Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Speedee
HV kasutaja

|
01.05.2006 13:06:19
Sülearvuti kõvakettalt failide kättesaamine |
|
|
Juhtus selline jama lugu, et paar päeva tagasi läpakat kasutades, viskas lambist ette sinisel taustal windowsi veateate, et probleemid kerneliga (ei mäleta kahjuks täpset veateadet). Ja samal ajal hakkas kõvakast kostma raginaid.
Surudes närvilisuse maha ja lootes mitte kõige hullemat, tegin alglaadimise. Midagi. Jäigi windoozat laadima. Selge, ilmselt süsteemifailid said kannatada. Recovery ei aidanud ka. Siis proovisin windowsi üle installeerida, jättes kõik muu puutumata välja arvatud windowsi failid. Ei õnnestunud - kuvas veateateid, et ei suuda salvestada vajalikke faile.
Olen cd peale kõrvetanud mitu diagnostika programmi ja nendega kõvaketast uurinud. Mõned ei leia ühtegi viga, mõned kuvavad kõvaketas-pees stiilis veateate.
Hetkel on plaadi peal selline proge nagu "Winternals ERD Commander 2005". See boot-ib masina üles ja on põhimõtteliselt safe-mode tüüpi proge. Eile, päeval näitas C: sisu ja sain natukene andmeid failidelt, mis avanesid notepad-iga ümber kirjutada. Aga ainult kusagil pool tundi, siis kadus lihtsalt C: kataloogi puust ära.
Ilmselt mu ainuke lootus on saada kusagilt selline üleminek:
ja panna läpaka kõvaketas slave-iks lauaarvutis ning mõne data recovery programmiga vajalikud failid sealt kätte saada. On see järeldus õige? Äkki keegi oskab oma kogemustest seda olukorda kommenteerida.
Ja kust ma võiksin, seda vahekaablit saada? Äkki kellelgi on see olemas ja laenaks seda mulle korraks?
Sülearvuti andmed:
1,5 aastat vana Fujitsu Siemens
Windows XP SP2
NTFS
Kõvaketas: Toshiba MK3021GAS
viimati muutis Speedee 01.05.2006 13:47:07, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
01.05.2006 13:10:26
|
|
|
mõne live cd-ga ei saa ligi?
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
1 :: |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
Speedee
HV kasutaja

|
01.05.2006 13:17:31
|
|
|
virks kirjutas: |
mõne live cd-ga ei saa ligi? |
Kui Windows PE on Live CD, siis ei saa. Nagu ma kirjutasin, et Winternals (ilmselt ka Live CD siis) ei näita enam My Computer-i all C: -d (algul näitas). Ma ei oska aimata ka miks C: ära kadus äkitselt, kui sirvisin kaustu.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
01.05.2006 13:36:54
|
|
|
mine küsi tevalost seda üleminekut. kui seal ei ole, siis ma üritan homseks sulle laenuks muretseda
|
|
Kommentaarid: 233 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 270 loe/lisa |
   |
237 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaenlane
HV kasutaja
|
05.05.2006 14:48:20
|
|
|
mul sama jama, läpakas lihtsalt laguneb kätte ära, kõigepealt lõpetas combo seade kirjutamise ära, nüüd hdd. eile hakkas hdd krooksuma, ikka kaks krooksu ja siis pikem paus, jälle kaks krooksu. tegin igaksjuhuks defragmenti, ei aidanud, asi läks hullemaks, programmid kadusid ära ja shutdowni nupp ka, lasi ainult kasutajat vahetada ja välja logida, sisselogimise aknas oli aga shutdowni nupp olemas, seda vajutades ütles et mitu kasutajat kasutab seda arvutit ja väljalogimine võib nende töö kustutada????
täna siis enam windowsi enam üles ei buudi. ikka krooksub, ei aita safe mode ega miski. oleks samuti vaja sealt mõned failid kätte saada. on see siis hdd enda viga või läks midagi süsteemist kaduma?
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
05.05.2006 15:16:02
|
|
|
kui krooksub, siis on tõenäoliselt ikka hdd enda viga
|
|
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
05.05.2006 16:16:20
|
|
|
vaenlane kirjutas: |
mul sama jama, läpakas lihtsalt laguneb kätte ära, kõigepealt lõpetas combo seade kirjutamise ära, nüüd hdd. eile hakkas hdd krooksuma, ikka kaks krooksu ja siis pikem paus, jälle kaks krooksu. tegin igaksjuhuks defragmenti, ei aidanud, asi läks hullemaks, programmid kadusid ära ja shutdowni nupp ka, lasi ainult kasutajat vahetada ja välja logida, sisselogimise aknas oli aga shutdowni nupp olemas, seda vajutades ütles et mitu kasutajat kasutab seda arvutit ja väljalogimine võib nende töö kustutada????
täna siis enam windowsi enam üles ei buudi. ikka krooksub, ei aita safe mode ega miski. oleks samuti vaja sealt mõned failid kätte saada. on see siis hdd enda viga või läks midagi süsteemist kaduma? |
Mis sa sest HDD-st kiusad. Kopeeri kohe vajali kraam maha. Muidu jääd vajalikest failidest ilma.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
2 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaenlane
HV kasutaja
|
05.05.2006 16:47:45
|
|
|
toivos kirjutas: |
Mis sa sest HDD-st kiusad. Kopeeri kohe vajali kraam maha. Muidu jääd vajalikest failidest ilma. |
kopeeriks kohe, kui oleks vajalik know-how, ühesõnaga, ei oska. kuidas saada ligi, kui käima ei lähe, kas linuxi live-cd oskab wini lugeda niipalju?
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
05.05.2006 16:57:18
|
|
|
ühenda teise arvuti külge lisakettaks
|
|
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaenlane
HV kasutaja
|
05.05.2006 17:05:42
|
|
|
tsitaat: |
ühenda teise arvuti külge lisakettaks |
tegu siiski läpakaga, pole nii lihtne et ühenda. õhtul peaks vajaliku vahejupi saama, siis proovin. pole kunagi sellega tegelenud, kui ma selle lisakettaks saan teha, kas ma saan lihtsalt siis kettale ligi, või on selleks mingit proge vaja? ja kas on mõistlik jupikaupa kopeerida või suurem hunnik korraga?
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
05.05.2006 17:21:11
|
|
|
kui vahejupp olemas on kõik väga lihtne. töötab nagu tavaline ketas. ning soovitan kopeerida jupikaupa
|
|
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaenlane
HV kasutaja
|
06.05.2006 00:03:07
|
|
|
oeh, ei jõudnudki kopeerimiseni. sain vahetüki, biosis oli ka ketas näha aga my computeri alt mitte, teist korda enam polnud biosiski, ei tea kas andis lõplikult saba? jama, on veel võimalik kuidagi sealt faile kätte saada? hädasti oleks vaja, lõputöö jaoks kogutud andmed...
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Speedee
HV kasutaja

