Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Q: Kõrvaklappide kohta märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
xPulse
HV vaatleja

sõnum 03.01.2007 02:59:00 Q: Kõrvaklappide kohta vasta tsitaadiga

Sooviks endale soetada kõrvaklappe, millega saaks end "välisest" maailmast välja lülitada (näiteks muusikat kuulates või mängides). Nüüd tekib küsimus, et mis näitajaid tuleks vaadata. Näiteks pakun siin ühe isendi näitajad, mis kuskil silma jäid:

Sagedus: 10-25,000 Hz
Impedants: 200+ ohms (number oli üle 200 täpselt ei mäleta)
Tundlikkus: 105dB SPL/1mW
Helimoonutus: <0.2%

hentz
HV Guru
hentz

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.01.2007 04:05:00 vasta tsitaadiga

kas sa tahad suuri või väikseid klappe... oleks pakkuda tutikad pmst 1 a garantiiga koss spark plugid 250.-
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
xPulse
HV vaatleja

sõnum 03.01.2007 05:06:58 vasta tsitaadiga

Kuidas välise müraga on? Kõrvaklapid mida otsin peaksid olema soovitatavalt sellised, et kui nad pähe panna, siis ilma midagi sisse lülitamatta peaksid nad isoleerima muud helid.
hentz
HV Guru
hentz

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.01.2007 07:49:16 vasta tsitaadiga

xPulse, isoleerivad täielikult, nagu tropid oleks icon_biggrin.gif
tagasi üles
djdanx
HV kasutaja
djdanx

sõnum 06.01.2007 14:13:48 vasta tsitaadiga

xPulse kirjutas:
Kuidas välise müraga on? Kõrvaklapid mida otsin peaksid olema soovitatavalt sellised, et kui nad pähe panna, siis ilma midagi sisse lülitamatta peaksid nad isoleerima muud helid.

soovitan dj klappe, näiteks stanton dj2000pro või kui pappi on välja köhida siis kas staton dj3000pro või siis pioneer hdj1000
isolatsioon väga viis ... ei kuule välismüra ja teised ei kuule sind icon_wink.gif thumbs_up.gif

xPulse
HV vaatleja

sõnum 07.01.2007 18:43:17 vasta tsitaadiga

Tänud vastamast. Uurin endiselt seda asja (vahepeal oli arvutil omaniku vahetus ja ei pääsenud netti. Mida siiski see impedants vms määrab, pm. näen klappe, millel on enamvähem samad näitajad, aga eelpoolnimetatud muutuja on erinev, samuti hind on väga erinev. :S
Defmic
Kreisi kasutaja
Defmic

sõnum 07.01.2007 19:36:33 vasta tsitaadiga

Staton DJ3000 Pro viska kül ahju, mõttetult nõrk konstruktsioon.
Pigem võta Technics RPDH1200 või siis Pioneer HDJ1000.

Milleks üldse klapid lähevad? Koju lihtsalt muusika kuulamiseks?
Kommentaarid: 43 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 38
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 07.01.2007 20:50:50 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Nüüd tekib küsimus, et mis näitajaid tuleks vaadata.
Näitajad ei ütle eriti midagi. Samad numbrid on peal ka säästukas banaanikastide vahel müüdavatel klappidel icon_biggrin.gif
Hind, tootja, konstruktsioon ja mugavus on näitajad!

Sa märkisid ainult mürasummutavat omadust. Kas helikvaliteet pole tähtis?
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
djdanx
HV kasutaja
djdanx

sõnum 07.01.2007 21:57:24 vasta tsitaadiga

Defmic kirjutas:
Staton DJ3000 Pro viska kül ahju, mõttetult nõrk konstruktsioon.
Pigem võta Technics RPDH1200 või siis Pioneer HDJ1000.

Milleks üldse klapid lähevad? Koju lihtsalt muusika kuulamiseks?

pioneerid jäävad kalliks sellise kvaliteedi kohta ja pealegi hakkavad pikapeale pead rõhuma juhul kui kasutada iga päev kuulamiseks ja muu selliseks

ihvike
HV Guru

sõnum 08.01.2007 15:02:18 vasta tsitaadiga

Välisest maailmast lülitavad välja ka avatud kõrvaklapid, kui sa just kusagil tootmistsehhis ei kuula. Kui tahad transpordivahendis või ringi jalutades kuulata, siis on kõige olulisem klappide väiksus ja mugavus.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 08.01.2007 16:46:33 vasta tsitaadiga

Seletage ära, mis on DJ klapid? (DJ siis ikka maakeeli diskor? icon_smile.gif)
Kas nende ainus eripära on tugevam heliisolatsioon ja helikvaliteedile rõhku ei panda? Diskoril pole ju nagu muud vaja, kui kuulda, kus üks lugu lõpeb ja teine algab...? icon_biggrin.gif
Või ma millestki valesti aru saanud... icon_rolleyes.gif
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 08.01.2007 17:41:05 vasta tsitaadiga

Petz kirjutas:
Seletage ära, mis on DJ klapid? (DJ siis ikka maakeeli diskor? icon_smile.gif)
Kas nende ainus eripära on tugevam heliisolatsioon ja helikvaliteedile rõhku ei panda? Diskoril pole ju nagu muud vaja, kui kuulda, kus üks lugu lõpeb ja teine algab...? icon_biggrin.gif
Või ma millestki valesti aru saanud... icon_rolleyes.gif
Tiba valesti küll jah. Diskor/helimees tegeleb ka siukse värgiga nagu monitooring, ehk kuulab klappidest teist asja kui meie publikumis kuuleme. Rõhku pannakse võimsusele - heli peab korralikult kuulda olema ka täiel võimsusel matsuva kontserttehnika kõrval - ja helisummutusele. Samuti on oluline vastupidavus ja võimalus vajaduse korral ühe kõrvaga kuulata. Helikvaliteet on neil kallimatel korralik, siiski mitte nii hea kui helitehniku/muusiku või kodukuulamiseks mõeldud klappidega. Miinuseks on ka mugavus - klapid reeglina ei kata tervet kõrva ja suruvad seetõttu tugevasti. Kodus kuulamiseks ei soovita mitte mingil juhul dj-klappe.
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 08.01.2007 20:43:25 vasta tsitaadiga

Siis ma sain ikka õigesti aru icon_smile.gif
Vähemalt selgitus oli ammendav thumbs_up.gif

Ühtlasi võiks soovitada ka kodukuulamiseks ja amatöörmonitooringuks mingit head suurt ja mugavat klappi suurusjärgus 1-2k... ? Ilma igasuguste hypersuperbassideta, võimalikult sileda ribaga.
tagasi üles
Cruiser
HV vaatleja

sõnum 08.01.2007 21:42:04 vasta tsitaadiga

Proffessionaalina võin öelda, et sirge sagedusribaga kõrvaklappe sinu pakutud hinnaklassis eestis pole võimalik saada. Normaalsed klapid hakkavad meil 3 tuhandest kroonist. Endal tööks kasutusel Sennheiser HD25 ja SonyMDR-7506 ja need kõik maksavad rohkem, kuigi alati on ju võimalus kuulata klappe normaalsetes muusikapoodides, mida tahaks osta, ju poes ka oma plaadiga ja siis valida. Eks ju kriteeriumid on ju ka inimestel erinevad, ma võin ka ju ainult live kontserditest rääkida ja live salvestustest.
Petz
HV Guru

sõnum 08.01.2007 22:28:37 vasta tsitaadiga

See on ikka nii, et piisab midagi veidi paremat küsida ja juba hakkavad professionaalid kõvatama icon_biggrin.gif
Väljendusin küll üsna selgelt: võimalikult sileda ribaga antud hinnaklassis! Kui alla 3k ühtegi koduspandavat kõrvaklappi ei toodeta, siis ütle, kus on Tartus pood, milles neid ülekolmetonniseid proovida antakse?

