praegune kellaaeg 21.06.2025 18:14:50
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
NoMilleks
HV kasutaja
|
18.01.2008 13:22:07
Interneti jagamine wireless ad hoc võrgu kaudu |
|
|
Niisiis, on kaks masinat: lauaarvuti ja läpakas. Lauaarvutile tuleb internet kaabli kaudu, mida tahan wifi adapteri kaudu edasi jagada läpakale. Selleks loon kahe arvuti vahele edukalt wireless ad hoc võrgu. Kumbki arvuti saab IP aadressid 169.254.xxx.xxx. Seejärel jagan lauaarvuti LAN ühenduse välja, mille järel see hakkab toimima DHCP serverina ja seab wifi ühenudusele aadressi 192.168.0.1 (manually configured) ning läpakas saab 192.168.0.xxx. Olen sellist asja enne teinud ja alati edukalt. Kuid omas kodus tegin seda praegu esimest korda ning tulemus oli, et kohe peale neti jagamist kadus igasugune nett ära, ei pääsenud sinna ei lauaarvuti ega ammugi siis läpakas. Kuid ma leidsin lahenduse: ma muutsin lauaarvuti wireless ühenduse aadressi nt 192.168.11.1 ja läpakal konfigureerisin selle samuti käsitsi nt 192.168.11.2. Tulemus oli, et lauaarvutis oli nett olemas ja ka läpakas sai ilusti ühenduse kätte. Kuid see lahendus on minu jaoks veidi tülikas, sest lauaarvuti ei anna läpakale kunagi mingit muud aadressi, kui ainult 192.168.0.xxx, mille tulemusena aga netti ma ei pääse. Pealegi kasutan oma läpakat ka tihtipeale ka avalikes wifi võrkudes, seega see pidev käsitsi IP trükkimine koduseks tarbeks ja automaatse peale sättimine mude võrkude tarvis tüütaks ära. Seega küsin, kas on kuidagi võimalik teha nii, et lauaarvuti annaks läpakale ise automaatselt midagi sellist, nt 192.168.11.xxx, et ma ei peaks seda enam käsitsi määrama? Registris kusagil midagi muuta?
Ma loodan, et seletasin arusaadavalt oma muret. Tänan
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|