Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Cb4
HV Guru

|
15.09.2007 15:10:29
Aktiiv subwoofril piiraja? |
|
|
Kas on keegi asjaga nii kursis et teaks öelda kas korralikel aktiividel on võimendi arvestatud nii et ei saaks elementi ära kärsatada pikka ja kõva kuulamisega?
Täna kuulan vist esimest korda juba tund aega täis võimsusel ja hakkas nüüd tekkima mõtte? Radikad mõlemal väga kuumad!
Täis võimsuse all ei pea silmas et vol põhjas, vaid suht ääre peal, moonutusi kõrvaga veel ei kuule. Aga siiski?
On keegi on oma aktiivi mähise läbi kärsatanud?
Tänud!
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
likoor
HV kasutaja
|
15.09.2007 22:24:30
|
|
|
Enamasti on arvestatud sellega, et mähist läbi ei küpseta, kuid üks asi, mis juhtuda võib on see, et kui suurel võimsusel ekvalaiserist madalad on üle keeratud, siis võib mehaaniliselt valjukat kahjustada, kuid seda ka kuuled (hakkab üle peksma).
Veidi suurem võimalus on võimendi läbi küpsetada pidevalt täie võimsusega lastes, kuid seegi üliväike, kui just ei ole halb võimendi (st. kehvalt projekteeritud ja ei talu kaua piinamist).
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
16.09.2007 13:08:02
|
|
|
Jutt igati loogimine Mehaaniliselt vigastamine on vabsee jama...eriti juhtub see vist uue subariga(kummi äär veel kõva) Huvitav Kui suure võimsusega on sobiv sisse mängu teha?
Aga tahaks teada ka keegi on oma tehase aktiivi ära tapnud Kui jah siis kuidas!
Ning mis kärssama läks!
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cert85
HV kasutaja

|
17.09.2007 14:12:02
|
|
|
Osadel võimendi mikroskeemidel on soojuskaitse sisse ehitatud, et vältida "mahapõlemist". Vanemal venetehnikal oli radikal termokaitse, seda erilist ei kohta vist enam lääne aparaatidel. Aga vaevalt, et nendelt arvuti kõlari võimenditel miskit erilist kaitset on. Enamast tehakse nad suht odavatel "kividel". Aga on ka kindlasti korralikke asju, mis siis kaitsevad ennast. kindlasti leiab mingi datasheedi netist otsides koõaritest ja sealt siis uurida, et mis mikroskeemi kasutatakse võimenduses ja sealt siis edasi minna.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
17.09.2007 14:32:02
|
|
|
Mul ei ole mitte arvuti kõlarid(subwoofrid) Sellele lehel keskel täpsemalt kui huvi: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=90436&start=975
Pigem ma kardan siiski et element kahjustub, kuna loogiline oleks et bi metallkaitse on kasutusel!
Aga ma koju jõudes korra uurin seda skeemi asja, kuigi kahtlen et see olemas, aga mine tea!
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
nokats
HV vaatleja

|
19.09.2007 20:01:37
|
|
|
Pole küll aktiivsubwoofer, aga tegu aktiivmonitoridega - põhimõtteliselt sama teema. Ühel monitoril sulas madala valjukal mähis totaalselt kokku, nii et mähis oli kinni nagu kivi Kuna asi oli alles 5 päeva vana, siis ise lahti kakkuma ei hakanud ja garantii parandas ilusti ära. Tegelikult ei saanudki teada, mis tegelikult juhtus. Ja kuna sulamine toimus minu eemalolekul, siis on ka nüansid, mis võisid mõjutada seda, ebaselged. Teada on see, et see ei toimunud suurel helitugevusel. Ilmselt oli mingi elektrooniline viga või lihtsalt praak element. Nüüd on juba samad kastid mitu kuud väga ilusti ja ka kõvasti mänginud ja mingeid allaandmise märke pole täheldanud. Isegi klippima pole neid saanud, ega eriti ei soovi ka ja pole nagu vajadust
Sissemängimist soovitaks teha kuskil alla poole kuni poole võimsusega 20h. Peale sissemängimist on ka helis tuntav vahe.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
19.09.2007 20:37:38
|
|
|
Sissemäng tänaseks ilmselt juba läbi ka ning vahe oli tõesti tuntav.
Kui ostsin oli mannetu, kehvem kui elmine subwoofer, peale nädalast mängimist on uuem hoopis võimsam kui vana
mis vahe on aktiivsubwppfril ja aktiivmonitoril??
Mu magnati nimi ongi Monitor sub 300 A???
Ei teag iselleist asja nagu Aktiivmonitor
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
nokats
HV vaatleja

|
19.09.2007 22:00:50
|
|
|
Subwoofer'it võib ka muidugi (heli-) monitorina võtta
Aktiivmonitor, ehk aktiivne helimonitor, mis on ebaselge? '
Sellised aktiivsed kõlarid.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
20.09.2007 07:04:36
|
|
|
nu jah
Aga millest selline huvitav nimi see vist mingi moodsam sõna kuna ma pole tõesti sea kuulnud ennem
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
20.09.2007 11:29:42
|
|
|
Cb4
Sa ikka oskad üllatada , aktiivmonitor tähendab ju sisseehitatud võimendiga monitooringuks kasutatavat kõlarit, eelnevalt näiteks toodu on üks neist (üks odavamaid balanseeritud sisendiga monitore). Vastavalt siis passiivmonitor eeldab eraldi võimendit.
Teemast kah - uuri mis väljundiga tegu, kui kiviga (tavaliselt) siis otsi datasheet ja vaata kas selles on termolülitus, kui diskreetvõimendi siis vaata kas radikal on mingi kahe otsaga junn - see kipub olema kas termotakisti või -diood mis siis mingit kaitselülitust tüürib. Ka saab olla et valjuka juhtmes on lihtsalt pisike termokaitse (nagu mõnedes Audestes) kuid seda usun kõige vähem.
Kõige parem kaitse asub siiski selles bioloogilises kontrolleris mis Voluumi keerutab - kui sellel on tarkust kuulata mis süsteem teeb pole ühtki muud vaja
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
20.09.2007 11:38:59
|
|
|
No ei saa ju kõike ka teada Tore kui sain sinu meele rõõmsaks teha!
Aga bioleegiline piiraja on väga hea! Üle ei lase mitte kunagu, kui just ootamattult tugev bassilõõk ei tule! Hoolitsena oma helitehika eest ikka hästi!
Aga ma just seda piiripealset kuulamist mõtlesin
Ja kui aus olla, siis ei taha kumbagit subarit juppideks kiskuda
Üldiselt on selline asi et kuna ma olen viimase nädala jooksul volüümi nuppukest kõvasti keeranud ja midagi pole juhtunud siis eelnad et ei juhtu ka edaspidi!
Aga tahaks siiski teada kuda ja mis neil maha põleb/kässab/susiseb, kui põleb!
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|