praegune kellaaeg 21.06.2025 16:22:59
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
drache
HV vaatleja
|
02.04.2007 08:51:32
"An error was detected on device \Device\Harddisk0\D during a paging operation." |
|
|
Hei.
Mul viimased nädal aega viskab Windows sellist errorit system logi (pealkiri) (Computer management, Event Viewer, System). Asi ise on Warning mitte error, nii et mitte kriitiline, kuid viskab seda iga natukese (kui suurem muutus kettal käib) aja tagant ja oma 20-21 tükki korraga. Muutsin pageing file väiksemaks, enablesin System cashing BIOS'es tegin, kõvaketta partidele delete ja uue windowsi peale - ikka sama jama. Tundub (kui internetis natuke ringi surfata) on see probleem paljudel, kuid lahendust ei leita kuidagi asjale. Ja see probleem on erinevate tootjate kõvaketastega: Seagate, Maxtor, Western Digital. Äkki keegi teist gurudest oskab mingit lahendust pakkuda..
Masin, mida kasutan, on:
AMD Athlon 64 X2 3800+ proset
Abit KN8-ultra emme
HDD: Western Digital 320G (WD3200KS)
2*Crossair 1 giga mälu
3D NVIDIA Geforce 9700 GT video
System on Win XP SP2
See error tekkis ja siis mingi imelik, vaikne kõrin segunes üldisesse masina mürasse: aegajalt nagu teeb grr-grr väga vaikselt.. Üks "lahendus" internetis pakutust oligi, et see näitab HDD läbiminekut. Aga kui lasta peale ükskõik milline HDD health detector, siis ütleb, asi on korras ja mingeid probleeme ei ole. Äkki kellelgi on sarnane probleem ja on leidnud sellele lahenduse.
Error ise täpsemalt:
Event Type: Warning
Event Source: Disk
Event Category: None
Event ID: 51
Date: 31.03.2007
Time: 22:20:34
User: N/A
Description:
An error was detected on device \Device\Harddisk0\D during a paging operation.
[02.03.2007] Ma võin veel lisada, et sikutasin testi ka Western Digital kodulehelt ja lasin sellega masina üle - mingeid probleeme ei leidnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
02.04.2007 10:15:41
|
|
|
las windows tegeleb ise page file muutmisega...
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
drache
HV vaatleja
|
02.04.2007 10:29:11
|
|
|
tom1245 kirjutas: |
las windows tegeleb ise page file muutmisega... |
Siiani tegeleski, kuid sellest error ka tekkis.. Kas on võimalik, et kuna ketta suurus on 320G et see on seotud kuidagi? Et mingine probleem olla olnud ka väiksemate ketastega, teatud suurused..
|
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
02.04.2007 10:40:27
|
|
|
drache kirjutas: |
tom1245 kirjutas: |
las windows tegeleb ise page file muutmisega... |
Siiani tegeleski, kuid sellest error ka tekkis.. Kas on võimalik, et kuna ketta suurus on 320G et see on seotud kuidagi? Et mingine probleem olla olnud ka väiksemate ketastega, teatud suurused.. |
bäädide kontrolli tegid recovery console'st chkdsk utiliidiga?
viimati muutis tom1245 02.04.2007 10:51:32, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
02.04.2007 10:44:24
|
|
|
Kõige tõenäolisemalt siiski ketas hakkab surema. Eriti kui veel häält ka teeb kohati.
Kas BIOS'ist on SMART enabletud?
See, et testid vigu ei näita(veel), pole eriti oluline.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
1 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
drache
HV vaatleja
|
02.04.2007 11:16:06
|
|
|
Spezz kirjutas: |
Kõige tõenäolisemalt siiski ketas hakkab surema. Eriti kui veel häält ka teeb kohati.
Kas BIOS'ist on SMART enabletud?
