Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tomv
Kreisi kasutaja

|
30.04.2008 20:17:45
Millal peab hakkama m6tlema privaatserveri ostmisele? |
|
|
Tervist,
Selline kysimus, et kui palju kannatab tavaline veebiserver kasutajaid korraga? Mis kylastajate arvu juures peaks hakkama m6tlema privaatserveri ostmisele/tellimisele? Mingit veebiserveri teenuse pakkujat koormata ei tahaks ning kysin ette 2ra.
Vabandan, et t2pit2hti kasutada ei saa.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmasL
HV kasutaja

|
30.04.2008 23:05:44
Re: Millal peab hakkama m6tlema privaatserveri ostmisele? |
|
|
Tomv kirjutas: |
Tervist,
Selline kysimus, et kui palju kannatab tavaline veebiserver kasutajaid korraga? Mis kylastajate arvu juures peaks hakkama m6tlema privaatserveri ostmisele/tellimisele? Mingit veebiserveri teenuse pakkujat koormata ei tahaks ning kysin ette 2ra.
|
Külastajate arv pole ainus kriteerium. Oluline on ka see, mida sait pakub ja palju andmemahtu tekitab. Veebiserveri teenuse pakkuja on just see kelle poole pead pöörduma. Ta aitab sul analüüsida koormust ja soovitusi edaspidiseks tegevuseks.
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
1 :: |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomv
Kreisi kasutaja

|
30.04.2008 23:56:23
|
|
|
Aga umbkaudseid arve ei oska pakkuda, millal teenusepakkujad tavaliselt kisama pistavad?
_________________ jah |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
01.05.2008 07:40:20
|
|
|
Nõustun UrmasL'iga: peamine määraja on pakutavate teenuste liik. Olen üpris kindel, et kui kogu sait HTMLidest koosneb (mida olgu kasvõi gigade kaupa) siis pole üheski hostingus mingit virisemist senikaua kuni väljastatav andmemaht lubatud piiridesse jääb, sama aga ei saa eeldada 5 erineva sadu megasid suure andmebaasi peal elava foorumi kohta kus iga lehe genereerimiseks tehakse vähemalt paarkümmend päringut (ja taustal tiksub veel x protsessi) baasides, BT trackerist (mis isegi minimaalse kasutajaskonna puhul jagatud serverist üpris kindlalt varem või hiljem kinga saab) rääkimata.
Isiklikult keelaks muidu esimese asjana otsirobotite ligironimise ära (oma pisiservu on hea näide: eelmisel kuul ca. 50MB inimeste genereeritud trafficikut, 1,7GB Google & Co. poolseid uurimisi ), sel teel peaks nii andmemahtu kui ühenduste arvu oluliselt väiksemana saama hoida.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
01.05.2008 09:54:31
|
|
|
HacaX kirjutas: |
Nõustun UrmasL'iga: peamine määraja on pakutavate teenuste liik. Olen üpris kindel, et kui kogu sait HTMLidest koosneb (mida olgu kasvõi gigade kaupa) siis pole üheski hostingus mingit virisemist senikaua kuni väljastatav andmemaht lubatud piiridesse jääb, sama aga ei saa eeldada 5 erineva sadu megasid suure andmebaasi peal elava foorumi kohta kus iga lehe genereerimiseks tehakse vähemalt paarkümmend päringut (ja taustal tiksub veel x protsessi) baasides, BT trackerist (mis isegi minimaalse kasutajaskonna puhul jagatud serverist üpris kindlalt varem või hiljem kinga saab) rääkimata.
Isiklikult keelaks muidu esimese asjana otsirobotite ligironimise ära (oma pisiservu on hea näide: eelmisel kuul ca. 50MB inimeste genereeritud trafficikut, 1,7GB Google & Co. poolseid uurimisi ), sel teel peaks nii andmemahtu kui ühenduste arvu oluliselt väiksemana saama hoida. |
no aga google kinnikeeramisega paned ju foorumite puhul korraliku põntsu teemade leidmisele google abil Mul on ka hallata foorum, mille bandwith on kuus kuskil 100 GB kanti, millest google ja muud botid võtavad umbes poole. Katsetasin korra google'i keelamist, kuid tulemuseks oli foorumis arutelu soikumine vähem kui kuu ajaga. Nii et ilma google'ta paraku ei saa.
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
01.05.2008 18:17:08
|
|
|
Lähtusin seisukohast, et on juba kasutajaskond olemas nii et otsirobotite teenused pole enam vajalikud
Kui on siis tuleks loomulikult muid meetodeid kasutama hakata, nagu sitemap (millega paned paika kui sageli mingid lehed muutuvad) ja manuste hoidmine alas kuhu robotid ei roni (vähemalt G. paistab ka ZIPe jms alla tirivat isegi siis kui content-type korras on), kogu kujundus muidugi eraldi CSS failis mitte HTMLi integreerituna, ROBOTS.TXTiga (näiteks) kasutaja lehed ära keelata (pole IMO midagi veidramat kui Google cache'i kasutades maanduda mingi sisestuslahtri juures kuhu kasutaja on juba mingit teksti sisse löönud ja mis ootab veel vaid SEND/OK nupu klõpsimist), pildid võib robotite korral mõne väiksemahulise generetic variandiga asendada (ei näe põhjust miks otsija peaks näiteks kasutajate ikoone tirima kui oluline on hoopis nende kirjutatud tekst), mitmed foorumisoftid peaksid pakkuma ka puhtalt tekstipõhist vaadet foorumist mida saab robotitele ette sööta, jne.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
03.05.2008 09:57:04
|
|
|
Aga umbkaudseid arve ei oska pakkuda, millal teenusepakkujad tavaliselt kisama pistavad? |
Minuteada tavalise zone.ee ühenduse puhul 99eeku kuus võimaldab liigutada 20 erinevat inimest korraga samal veebilehel, täiesti keskmise disainiga, mahuga jne !
Seda infot sain mina zone meediast kuna mind ennast huvitas ka see, mul oli plaan teha netipood !
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomv
Kreisi kasutaja

