Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kõvaketta garantii? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
dex
HV veteran
dex

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.01.2008 13:14:43 Kõvaketta garantii? vasta tsitaadiga

Probleem selles, et viimasel ajal on mu kõvaketas hakanud arvuti (külmalt) käivitamisel tegema koledat häält ja mõnikord vajab uut restarti et üldse windoozat käima tõmmata. See kehtib ainult külmalt käivitamise kohta, kui soojale arvutile restart teha, siis mingeid jamasid ei ole. Müra kaob ära käigusoleku esimese 5 minutiga.
Samas kui masin soojaks läheb, siis mingeid pretensioone mul sellele kõvakettale esitada ei ole, toimib nii nagu peab, bad sectoreid ka ei ole. Kui siis võiks ette heita tavapärasest kõrgemat töötemperatuuri. Algul oli temp alla 40 kraadi, aga nüüd kisub sinna 50 kanti ja isegi üle kui suuri faile kopeerida.

Mu tegelik küsimus on hoopis selline, kas on seda ketast mõttekas garantiisse viia või ütlevad nad, et ketas on täiesti ok ja mingit viga testimisel ei tuvastatud?
Ketas ise 1,5 aastat vana Seagate Barracuda (ST3320620AS) sata2 320 mb 16 mb puhvriga.
Ei tahaks niisama mütsiga lööma minna, kuna selleks peaks ma enne uue ketta ostma, et 300gb kraami ümber kopeerida ja pärast garantiist vastusaadud asja maha müüma, samas kui ketas ühel päeval lihtsalt sureb on kogu kraam niigi vastu taevast.

Äkki siin mõni garantii mees, kes oskab kommenteerida, kuidas ta selle kettaga käituks või oskab keegi muu nõu anda?

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 10.01.2008 13:34:09 vasta tsitaadiga

tootja kodukalt tiri utiliit ja vaata kas näitab et on vigane või mitte. See et windoozat käima ei tõmba ei pruugi olla ketta viga. Müra on kindel et kõvaketas? Enamasti teeb seda toiteplokk.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
dex
HV veteran
dex

sõnum 10.01.2008 17:29:20 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif nii palju saan ma ikka aru, et kõvakettast tuleb see müra. Kodulehelt utiility tirisin ja sellega on siuke lugu, et lühikesed testid teeb ilusti ära, mõnikord pikad ka, aga korra üks pikkadest testidest pangestus. Mingit viga ei näitand aga progress bar enam edasi ka ei liikunud ja ära ka ei lõppenud. Aitas testproge resa ja seejärel tegi ka selle pika testi ära. Lugu suht segane, aga üks on kindel külma bootiga tuleb müra kõvakettast ja nii iga kord kui külmalt käivitada arvuti.

Siis see ka veel, et muidu oleks savi (kui tihti ma komput ikka külmalt käivitan), aga hirm on kõvaketta lõpliku suremise ja sellega kaasneva informatsioonikao ees.

dex

Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 10.01.2008 18:10:30 vasta tsitaadiga

dex kirjutas:
Siis see ka veel, et muidu oleks savi (kui tihti ma komput ikka külmalt käivitan), aga hirm on kõvaketta lõpliku suremise ja sellega kaasneva informatsioonikao ees.

Kui hirm on suur siis on sul mitu varianti:

a) lisa teine samasuur ketas peegliks
b) lisa teine ketas ja varunda regulaarselt sellele oma väärt kama
c) varunda mõnele välisele kettale oma väärt kama

Kõige sitem variant on teha mitte midagi ja oodata ketta suremist. 100% garanteeritud, et ühel päeval see juhtub!

thumbs_up.gif

Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 10.01.2008 18:13:52 vasta tsitaadiga

seagate i tehasegarantii on päris eha. lähed veebi, kontrollid oma ketta seerianumbri järgi, kas tehasegarantii kehtib, kui kehtib, teed garantiisse saatmise taotluse ja kirjutad veast. (mina saatsin täiesti katkise ketta neile) , järgides pakendamisõpetust, teed paki ja kleebid sinna veebist väljastatud pakietiketid, kus on vajalik info ning saadad omale sobivasse kotha euroopas. mina saatsin rootsi. tagastus tuli 3 nädala pärast DHL iga.
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 11.01.2008 14:49:21 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
seagate i tehasegarantii on päris eha. lähed veebi, kontrollid oma ketta seerianumbri järgi, kas tehasegarantii kehtib, kui kehtib, teed garantiisse saatmise taotluse ja kirjutad veast. (mina saatsin täiesti katkise ketta neile) , järgides pakendamisõpetust, teed paki ja kleebid sinna veebist väljastatud pakietiketid, kus on vajalik info ning saadad omale sobivasse kotha euroopas. mina saatsin rootsi. tagastus tuli 3 nädala pärast DHL iga.

