Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
DVDRW
HV Guru

|
16.01.2008 17:38:16
Vaja paremat heli kahe inimese vestluse filmimisel. |
|
|
Probleem nimelt selline. On vaja filmida kahe inimese vestlust vastamisi laua taga (suulise riigieksami test). Seega sõnad peavad pärast filmi vaatamisel olema selgesti kuuldavad. Kaamera On SONY TRV900E. Aga pärast ei saa jutust midagi aru.
Olen märkanud, et kõikide kaameratega on nii.
Tõenäoliselt oleks vaja siis lauale keskele panna mingi väline mikrofon? või äkki keegi teab mõnda paremat lahendust?
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
16.01.2008 18:13:48
|
|
|
Kõigepealt - kas kaameral üldse on välise mikrofoni tugi?
Kui video läheb pärast monteerimisse, siis on parem kasutada kahte välist (suund) mikrit või kahte nn lipsumikrit ja need näiteks arvutisse salvestada. Pärast saad video heli sellega üle lasta.
Samas kui tahad kaamerast paremat heli saada, siis on oluline ruumi valik - ruum ei tohi olla suur ja tühjade kivi/kipsseintega. Kardinad ja pehmemööbel on abiks kaja summutamisel, samuti võib ajutiselt mingi paksema riidekanga ümber võttekoha vedada. Ikka selleks, et kaja summutada. Samui peaks ruum olema vaikne - ilma tänava/koridori mürata. Tüüpilised kooliklassid/saalid on selle vastand - kajavad, mürarikkad jne...
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
seb
HV vaatleja
|
16.01.2008 19:46:25
|
|
|
Üsna tavaline vokaalimikker keset lauda annab ka märgatavalt parema tulemuse, kui TRV900 sisemine mikker...mis on minu kogemuste järgi (omajagu monteerinud TRV900-ga filmitut) suhteliselt nigel.
TRV900-l on välise mikri sisend olemas (kui kvaliteetne, ei tea kahjuks) ja peaks olema ka liinisisend.
Olen häda korral ka superkardioid vokaalimikriga hakkama saanud, kui see asetseb rääkijast <1,5m kaugusel. Tõsi küll, mitte TRV-d kasutades
Parem oleks muidugi kahte välist mikrit kasutada, suunatuna rääkijate poole. Ja pisike pult, kus signaale miksida. Mida lähemal mikrid rääkijatele, seda väiksem mõju on ümbritseval ruumil, selle kajal, välismüradel jne.
Kõrvaklapid ka muidugi vältimatud, muidu pole aimugi, mis lindile jõuab
edit: veel lihtsam oleks kahte "lipsumikrofoni" kasutada, nagu vallo ütles, ja nende signaalid lasta mingi ülemineku-adapteriga kaamera eri stereokanalitesse.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
17.01.2008 12:35:49
|
|
|
Ma arvan, et lipsumikrofonid oleks parim variant. Paistab, et kaameral on küll liinisisend aga seda ei saa liveis kasutada. St pärast allest saab rääkida videole midagi peale.
Heli eraldi arvutisse salvestusel on pärast ju tükk tööd selle videoga kokkusobitamisega.
kui digitaalselt heli salvestada, siis ei tohiks ju pärast sellist probleemi tekkida, et üks on kiirem kui teine?
Kummaline aga mul tekkis selline probleem kui salvestasin diktofoniga ja arvutiga eraldi ja pärast 4 kanali heli sellest tahtsin teha.
EDIT: Hmm tuli tõte: Kaameral on streomikrisesend, kui üks mikker lasta ühte kanalisse ja teine teise ja pärast redigeerimisel monoks, nii peaks saama ju?
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
seb
HV vaatleja
|
17.01.2008 14:00:42
|
|
|
DVDRW kirjutas: |
EDIT: Hmm tuli tõte: Kaameral on streomikrisesend, kui üks mikker lasta ühte kanalisse ja teine teise ja pärast redigeerimisel monoks, nii peaks saama ju?  |
Just seda ma ju soovitasingi
Ilmselt peavad mõlemad mikrid olema elektreedid koos vastava toitega ehk patareidega.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
06.02.2008 14:44:13
|
|
|
Asja lahendas hoopis sahtlipõhjast leitud Yamaha optimizer mic, mis resiiveriga kaasa tuli.
OT: Muidu hea asi, paned mikrofoni sinna kus inimene istub ja resiiver reguleerib kodus 5.1 kõlarid kõik ise ära. Näitab isegi kõlarite kauguseid
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|