Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Automation
HV vaatleja

|
06.03.2003 12:48:08
Krdi. Benq (Acer) toorikud |
|
|
Seda, et Benq mingi arvestatv asi oleks, ei hakka üldse kommenteerimagi. Irw...
No nii! Nutt&hala! Odavat ja head asja on harva ning selle leidmine enamasti juhus.
Töökaaslane käis toorikuid toomas ja läks otsima 700-seid Fornex-seid (100 tk torn 350 EEK, väga hästi siiani õigustanud ennast) Kahjuks nimetatuid ei olnud ja ostis siis sajase torni Benq 650MB (350 EEK norm hind ja peale kauplemist 320 EEK). Helistas enne ja küsis, et kas võtta? Mis ma oskasin arvata? Senini polnud sitta kätte sattunud, firma raha eest osteti ja sai arvatud, et VCD-de tegemiseks ikka kõlbab. Sellise hinna puhul võib ka mõned peesse minevad toorikud välja kannatada... T*ra! Miks ma loll lubasin tal seda sõnnikut osta? Statistika:
kolm esimest plaati läksid kõik peesse, kirjutajaks HP 9100 (8x). Sai proovitud ka 1x kiirusega kirjutamist (kirjade järgi pidi ka 24x toorikule sobima). Kõik plaadid sai neroga kaasasoleva CD-speed nimelise utiliga üle vaadatud ja selgus, et nn. 60 minuti pealt kukub lugemiskiirus kuradile ja ongi jokk... Sai mõeldud, et äkki kribaja pea datakaabli eluiga läbi (esimeste HP kirjutajate probleem, tõsi 9100 pole just see "esimene" põlvkond) Noh, proovisin siis vahelduseks vana head ja odavat Fornexi toorikut ja asi ok! Õhtu võtsin mõned toorikud koju kaasa ja avastasin, et kodune ürgvana HP6020i kribaja ei võta sellist kräppi üldse suhu (muideks ei võta ka mõnda huipu kallist ja "oh-mis-vinge-tootja" toorikut ka...) Ütleme, et see mind ei üllatanud, kuna see kribaja toodetud ka enne praeguste standardite paikapanemist.
Seis siis selline, et sellele kräpile saab kirjutada kuni 620 MB andmeid (siis luges lõpu veel vaevu-vaevu välja) ja Sony DVD mängija (sõbra oma, marki hetkel ei tea) näitab kohati suht "ruudulist" pilti millega kaasnevad helieffektid (VCD). Seega kirjutaga oma kogemustest, päris huvitav oleks teada, et kas sattus kehv partii või ongi tegemist erilise sõnnikuga
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
06.03.2003 13:16:55
|
|
|
mul seisab yks benqu 700MB'se 48x tooriku karp veel riiulis - sai siis 40x peale kirjutatud ja plaat kannis
seda trikki on pisteliselt ikka m6ne benquga proovitud ja 40x sinnapeale kirjutada ei kannata - v2hemalt mitte tol hetkel kasutusel olnud LTR-40125S'iga
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
sethtanel
HV veteran

|
06.03.2003 13:46:47
|
|
|
no eks oleneb kirjutajast ikka kah.
ei mäleta täpselt, aga mingi 8 tk järjest on kindlasti peeze läinud kunagi 8 x kirjutajaga.
siiani enamasti kõik puuxus toorikud alles hoidnud, torn hetkel umbes poolde põlve.
siteimad mida ise näinud on DataRight kümnene pakk. kolme ei lugenud väljagi. 5 läks koheselt piixu. ei mäleta mis sest ühest sai, aga ainus. mis töötas on olnud ka minu kasutatuim CD 2 aasta jooksul. ja töötab siiani.
_________________ Rendi mõistlikult. www.realrent.ee |
|
Kommentaarid: 174 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
153 |
|
tagasi üles |
|
 |
B6
HV Guru

|
06.03.2003 13:53:06
|
|
|
olen umbes 50 benq toorikut kribanud. 700mb 1-32X. lite-on, nero. neist küll ükski tuksi ei läinud. soni sang ja keskus lugesid audiot kenasti. BTC 52X cdrom ka kenasti.
|
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
5 :: |
156 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliyx
Kreisi kasutaja
|
06.03.2003 21:07:30
|
|
|
audiot nendele plaatidele ei kõlba panna, aga dataga küll probleemi pole. ise olen paar torni läbi lasknud ja pole nagu vigagi. piixu pole ka ükski läinud. 660- 665 mega laseb ilusti selga lasta. siin ikka põletaja probleem. hp kribajad ei hiilga just hea kvaliteediga. tööl üks 9100 seeria riist kirjutab siis, kui heaks arvab. milles viga, pole siiani aru saanud. ei ole viitsinud eriti uurida ka. kodune teac on aga päris "hea isuga". ei pirtsuta ühegi tooriku peale.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
2 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mägiaivar
HV kasutaja

|
07.03.2003 00:45:15
|
|
|
Benq on üks ilgem saast. kunagi sai neid plaate kirjutatud ja plaadi sulgemisel tegi kirjutaja imelikku häält- mitte ühegi teise firma toorikuga pole veel juhtunud. Anyway see selleks, aga need toorikud ei säili ka mitte halligi. Mingi poole aastaga pidid ära koolema. Endalgi hulk filme benqude peale lastud- peab vist hakkama ümber kirjutama, kuni veel saab. Niiet Benq
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
07.03.2003 00:53:12
|
|
|
mingi 10 Benq-i toorikut on riiulis ja kõik OK siiamaani! Ehk on asi ikkagi kirjutajas või tooli ja monitori vahel?
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
janekman
HV kasutaja

|
07.03.2003 01:32:13
|
|
|
lite-on 48x ja ka 16x kirjutajaga nii paarsada benq 700MB toorikut kirjutatud, karbil 1-32x, kirjutada on saand 48 kordselt, enamus neist overburnitud, nii paar mega yle, sony keskus ilusti audiosid lugenmud, ei ole pirtsutanud, ylejäänud data plaadid on igal pool välja lugenudj amitu korda kedratud jne, ei saa kurta, kuigi kogemused näitavad, et head toorikut pole odavate killas, olen igasuguseid kirjutanud, kord sai novaluxist ostetud 3 karpi traxdatasid, 2 karpi viskasin ära ja viga ei olnud kirjutajas, koik jättis yhe koha peal poolei ja näha oli miski laik, seega praakpartii, olen hiljem ostnud uuesti küll ja küll traxdatasid ei ole enam ära loopinud, usun, et sul viga kirjutajas voi sattus ka miski praakpartii, tjah ainuke toorik mida minu kätte ei ole sattunud praaki on verbatimi miskid valged toorikud...
seega pole ainus sa, kes loobib toorikuid ära... 8)
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaak82
Kreisi kasutaja
|
07.03.2003 12:32:33
|
|
|
Plextor 48* Fornex`i kadu umbes 1-2%, rohkem nii kehvasid toorikuid viimasel ajal pole olnudki.(eks ma maksan ka keskmiselt 8 eeku toorik)
Vanal - heal ajal HP7200 - kadu suvaliste toorikute puhul -30% (ka kõige kvaliteetsemate).
Nec`il 40* kadu suvaliste toorikute puhul -5%(kvaliteet toorikuid vist ka paar tk.)
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|