|
03.05.2008 12:31:17
|
|
|
Netipoodi hoian ma elkdata serveris, seal näitas statistika, et kõige rohkem oli pöördumisi tunnis 1473, seega iga kahe ja poole sekundi tagant tehti serverile päring. See netpointi ei heidutanud. Nüüd aga oleks tarvis suurem portaal üles panna. Ma nüüd mõtlen, millist veebimajutusteenuse pakkujat valida.
_________________ jah |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
03.05.2008 12:33:54
|
|
|
Netipoodi hoian ma elkdata serveris, seal näitas statistika, et kõige rohkem oli pöördumisi tunnis 1473, seega iga kahe ja poole sekundi tagant tehti serverile päring. See netpointi ei heidutanud. Nüüd aga oleks tarvis suurem portaal üles panna. Ma nüüd mõtlen, millist veebimajutusteenuse pakkujat valida. |
Kui tuua näiteks rate.ee server siis seda hoiab üleval 7 serverit ja gigabit ühendus 8)
|
   |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomv
Kreisi kasutaja

|
03.05.2008 12:44:12
|
|
|
cartier kirjutas: |
Kui tuua näiteks rate.ee server siis seda hoiab üleval 7 serverit ja gigabit ühendus 8) |
Selline koormus ületab minu vajadusi ka mitmesajakordselt.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
03.05.2008 13:38:29
|
|
|
cartier kirjutas: |
Kui tuua näiteks rate.ee server siis seda hoiab üleval 7 serverit ja gigabit ühendus 8) |
Selline koormus ületab minu vajadusi ka mitmesajakordselt. |
Arvata on jah
|
   |
328 |
|