praegune kellaaeg 18.06.2025 21:38:31
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
hannes
HV vaatleja
|
17.05.2007 12:54:22
Katkestus partitsioonide konvertimisel |
|
|
Tere!
Mul on siin üks kena väline kõvaketas, mis tavaliselt ruuteri taga istub ja millel hunnik igasugu südamelähedasi andmeid peal on.
Nüüd tekkis tahtmine talle ruuteri tarvis üks ext partitsioon juurde teha ja hankisin omale Partition Magicu. Varasemalt oli kogu ketas üks FAT partitsioon (et ühilduks ilma lisajubinate vajaduseta nii Linuxi kui Windowsiga). PM ei tahtnud olemasolevat partitsiooni väiksemaks teha, vaid pakkus, et esmalt konverdib partitsiooni FAT32'ks. Mõtlesin, et ju vist on vajalik ja panin konvertima.
Vot aga siis peale pikka ragistamist pani PM konvertimise umbes 30% pealt kinni ja lõpuks hangus ka kogu programm.
Windows ketast enam ei näita, PM brauser näitab faile, aga sealt vist rohkem midagi teha ei saagi ja mine tea, kas ta peale failinimede midagi üldse kätte saab.
Kas mul on lootust oma andmed kätte saada? Kettaga ma pole muidugi peale seda asja mingeid imenippe teinud, peale selle, et olen üritanud ligi pääseda.
Ahjaa, mitmel pool viskab PM errori, et cross-linked failid on, nende parandamise kohta leidsin netist ka paar juhendit, aga ma kardan, et mulle sellest äkki ei piisa, kuna mul on nüüd vist pool ketast FAT32 ja teine pool FAT. Kuivõrd need kaks süsteemi erinevad on, kas neid annaks kuidagi ühendada? (Või millegagi konvertimist jätkata vms?)
Tänud igasuguste vihjete eest,
Hannes
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Minttunator
HV kasutaja

|
18.05.2007 17:02:05
|
|
|
Ükskord juhtus endalgi selline kurb lugu, et PM läks mingi tegevuse pealt pange (ei mäleta, mis ma täpselt teha tahtsin, igatahes olid andmed pärast bootimist lännu). Ketas masinast välja, sõbra juurde, sõbra juures tavaline windowsi chkdsk ja sain data kätte. Võibolla aitab. Loo moraal: andmetest tuleb backup teha enne PM'ga jantimist!
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
hannes
HV vaatleja
|
18.05.2007 18:48:49
|
|
|
Praeguseks olen oma ketta GetDataBack programmiga üle käinud ja FAT32 formaadis andmeid püüdnud välja lugeda. Otseselt taastanud midagi pole, kuna pole veel kusagilt teist suurt kõvaketast saanud. Igatahes GDB leidis kõik portsu faile üles (vist isegi kõik) ning lasi neid avada ka, proovisin piltide peal, suur osa töötab, aga paljud on segamini (pildid koosnevad erinevate piltide juppidest jms). Salvestasin recovery ära ja panin nüüd GDB FAT16 formaadis andmeid lugema, aga siis turgatas pähe, et ketas oli vist VFAT hoopis enne konvertima asumist.. Ega ma täpselt ei tea, Partition Magic näitas lihtsalt, et FAT on ja ma ei mäleta, mis formaadis see partitsioon omal ajal tehtud sai (vist Linuxi ja ruuteriga tegin lõpuks).
Kas VFAT ja teised FAT formaadid on täiesti erinevad? GDB VFAT'ina ketta lugemist ei paku, aga praegu leiab mingeid faile ka FAT16'ga. Näis, kas siis, kui valmis saab, mõni fail korras ka on.
Kui keegi teab mingeid vihjeid anda, kuidas ma kõige paremaid tulemusi saada võiksin, palun andku märku. Ja igasuguseid soovitused parematele ja parimatele kettataastamisutiliitidele on enam kui teretulnud - neid on ju nii suur valik saada, ei tea, kust haarata.
P.S. Ma olen ka tagantjärgi tark - loomulikult teen järgmine kord enne selliste lükete tegemist backupi. Teisel korral teevad vist kõik. Seekord vaatasin backupi tegemiseks vajaliku koha puudumise probleemist mööda - polnud kurba kogemust olnud.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nickelby
Kreisi kasutaja
|
19.06.2007 23:27:35
|
|
|
Kas see GetDataBack ei ole võimeline lugema lihtsalt ketta pinda ilma, et ette annad talle mis vormingus see olla võis? Kunagi sai EasyRecovery-ga taastatud ketast millel partitsioone muutsin ja üle formaatisin... kätte sain kõik vajaliku, ainus jama oli see, et ilma failinimedeta..
_________________ Have A nice Day! |
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
hannes
HV vaatleja
|
01.07.2007 00:56:14
|
|
|
Sain jälle aega asjaga tegeleda. Tuli välja, et Partition Magic'u failisirvija luges kõik failid kenasti välja ja aitas mul need varukettale kopeerida. Näedsiis. Ei ole vaja hakata andmeid taastama, kui taastada vaja ei ole.
Kõik on alles ja töötab probleemideta.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|