Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
05.07.2007 13:13:17
täielik saast probleem |
|
|
Kasutan Norton Antivirus Corp Ed. Arvutit on nakatunud vaheldumise järgmise saastaga: downloader, trojan horse, backdoor.bifrose, downloader
Skanneerin arvuti ad-adware, ad-adwatchi ja viirusetõrjega üle, viirus leitakse ja isoleeritakse. Viirusetõrje arvab, et masin on nüüd puhas. Aga hommikuks on viirusetõrje hakanud tööle, leidnud viiruse, puhastada pole suutnud, karantiini panna pole suutnud. Avatud on mingi internetileht http://s2.bestmanage.org millega ühendust pole saadud (või on saadud). Võtan viirusetõrje skanneerin jne. Hommikuks on sama seis. Ja nii juba neljas päev jutti.
Ja jama on veel selles, et kui olen omaarust arvuti puhastanud saastast päeval, siis ei suuda masin jooksutada korralikult starcrafti, pildi värvid lööb segi, vahepeal püüab mängimise ajal viirusetõrjet käima panna või viskab üldse mängust välja. Ja lisaks on masin ka tavapärasest aeglasem. Ning vahepeal tuli kõlaritest klikke nagu oleks keegi hiirega töötanud, täitsa kummaline.
Kuidas viirusetõrje sellest saastast jagu ei saa, lõplikult ära ei hävita, aru ma ei saa, täielik hämming. Varem on viirusetõrje töötanud eeskujulikult. Täna hommikul lõhkusin suutsin juba nii vihastada enda ja selle viiruse peale, et saatsin õllekannu nurka kildudeks.
On kellelgi mingid ideid, mis võib viga olla, et seda neetud saasta üles ei leia (peale muidugi minu suht nõrga arvutitundmiseoskuse).
_________________ "The computer says I need to upgrade my brain to be compatible with the new software."
. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
loser
HV kasutaja
|
05.07.2007 13:28:37
|
|
|
Ja eelnevalt tasuks "system restore" kinni panna. Kui saate masina puhtaks siis võib jälle sisse lülitada.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
nexus
HV veteran

|
05.07.2007 13:29:43
|
|
|
õllekannu lõhkumine on patt
katseta erinevate tootjate viirusetõrjeid.
Kaspersky, NOD, F-Secure-l oli vist mingi online scänner.
HijackThis logist oleks ka ühtteist näha, ka startup tuleks üle vaadata.
|
|
Kommentaarid: 240 loe/lisa |
   |
198 |
|
tagasi üles |
|
 |
raitm
HV kasutaja

|
05.07.2007 13:37:28
|
|
|
lisaks veel: otsi antud viiruse kohta käsitsi removemise info näiteks symanteci kodukalt ja eemalda ka käsitis (registri keyde kustutamine jms).
Käsitis on ikka kindlam kui utiliidi (softi) peale loota.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
jossi 1
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
05.07.2007 17:05:35
|
|
|
Anna siia hijackthis log.
Scanni Nod32-e või Kaspersky antiviirustega üle(eemalda enne norton)
Kui sul Norton ostetud, ja key kadunud vms, siis ära eemalda vast.
Proovi veel Superantispywarega.(ei pea midagi eemaldama eelnevalt)
www.superantispyware.
Update/safe modes full skänn.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
06.07.2007 01:13:43
|
|
|
Niih, suured tänud kõigile nõu andnutele.
kõigepealt safe modes sai ära hävitatud osa nakatunud faile ja siis nod32 abiga sain ülejäänust lahti.
_________________ "The computer says I need to upgrade my brain to be compatible with the new software."
. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
nexus
HV veteran

|
06.07.2007 08:34:49
|
|
|
sageli ongi kõige tõhusam nakatumise korral erinevate AV-dega süsteemi skännimine.
samas, kahe erineva av kasutamine masinas, viib selle sageli kooma.
alati oleks soovitav kasutatava AV konf üle vaadata.
kuna ei ole ammu nortonit pruukinud, siis kahjuks selle kohta ei oska soovitusi anda.
|
|
Kommentaarid: 240 loe/lisa |
   |
198 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
06.07.2007 10:38:49
|
|
|
Üheaegse jooksutamise probleem pole mitte niiväga masina liigne koormamine (ehkki seda ta loomulikult teeb) vaid võimalus, et ükski skänneritest ei saa pahalasega korralikult tegeletud kuna teine kontrollija segab ning tulemuseks on see, et kurjam kääb üldse peatamata (samas kui ühe AV puhul poleks säärast jama üldse tekkinudki).
Aga õnneks on mõistlikest skänneritest olemas standalone või siis vähemalt online versioonid, nii et mitme residentse AV koosjooksutamise võimalust üldse ei tekikski.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
ronny25
HV vaatleja
|
09.07.2007 23:40:31
|
|
|
mul oli läpakaga norton kaasas. see muutis esiteks masina väga uimaseks ja kui olin kasutand umbes pool aastat(netis käisin keskmiselt korra nädalas paar tundi) sai sest uimast siiber. panin peale avasti ja esimese full scaniga leidis viiruseid üle kahekümne (trojanid jne)
_________________ Ma olen täiesti normaalne. Hääled peas ütlesid seda mulle... |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |