Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  EAC+LAME ? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
aPoiss
HV kasutaja
aPoiss

sõnum 01.02.2003 06:20:35 EAC+LAME ? vasta tsitaadiga

Sättisin Eac ja Lame SELLE õpetuse järgi paika. Tulemus on see, et teeb mingi 1 MB suuruse mp3 faili ja see on noh tühi fail - hääletu teisisõnu. Mis krt see viga võib olla ? Peab vist mingit teist Rippijat kasutama. Waw faili teeb küll ilusasti ära ja laseb maha kah mängida. Täitsa lootusetu on seda asjandust tööle saada ja nüüd juba waw failid kah hääletud ?
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ihvike
HV Guru

sõnum 01.02.2003 14:06:07 vasta tsitaadiga

Mina isiklikult näiteks ripin wav-iks EAC-iga ja pärast pakin LAME-iga kokku. Ja mitte EAC seest vaid välise lame frontend programmiga RazorLame. Kui vaikust ripib, siis tsekka drive settinguid EAC all.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
terminaator
HV kasutaja

sõnum 01.02.2003 18:38:56 vasta tsitaadiga

kas siis wav'id on hääletud või ainult mp3'ed?
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
aPoiss
HV kasutaja
aPoiss

sõnum 01.02.2003 20:38:03 vasta tsitaadiga

terminaator kirjutas:
kas siis wav'id on hääletud või ainult mp3'ed?

proovisin neid omadusi igatipidi sättida (eriti muidugi ei osanud kah) ja mingit korralikku kvaliteeti (nt. LAME käsureal oli, et mp3 peab tulema 128 bit rate, aga oli mingi ...32 vms) ikka kätte ei saanud. waw faili sain küll korraliku, aga tahtsin ikka mp3 voi ogg formaati saada ja ta oleks võinud seda teha lennult (on the fly). eac'l see lennult asi mul tööle ei läinud, ja proovisin mis proovisin, mp3 kvaliteeti ei saanud kah korralikuks, rääkimata lennult pakkimisest siis.

Nii kasutangi Easy CD-DA Extractor abi, kusjuures kasutab lamet ja peale selle on kaasas ka palju muid pakkijaid. Sellel muidugi pole veeranditgi EAC omaduste loetelust, aga tegi oma töö ära - hea lihtne kasutada ja palju erinevaid kvalitedi valimise võimalusi. Rippimise valikud muidugi sama häst, kui puuduvad, peale kiiruse ja veel mõne.

Miks seda EAC'd niiväga kiidetakse ? Kas suure hulga igasugu erinevate RIPPIMISE omaduste valiku tõttu (millest algaja midagi aru ei saa ...või). See muidugi on tore, et EAC tasuta on, aga kui ta mul ikka lennult mp3 voi ogg formaati kokku ei paki, siis ma selle kasutamisel mõtet ei näe nagu. Äkki keegi ütleb, miks see on parem, kui mõni teine? Vaatasin küll, et mingi error correction ja ofset jms omadused, aga ikka väga-väga harva on mul mingit kriibitud või muidu halva kvaliteediga plaati rippida vaja.
tagasi üles
deppar
HV kasutaja
deppar

sõnum 01.02.2003 21:46:02 vasta tsitaadiga

See vist natike offtopic aga mul ei tundnud EAC Lite-On kirjutajat ära. Viskas "unexpected errori" ja pani pange icon_sad.gif Kirjutaja muidu LTR 32123S Nüüd kasutan ka Easy CD-DA Extractorit küll koos RazorLamega.
Üks asi veel juurde, kui neid .wav-e RazorLamega mp3 teha kaovad lugude tag-id ära. Mis selle vastu aitab? Või oskab keegi mõnda taggerit soovitada, et ei peaks lugude nimekirju käsitsi sisse toksima.
tagasi üles
terminaator
HV kasutaja

sõnum 01.02.2003 22:55:44 vasta tsitaadiga

kui wav'id on korras, siis ei tohiks eaci'l ega ka drive settingutel midagi viga olla. vaata kompressiooni valikud igaks juhuks üle, äkki on käsureal midagi valesti..

mp3'ed tulevad 32kbps sellepärast, et nii kodeerib Lame "digitaalset vaikust".

miks eac'i nii väga kiidetakse? sellepärast, et kui õieti üles seatud, on sellega võimalik saada cd'dest täiuslikke koopiaid. eac'is saab valida rippimiseks ka neid mooduseid, mida kasutavad teised rippijad (CDex, AudioGrabber.. jne): burst mode, fast mode.. kui aga rippida secure mode'ga võid kindel olla, et saad täpselt sellise audio-informatsiooniga wav'i nagu on cd'l. secure mode kontrollib samaaegselt ripitut ja kui tekib mõni vastuolu (teistkordsel lugemisel saab samast cd sektorist erineva tulemuse) loeb eac seda kohta kuni 82 korda järjest, kui vaja, et õige tulemust saada. teised rippijad ei kontrolli loetut, mistõttu võivad tekkida vigased wav'id.. vigu võib esineda isegi siis kui ühtki errorit ette ei visata ja samuti võib lugemisviga olla selline, mida inimkõrv üldsegi ei taju, mis tähendab et sa ei või kunagi teada, kas wav on vigadega või mitte.. (jah ma tean, et siin võib vaielda, et kui ei kuule, siis milleks üldese jamada jne ..aga siiski). audio cd'de puhul on asi nimelt selles, et nad ei sisalda mingit "data correction layer'it"(ei mäleta täpset terminit) nagu see on olemas igal data cd'l (sellepärast ei esine data kopeerimisel kõvakettale ka mingeid vigu - muidu ei läheks näiteks kopeeritud programmid ka minimaalse vea tõttu üldse käimagi...) samal põhjusel, et audio cd'del pole seda layerit on neile võimalik rohkem muusikat peale panna - 74 minutit on ajaliselt rohkem kui 650MB wav-formaadis muusikat.. seepärast on eac'il ka kogu see offset'ide jant küljes, sest erinevad cd-draivid alustavad audio-cd rippimist erinevatest (valedest) kohtadest, kuigi eksimus seisneb vaid sajandik-sekundites.. sellepärast ongi eac nii kiidetud, sest temaga on võimalik rippida bit-perfect wav faile, eeldades et rip on tehtud secure mode's ja õige offset väärtusega.

EDIT:
to deppar:

1) minu nec-7500 ta ka kirjutajana ära ei tunne (pole küll pikemalt uurinud, milles probleem).
2) razorlame ei toeta tag'e, aga tag'ide massiline kirjutamine, tuletamine failinimedest ja vastu pidi on võimalik kasutades Tag.exe't (http://www.saunalahti.fi/~cse/files/Tag.zip) koos vastava graafikaliidesega: http://home.wanadoo.nl/~w.speek/download/Tag_frontend.zip
sellega on võimalik tag'e lisada ka ogg vorbis'ele
tagasi üles
deppar
HV kasutaja
deppar

sõnum 02.02.2003 00:06:55 vasta tsitaadiga

minu Lite-On-i ei tunnista ta isegi lugejana icon_sad.gif Taggeri eest tänud beer_yum.gif olin midagi sellist tükk aega otsinud.
tagasi üles
aPoiss
HV kasutaja
aPoiss

sõnum 02.02.2003 02:11:16 vasta tsitaadiga

deppar kirjutas:
...... mõnda taggerit soovitada, et ei peaks lugude nimekirju käsitsi sisse toksima.

mulle meeldib selline asi nagu Ultra Tagger, aga TagScanner on tasuta ja kah päris hea. Ultra tagger võimaldab faili nime järgi kah õiged tag'd freedb'st kätte saada. Pole kindel, kas teisega kah sama teha sai. Neid suht palju muidu - igasuguseid igala maitsele.
tagasi üles
aPoiss
HV kasutaja
aPoiss

sõnum 02.02.2003 02:52:57 vasta tsitaadiga

terminaator kirjutas:
kui wav'id on korras, siis ei tohiks eaci'l ega ka drive settingutel midagi viga olla. vaata kompressiooni valikud igaks juhuks üle, äkki on käsureal midagi valesti..

sellega on võimalik tag'e lisada ka ogg vorbis'ele

Ma proovin EAC ükskord uuesti tööle saada ja seda seepärast, et see TASUTA on. Seetõttu muidugi on ka kasutajamugavusega nii nagu on. Sinu jutust võiks arvata, et lennult mp3/ogg kodeerimine ei olegi võimalik
(just selle error correction tõttu) ja peaks olema võimalik kuidagi siis, kui ei kasuta SECURE MODE valikut ?
On mul õige aimdus ? Ja kui SECURET mitte kasutada, siis pole nagu vahet, kas EAC või misiganes rippija,
sest siis on rippimise meetodid analoogsed.

kusjuures arvan, et sil on õigus - tõenäoliselt oli viga LAME käsurea sätetes, mis mull selline välja nägi (%l--alt-preset 128%l%h--alt-preset standard%h %s %d). Vot ja siis tuli mingi 1 MB suurune halva kvaliteediga mp3. fail. OGG VORBIS
romtaati ei anddnud üldse kuidagi teha, sest mul oli vaid oggi *.dll encoder ja EAC tahtis vaid *.exe encoderit.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 02.02.2003 04:08:11 vasta tsitaadiga

Selliste probleemide korral ikka tuleb proovida ja uurida ja veel teha ja veel uurida ja proovida. Kuigi kui päris aus olla, siis endal ei ole küll algusest peale EAC-iga mingeid probleeme olnud ja settingud on täiesti kvaliteedile optimeeritud. Keerukamate programmide puhul ei olegi sellist ühest võlusõna, mis kohe asjad paika paneks, kogemustega tuleb ka kvaliteet.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
terminaator
HV kasutaja

sõnum 02.02.2003 22:35:02 vasta tsitaadiga

ka secure mode'is saab täiesti kindlalt otse pakkida mp3'ks, ogg vorbiseks ja paljudeks teisteks formaatideks. tean, kuna endal töötas nii, nüüd aga kasutan programmivälist pakkimist, mistõttu ei mäleta öelda, mis mul seal käsureal kirjas oli... ogg vorbise jaoks on ka vastavad .exe'd olemas - otsi netist.

huvitav on see, et kui wav'id normaalsed tulevad aga Lame vaikust pakib, siis tundub nagu ei söödeta Lame'le õigeid faile ette vaid mingit vaikust hoopis?? proovi kõigepealt mõnda teist käsurida ja kui ei aita, siis mõnda teist Lame'i versiooni näiteks.. mis su praeguse Lame'i versioon on?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  EAC+LAME ?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.