS vastu.
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 20.03.2008 22:40:04 vasta tsitaadiga

SpyBot saab CoolWebSearch-iga vabalt hakkama icon_wink.gif

CoolWebSearch on üsna levinud, suhteliselt primitiivne Spy ja liigub internetist masinatesse peamiselt igasuguste mänguserverite (näiteks Mängukoobas) vahendusel...
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
rebits
HV vaatleja

sõnum 21.03.2008 01:46:38 vasta tsitaadiga

Saigi hakkama.
Kusjuures tekkiski mega paranoia mul ja ajasin asjad segi. A nüüd tundub asi jälle käima... kui välja arvata et viskab aeg ajalt "accsess violatsioon" tüüpi kirja (arvuti sulgemisel vist oli) ja eriti ei jõua meelde jätta mis täpselt kirjas on.
ma ise küll arvutit mängimiseks ei kasuta aga mine sa mu poissi tea -ta mängib tavaliselt neid delfiportaalis pakutavaid ... ja siit küsimus java ning javascripti kohta ??? isegi ei oska täpselt küsidagi prgst...
ja veel... mis tolle Windows Live OneCare'i turbekontrolli kohta arvate? on teine ilusasti eesti keelde pandud ja puha.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  W32/Sonebot-b
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.