Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Heli väljundi (pesa) asendamine. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
theor
HV vaatleja

sõnum 01.09.2007 00:52:36 Heli väljundi (pesa) asendamine. vasta tsitaadiga

Probleem sai alguse sellest, et läpakale on heli väljundid ette külge pandud. Enim olen kasutanud SPDIF pistikut. Süles olles muudkui väänas ja väänas seda kuni peale 2 aastast kasutamist jäi stereohelist alles monoheli. Painutasin neid klemme ja töötas veel 0,5 aastat, kuid nüüd on vist kõik.

Ma saan aru, et on erinevad lahendused, kuid ma igaks juhuks küsin abi enne kui ise leiutan:
1) Asendada SPDIF pistik. Kas seda saab teha ilma jootmiseta? Korpuse saan lahti küll, kuid edasi on juba tume maa. Ja kui joota on vaja, siis ei hakkaks leiutama.
2) Tundub, et mu läpakal on 3 pesa heli jaoks. SPDIF pesa, mis on katki. Selle kõrval pesa, mille täpset funktsiooni ma ei tea (defaultis jookseb heli SPDIF pessa). Tundub, et võib olla line-out. Ja viimane on mikri pesa, mida ka pole kasutanud. Saab keegi identifitseerida pildi pealt? [img] http://www.hot.ee/theoor/valjundid.jpg [/img] <-- Pilt minu läpaka (MITAC 8050D) esipaneeli väljunditest. Siis saaks edasi otsida, kas saab sinna heli suunata.
3) Osta USB kaudu käiv heliväljund. Kas Eestis pakutakse üldse midagi? Milline oleks soovitus (mõni hea mudel, millest hoiduda)?

Aitäh aitajatele.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 01.09.2007 03:38:05 vasta tsitaadiga

1) jootma pead ja parem kui alalisvoolu jootekolvil. kui sul sellist pole siis äkki keegi aitab, võid ka line out pesa ümbertõsta kui seda nagunii ei kasuta
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 4
tagasi üles
theor
HV vaatleja

sõnum 08.09.2007 11:49:51 Ikka USB variant vasta tsitaadiga

Tänan Vipu info eest! See tinutamine langeb ära.

Seekord veel sain nii, et uuristasin selle esipaneelil oleva rõnga noaga ära ja siis hakkasid klemmi otsad paistma, mida õnneks sai veel sissepoole kokku venitada. Asi on ausõna peal rohkem kui tahaks.

Pikemaajalistest lahendustest liigun vist USB kaudu välja mineva heli suunas. Põhjendus selles, et niikuinii on juba 2,5a vana läpakas. Kuigi suhteliselt vastupidav mudel on juhtunud + täna veel tassin kaasas teda, aga 1 aasta perspektiivis on lootust ta koduseks serveriks / muusikahoidmiskohaks jätta. Ja kui ta paigal on ning kõlarid kogu aeg taha ühendatud on, siis pole seda esipesa heli jaoks ka vaja. USB variandil kvaliteedi eelised on ka ilmselt (ei ole väga helindusega kokku puutunud seni, loetleda ei oska). Kui ta parem on, siis olen nõus maksma ...

Alguses oli raske midagi leida, sest arvutipoed ei paku põhimõtteliselt midagi. Aga leidsin www.pillipood.ee -st.

EMU 0202 USB = 2009 krooni.
( EMU 0202 USB , USB 2.0 Audio Interface, 24-bit/192kHz A/D and D/A converters, 1 mic/line/hi-Z preamp, 1 line/hi-Z preamp, Two 1/4" outputs, Stereo headphone output, Hardware zero-latency direct monitoring, USB bus powered, Mac OS X and Windows XP/x64 compatibility )

Muidugi kahju, et kodukasutuseks midagi spetsiaalset ei ole.

Küsin kinnitust ka ... :
Sellele EMU-le peaks vist saama võimenduse soovi korral taha panna ja siis kõlarid?
Kas on Eestis midagi paremat selles hinnaklassis?
kellelgi ikka ju kogemus on ...

Kuna praegu SPDIF pesa jälle töötab, siis saan nädala kaks veel oodata ja valida ... icon_smile.gif

Tänud lugejatele / vastajatele.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Heli väljundi (pesa) asendamine.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.