Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Mirkel
HV veteran

|
16.09.2006 19:51:36
Audio pakkimine videos |
|
|
Nii. Olen suht newb video pakkise alal.
Olen nüüd natuke uurind xvidi ja oma video twopassiga virtualdubis läbi lasknud. Videot rohkem siis ei näpiks.
Nüüd aga sooviks nats veel video suurust maha trimmida ning seda audio arvelt.
Audio pakkimisest ei tea ma ka muidugi mitte mõhkugi.
Kas keegi võiks paar näpunäidet anda, kuidas audio ka ära pakkida?
xvidiga video ja pakkimata audio on hetkel ilusti ühes avi failis.
edit.
Kargas selline mõte pähe, et kas on üldse audiot vaja pakkida kui ma ta video editimise ajal olin mp3-edena lisanud? Programmiks oli editimise ajal Pinnacle studio 10.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
16.09.2006 21:00:15
|
|
|
Mis formaadis Sa selle Pinnaclest välja ajad?
Aga virtualdubis on audio pakkimine väga lihtne. Viimase passi ajal valid menüüst audio - full processing mode ja siis audio - compression ja Sulle meeldiv koodek, sulle meeldivate seadetega. Nii lihtne see ongi
Ise kasutan job controli. S.t panen seaded paika ja siis save avi aknas valin linnukese don´t run... add it to job control.
Nii salvestad nii mitu passi vaja on (NB heli kompress valitakse viimases passis, seni on direct stream copy). Ja siis valid job control ja lased tööd käima.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirkel
HV veteran

|
16.09.2006 21:40:41
|
|
|
Ise kasutan ka job controli.
Pinnaclest ajasin uncompressed frames või misiganes nimega see ilma igasuguse pakketa on. Mingi 13 minti oli 20GB
Tahaks selle nüüd mingi alla 200MB saada vähemalt.
Ei mõista kuidas mõned tegelased 1,5tunnise filmi 700MB-ks teevad
tänud kah sulle
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
16.09.2006 22:08:22
|
|
|
Seesama XviD
Aga üldiselt - kui Pinnacle'st juba MP3ena välja lased siis ümberpakkimine... peamine mis sa sellega saavutad on kvaliteedi halvenemine (MP3 on kadudega formaat, s.t. igal ümberpakkimisel visatakse midagi minema). Kas sa seda muutust ka märkad ja kui hull see muutus on on omaette teema (oleneb kõrvast, sellest milliseid sätteid kasutad (kui ikka 256kbs heli 32 peale kahandad siis paneb tähele küll, kui tegu vaoid tekstiga siis pole nii hull kui muusikaga) ja vast isegi kodeerijast).
Isiklikult soovitaks heli võimalikult vähe modida (kohe algsel töötlusel pane väljundi parameetrid paika et hilljem ümberkodeerima ei peaks), kuna lõviosa suurusest on siiski videostb tingitud ning toda annab ka rohkem töödelda ilma et muutused liialt häirivad oleks (viimane on küll suht subjektiivne arvamus).
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
16.09.2006 22:16:53
|
|
|
Vaata, mis Sul pinnacles audio seadeteks on - tõenäoliselt pcm ja siis tasub audio pakkida küll.
s.t mp3 med mis lisasid muundati pcm iks.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirkel
HV veteran

|
17.09.2006 00:30:58
|
|
|
Jeap. Proovisin järele.
Ma ei usu, et ma midagi erilist video pakkimisega seonduvalt muutsin esimese korraga võrreldes, aga kui enne läks 21,2GB (pcm audioga) pealt 441MB peale, siis nüüd sai video samade parameetritega pakitud ja 144MB tuli kogusuuruseks.
Pinnacles muide, oli audio üle 220kbps ja noh, suht tipus ülejäänute sealsete kvaliteedinäitajatega.
Heli tuli täitsa oki välja lõpp-produktis. Minu kõrv mingit suurt erinevust ei eristanud.
Üks väike probleem muidu tekkis küll. Ainult, et videoga.
Keskel, kui ekraan läheb sujuvalt mustaks, tuleb pealkiri, uus laul ja video, hakkab video nagu 20fps näitama.
Kui ma kerin, aga manuaalselt sinna, musta kohta näitamata, ei võta fps-i väiksemaks. St et on sujuv.
Miks nii?
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristjan13
HV kasutaja

|
16.12.2006 20:30:42
|
|
|
Endal sarnane probleem, kokkulapidtud video on virtualdubis nüüd XviD failiks tehtud ja DVD player mängib seda hästi ainult 50% asjast on puudu-nimelt heli.
Audio formaat on PCM. Mille ma peaks virtual dubist valima ,et dvd player selle avaks(mingit laialt levinud formaati oskate soovitada)??
Arvutis jookseb asi koos heliga.
Ootan soovitusi.
Tänan.
_________________ Tahad teenida lisaraha? - kliki SIIA
I`ve got a real bad feeling about this deal! Damn, too late |
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
2 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
wiki432
HV vaatleja
|
17.12.2006 01:07:55
|
|
|
AC3, mp3
_________________ Kahjuks ei ole mul veel allkirja, lihtsalt pole veel... |
|
tagasi üles |
|
 |
kristjan13
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
2 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
wiki432
HV vaatleja
|
17.12.2006 22:00:49
|
|
|
Mnjah, lamega MP3 tehtult on helikvaliteet mudugist parem (isegi kasutan Lamet, käsurealt küll), aga niisama oleks ka pidanud tulema. Kunagi proovisin Xvidi igati pidi konfigureerida ja väänata, et ilusat pildikvaliteeti saada tehes mitukümmend erineva seadega pakkimist samast klipist. Hääle pakkisin aja kokkuhoiu eesmärgil ilma Lame´ta, virtualdubiga. Kõik toimis, helikvaliteet oli rahuldav (Eraldi Lamega on siiski parem). Aga pildikvaliteediga ma päris rahule ei jäänudki. Uued katsetused sellel talvel.
_________________ Kahjuks ei ole mul veel allkirja, lihtsalt pole veel... |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
18.12.2006 00:20:13
|
|
|
virtualdubi jaoks on lame acm - ei tohiks käsurea lamega vahet olla ja heli eraldamisega jändamine jääb ära, ise kasutan seda.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|