Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Aktiiv subwoofril piiraja? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 15.09.2007 15:10:29 Aktiiv subwoofril piiraja? vasta tsitaadiga

Kas on keegi asjaga nii kursis et teaks öelda kas korralikel aktiividel on võimendi arvestatud nii et ei saaks elementi ära kärsatada pikka ja kõva kuulamisega?

Täna kuulan vist esimest korda juba tund aega täis võimsusel ja hakkas nüüd tekkima mõtte? icon_neutral.gif Radikad mõlemal väga kuumad!

Täis võimsuse all ei pea silmas et vol põhjas, vaid suht ääre peal, moonutusi kõrvaga veel ei kuule. Aga siiski?

On keegi on oma aktiivi mähise läbi kärsatanud?

Tänud!

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
likoor
HV kasutaja

sõnum 15.09.2007 22:24:30 vasta tsitaadiga

Enamasti on arvestatud sellega, et mähist läbi ei küpseta, kuid üks asi, mis juhtuda võib on see, et kui suurel võimsusel ekvalaiserist madalad on üle keeratud, siis võib mehaaniliselt valjukat kahjustada, kuid seda ka kuuled (hakkab üle peksma). icon_wink.gif
Veidi suurem võimalus on võimendi läbi küpsetada pidevalt täie võimsusega lastes, kuid seegi üliväike, kui just ei ole halb võimendi (st. kehvalt projekteeritud ja ei talu kaua piinamist).
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 42
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 16.09.2007 13:08:02 vasta tsitaadiga

Jutt igati loogimine icon_biggrin.gif Mehaaniliselt vigastamine on vabsee jama...eriti juhtub see vist uue subariga(kummi äär veel kõva) Huvitav Kui suure võimsusega on sobiv sisse mängu teha?

Aga tahaks teada ka keegi on oma tehase aktiivi ära tapnud icon_rolleyes.gif Kui jah siis kuidas!

Ning mis kärssama läks!

tagasi üles
Cert85
HV kasutaja
Cert85

sõnum 17.09.2007 14:12:02 vasta tsitaadiga

Osadel võimendi mikroskeemidel on soojuskaitse sisse ehitatud, et vältida "mahapõlemist". Vanemal venetehnikal oli radikal termokaitse, seda erilist ei kohta vist enam lääne aparaatidel. Aga vaevalt, et nendelt arvuti kõlari võimenditel miskit erilist kaitset on. Enamast tehakse nad suht odavatel "kividel". Aga on ka kindlasti korralikke asju, mis siis kaitsevad ennast. kindlasti leiab mingi datasheedi netist otsides koõaritest ja sealt siis uurida, et mis mikroskeemi kasutatakse võimenduses ja sealt siis edasi minna.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 17.09.2007 14:32:02 vasta tsitaadiga

Mul ei ole mitte arvuti kõlarid(subwoofrid) icon_wink.gif Sellele lehel keskel täpsemalt kui huvi: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=90436&start=975

Pigem ma kardan siiski et element kahjustub, kuna loogiline oleks et bi metallkaitse on kasutusel!

Aga ma koju jõudes korra uurin seda skeemi asja, kuigi kahtlen et see olemas, aga mine tea!

tagasi üles
nokats
HV vaatleja
nokats

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.09.2007 20:01:37 vasta tsitaadiga

Pole küll aktiivsubwoofer, aga tegu aktiivmonitoridega - põhimõtteliselt sama teema. Ühel monitoril sulas madala valjukal mähis totaalselt kokku, nii et mähis oli kinni nagu kivi icon_biggrin.gif Kuna asi oli alles 5 päeva vana, siis ise lahti kakkuma ei hakanud ja garantii parandas ilusti ära. Tegelikult ei saanudki teada, mis tegelikult juhtus. Ja kuna sulamine toimus minu eemalolekul, siis on ka nüansid, mis võisid mõjutada seda, ebaselged. Teada on see, et see ei toimunud suurel helitugevusel. Ilmselt oli mingi elektrooniline viga või lihtsalt praak element. Nüüd on juba samad kastid mitu kuud väga ilusti ja ka kõvasti mänginud ja mingeid allaandmise märke pole täheldanud. Isegi klippima pole neid saanud, ega eriti ei soovi ka ja pole nagu vajadust icon_biggrin.gif

Sissemängimist soovitaks teha kuskil alla poole kuni poole võimsusega 20h. Peale sissemängimist on ka helis tuntav vahe.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 19.09.2007 20:37:38 vasta tsitaadiga

Sissemäng tänaseks ilmselt juba läbi ka icon_biggrin.gif ning vahe oli tõesti tuntav.
Kui ostsin oli mannetu, kehvem kui elmine subwoofer, peale nädalast mängimist on uuem hoopis võimsam kui vana icon_biggrin.gif

mis vahe on aktiivsubwppfril ja aktiivmonitoril??

Mu magnati nimi ongi Monitor sub 300 A???

Ei teag iselleist asja nagu Aktiivmonitor icon_biggrin.gif

tagasi üles
nokats
HV vaatleja
nokats

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.09.2007 22:00:50 vasta tsitaadiga

Subwoofer'it võib ka muidugi (heli-) monitorina võtta icon_biggrin.gif

Aktiivmonitor, ehk aktiivne helimonitor, mis on ebaselge? icon_biggrin.gif'

Sellised aktiivsed kõlarid.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 20.09.2007 07:04:36 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif nu jah

Aga millest selline huvitav nimi icon_rolleyes.gif see vist mingi moodsam sõna kuna ma pole tõesti sea kuulnud ennem icon_biggrin.gif

tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 20.09.2007 11:29:42 vasta tsitaadiga

Cb4
Sa ikka oskad üllatada icon_lol.gif , aktiivmonitor tähendab ju sisseehitatud võimendiga monitooringuks kasutatavat kõlarit, eelnevalt näiteks toodu on üks neist (üks odavamaid balanseeritud sisendiga monitore). Vastavalt siis passiivmonitor eeldab eraldi võimendit.
Teemast kah - uuri mis väljundiga tegu, kui kiviga (tavaliselt) siis otsi datasheet ja vaata kas selles on termolülitus, kui diskreetvõimendi siis vaata kas radikal on mingi kahe otsaga junn - see kipub olema kas termotakisti või -diood mis siis mingit kaitselülitust tüürib. Ka saab olla et valjuka juhtmes on lihtsalt pisike termokaitse (nagu mõnedes Audestes) kuid seda usun kõige vähem.
Kõige parem kaitse asub siiski selles bioloogilises kontrolleris mis Voluumi keerutab - kui sellel on tarkust kuulata mis süsteem teeb pole ühtki muud vaja icon_idea.gif
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 20.09.2007 11:38:59 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif No ei saa ju kõike ka teada icon_wink.gif Tore kui sain sinu meele rõõmsaks teha!

Aga bioleegiline piiraja on väga hea! Üle ei lase mitte kunagu, kui just ootamattult tugev bassilõõk ei tule! Hoolitsena oma helitehika eest ikka hästi!

Aga ma just seda piiripealset kuulamist mõtlesin icon_rolleyes.gif

Ja kui aus olla, siis ei taha kumbagit subarit juppideks kiskuda icon_biggrin.gif

Üldiselt on selline asi et kuna ma olen viimase nädala jooksul volüümi nuppukest kõvasti keeranud ja midagi pole juhtunud siis eelnad et ei juhtu ka edaspidi!

Aga tahaks siiski teada kuda ja mis neil maha põleb/kässab/susiseb, kui põleb!

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Aktiiv subwoofril piiraja?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.