Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SATA pesade puudus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
raitl
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.03.2007 12:16:47 SATA pesade puudus vasta tsitaadiga

Vaja masinasse neli SATA ketast RAID5 jooksma panna. Mammal aga ainult kaks SATA pesa. Kui nüüd eraldi SATA RAID kaardi peale mõelda, siis kas peab kindlasti olema üks kaart 4 pesaga või on võimalik ka kombineerimised, 2 ketast mamma küljes, kaks kaardi taga/ kaks ühe, kaks teise kaardi taga?
Kommentaarid: 166 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 147
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wicked
HV Guru
wicked

sõnum 05.03.2007 12:59:02 vasta tsitaadiga

Linuxi softraidi teed, siis ei tohiks mingit vahet olla, mis kaardi/pordi otsas ketas asub.
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 05.03.2007 20:17:34 vasta tsitaadiga

teine variant on osta miski 1350 eeq kanti maksev promise 4 pordine sata-II kontroller. Üks odavaimaid 4 pordiseid mis ma tean, endalgi kodumasinas icon_smile.gif
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
8
HV Guru

sõnum 06.03.2007 10:58:34 vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:
teine variant on osta miski 1350 eeq kanti maksev promise 4 pordine sata-II kontroller. Üks odavaimaid 4 pordiseid mis ma tean, endalgi kodumasinas icon_smile.gif

Olen ka samu kaarte kasutanud (küll SATA1 versiooni, kuna tollal SATA2 veel müügil polnud) ja tundub üks korralikumaid SATA portide kaarte olevat. Tegemist on siis lihtsalt SATA kaardiga, mitte SATA-RAID kaardiga. Aga ega korralikku RAID kaarti selle raha eest ei saakski. Siiski, minu arvates on see SATA kaart ka natuke ülehinnatud. Koosneb vähestest ja lihtsatest komponentidest, ei tea mis seal niipalju maksab... ilmselt Promise nimi ja pro-suunitlus. Aga mis parata, muid valikuid eriti pole. Mingeid juustutegijate kahepordilisi peaks ka mõnesaja krooniga leidma, kui juhtumisi mõni pood neid reaalselt ka müüb meil...
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 06.03.2007 11:47:22 vasta tsitaadiga

Sai valitud Promise FastTrak TX4310
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 06.03.2007 16:30:05 vasta tsitaadiga

8 kirjutas:
SurfData kirjutas:

Olen ka samu kaarte kasutanud (küll SATA1 versiooni, kuna tollal SATA2 veel müügil polnud) ja tundub üks korralikumaid SATA portide kaarte olevat. Tegemist on siis lihtsalt SATA kaardiga, mitte SATA-RAID kaardiga. Aga ega korralikku RAID kaarti selle raha eest ei saakski. Siiski, minu arvates on see SATA kaart ka natuke ülehinnatud. Koosneb vähestest ja lihtsatest komponentidest, ei tea mis seal niipalju maksab... ilmselt Promise nimi ja pro-suunitlus. Aga mis parata, muid valikuid eriti pole. Mingeid juustutegijate kahepordilisi peaks ka mõnesaja krooniga leidma, kui juhtumisi mõni pood neid reaalselt ka müüb meil...

Enne promist oli mul odav 300 eequne chronose kontroller (2 ide + 2 sata1 ketast) aga ide ja sata ketta hinnavahe pea olematu (viimaseid hindu vaatades siis on sendi pealt sama hind neil) ja otsustasin sata peale rohkem üle minna. Promisel ma ei olnud yhe asjaga rahul...ma ei tea kas ma ei osanud või oli mul miski vana versioon aga draiveri jaoks tahtis ta flopit teha...winni all!!! Saaks aru kui installiks vms aga et winni all kasutada on natuke imelik seda nõuda. Otse plaadilt ta niimoodi ei leidnudki draiverit...aint floppi peale tegi ja sealt sain ta siis installitud. Samas mul tõesti oli mingist vanast partiist viimane kontra ja need mis nüüd pärast pikka pausi täna hulgilattu jõudsid on juba uuest partiist seega ei oska nende kohta kommenteerida. 1tk seisab laua peal aga see läheb kohe kliendile linuxi alla.

raitl kirjutas:
Sai valitud Promise FastTrak TX4310

no see natuke kallim lõbu jah aga see-eest oskab igast raide teha.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 07.03.2007 17:14:28 vasta tsitaadiga

see RAID oligi teguriks. Hetkel teise masinaga jama, et MSI K8N Neo4 mamma toetab ainult RAID0, 1 ja 1+0. Vaja oleks aga RAID5 saada kettad. Kodulehel isegi kirjas, et SATARAID5 saab kuidagi (soft)RAID5 panna aga vaatamata igasugustele katsetustele terve tänase päeva jooksul, ei andnud asi tulemust.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SATA pesade puudus
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.