praegune kellaaeg 21.06.2025 14:30:21
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
JanQ
HV kasutaja
|
01.02.2005 23:35:46
Kas keegi on ehitanud MMBOX-e, vahetaks kogemusi. |
|
|
Masin ise: Cel 300A (cache 128K) overcl. to 450Mhz, Nvidia mingi vana GF-2 32Mb TV-out, DVD-ROM, 160Mb RAM, RTL-8139 LAN, 512 MB (Mingil hetkel sattus odavalt kätte) Compact Flash, UIR ja üsna suvaline (teleka, maki) pult .
Aluseks Gentoo, kompileeritud (stage 1 + bootstrap) vajalikud pakid ja parandused:
freevo, lirc+libirman, mplayer, xine (DVD vaatamiseks), alsa, lame, cdparanoia,
flac, vorbis, toolame, ssh, samba, 2.4 kernel, vastavad lib-id, j.n. e.
partit: 1. 10Mb boot
2. 300Mb root (ro)
3. 200Mb reserv + backup
RAM-disc : 32Mb /var (rw) (tmp ja root asuvad samuti seal, swap-i ei kasuta).
Lõppkokkuvõtteks mängib kõike mõeldavaid multimeedia: video, audio, DVD formaate, näitab
pilte (suurend.vähendam, nihutamine, keeramine), kõvaketta või mount-i puhul ripib, ( minul
mount to server, kus on 160 Gb ketas, kus hoian oma nodi) kopeerib, teeb MP3-e, kloonib,
kirjutab kui lisada kirjutaja, otsib netist vastava plaadi cover-it, pluginate
lisamine võimalus, mis lisavad võimalusi j.n.e.
TV kaardi puudusel ja protsessori suhteliselt väikesel võimsusel ei hakanud sellega mässama,
pealegi ei tunne sellest puudust. 450Mhz veab kõik DVD ja DiviX-id välja, suuremate piltide
vaatamisel, suurendamisel ja nihutamisel sai täheldatud "katkumist" ja ootamist
( 800Mhz prosega oli OK).
Kuna olen laisk inimene ja aega ka napib, siis edasi uClibi peale ei viitsi minna ja
pealegi asi töötab stabiilselt juba kuu ja no problem. Mingil määral jäi silma
Geexbox ja veel midagi, aga need ei rahuldanud; puudusid ssh, rip, samba, korralik
DVD toetus.
Minujaoks konkurensitult parem, kui poes müüdavad mängijad (Kuigi vahest ketran ka ostetud mängijat).
Ja arvutist multimeediat vaadata või kuulata ei meeldi; selleks olgu ikka eraldi kisakast.
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
17.04.2005 07:30:02
|
|
|
ehitan just GeexBox-i masinat omale. Celeron 500Mhz, 96MB RAM, CF-IDE adapter + CF 16MB, DVD-ROM, ATI Remote Wonder jne..
poes müüdavad DivX-playerid on ikka üks paras saast.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
mesilane
HV vaatleja
|
17.04.2005 08:21:35
|
|
|
Mul on sama küsimus.
Tahaks odavalt ühe koduse DVB streaming serveri püsti panna. Leidsin, et mõned set-top-boxid toetavad linuxit ja etherneti http://wiki.tuxbox.org/Hauptseite
Mida soovitate osta?
|
|
tagasi üles |
|
 |
JanQ
HV kasutaja
|
17.04.2005 21:23:33
|
|
|
Kunagi sa Geexboxi kõvasti näpitud. Aga mulle nii väga ei meeldinud. Proovisin isegi mingi aeg algtekste
ümber compileerida, aga asi jäi aja taha pidama, pealegi polnud ma kindel, et saan mulle vajalikud pakid
UClibi all korralikult tööle. Aga väike ja kompaktne on ta küll....ja küllaltki lihtne, ja mälu tahab vähe.
