Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Ettepanek: Heategevus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
rahulik
HV kasutaja
rahulik

sõnum 10.09.2007 12:40:07 Ettepanek: Heategevus vasta tsitaadiga

Tere

Minu ettepanek seisneb selles, et HV võiks kasutada oma suurt kollektiivset teadmiste- ja ressursipagasit enam heategevuseks. Ma ei tea kas ja kui palju sellega hetkel tegeletakse või varem on tegeletud, kuid ehk tasuks selle peale mõelda. Konkreetseid variante mida saaks ellu viia on ilmselt palju. Mida täpselt teha on meie endi välja mõelda ja ärge tulge mulle ütlema, et midagi ei saa teha. Küsimus on ainult tahtmises.

Selle asemel, et peenraha eest oma vanu juppe või kasutuseta seisvaid (kuid täiesti funktsionaalseid) kaste müüa (kuna jälle oli vaja uusi/võimsamaid/paremaid juppe soetada - tunnen ennast ka ära), võiks need mingiks arvuti moodi asjaks kokku panna ja abivajajatele tasuta ära anda. Kuna arvuti ei ole ainult riistvara, siis tarkvaraks sobib vast hästi vabavarana saada olev. Et arvutiga ka midagi teha oskaks peab omama mingeid teadmisi, ka neid saab ju jagada tasuta, eeldades et on olemas inimesed kes tahavad oma aega sinna kulutada (ma loodan et on).

Et jutt väga üldiseks ei jääks, pakun näiteks välja ka konkreetse variandi mida teha:
1. Leida abivajajad, kesiganes need siis ka poleks (lastekodud, turvakodud, koolid, vanadekodud jne).
2. Korraldada eraldi teemas (äkki isegi eraldi alafoorumis) nn. korjandus juppide, komplektide, oma aja kulutamise osas. Ehk kes annab ühe asja, kes teise, kes on nõus kokku panema, kes transportima, kes tarkvara installeerima, kes vajadusel kasvõi kasutajaid koolitama.

Ma loodan, et on siin on ka teisi inimesi, kes sellise teema vastu huvi tunneksid ja oleksid nõus panustama. Kindlasti on kellelgi aga veel paremaid mõtteid.

PS. Olen kohe nõus oma müügiloleva kasti esimesse annnetusse kaasama, kui selline peaks kunagi aset leidma.
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 10.09.2007 12:55:43 vasta tsitaadiga

... HV -s on sellega juba tegeletud n. :

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=54183
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=116564
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=152667
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=164139

... ja isegi eraldi kasutajagrupp on loodud heategevusega tegelejatele:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/groupcp.php?g=14212&sid=f2ec7afc31a94844d4c5cecd7413a5d6

... kuid nagu ütleb tark ütlus - tasuta lõunaid pole - vajab ka selline üritus teatavat ressurssi ja koordineerimist, seega on sellised projektid suht visalt arenenud ...

rahulik
HV kasutaja
rahulik

sõnum 10.09.2007 13:15:58 vasta tsitaadiga

Äkki on mõttekas otsida kontakti mõne heategevusliku fondi või taaskasutuskeskusega? Ma usun, et nemad leiaksid väljundi(d).
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 10.09.2007 13:21:00 vasta tsitaadiga

... siinkohal ei oska ma midagi tarka kosta, kuna mul isiklikult, oleks neid heategevuslikke väljundeid, kuhu oma vanakraami sumada, ilma organisatsioonide ja projektidetagi rohkem, kui küll icon_biggrin.gif
rahulik
HV kasutaja
rahulik

sõnum 10.09.2007 13:29:32 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
... siinkohal ei oska ma midagi tarka kosta, kuna mul isiklikult, oleks neid heategevuslikke väljundeid, kuhu oma vanakraami sumada, ilma organisatsioonide ja projektidetagi rohkem, kui küll icon_biggrin.gif

Siis on hästi, kasuta neid võimalusi. Kahjuks kõigil selliseid variante pole ja teistpidi pole ka kõigil väljunditel kindlasti sisendit.
tagasi üles
rahulik
HV kasutaja
rahulik

sõnum 10.09.2007 13:57:39 vasta tsitaadiga

Küsimus ei ole siin minu arvates selles kuhu oma vanakraami surada. Kui mul on olemas korralik arvuti, millega saab absoluutselt kõik asjad ära teha mida sa suudad ette kujutada va üks asi - uute mängude mängimine, siis äkki on olemas keegi, kes soovib sellist arvutit ja kes ei taha või ei saa uut poest osta. Ta ei taha osta, sest kaudselt see hävitab meie keskkonda või ta ei saa seda endale lihtsalt lubada. Minu "vanal" on rahaline väärtus väike, sisuline ju mitte. Seda sellepärast, et tänapäeva arvutitööstus on ennast ise järjest kiiremini genereeriv süsteem. Mõne aja pärast võib olla nii, et kui sa tahad saada lahti eile ostetud arvutist pead sa sellele veel peale maksma. Kulutatud raha sööb süsteem ära, selleks et sa kohe saaksid jällegi uusi vägevamaid/vingemaid/võimsamaid vidinaid poes imetleda.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.09.2007 16:38:10 vasta tsitaadiga

rahulik kirjutas:
Küsimus ei ole siin minu arvates selles kuhu oma vanakraami surada. Kui mul on olemas korralik arvuti, millega saab absoluutselt kõik asjad ära teha mida sa suudad ette kujutada va üks asi - uute mängude mängimine, siis äkki on olemas keegi, kes soovib sellist arvutit ja kes ei taha või ei saa uut poest osta.

sellisele leiad HV müügifoorumis kiirelt ostja. Võid ka ÄA foorumisse surada, kui tahad heategevust ja raha pole vajalik icon_wink.gif

rahulik
HV kasutaja
rahulik

sõnum 11.09.2007 11:14:33 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
rahulik kirjutas:
Küsimus ei ole siin minu arvates selles kuhu oma vanakraami surada. Kui mul on olemas korralik arvuti, millega saab absoluutselt kõik asjad ära teha mida sa suudad ette kujutada va üks asi - uute mängude mängimine, siis äkki on olemas keegi, kes soovib sellist arvutit ja kes ei taha või ei saa uut poest osta.

sellisele leiad HV müügifoorumis kiirelt ostja. Võid ka ÄA foorumisse surada, kui tahad heategevust ja raha pole vajalik icon_wink.gif

Müügikuulutus on üleval. Raha annetan Eesti Loomakaitse Seltsile!
Tänud, kes vaevusid teemale vastata. Päikest!
tagasi üles
rahulik
HV kasutaja
rahulik

sõnum 21.09.2007 10:08:50 vasta tsitaadiga

Tehtud icon_exclaim.gif
Tänud kasutajale sifkad, kes kasti tuhande eest ära ostis. Annetasin pool rahast Pelgulinna sünnitusmajale ja teise poole Eesti Loomakaitse Seltsile.
Tänud ka HV-le.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Ettepanek: Heategevus
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.