Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
muusik
HV kasutaja
|
11.02.2008 19:43:11
"Viirus" |
|
|
Nimelt firma webiklientidega on mure tekkima hakanud. Nimelt pidevalt muudetakse ära index.php, st. lisatakse sinna juurde viirustväljastav koodijupp. Saab küll eemaldada, läheb paar päeva ja on tagasi. Paroole saab pidevalt muuta.
kellelgi sama jant?
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aq
HV kasutaja
|
11.02.2008 20:13:00
|
|
|
Mis sisuhaldus? Või kui endatehtud, siis tuleb turvaauk üles leida. Raske midagi öelda enne konkreetseid lehti nägemata. Oskajamad tüübid jälitavad turvaaugu välja; ma ei luba, et mina see oskaja olen, aga ka targematel tegelastel on midagi väga keeruline teha ilma detailsema infota...
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
muusik
HV kasutaja
|
11.02.2008 20:23:10
|
|
|
Index.php's asetseb suunamisskript.
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aq
HV kasutaja
|
11.02.2008 20:34:17
|
|
|
Lugupeetud inimene... see, mis asetseb index.php-s originaalis, pole oluline. Kui ma Sinu probleemist õigesti aru saan, siis "häkib" keegi pidevalt Sinu (või sinu hallatavatele) kodulehele sisse ja muudab seal indeksfaili.
Seda tehakse tavaliselt kasutades ära mingit sisuhalduse nõrka külge. Kõige tõenäolisem on see, et Sinu lehel/lehtedel on mõni failide üleslaadimise koht. Aga veel võib tuhat ja üks erinevat viisi olla. Indeksfail ise võib olla kasvõi staatiline, seda tehakse teist teed pidi.
Kui tegemist on Joomla, Mambo vms sisuhaldusega, siis on suhteliselt lihtne - tuleb uurida vastava tarkvara foorumeid - väga suure tõenäosusega pole Sina ainus, kellele selle turvaaugu kaudu sisse häkitakse.
Kui on n.ö. custom-made sisuhaldus, mille koodi teistele avada ei soovi, peab tarkvara tootja selle vea ise üles leida. Muud ei olegi teha.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
13.02.2008 13:49:48
|
|
|
Äkki kellelgi sinu ftp andmed vms?
Käib siis su lehel pulli tegemas vms
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
maremark
Piiratud kasutaja
|
13.02.2008 21:52:55
|
|
|
muuda ftp parool(id) ja kasutajanimi(nimed) alustuseks.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
1 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|