praegune kellaaeg 18.06.2025 21:34:02
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
hannes
HV vaatleja
|
03.07.2007 21:23:37
FAT32 + teine partitsioon ja igasugused probleemid |
|
|
Vabandan nende 15 inimese ees, kes seda teemat on vaevaks võtnud lugeda. Peale kõiki ponnistusi ja mitut päeva jamamist tuli välja, et restart aitab. :)
Probleem on lahenenud, võib teema lukustada.
-------------------------------------
Tere!
Järgmine probleem minu suures kettasaagas ilmnenud.
Varem oli nii, et minu USB karbis istuval 250 GB kettal oli üks FAT32 partitsioon, selleks, et töötaks nii Linuxi ruuteri kui Windowsi läpaka taga. Kõik töötas kenasti. Vajadused on aga muutuvad ja nüüd tahtsin kettalt Linuxi jaoks pisikese ruumi eraldada (FAT32 ja symlinkid ei sobi kokku, sellepärast). Tegin siis ketta algusesse ühe u. 128 MB partitsiooni Ext2 formattimiseks ja ülejäänud kettaruumist sai FAT32 partitsioon. FAT32 formattimiseks kasutasin Linuxi programmi mkdosfs Windowsi versiooni (mida kasutasin ka eelmisel korral, kui tervet ketast formattisin).
Vot ja siis tulid probleemid. Kõik tundus justkui korras olevat, mul oli ilus suur tühi FAT32 partitsioon, aga faile kopeerima hakates teatas Windows ~500 MB peal, et "cannot copy, parameter is incorrect". Kusjuures teiskordsel ja edasistel kopeerimiskatsetel tekkis veateade juba 45 MB peal. Proovisin erinevate failidega ja proovisin neid faile kopeerida ka teisele kettale - viga oli ainult selle kettaga ja sõltus ainult kopeeritud infohulgast.
Nüüdseks olen nii Windowsi manageri kui Partition Manageriga partitsioone loonud ja kustutanud, aga probleem on püsiv. PM teatab käivitades, et suurem partitsioon kattub lõpus mingi muu partitsiooniga. Minuteada ketta lõpus partitsiooni olla ei tohiks. Kusjuures, PM on nõus FAT32 partitsiooni looma kuni suurusega 200 GB (miks nii?), sellepärast ma sellega partitsiooni formattinud ei ole, ainult loonud. FAT32 limiit peaks olema ju 2 TB ja mul on terve ketta suurune FAT32 partitsioon kenasti töötanud.
Võibolla aitaks konkreetselt seda probleemi lahendada pisikese partitsiooni tõstmine ketta lõppu, aga ma kardan, et siis ilmneks sama asi kas suure partitsiooni lõpus (mis oleks mõnevõrra halvem, kuna siis tekkiksid probleemid sel ajal, kui mul kõvaketas infot täis on) või väikese alguses.
Kas keegi oskab kommenteerida, mida ma valesti teen või oletada, millest probleem tekkida võiks? Ise ei suuda seletust välja mõelda, tunnen ketaste hingeelu liiga pinnapealselt.
Aitäh,
Hannes
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|