Mis puutub poes müüdavatesse DivX-playeritesse, siis hea uudis on see, et olla välja töötatud chip, mis toetab
LAN-i, kahte IDE-kanalit ja loomulikult mängib DVD-d ja DivX-e. Igatahes DivX töötavat mitte raua, aga softi tasemel, mingi Linuxi variant, järelikult ka väga lihtsalt upitav ja uuendatav. (Siis mingi segu softi-raua chipist küllaltki suure flash mäluga) Võib-olla on see mingi saunanaiste jutt, aga kui see on tõsi on, siis kuskil hiljemalt aasta jooksul peaksid sellised mängijad saadaval olemas.
Selle poolt olen kahe käega, et praegused DivX mängijad on kakad.
Kui saaks kuskilt odavalt mini emme, võiks kogu kupatuse väiksesse kasti toppida.
Muide, mul tuttav ostis selle paganama VIA C3 1GHz, miniITX, VIA CLE266, beestingust. Tahtis hääletut multimeedia masinat kokku panna. Prose küll 1G, aga Wini all jääb DVD ja osade DivX vaatamisel hätta! Kahjuks pole saanud seda Linuxi all proovida. Kutt ütles, et avi vaatamiseks liiga nõrk prose ikkagi...mine tea.
Jõudu siis ehitajatele, andke märku, kui edusamme on.
|
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
pupsik46
Kreisi kasutaja
|
21.04.2005 12:31:08
|
|
|
JanQ, kas sa viitsiks pikemalt kirjutada kuidas sa installisid. Olen proovinud installida nii movix2 kui ka geexboxi kõvakettale ning pole õnnestunud, käivitamisel jääb kuskil maal toppama.
_________________ M/V: Estonia 010 , Odissei 010 võimendid
O/V: 10.1", 12,1" ja 13.3" LCD paneeli |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
JanQ
HV kasutaja
|
21.04.2005 20:59:19
|
|
|
Mida installisin?
Geexboxi? Kui seda, siis kodukal on jutt olemas, ja mina sain selle järgi OK installitud
(Installation is not at all difficult. You can either do it from an existing GNU/Linux system or directly when booting the GeeXboX CDROM (recommended). At the IsoLinux prompt "boot:" (just before loading GeeXboX), just hit a key and type install. The GeeXboX will now load on a menu for disk install.... j.n.e)
|
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
pupsik46
Kreisi kasutaja
|
22.04.2005 10:11:29
|
|
|
Njah oleks siis geexboxi install nii lihtne! Alguses proovisin installida mandrake all (pakkisin iso lahti ning käivitasin installator skripti, mis väitis et mul ei ole ühtegi ext3 ega fat partitsiooni kuhu saaks installida), siis põletasin cd, buutis ilusti üles kuni jooksis kokku (kuskil mplayeri confide juures), korjasin dxr3 kaardi välja, siis käivitus ilusti. Ei saanudki aru miks talle see kaart ei meeldi. Õnnestus ka kõvakettale install . Geexbox on täitsa kihvt asi- saab pilte, videoid, dvd vaadata, mp3 kuulata ning mis on eriti vinge automount töötab! USB kettalt saab ilusti filme vaadata.
Kasti konf on järgmine p3 1Ghz, 512MB, videokaart Matrox g450(agp) või ati rage 2(pci) (mõlematel on tv-out olemas, nädalavahetusel tahaks teleka taha ühendada), DVD rom, sweex 5.1 helikaart, 10GB+40GB kettad, USB 2.0 lisakaart, DXR3 kaart mille pidin kahjuks välja rookima. Pulti pole veel jõudnud proovida.
JanQ - ma mõtlesin et sa natuke seletaks lahti kuidas sa panid kokku oma "distributsiooni".
Ega kellelgi pole õnnestunud installida movix2 kõvakettale?
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
JanQ
HV kasutaja
|
25.04.2005 17:25:41
|
|
|
to pupsik: lühidalt
Alguses installisin Gentoo töömasina eraldi partile. Gentool selline käsuvõti nägu --buildpkg (kui mu mälu mind ei peta).
Tegin make.confi ja etc failidesse vajalikud muutused, (optimiseeritud MMBIX-ile) installisin vajalikud pakid (lirc, freevo, alsa j.n.e ) ja samas salvestatakse kuhugi (peast ei mäleta) valmis kompileeritud kokkupakitud pakid.