See, et testid vigu ei näita(veel), pole eriti oluline. |
No ma otsisin biosi läbi - pole sellist kohta, kus smart enableda - see oli ka üks "solution" mis netist leidsin. Kõige huvitavam asja juures on see, et paljudel on see probleem, sõltumata ketta tootjast või suurusest. Ja kõik, kes seda probleemi omavad, kasutavad nVidia kiibistikuga MB. Kahtlustan, et see on seotud suuresti nVidia kiibistiku drivadega, on see võimalik? Aga kui ma uuema drivade versiooni MB-le sikutasin netist, siis see läks puhta lolliks - hakkas sinist ekraani viskama ja restartima kohe (ilma, et näitaks, milles probleem oli). Pidin võtma "Last know good conf" et uuesti üldse windows buudiks.
Ahjaa - isegi pärast värsket installi on näha/tunda, et arvuti "performance" langenud on - üks arvamus, mida ma küsisin tuttavatelt, oli see, et mingid osad ei suuda enam korralikult koos töötada.. aga kes oskab öelda millised??? Teine oli, et ketta suurusel on mingi kala - 320G. Et vanadel ketastel, nagu 60, 160, olid samad probleemid.. Kas see on võimalik üldse?
Ja kui ketas hakkab tõesti surema, siis peab ootama, kuni surnud on, sest muidu seda ju välja ei vahetada.. ja kas nad vahetavad üldse mingi muu ketta vasu sama hinna väärtuses?
|
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
02.04.2007 12:51:40
|
|
|
Ilmselt ongi just nVidia draiverite probleem. Varemgi selle kummalistest ühilduvusprobleemidest nii siin kui seal juttu olnud.
Mõned kogenumad remondimehed oskavad sellest kindlasti pikemalt rääkida...
Lase nVidia draiverid maha ja proovi windowsi enda draiveritega...
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
drache
HV vaatleja
|
02.04.2007 13:37:48
|
|
|
8 kirjutas: |
Ilmselt ongi just nVidia draiverite probleem. Varemgi selle kummalistest ühilduvusprobleemidest nii siin kui seal juttu olnud.
Mõned kogenumad remondimehed oskavad sellest kindlasti pikemalt rääkida...
Lase nVidia draiverid maha ja proovi windowsi enda draiveritega... |
kas sa pead silmas, et kõvaketta drivad? aga ma proovin veel scan diski, wini enda omaga.. kui see ka midagi ei leia, siis lasen kõik nVidia drivad maha, uued, netist saadud, peale.. kui SEE ka ei aita, siis teen bios update.. kui SEE ka ei aita, siis võtan ketta, teen tühjaks, viin müüjale ja ütlen, et pistke see sinna, kus päike ka ei paista - ma tahan uut ja paremat!
|
|
tagasi üles |
|
 |
harjusk
HV vaatleja
|
02.04.2007 13:44:34
|
|
|
Mina pakun küll, et seda ketast kauaks pole. Kui süsteem ise ütleb otse ja pidevalt, et kõvaketta device annab errorit ja kõrvisev hääl ka tekkinud, siis peaks üsna klassikaline katkine hdd olema.
mina teeks varukoopia ja viiks ketta garantiisse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
drache
HV vaatleja
|
02.04.2007 14:27:09
|
|
|
harjusk kirjutas: |
Mina pakun küll, et seda ketast kauaks pole. Kui süsteem ise ütleb otse ja pidevalt, et kõvaketta device annab errorit ja kõrvisev hääl ka tekkinud, siis peaks üsna klassikaline katkine hdd olema.
mina teeks varukoopia ja viiks ketta garantiisse. |
aa.. ma unustasin mainida - kõrinat teeb vent natuke, kui ta liialt tööd peab tegema.. ketas nagu häält ple teind.. aga eks see garantii ole viimane variant, mida proovida;-)
|
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
drache
HV vaatleja
|
03.04.2007 19:38:10
|
|
|
Tegin seda eile õhtu, olin päeval seda asja veel uurind ja arutanud mitme inimesega - ja tundub, et see süsteem töötab.. Imelik on see, et ta neid varem ei andnud, erroreid.. et ma ju augustist saati kasutan sama arvutit ja olen seda oma paar korda installinud üle ka.
Aga tänud
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|