|
10.05.2006 08:50:02
|
|
|
oeh, ei jõudnudki kopeerimiseni. sain vahetüki, biosis oli ka ketas näha aga my computeri alt mitte, teist korda enam polnud biosiski, ei tea kas andis lõplikult saba? jama, on veel võimalik kuidagi sealt faile kätte saada? hädasti oleks vaja, lõputöö jaoks kogutud andmed...  |
Defragmeerimise tegid ilma asjata. Kui kõvaketas on piiksus tuleb see rahule jätta ja enne sealt failid kätte saada, kui hakata defr. või midagi muud tegema.
Aga proovima peab, äkki saab veel failid kätte.
Lugesin su postitust ja kui ma sain õieti aru on tegu mehaanilise veaga?
Mul oli sama moodi, et vahepeal kadus läpaka hdd kataloogipuust ära, kui see oli ühendatud slave-iks lauaarvutis. Aitas see, kui ma muutsin selle asendit - keerasin külje peale, siis tagasi horisontaali, siis vertikaali. Nii liigutades, hakkas jälle faile edasi kopeerima.
Ja, kui juba on vahepeal hdd bios-ist ja My Computer-i alt ära kadunud, siis ilmselt on mõttekas kasutada Live CD-id. Kui sul ei ole Live CD/DVD-id, siis muretse endale see kusagilt (vaata alt linki). Mina kasutasin Windowsi PE CD-id. Läpaka kõvaketta paned slave-iks ja boodid masina plaadi pealt üles. Ja käivitad sealt mõne data recovery programmi. Osad soovitavad teha disk image, kuna nii loetakse ainult igat sektorit ainult ühe korra. Mõned jälle soovitavad alustada sellega, et kopeerida kõigepealt kõige tähtsamad failid ära. Ilmselt sõltub see sellest, kui peetis hdd on.
Mõned lingid, mis mind aitasid:
http://techrepublic.com.com/5100-1035-5160538.html
http://discuss.fogcreek.com/joelonsoftware5/default.asp?cmd=show&ixPost=149682&ixReplies=6
http://www.nu2.nu/pebuilder/intro/
http://www.runtime.org/datarecovery.htm
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaenlane
HV kasutaja
|
10.05.2006 15:46:53
|
|
|
tänud, kuid hetkeseis selline et vint on ordis, eks paistab mis sealt tuleb.
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
10.05.2006 15:54:42
|
|
|
tänud, kuid hetkeseis selline et vint on ordis, eks paistab mis sealt tuleb. |
Karta on et saad sama targalt tagasi.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
10.05.2006 16:07:59
|
|
|
bootable asjadest vinnis on miniPE asjalik samas ka UltraBootCD (UBCD) nendega ei ole NTFS partitsioonil niipalju jebunni kui linulastega. kadunud partitsioonilt raw recovery tegemiseks asjalik easyrecovery ehk getdataback for fat/ntfs.. mina use kasutan erinevate ketaste lauaarvutiga yhendamiseks scorpsi myydavat USB-> IDE yleminekut l2pakaketaste puhul koos vastava lisajubinaga..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Speedee
HV kasutaja

