Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
electron
HV kasutaja
|
20.09.2006 21:27:18
Mis mälu sobiks Core 2 Duo protsessoriga arvutile? |
|
|
Tere.
Sooviks teada, et milline mälu tuleks osta Core 2 Duo protsessoriga arvutile? Mida mälu ostmisel silmas pean pidama? Clokkima ei kavatse hakata.
Ja oleks väga tänulik kui keegi seletaks lühidalt ära misasjad need latentsused ja numbrid (näit.3-3-4-3) tähendavad. St. et mida need reaalselt annavad. Otsisin küll siit foorumist, kuid teemasid on nii palju ja kõik on nii ullud spetsialistid, et mina oma küsimusele vastust ei saanud.
Tänud ette!
PS: Palju mälu kiirus üldse mõjutab kogu süsteemi kiirust? Näiteks protsentides?
_________________ Tuleb lihtsalt täiega panna!!! |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
20.09.2006 22:00:05
|
|
|
Mälul on kiirus mu arust Mhz's . Tavaliselt ostetakse DDR667 siis nigu, aga soovitaks ise DDR800 ( see sis 800 Mhz)
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Medic
HV kasutaja

|
20.09.2006 22:05:21
|
|
|
Mälusid võid vaadata DDR2 tüüpi. Üldiselt annavad need eriti kiireks aetud mälud rohkem siiski vaid testide põhjal tehtud skoore, sest tavakasutaja mingit vahet praktiliselt ei tunneta. Pane lihtsalt kaks mälupulka Dualis tööle & osta vastavalt nii kuidas rahakott lubab, reeglina on kallimad ka paremad[konkreetseid soovitusi oskab siis anda kui hinnaklass onteada]. Latentsusest niipalju, et mida väiksemad numbrid seda parem sisuliselt. Kiirust annab juurde siiski kõige rohkem duali sätestatud mälud nagu aru olen saanud.
Parimat.
Edit:
heretic666 kirjutas: |
Mälul on kiirus mu arust MHz's . Tavaliselt ostetakse DDR667 siis nigu, aga soovitaks ise DDR800 ( see sis 800 MHz) |
Just, kuid 800MHz-i saad alles siis kätte, kui mälud tõesti dualis töötavad, üksik mälupult töötaks 400MHz-i peal.
_________________ Smoking is the worst way to commit suicide, be more practical & use a gun!
viimati muutis Medic 20.09.2006 22:07:08, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
time123
HV Guru

|
20.09.2006 22:06:29
|
|
|
tsitaat: |
Ja oleks väga tänulik kui keegi seletaks lühidalt ära misasjad need latentsused ja numbrid (näit.3-3-4-3) tähendavad. St. et mida need reaalselt annavad. |
Mida väiksemad need numbrid on, seda parem.
Sellise mälu ostad, mida emaplaat toetab. Näiteks mõni emaplaat ei toeta enam DDR800. Kindlam oleks emaplaadi täpsem mark anda.
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
178 |
|
tagasi üles |
|
 |
electron
HV kasutaja
|
20.09.2006 22:29:06
|
|
|
Aitäh vastajatele.
No plaan on teha kvaliteetne ja VAIKNE arvuti, mis jääks koduseks meediakeskuseks. Emmeks olen plaaninud Asus Socket 775 P5W DH DELUXE/WIFI-AP. Natuke kallis plaat on, aga netis inimesed kiidavad. Nõutav on et oleks vähemalt 3 PCI pesa ja selle plaadi Wifi on kah päris atraktiivne.
Muidu arvutites väga kauge ei ole, aga need mälud... neid pole selgeks teinud. Et kui prose siinikiirus on 1066 et kas siis mälu peab kah olema vastav? Olen kuulnud et mälu kiirus ei ole väga määrav, pigem jääb sellise prose korral kõvaketta taha asi pidama??? Ütleme et Giga panen mälu sinna sisse. Kuna minu jaoks suht suur investeering ikkagi, siis teeksgi endale enne selle asja selgeks, et mis sobib. Kas on mõtet mingeid kalleid ja häid mälusid osta või saab tiba kokku hoida?
PS: Kas mõni spetsialist videokaardi kohalt kah nõu oskab anda? Antud ema toetab vist hästi ATI kaarte. Ma seni Nvidia kasutaja olnud. Et mis kaart oleks norm ja kas on midagi mis peaks silmas pidama TV-kaardiga kokkusobimisel? (Tv-kaart on WinTV-HVR1100) Hinnapiir võiks kuni 3k olla.
PS2: mängimine ei ole esikohal, samas võiks kogu komplekt paar aastat mind teenida rahulikult.
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
20.09.2006 22:36:51
|
|
|
Ma neid teste igal pool vahtind, oli ka üks test kus oli 2 giga ram (vabandust et saiti poel anda) seal oli 4 x 512 ning samuti 2 x 1024 pulgad, mõnedes progredes oli see tühine jõudlusevahe, mõnedes oli aga lausa identsed. Ordis maksab ~3500 krooni GeForce 7900GS kahjuks tervelt 500 krooni kallim kuid oma hinnaklassi kohta tegemist väga hea graafikakaardiga . Neid "kalleid ja häid" mälusid tõesti nii hullu vaja pole, saab sealt kokku hoida küll mu arust.
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
21.09.2006 01:46:59
|
|
|
7900GS maksab 2800 eeku, AK's...ja tõepoolest, selle raha eest paremat kaarti hetkel ei ole!
DDR2 tasub võtta 667 versioon, 800 on liig kallis enamasti, kuid eks pead ise vaatama konkreetseid hindasid ja võrdlema, adata't julgeks soovitada, samuti corsairi.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
electron
HV kasutaja
|
02.10.2006 18:18:24
|
|
|
Tänud vastajatele. Küsiks veel niipalju, et mis koht see AK on?
|
tagasi üles |
|
 |
wunki
Kreisi kasutaja
|
02.10.2006 18:51:35
|
|
|
arvutikeskus.com <---suht head hinnad seal
ddr2 800 ja ddr2 667 on suht sama hinnaga
|
|
Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
1 :: |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|