Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
[Pec]
HV kasutaja
|
08.10.2006 15:23:21
OP-sys ei boodi, arvuti surnud :( |
|
|
Eile õhtul profiilis olev arvuti nr. 2 enam ei bootinud.
Jõudsin sinnani, kus saab valida windowsi käivitamise moodust (safe mode, normal, last working vms.) ning pärast seda hangus.
Täna olen pikemat aega jännanud erinevate live CD-dega. Ainuke, mis on õnnestunud tööle saada on ubuntu 4.10. SLAX'i ja Ubuntu 5.10 laadimisel arvuti hangub pidevalt. Kardan, et probleeme võib põhjustada ka emaplaat. Algusest peale on see emaplaat probleeme valmistanud (ei ole võimalik selle plaadiga üldse klokkida ja 2 mälupesa olid vigased ). Kõvakettad on RAID 0-s. Kuidas oleks kõige mõistlikum kõvakettaid kontrollida, mis võimalused on andmete taastamiseks?
Ubuntu all ma neid kettaid kahjuks mountida ei oska. Kõvakettad ostsin vist umbes aasta aega ühe kasutaja käest HV-st. Väidetavalt olid uued, seega peaks samsungi tehasegarantii veel kehtima. On keegi suhelnud otse Samsungi tehasegarantiiga? Kui aeganõudev ja keeruline see protsess on? Mida soovitate teha?
_________________ www.kolkbeer.ee |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
08.10.2006 18:34:27
|
|
|
Milleks jamada poolsurnud rauaga, esmalt uus emaplaat, siis vaatad edasi.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
[Pec]
HV kasutaja
|
08.10.2006 18:38:45
|
|
|
Kuidas kindlaks teha, kas emaplaat on vigane või mitte?
Ühtki teist emaplaati, millega sama config testida, mul kahjuks ei ole.
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
08.10.2006 18:48:18
Re: OP-sys ei boodi, arvuti surnud :( |
|
|
[Pec] kirjutas: |
... Algusest peale on see emaplaat probleeme valmistanud (ei ole võimalik selle plaadiga üldse klokkida ja 2 mälupesa olid vigased ). .. |
Omaenda juttu ka ikka mäletad? Kui se jutt oli õige, siis võib ka muid vigu olla.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
[Pec]
HV kasutaja
|
08.10.2006 19:03:22
|
|
XYZ kirjutas: |
... Algusest peale on see emaplaat probleeme valmistanud (ei ole võimalik selle plaadiga üldse klokkida ja 2 mälupesa olid vigased ). .. |
Omaenda juttu ka ikka mäletad? Kui se jutt oli õige, siis võib ka muid vigu olla. |
Mäletan-mäletan. Praegu tõstsin mõlemad mälud teistesse pesadesse, arvuti hakkas piiksuma, pilti ette ei võtnud. Kui ühe tagasi tõstsin, võttis pildi ette.
Panin memtesti tegema huvi pärast. Eks ma pean siis Tjj-ga ühendust võtma - tema käest ma selle plaadi ostsin.
Siiski, ehk oskab keegi öelda, mida kõvaketastega seni ette võtta, kui ma emaplaaditu olen.
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
08.10.2006 19:11:08
|
|
...Siiski, ehk oskab keegi öelda, mida kõvaketastega seni ette võtta, kui ma emaplaaditu olen. |
Seda nalja lugedes tuli meelde, et kuskil nagu oleks heitevõistlusi korraldatud, seal võiks vabalt osaleda
Ja muidugi kui on kuskil mujal arvutis testimisvõimalust, siis võiks seda üritada. Mittedestruktiivseid teste võib ju ometigi ka ühel kettal korraga proovida...
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
[Pec]
HV kasutaja
|
08.10.2006 19:37:02
|
|
|
tsitaat: |
et kuskil nagu oleks heitevõistlusi korraldatud |
Jama on see, et hetkel pole ühti satavalmidusega arvutit kodus.
Aga mismoodi see ketaste ükshaaval testimine välja peaks nägema? Mingi programmiga bad sektorite otsimine ainult?
Ükshaaval ma neilt andmeid taastada ju ei saa, kui nad mul RAID 0-s olid.
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
08.10.2006 19:39:18
|
|
|
tsitaat: |
et kuskil nagu oleks heitevõistlusi korraldatud |
Jama on see, et hetkel pole ühti satavalmidusega arvutit kodus.
Aga mismoodi see ketaste ükshaaval testimine välja peaks nägema? Mingi programmiga bad sektorite otsimine ainult?
Ükshaaval ma neilt andmeid taastada ju ei saa, kui nad mul RAID 0-s olid. |
Tootja kodukalt pärit utiliitidega, pooltes teemades vist siin taoliste asjade olemasolu meelde tuletatud...
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|