P.S. Ma võin ka live kontsertidest rääkida icon_wink.gif
tagasi üles
Cruiser
HV vaatleja

sõnum 09.01.2007 11:54:20 vasta tsitaadiga

Tartus saad proovida kindlasti kesklinnas pillipoes, kui lähed ja räägid, kahjuks seal ainult AKG klapid müügis. Tallinnas on ProMedia, Stanford ja Vaarmann, kes kõik müüvad klappe, kindlasti võimalus, olen isegi seal klappe kuulanud.
Ja live on kahjuks minu leivateenimise töö, mida ma teen igapäevaselt.
Ja siin tulebki välja see Eestimaa väiksuse probleem, et Sony MDR 7506 maksab meil alla 3 tonni, USA hind on ainult 100 dollarit, nii olen ma ka mitmed klapid sealt tellinud , sõber,kes elab USA-s, on toonud nad sealt mulle. Sellepärast ma ütlesingi, et meilt ostes pole neid saada, siin pole kahjuks midagi kõvatada.

ihvike
HV Guru

sõnum 09.01.2007 13:08:36 vasta tsitaadiga

Sirge sagedusribaga kõrvu pole ka olemas.
Siin on ühed, mis on reaalselt ühed mugavaimad, mida on võimalik leida - http://www.pillipood.ee/index.php?lang=est&pid=244&page=3&id=2441651 , sagedusriba kohta mainitakse, et kisub rohkem bassiseks.
Samuti olen proovinud selliseid http://www.pillipood.ee/index.php?lang=est&pid=244&page=4&id=2441659 , kvaliteet on jumalaste normaalne, mitte nii hea kui DT-880, samas DT-880 on poole kallim kah. Mugavus aga kahjuks pole nii hea kui DT-770-880. Aga täitsa normaalne sellegipoolest. Üldiselt kõik sellised, mis terve kõrva lahedalt enda sisse mahutavad, on mugavad.
tagasi üles
Cruiser
HV vaatleja

sõnum 10.01.2007 16:58:08 vasta tsitaadiga

BeyerDynamic on stuudiotööks väga head, enamus nendest on ka päris sirged. Kuigi ei teadnud, kus saab neid Eestis kuulata, võib-olla mõnes stuudios. Isiklikult olen ikka enne muretsemist kuulanud klappe. Kui mitte poes, siis kellegi käes neid ikka on, eesti helimehed ja pillimehed ikka üksteist tunnevad.
djdanx
HV kasutaja
djdanx

sõnum 10.01.2007 19:02:22 vasta tsitaadiga

Cruiser kirjutas:
BeyerDynamic on stuudiotööks väga head, enamus nendest on ka päris sirged. Kuigi ei teadnud, kus saab neid Eestis kuulata, võib-olla mõnes stuudios. Isiklikult olen ikka enne muretsemist kuulanud klappe. Kui mitte poes, siis kellegi käes neid ikka on, eesti helimehed ja pillimehed ikka üksteist tunnevad.

no stuudioklappe sa nagunii muusikat just-for-fun ja cs'i jaoks ei kasuta icon_biggrin.gif

Cruiser
HV vaatleja

sõnum 10.01.2007 19:47:43 vasta tsitaadiga

Miks?
Mul polegi rohkem klappe, nendega kuulan seda muusikat nii tööl kui ka kodus, mul on kahed klapid, MDR-7506 saab ka kodus plaadid ära kuulata, kui on vaja promoasju kuulata, tööl puldi küljes HD 25, mida kasutan ka arvutist muusika kuulamiseks ja sony ericssoni kuulamiseks näiteks rongis. Need klapid väiksemad ja mugavamad kaasas kanda, kuigi ka Sony klapid käivad väga hästi kokku. Ei hakka ju mingiks funi jaoks mingit odavat jama ostma. Kuigi autos ajavad ka Sony Ericssoni W seeria omad klapid asja ära. Tegelikult on nii, et ka kõrvaklapid võivad kuulmist kahjustada, nii et tuleb sellega arvestada ja viletsate klappidega võib seda rohkem.