Kopeerisin etc kataloogist vajalikud vailid + vajalikud pakid mmbox-i flashile, muutsin lilo ja fstab faile
ja flash boxi ja boot. Põhiprobleem vajalike pakkide ja failide väljasõelumine. Targem inimene mõtleks midagi paremat
välja, aga mind rahuldas: vähemalt ma tean, mida ma tegin. 300Mb peale mahtus ära ja jäi veel ruumigi.
|
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
25.04.2005 17:32:52
|
|
|
1Ghz C3 peaks küll toime tulema iga failiga, aga milleks Windows
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
JanQ
HV kasutaja
|
25.04.2005 23:07:49
|
|
|
Hea k[simus:
K[sisin ka, ja vastus oli, et pole endale Linuxit siiani selgeks teinud....
|
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
25.04.2005 23:13:20
|
|
|
et GeeXboX funkkama panna, pole küll vaja Linuxit tunda. ei pea ennastki Linuxi allal teadjaks.
põhimõtteliselt töötab täitsa normaalselt konfimatta kujul ka nagu see iso seal on.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
JanQ
HV kasutaja
|
25.04.2005 23:38:39
|
|
|
Kutt ei oska Linuxiga midagi teha...
|
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
anim
HV kasutaja

|
24.05.2005 17:14:25
|
|
|
pole küll 100% teemasse aga:
üritan kah HTPC'd käima saada (PIII etc). Gentoo on peal, aga mida käima ei saa on LIRC. Kasutan kernelina gentoo-sources-2.6.xxx ja LIRC vastuvõtja on COM pordis. emerge lirc - kõik OK (driver=serial), aga mis ei tööta on lirc_serial moodul. modprobe tõrgub!
Siis veel, et kerneli confis ma LIRC'i kuskil ei näe - kas see peabki nii olema...
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
JanQ
HV kasutaja
|
24.05.2005 19:45:12
|
|
|
Füüsiliselt kasutad UIR-i või seriali vastuvõtjat? Win-i all said käima?
|
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
anim
HV kasutaja

|
24.05.2005 19:48:44
|
|
|
kasutan seriali - aga vist leidsin "vea" üles COM on kernelisse kompileeritud (mitte moodul) - seega vaja "setserial /dev/ttyS0 uart none", peale seda modprobe lirc_serial töötas. Nüüd vaja lird.conf korda teha ...
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
JanQ
HV kasutaja
|
24.05.2005 19:57:01
|
|
|
Tüüpiline, paljud komistavad sama asja otsa, nägu ka praeguse kirja autor....
|
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
anim
HV kasutaja

|
26.05.2005 22:39:23
Minu HTPC |
|
|
OK - veel on abi vaja:
1) moodulid lirc_dev ja lirc_serial loaded
dmesg näitab ilusti
lirc_dev: IR Remote Control driver registered, at major 61
lirc_serial: auto-detected active high receiver
lirc_dev: lirc_register_plugin: sample_rate: 0
2) näha on /dev/lirc0 ja /dev/lircd
crw-rw---- 1 root root 61, 0 May 24 19:02 /dev/lirc0
srw-rw-rw- 1 root root 0 May 24 19:03 /dev/lircd
3) mode2 -d /dev/lirc0 -> võtab midagi vastu kah
4) irw /dev/lircd Connection refused irw /dev/lirc0 Connection refused
kas on midagi mäda, või miks irw irwitab minu üle ?
PS
lirc --v = lircd 0.7.1
suuresti tänu sellele teemale siin HV foorumis tekkis ka minu l mõte ehitada selline kast, mis suudaks maha mängida kõike - OK pea-aegu kõike.
Mõned eeldused:
a) masin peab olema vaikne - võimalikult palju passivjahutust !!!
b) masin peab olema odav - kasuta seda mis olemas on või odavalt saab
c) peab olema oma käe järgi seatav
Mis ma siis teinud olen
a) südameks on PIII@550Mhz - Slot1 (passiiv jahutus), 3x128 RAM
video kaardi sain kasutajalt eeroj - seegi ilma vendita
b) kasutan seda, mis mujalt üle on jäänud, mis puudu selle saab HV st - helikaardi eest tänud Foxyle
c) OS on Gentoo, kernelil 2.6.11 ja kasutaja näeb http://www.mythtv.org- see üks väga mõnus proge koos paljude pluginatega (uudised, ilmateade, shoutcast stream, dvd, pildigalerii jne)
Päris valmis asi veel pole (nagu siit foorumist näha on ) - aga asi edeneb ilusti....
