praegune kellaaeg 19.06.2025 05:35:33
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mihkeltt
HV vaatleja

|
26.05.2006 04:08:45
Soovitus: Kuidas vabaneda Tenga viirus-est. |
|
|
ok, olen paar korda selle nahhaaliga (Win32/Tenga.A) jännanud, oleks vast aeg ka teistele kogemusi jagada. Nimelt on tegu pisikese nõmeda viirusega, mis kõik exe failid umbes 60 kilo suuruseks teeb. lühidalt öeldes kirjutab ta faili header-is infi üle, kui pikk fail tegelikult peaks olema. Lahendus järgmine, kohe kui ilmub teil ette viirusetõrje teade, et leitud Tenga.A viirus, siis esimene asi on arvutile koheselt shutdown teha, enne kui viirus jõuab teiste, näiteks süsteemi, exe failide kallale minna. See levib suht kiiresti arvutis, ja kiire all ma mõtlen ca 1h on terve arvuti nakatunud (minu kogemused näitavad nii). Peale shutdown-i minna "safe mode with networking". seejärel tõmmata järgnev utiliit:
http://www.avast.com/eng/down_cleaner.html
ja lasta tal teha arvutile full scan. Kui scan tehtud, võib tagasi minna windows-i normal mode-i.
Selle viiruse juures ongi põhiline kiire reaktsioon, kuna näiteks NOD32 ei oska selle viirusega suurt midagi peale hakata peale nakatunud failide ära kustutamise, kuid süsteemi failide eemaldamine tähendaks opsüsteemi toimimatuks muutmist, which is bad.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|