miks Sa sinna ei viinud kust ketta ostsid? Oleks mugavam ja odavam olnud üldjuhul.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 11.01.2008 16:14:47 vasta tsitaadiga

SurfData, 1. kettal oli ostmise hetkel 1 kuu kolmest aastast tehasegarantiid jäänud. eestis annab edasimüüja mõttetu ühe aastase garantii. 2. ma tõsiselt nülin igasugust edasimüüjate " garantiid".. tegelege natuke sise igapäevasemalt raalindusega ja näete ise.
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 11.01.2008 17:25:50 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
SurfData, 1. kettal oli ostmise hetkel 1 kuu kolmest aastast tehasegarantiid jäänud. eestis annab edasimüüja mõttetu ühe aastase garantii. 2. ma tõsiselt nülin igasugust edasimüüjate " garantiid".. tegelege natuke sise igapäevasemalt raalindusega ja näete ise.

Tegeleme sellega kogu aeg ja siiani on kõik oma garantii saanud. Ka meil on paar juhtu olnud, kus on toodud ketas nii et 1 kuu on 3 aastast puudu ja katki läinud, läks garantiisse ja inimene sai uue ketta vastu ning hakkas uuesti 3 aastat garantiid otsast peale. See tegelt sõltub ka mis asemele tuleb, teinekord antakse ka certified repaired asemele, siis kehtib garantii nii kaua kui oli vanal kettal, kui antakse tutikas siis on uus 3-5 aastat garantiid icon_wink.gif Ka oli mitmel korral et toodi 60gb mis oli üle 2 aasta vana aga garantii alles, sai 80gb asemele kuna 60gb ei toodeta enam. See aasta garantiid mis pakutakse on lihtsalt niisama peedistamine. Olen saatnud siin ka ühe epoxi emaplaadi garantiisse ühelt AHV-ilt kes oli selle beestingust ostnud ja nemad andsid 1 aasta ja saatsid kliendi kuu peale, kuigi tegelt oli 2. Ma saatsin selle otse maaletooja juurde kust beesting selle ostis ja sai ilusti asjad korda aetud ja teine emaplaat asemele, maaletooja üldiselt annab ka tootjagarantii, kui see Sul 1 aasta peale piiratakse siis on see selle koha probleem kes seda teeb icon_wink.gif Meie eelistame anda garantiid täpselt seda mis annab tootja/maaletooja.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 11.01.2008 17:42:05 vasta tsitaadiga

SurfData, tore, et sa viitsid teiste komplekteerijate jamaga jamada.. ma tean seda kõike. ma ostsin ketta käest ja klausliga et ehk ei tööta. seagate/maxtor i ketas oli. ei viitsinud kedagi kollitama hakata ja kokkuvõttes sain siiski odavamalt kui uue ketta oleks saanud. ketastest on 1 haigemaid exelst0r, mida nt k-kong oma komplektidesse pani. läbi edasimüüja annavad nemad ka garantii aga kui kkong oma masinatele andis aasta ja p2rast kukele saatis, polnud nende ketastega suuresti midagi peale hakata.
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 11.01.2008 18:45:16 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
SurfData, tore, et sa viitsid teiste komplekteerijate jamaga jamada.. ma tean seda kõike. ma ostsin ketta käest ja klausliga et ehk ei tööta. seagate/maxtor i ketas oli. ei viitsinud kedagi kollitama hakata ja kokkuvõttes sain siiski odavamalt kui uue ketta oleks saanud. ketastest on 1 haigemaid exelst0r, mida nt k-kong oma komplektidesse pani. läbi edasimüüja annavad nemad ka garantii aga kui kkong oma masinatele andis aasta ja p2rast kukele saatis, polnud nende ketastega suuresti midagi peale hakata.

sellest tootjast olen ka ise proovinud eemale hoida ja pannud selle ketta ainult kliendi soovil, enamasti on seagate, wd, hitachi. Et kui ka midagi juhtub kunagi kauges tulevikus, siis saab ka otse tootjaga suhelda, aga siiani on kliendid oma asju läbi meie saanud ilusti teha. Ning ega väga palju ei viitsi tegeleda küll teiste jamadega, sest see on lisatöö mille peaksid tegema need firmad kust on kaup ostetud. Kui aga käest kätte läbi 10 inimese asi käinud siis arusaadav miks nii tegid icon_wink.gif
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 12.01.2008 00:10:09 vasta tsitaadiga

kui ostan uusi asju siis ainultgnt st. ui ostan kasutatud asju siis foorumist ja teadmisea.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kõvaketta garantii?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.