Juhtimine hakkab käima ainult IR puldist, masin boodid end üles ja käivitab kohe MythTV
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
JanQ
HV kasutaja
|
28.05.2007 09:51:10
|
|
|
Jätkaks siis kunagi alustatud teemat. TV kaardi ja HDD-le mpeg4 salvestuse lisamine.
Järgmine ver:
Uus korpus desktop mATX, emme MikroATX Epox, AMD Sempron 1600Mhz, 384MB RAM, Geforce2 TV-OUT, LAN,
Compact Flash 256Mb, UIR, TV bt848 kaart, 15gb HDD
Jälle ikka Gentoo, vana jutt juba.... kompileeritud....j.n.e
partit:
CF
1. 10Mb boot
2. 200Mb root (ro) ( kui mittevajaliku pahn välja visata, mahub X, freevo, mplayer, xine, librarid isegi kuni
100-150Mb peale)
HDD
1. 500Mb swap
2. media (TV salvestuseks ja CD,DVD rippimiseks)
RAMDISK 128Mb /tmp, /var, /root
Lisaks mount to samba server (160g HDD arhiiv; audio, video; otse TV salvestuseks liiga ebakindel )
Salvestab lavc mpeg4 800x600. (Prose hõivatus 50-70%)
uClibile ei õnnestunud minna; pythoni, pyprogrede ja freevoga tekkisid minujaoks ületamatud raskused, kuigi X, mplayer, alsa, codecid kompileerisid pärast patche OK. Uuel Freevo 2.0 CVS on DirectFB toetus, võib juhtuda, et hakkan seda edasi proovima, võidaks mahus.
Tegelikult on teine teema samast asjast, aga seal on jutt põhiliselt Geexboxist:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=178345
Antud hetkel jälle ja järjekordselt rahul.
28 mai 2007:
No pärast gcc 4.1.2 ( ikka Gentoo ) väljatulekut õnnestus kogu krempel uClibi peale viia. Mis tähendab seda, kogu süsteemi saaks cramfsi peale panna,
mida hakkangi edasi aretama, ca. 64-128MB compact flashist peaks piisama. Eeldav minim. vajalik mälumaht ca 150-200Mb, mis on küll suurem,
kui tulevasel Geexbox v.2, aga full freevo on ka suuremate võimalustega. Kuna root istub ramdiskil, siis süsteem on väga kiire ja lollikindel elektrikatkestustele.....
Aluseks on Embedded Gentoo; baselaoyouti asemel busybox + baselayout-lite. Ligi nädala on saanud süsteemi piinata, tundub piisavalt stabiilne.
MMBOX: freevo 1.7.2 kõikide oma pluginate/võimalustega, ivtv ( PVR-250 mpeg2 kaart ), xmltv, mplayer ja xine xvmc toetus,
DVD/RW ( cd, dvd copy, salvestus ).
.
|
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
17.08.2007 12:04:27
|
|
|
Hakkan varsti ise ka ehitama sellist "kõigi võimalustega" kasti. Küsimus taoline, et okei, prose saab passiivi lükata, vidikaid on ka olemas passive coolinguid aga kuidas jääb toiteplokiga? Sellelt vist ei ole tark venti ära kiskuda. Või kasutate mingisugust muud toidet?
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
JanQ
HV kasutaja
|
17.08.2007 12:16:05
|
|
|
Ise olen võtnud, kuna teadsin süsteemi voolutarvet ja kmop transide radikad olid head suured. Kuumaks ei läinud midagi.
Tuleb lähtuda olukorrast, kindlaid reegleid pole.
|
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
17.08.2007 14:55:31
|
|
|
Aga miskit sellist toidet pole, mis väga vaikselt töötaks?
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
17.08.2007 15:35:52
|
|
|
passive PSU-d on ka olemas kui tahad just tigimata 0dB kasti teha.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|