djdanx
HV kasutaja
djdanx

sõnum 10.01.2007 20:32:03 vasta tsitaadiga

Cruiser kirjutas:
Miks?
Mul polegi rohkem klappe, nendega kuulan seda muusikat nii tööl kui ka kodus, mul on kahed klapid, MDR-7506 saab ka kodus plaadid ära kuulata, kui on vaja promoasju kuulata, tööl puldi küljes HD 25, mida kasutan ka arvutist muusika kuulamiseks ja sony ericssoni kuulamiseks näiteks rongis. Need klapid väiksemad ja mugavamad kaasas kanda, kuigi ka Sony klapid käivad väga hästi kokku. Ei hakka ju mingiks funi jaoks mingit odavat jama ostma. Kuigi autos ajavad ka Sony Ericssoni W seeria omad klapid asja ära. Tegelikult on nii, et ka kõrvaklapid võivad kuulmist kahjustada, nii et tuleb sellega arvestada ja viletsate klappidega võib seda rohkem.

no stuudioklappide all ma mõistsin näiteks akg k270't ja muud sellist

mUll
HV kasutaja

sõnum 10.01.2007 21:02:35 vasta tsitaadiga

to xPulse:
olen ka mitmeid kümneid klappe proovinud ja praegused pioneerid (se-m280) on täiesti tasemel kuigi mida aasta edasi, seda paremaid isendeid välja tuleb. antud klapid istuvad kui rosin ... pool päeva kuulamist ei tekita veel mingeid vaevusi, taluvuse piiril muusika kuulamine ei häiri ka kõrvalolijaid oma tümaga, kuna nad lihtsalt ei kuule midagi (praktiliselt), neid võib ainult häirida sinu põskede rabelemine muusika rütmis. hea tundlikkus ja tunduvalt väiksemad moonutused kui 0,2%, peeretama pole ma neid veel suutnud ajada ja hind kõigest 4 sotti. kui nüüd eelmisi pioneere meenutada, siis juhe ja kõlarid on neil veel ainukesed terved kohad kuigi juhtmed sadu kordi jalgu takerdunud ja raamid paelaga paigatud. soovitan soojalt ei kahetse, pole ainult minu arvamus.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 1
tagasi üles
xPulse
HV vaatleja

sõnum 12.01.2007 09:38:37 vasta tsitaadiga

Olin paar päeva arvutist eemal ja nii palju poste! Tänud kõigile vastamast. Tegin oma valiku Koss PRO4AA Titanium kasuks, tunduvad suhtkoht head, kas keegi nende kohta oskab midagi mainida? icon_rolleyes.gif
Ainuke asi mida ma nende juures märkasin, et kas ma olen vesipea või see ongi normaalne, et klappide maksimaal ulatus jõuab napilt minu kõrvad katta. icon_eek.gif
To mUll: Pioneer se-m280 on head, olen neid ennem omanud ja ka sadu kordi juhtme taha ja peale astunud, nüüdseks on nad omanikku vahetanud ja usun, et tema käes teenivad nad sama hästi kui nad teenisid mind. thumbs_up.gif icon_razz.gif

Krunge
HV kasutaja

sõnum 14.01.2007 12:01:44 vasta tsitaadiga

Tartu IS Musicus müüdavad AKG K66 on päris head, suht sirge ribaga ja poolavatud. Testisin enne nende soetamist ka kallimaid, ligi k2 maksvaid Sennheisereid ja K44 ning K55, aga ükski polnud nii meeldiva moonutusevaba kõlaga. Hinnaks oli midagi 550.- umbes. Ilmselt saab neid poes proovida.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 10
tagasi üles
pl1600
HV Guru

sõnum 16.01.2007 03:45:54 vasta tsitaadiga

djdanx kirjutas:
no stuudioklappide all ma mõistsin näiteks akg k270't ja muud sellist

7506 on juba nii kaua tootmises olnud ja laialdaselt kasutuses, et saanud de facto'ks
võtan omale ka ühed kindlasti mingi hetk

tore mänguasi
link

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Q: Kõrvaklappide kohta
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.