|
10.05.2006 17:34:33
|
|
|
laurx kirjutas: |
mina use kasutan erinevate ketaste lauaarvutiga yhendamiseks scorpsi myydavat USB-> IDE yleminekut l2pakaketaste puhul koos vastava lisajubinaga.. |
On sul link selle scorpsi kohta anda?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
10.05.2006 17:38:19
|
|
|
Speedee kirjutas: |
laurx kirjutas: |
mina use kasutan erinevate ketaste lauaarvutiga yhendamiseks scorpsi myydavat USB-> IDE yleminekut l2pakaketaste puhul koos vastava lisajubinaga.. |
On sul link selle scorpsi kohta anda? |
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=234942
|
|
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
Speedee
HV kasutaja

|
10.05.2006 21:10:57
|
|
|
Aa.. scorps on HV-lase kasutajanimi. Ma googeldasin seda firma nime pähe
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaenlane
HV kasutaja
|
12.05.2006 13:46:11
|
|
|
Karta on et saad sama targalt tagasi. |
nii ongi! sain samatargalt asja tagasi, pos on see et ei pidanud ka midagi maksma. parema meelega oleks maksnud ja siis andmed saanud . ise kohe üldse eriti ei jaga seda, suht dumb tunne. äkki keegi tegeleb põhjalikumalt sellega? olen nõus ka tasu maksma vaeva eest...
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
12.05.2006 15:05:11
|
|
|
Karta on et saad sama targalt tagasi. |
nii ongi! sain samatargalt asja tagasi, pos on see et ei pidanud ka midagi maksma. parema meelega oleks maksnud ja siis andmed saanud . ise kohe üldse eriti ei jaga seda, suht dumb tunne. äkki keegi tegeleb põhjalikumalt sellega? olen nõus ka tasu maksma vaeva eest... |
Palju oled nõus välja käima?
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
14.05.2006 17:50:09
|
|
|
ordis nad ilmselgelt tõsise taastamisega ei tegele. viskavad ketta masinale taha ja lasevad recovery softiga üle. millisega täpsemalt, ei tea. + tõenäoliselt paar trikki veel nagu vastava elektroonika vea korral ja selle olemasolul selle vahetamine.
andmete tagasisaamise hinnas (või hinnaklassis ja/või täpse hinna muutumise mehhanismis) tuleks enne üritamist kokku leppida, nagu toivos juba ütles. ketta tõsise kahjustuse korral võib tegu olla VÄGA kalli lõbuga (backup ei tundu enne hea ideena kui korra hindamatud andmed kaotsi on läinud ).
järgnev pole siis probleemi lahenduseks mõeldud vaid lihtsalt oma mulje vastavast probleemist:
üldjuhul kui ketas katki läheb, siis on HEA mõte seda enam mitte puutuda. defragment jms on eriti vastunäidustatud. ketta kloonimine esimese sammuna on väga õige mõte. vajadusel saab loetava olnud data suurema vaevata taastada, sest mõne katsetuse peale võib ketta olukord märkimisväärselt halvemaks muutuda.
ja veel - BACKUP!
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Incikas
HV veteran

|
30.10.2007 00:21:54
|
|
|
Äratame lohe üles
Otsisin siin ringi ja leidsin siis selle teema...et tegu pole küll läpaka kõvakettaga,kuid miskit on tolle 40gbsata-ga juhtunud...masin olla korra tagant sinist välja ajand....aga see selleks,jõudis see ketas siis mu kätte,et äkki on elus jne...Nagu olin ta oma kasti ühendanud,tahtis buutimist cd-lt,mida ta ka sai pika jonnimise peale,laadis wini üles ja siis tuli kiri,et windoosa is starting up ja...valge romaan sinisel taustal stiilis,et kulla mees,see raud,mis sa omale oled külge pookinud,on vigane jne...et tee restarti ja kui ikka ei õnnestu,siis teadagi mis...
Okei,restart loomulikult ei aidanud
Et küsiks siis,kas mingit varianti sellelt kettalt midagi kätte saada,ja kui on,siis kuidas?
Ärge palun näkku lööge,aga see oli tõesti siin ainuke teema,mis otsingust sain "kõikidele sõnadele kokku"...
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
01.11.2007 09:32:52
|
|
|
Incikas, kui sa installitud masinaga seda vigast ketast " vaatad" kas ta siis on näha? oletades, et tal on ligia balju bad, e buutsektoris, võiks mõni " getdataback / easyrecovery" lasta teises masinas temaga toimetada... ei oleks mõistlik kettaga niisama katsetamisse mõttes (s)ekspermimenteerida, selle jaoks on (kummi)naine. ketast ära aga enne masinasse pane, kui arvad end täpselt teadvat, mida sa teed.. peale kettalt kola kättesaamist võib kettatootja utiliit ketta veel ära lappida aga kui tehasegarantiid veel on, võiks proovida ketta seal ära vahetada. see on teisest laulust. toivos siin tegeleb rauas selliste probleemide lahendamisega.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |