Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Anti-spam märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 05.12.2006 23:36:19 Anti-spam vasta tsitaadiga

Täna viskas spam minu postkastis ikka väga kopa ette ja otsustasin midagi selle vastu teha. Kasutan sellist väiksemat ja vähemtuntud serverit. Enamus jama lendab ikka minema juba, aga siiski maandub minu kirjakasti umbes 10 spami päevas. Iseenesest pole ju suur number kui arvestada et Bill Gatesi postkasti satub samapalju. Siiski see võrdlus ei rahulda mind.
Esimene mõte mis pähe tuli oli see, et otsin üles saatja ja kirjeldan tema ISP'le probleemi ja pannakse aadress kinni. Esimese katsega ei tulnud muffigi välja sest kiri saabus läbi mingi teise serveri. Lugesin siis netist natuke infot juurde ja sain ISP ja tema IP kätte. Mingi Türgi firma oli. Peaks ainult maili saatma, ip kirja natuke kirjeldama jne.

Aga on keegi teine ka teinud seda? Eestis ma just mõtlen. Sait mida lugesin oli mingi ameeriklase kirjutatud vist vms. Iseenesest tuleb mulle suhteliselt ühesugust spami, st et sama stiiliga ja tihti ka sama pealkirjaga maile. Lihtne oleks ju filtrisse kirja panna, aga see pole ka lahendus. Varsti tuleb jälle kiri et mu mailboks hakkab täis saama. Mul pole seda p***a oma mailie vaja. Enamvähem tean ka kust nad mu maili saanud on. Kodulehel on mul mail kirjas ja võibolla mõnes kohas veel kus see väga kaitstud pole. Kui need vead parandada, ja nendest spammijatest vabaneda, siis idee poolest peaks mul enamvähem puhas plats olema? Spami tuleb kindlasti veel, ma ei arvagi, et mulle siis mitte kunagi enam spami ei tule, aga vähem peaks seda kindlasti olema siis ju?

Kindlasti on lihtsam filtrit vähe täiustada, aga kumb neist efektiivsem lõppkokkuvõttes oleks? Kas on reaalne, et kui need kasutajad kinni pannalse, et mulle siis tõesti vähem spami tuleb?
Samas, hakkasin mõtlema, et kui kurikaela aadress kinni pannakse, kolib ta mujale, ja andmebaas on tal ju alles. Ja läheks sama hooga vist edasi?
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 06.12.2006 01:28:12 vasta tsitaadiga

Vastuvõitlemine pole tõesti eriti mõttekas tegevus. Kui sa "kinni minemise" all vanglakaristust mõtled siis seda kohe kindlasti ei juhtu, kuna asi eeldaks politseisse avalduse kirjutamist (ning seejärel politsei koostööd võõrriigi politseiga). Kui mõtled ISPile kurtmist siis ei pruugita sind üldse tõsiselt võtta (kui sa oled ainus hädaline siis, vähemalt arvan nii, ei vaevu nad üldse asja uurima) ja kui võetaksegi pole mingit kindlust et ISP midagi ette võtab (kui spämmija koralikult sisse toob siis ega teda ära aeta, ja neid ISPe mis kui mitte otseselt siis vähemalt kaudselt spämmimist toetavad on terve posu, IIRC isegi mingi iNeti backbone'idest oli kurikuulus oma spämmisõbralikkuse suhtes). Ja kui ISP lööbki pahalase oma võrgust minema jääb alati võimalus et ta kannab kurjamile täpselt ette mispärast see juhtus ja kes täpselt sõrmega näitas, mis omakorda tähendab et spämmar teab nüüd täpselt et sinu aadress on kasutuskõlblik ja sinna saadetavad spämmid ei maandu kuskile musta auku.
Teiseks on loomulikult ka see probleem, et oled sa 100% kindel et pahalane on firma, mitte et tegu on mõne netikohvikuga kuhu suvaline isik võis sisse jalutada ning mõne kaasatoodud massmeileri abil portsu spämmi saata ning siis minema kõndida?

Kui juba kuhugi teatama hakata siis mõnele DNSBLile. Kui veab siis kannavad nad vastava IP oma andmebaasi (eeldusel et seda seal veel pole) mis omakorda tähendab et spämm võidakse maha tappa juba spämmija meilerile järgneva vaheserveri poolt kui too vastavast andmebaasist päringuid teeb. Whitelist on kah lahendus (s.t. pole mitte keelatud servude/meiliaadresside nimekiri vaid lubatute oma ja kõik muu lendab minema), ehkki see kuidas sa seda realiseerid võib omaette probleemiks olla.
Praktikas IMO filtreerimine peamine mida üldse teha saad...

react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 06.12.2006 02:27:52 vasta tsitaadiga

Kinni panemise all pidasin silmas jah seda, et tema doomen pannakse kinni. Ei loodagi, et keegi kriminaalkorras karistada saaks selle eest icon_biggrin.gif
Nojah, siis ta saaks ilmselt teada jah, et see minu aadress ja see kõlbulik. Aga siis oleks see nagu surnud ring, tema keerab mulle ja mina talle vastu jälle. Ja otseselt midagi ei muutu ikkagi, sest kui ühest kohst tuleb väga palju sitta siis ma ilmselt tean ju et see tema on ( mis ei eelda muidugi, et ta peaks ainult ühest kohast neid saatma ). Aga ok, vahet pole. Ühesõnaga nisama surkimine suht mõttetu. See listi variant ei sobi. Vahest võib sattuda mõni mail kuskilt kust ma ei oska seda oodata. Iial ei või ju teada. Ja siis see rändab rahuga prükkarisse (kusjuures hotmaili uus spam filter on nii tõhus et viskab ka tähtsad kirjad minema, mis on tulnud eesti serveritelt). Peab siis vist lihtsalt filtrit natuke näppima
Aga siiski, ma tahaks jubedalt neid kõrvaldada:D Nende aadressid kinni panna ja andmebaasid ära rikkuda icon_biggrin.gif Kuradi spammerid, milleks seda teha:S? Ma ei saa aru nendest inimestest.
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Anti-spam
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.