Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
DexXxter
HV kasutaja

|
28.02.2011 18:19:11
Arvuti ei tuvasta kõvakettaid. |
|
|
Lisasin arvutile kaks 40 gigast kõvaketast ja uue dvd kirjutaja. Vana konf on profiilis (Saunane). Aga probleem on selles, et arvuti ei tuvasta ühtegi ketast enam. Kardetavasti dvd-romi ka, sest xp plaati ta ka ei loe. Biosis ka ei tuvasta ühtegi ketast. Kettad on ühendatud mul nii, et kaks lisaketast panin eraldi ide kaabli otsa ja dvd draivi ja os-iga kõvaketta teise kaabli otsa.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
28.02.2011 18:20:31
|
|
|
master/slave on paigas?
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
28.02.2011 18:22:26
|
|
|
Optilisega ühe IDE kaabli alla kõvaketast ei topita, kardetavasti see ongi su mure põhjus.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
DexXxter
HV kasutaja

|
28.02.2011 18:23:40
|
|
|
Midagi ma sättisin jah. Kuskil oli soovitatud, et dvd draiv masteriks, kõvaketas slaveks, kui nad ühe kaabli otsas on. Teise kaabli otsa on sama lugu, et üks slaveks ja teine masteriks?
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
28.02.2011 18:38:41
|
|
|
Jah, teise kaabli otsa OP ketas masteriks ja teine Slaveks (cable select teoreetiliselt peaks ka töötama aga omal ajal oli sellega üksjagu muresid, master/slave on kindlam). Esimese IDE otsa ainult optiline masteriks. Kui tahad lisaketast kasutada, hangi usb box. Usu mind, välku ja vilet sa näed kui kõvaketast ja optilist ühe kaabli all hoiad.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
DexXxter
HV kasutaja

|
28.02.2011 18:49:42
|
|
|
Aga miks ta ühe kaabli otsas ei tööta? Ning kas reaalselt võib siis midagi juhtuda ka?
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
28.02.2011 20:05:22
|
|
|
Perse midagi otseselt vist ei keera aga koos töötada nagu ka ei taha. Osades emmede manuaalides on ka kirjas, et ei soovita neid sama kaabli alla toppida. Põhjustesse süvenenud ei ole, tean lihtsalt, et on probleeme. Isegi kui tööle saab sellisel seadistusel siis hiljem võib hakata näkku panema (optiline ei taha kirjutada või lugeda, kõvakettad "kaovad" ja ilmuvad uuesti välja jne).
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
DexXxter
HV kasutaja

|
28.02.2011 21:00:43
|
|
|
Ikka ei tunnista mitte miskit. Jätsin ainult optilise seadme ja os-iga kõvaketta külge eraldi kaablite otsas mõlemad masterid.
E: Väga imelik. Kui ainult os-iga ketta külge jätsin siis töötab ja buudib wini ka üles. Optilist seadet ta igal juhul ei tunnista siis. Võib olla saan ma teised kettad külge ja tunnistama, kui asi ongi ainult optilises. Aga ma ei saa aru, mis siis tal viga on.
E2: Proovisin igatipidi, kõvakettad ja optiline seade ühekaupa koos os-ga kettaga. Aga ainult üksi buudib see üles. Kas võib olla, et koos toitekaga teisel arvutil, kust komponendid pärit on, küpsesid ka need kettad?
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
01.03.2011 13:50:48
|
|
|
BIOSist Boot Orderit oled vaadanud?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
DexXxter
HV kasutaja

|
01.03.2011 20:26:13
|
|
|
Kui teised kettad peale os-iga vindi ka küljes on, siis ei tuvasta buutides ühtegi ketast peale mälukontrolli. Ja seal edasi ei lähegi, küsib system diski. Proovisin originaalplaati, mis arvutiga kaasa sai ja kõrvetasin ühe xp home sp3-ga ka plaadile. Aga ei tööta miskit.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
meesmetsast
HV veteran

|
19.03.2011 23:27:35
|
|
|
Võta algusest peale asjad ükshaaval läbi, saad teada, mis kindlalt tööta.
Siis winniga ketas masterina külge tööle, ja siis hakkad optilist külge aretama, teine kaabel ja mängid jumperi kombinatsioonidega, kuni tööle hakkab, siis lisad veel ketta ja mängid jällegi jumperiga.
Halba ei teeks ka bios Load Optimized Defaults keeramine.
Sai siin kah alle susserdatud ühe vana masina ja 3 kettaga, peale tükki aega katsetamist hakkas tööle ja mingit loogikat ei leidnudki asja juures aitab ainult katse eksituse meetod ja kindlasti 1 ketta/cdromi kaupa.
Jõudu
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |