Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  kettalt failide kättesaamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ricco
HV vaatleja

sõnum 18.04.2006 00:27:06 kettalt failide kättesaamine vasta tsitaadiga

Elioni kaabliga võrgus on läbi ruuteri 2 Windows XP arvutit, üks neist kiilus kinni ja nüüd teeb ainult restart'e, safe mode ja XP repair install ei tööta.
Küsimused: 1) Kas üle võrgu (läbi ruuteri) pääseksin ligi kinnikiilunud arvuti failidele, mida soovin kätte saada enne formati ja uut installi?
2) Kas võib olla, et partitsioonitabel on kannatada saanud ja ilmselt sellepärast ei paku arvuti repair installatsiooni. Windows alustab ka laadimist, kuid siis näitab, et partitsiooni ei ole? Ütleb, et C: Partition1 (Unknown) 19469 MB (19469 MB free)
- ketas arvutil 20GB ja annab võimalused: 1. paigaldada XP (vajutades Enter - lõppeb Format C ja Clean install'iga), 2. luua partitsioon (klahv C) või 3. kustutada valitud partitsioon (klahv D). Kas kellelgi on kogemust partitsioonitabeli taastamisega? Kas tasub sellele mõelda?
3) Samuti pakub arvuti ühe võimalusena palub sisestada Windows Automated System Recovery Disk'i. Kust seda saaks ja kas sellest oleks abi?
Palun andke nõu, kes oskab!!! icon_sad.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
haigo
HV veteran
haigo

sõnum 18.04.2006 01:33:53 vasta tsitaadiga

3) http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;299526&sd=tech
Pead ei anna, aga minu meelest on see ASR konkreetse masina hetkeseisu taastamiseks, ehk siis teise masina pealt seda sel juhul teha ei saaks.
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
Ernits
HV veteran
Ernits

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.04.2006 02:18:02 vasta tsitaadiga

Ricco, XP installi alguses on koht, kus palutakse vajutada ENTER, et installida ja R, et repairida ja F3, et quittida(see on varem ,kui sinu väljatoodud valikud)
Kommentaarid: 99 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 86
tagasi üles
Ricco
HV vaatleja

sõnum 18.04.2006 09:29:34 vasta tsitaadiga

Tänud mehed!
Haigo - õhtul katsetan, kas see annab midagi.
Frankie666 - need varasemad võimalused XP installi alguses on ära proovitud (nii ENTERi + R, kui ka see kohe alguses R-i vajutamine s.o Repair Console võimalus), miski ei aita. Lubab edasi ainult format C ja uue install'iga. Seega Repair'i variandid üldse ei tööta.

Kas võib olla, et partitsioonitabel on kannatada saanud ja seepärast ei pakuta ka repair installi. Imelik on samas see, et windows ju laadima hakkab, kuid samas näitab, et partitsiooni ei ole?!
Kas partitsiooni taastaja Acronis Disk Director Suite <http://www.softkey.ee/catalog/program.php?ID=16877> võiks mind aidata? Kas tasub selle ostmise peale üldse mõelda? Mis te arvate selle trial versioonist, mis netis - <http://acronisdiskdirectorsuiteb.say-it-now.com/download__reliable_acronis_disk_director_suite.php3>

Või proovida mõne linuxi(knoppix) live-cd-ga. St linux on plaadil ja sellelt arvuti buuditakse. Võibolla on sealt ketta sisu näha ja saab vajalikud failid välja tuua?

Arvuti mainboard CT-6VIA4 : <http://www.motherboard.cz/mb/chaintech/CT-6VIA4.htm>
Kas see aitab natuke? Mul on ka selle manual olemas (suuremad osad selles Hardware Setup, Award BIOS Setup Program ja Brief Software Driver Guide).
Tänud ette! icon_smile.gif
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 18.04.2006 10:19:34 vasta tsitaadiga

Võiksid korra seda asja proovida.
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Ricco
HV vaatleja

sõnum 18.04.2006 11:31:22 vasta tsitaadiga

A.S. - Tänud! Aga, kas saaksite natuke abistada-selgitada selle TestDisk'i kasutamist. Kust ja mida alla laadida ning kuidas kasutada?
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 18.04.2006 12:07:54 vasta tsitaadiga

http://www.cgsecurity.org/testdisk-6.3.dos.zip
Siis tee bootdisk, kopeeri testdisk.exe ja cwsdpmi.exe sinna peale ja siis sellelt diskilt arvuti käima
ning siis kirjuta käsureale testdisk.exe ja vajuta enter.
Õpetust oleks ehk parem lugeda http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk#Documentation
või siis sama asi ka selle zip faili sees olemas.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Ricco
HV vaatleja

sõnum 18.04.2006 19:15:28 vasta tsitaadiga

A.S. Tänud! Proovin just seda TestDisk'i, aga ei tea, kust leian-võtan testdisk.exe ja cwsdpmi.exe failid?
tagasi üles
Ernits
HV veteran
Ernits

sõnum 18.04.2006 19:19:02 vasta tsitaadiga

Ricco kirjutas:
A.S. Tänud! Proovin just seda TestDisk'i, aga ei tea, kust leian-võtan testdisk.exe ja cwsdpmi.exe failid?

Kasutaja A.S. ju andis lingi. Seal peal vasak hiireklõps ja Save Target As icon_biggrin.gif
Folderis "dos" on vajalikud asjad olemas thumbs_up.gif
tagasi üles
Ricco
HV vaatleja

sõnum 19.04.2006 01:03:23 vasta tsitaadiga

Kui proovin TestDisk'iga boot diski arvutis käima saada, siis ütleb: "BOOT FROM ATAPI CD-Rom - failure" ja hakkab windowsi laadima (sinine pilt vilksatab), kuid läheb kohe üle restardile.

A.S. - Siis tee bootdisk, kopeeri testdisk.exe ja cwsdpmi.exe sinna peale ja siis sellelt diskilt arvuti käima
ning siis kirjuta käsureale testdisk.exe ja vajuta enter.

Käsurea kohta ei leia ka üles. Ma ei leia sellist kohta, kuhu see käsk kirjutada. Olen ikka vana pidur. icon_sad.gif
Aga eks elu ise ja foorumikaaslased õpetavad! icon_smile.gif (kui veel jaksu on!?)
tagasi üles
Ernits
HV veteran
Ernits

sõnum 19.04.2006 01:08:36 vasta tsitaadiga

Ohh-jahh........
Sul esimeseks boot devideks CD, muuda see ära ja pane floppar esimeseks.
Et kõik oleks selge kui seebivesi, loen etapid ette.
1. Võta flopi.
2. Sisesta flopi arvutisse ja formaadi see, eelnevalt märgista linnukesega kast Create A MS-DOS Startup Disk või Copy System Files(Win98)
3. Kopi bootdiskile testdiski failid.
4. Tee flopi esimeseks boot deviceks BIOS-est.
5. Sisesta flopi ja tee restarti.
6. Teoreetiliselt asi töötab. (Ei proovinud)
tagasi üles
Ricco
HV vaatleja

sõnum 20.04.2006 18:12:21 vasta tsitaadiga

Frankie666 kirjutas:
Ohh-jahh........
1. Võta flopi.
2. Sisesta flopi arvutisse ja formaadi see, eelnevalt märgista linnukesega kast Create A MS-DOS Startup Disk või Copy System Files(Win98)

Tere taas! Asi on natuke seisnud (laagerdunud icon_wink.gif ) vahepeal. Nüüd asja kallale asudes avastasin, et flopi 1,4MB peale ei mahu kogu see kupatus ära!?
MS-DOS'i startup failid 555KB + TestDiski vähemalt 985KB. Kas saab sama startup diski teha ka CD või ülekirjutatava DVD peale. Kas CD peaks sellisel juhul olema täitsa tühi (uus) icon_question.gif Tänud aitajaile!
tagasi üles
Ernits
HV veteran
Ernits

sõnum 20.04.2006 19:53:58 vasta tsitaadiga

Ricco kirjutas:
Frankie666 kirjutas:
Ohh-jahh........
1. Võta flopi.

Tere taas! Asi on natuke seisnud (laagerdunud icon_wink.gif ) vahepeal. Nüüd asja kallale asudes avastasin, et flopi 1,4MB peale ei mahu kogu see kupatus ära!?
MS-DOS'i startup failid 555KB + TestDiski vähemalt 985KB. Kas saab sama startup diski teha ka CD või ülekirjutatava DVD peale. Kas CD peaks sellisel juhul olema täitsa tühi (uus) icon_question.gif Tänud aitajaile!

Asja on täitsa võimalik teha. Nero Expressiga valid Data - Bootable Data Disc - (Failid)

EDIT: Kas on vaja üldse teisi faile peale nede kahe
Proovin ja annan teada

EDIT2: Proovisin. Teed bootdiski, kopid sinna kõik, mis leidub "dos" foldeis ja asi on korras. thumbs_up.gif
tagasi üles
Ricco
HV vaatleja

sõnum 21.04.2006 00:53:01 vasta tsitaadiga

Tänud Frankie666! Hea, et keegi viitsib veel minusugusega vaeva näha, aga pean tunnistama, et iga päevaga muutun targemaks! thumbs_up.gif icon_smile.gif
Sinu poolt soovitatud variant mahtus ikkagi flopi peale (jätsin välja folderid: win ja doc). Või peaksid nad seal siiski olema?

Kuna algselt selgus, et A: ketas flopit käima ei tõmmanud, siis vaatasin, et Standard CMOS-es olid Drive A ja B seadistatud "None" peal. Panin A: "1,44M" peale. Samuti sättisin Floppy 3 Mode Support'i "Drive A" peale. Varem oli "Disabled". Ma ei tea, kas seda viimast vaja oli, aga peale neid seadeid tõmbas arvuti flopi käima.

Seal CMOS'es on ka seade Halt On, mis on "All Errors"'i peal. Kas selle muutmine ei anna midagi?
Kas BIOS'es Second Boot Device on HDD-0 või HDD-2 (mul on olnud esimese variandi peal)?

Kui arvuti flopi TestDisk'iga käima tõmbas, siis näitas ekraanil järgmist teksti:
Verifying DMI Pool Data ...........
Starting...
A:\>

---ja sinna ta jäigi mingit käsku ootama. Ma ei tea, mida sinna panna. Katsetasin küll erinevaid (s.h testdisk.exe), kuid sellepeale teatab ainult, et
Bad command or file name. Mida peaksin tegema icon_question.gif

Sealt CMOS'est nägin ka, et IDE Primary Master on: Quantum Fireballlct20. Ma ei tea, kas selle teadmisega on midagi peale hakata? Vist ei ole.
IDE Secondary Master on siis DVDRW.

Kui teema alguses ütles XP setup, et C: Partition1 (Unknown) 19469 MB (19469 MB free), siis peale mingeid muudatusi (MBR vist) ütleb, et
C: Partition1 (FAT) 19469 MB ( 6 MB free). Mis see partitsiooni muudatus tähendab või kaasa toob? Tänud ette! icon_wink.gif
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 21.04.2006 00:59:27 vasta tsitaadiga

kui sa tahad sealt midagi k2tte saada, sis katsu mitte teha t2is formaadilaadseid asju. esteks. kui sa saad selle ketta panna mingisse teise arvutisse ja kasutada programme getdataback for ntfs, easyrecovery pro, ERD Emergency Repair DIsk - buutiv utiliitidekogum sarnaste ju\+htumite jaoks.. kui ta sinna starting A:\ juurde j6udis, tahab ta hakata saama mingeid k2ske.. kui sa oled tallinnast, v6ta oma ketas kaasa ja tule mu t88juurde endlas. pistan USB -> ide adapteriga su ketta masinasse ja vaaatan, mida tagassi tuua annab. peale seda uus partitsiooniteibel peale ja moos. edaspidiseks t6mba omale windowsi miniPE - XT buutiv operatsioonisysteem: saad v2hemalt netti teise masinaga seni , kui ketas panges on.
Ernits
HV veteran
Ernits

sõnum 21.04.2006 02:27:36 vasta tsitaadiga

Ricco kirjutas:
Tänud Frankie666! Hea, et keegi viitsib veel minusugusega vaeva näha, aga pean tunnistama, et iga päevaga muutun targemaks! thumbs_up.gif icon_smile.gif
Sinu poolt soovitatud variant mahtus ikkagi flopi peale (jätsin välja folderid: win ja doc). Või peaksid nad seal siiski olema?

Kuna algselt selgus, et A: ketas flopit käima ei tõmmanud, siis vaatasin, et Standard CMOS-es olid Drive A ja B seadistatud "None" peal. Panin A: "1,44M" peale. Samuti sättisin Floppy 3 Mode Support'i "Drive A" peale. Varem oli "Disabled". Ma ei tea, kas seda viimast vaja oli, aga peale neid seadeid tõmbas arvuti flopi käima.

Seal CMOS'es on ka seade Halt On, mis on "All Errors"'i peal. Kas selle muutmine ei anna midagi?
Kas BIOS'es Second Boot Device on HDD-0 või HDD-2 (mul on olnud esimese variandi peal)?

Kui arvuti flopi TestDisk'iga käima tõmbas, siis näitas ekraanil järgmist teksti:
Verifying DMI Pool Data ...........
Starting...
A:\>

---ja sinna ta jäigi mingit käsku ootama. Ma ei tea, mida sinna panna. Katsetasin küll erinevaid (s.h testdisk.exe), kuid sellepeale teatab ainult, et
Bad command or file name. Mida peaksin tegema icon_question.gif

Sealt CMOS'est nägin ka, et IDE Primary Master on: Quantum Fireballlct20. Ma ei tea, kas selle teadmisega on midagi peale hakata? Vist ei ole.
IDE Secondary Master on siis DVDRW.

Kui teema alguses ütles XP setup, et C: Partition1 (Unknown) 19469 MB (19469 MB free), siis peale mingeid muudatusi (MBR vist) ütleb, et
C: Partition1 (FAT) 19469 MB ( 6 MB free). Mis see partitsiooni muudatus tähendab või kaasa toob? Tänud ette! icon_wink.gif

Folderis "win" on vaid tekstifail, kus õpetatakse, et windowsis käivitamiseks kopi failid windowsi kausta.
Kaustas "doc" peaksid olema vaid tekstifailid - manual, readme etc.
Halt On seade peaks minu meelest tähendama midagi, et kui BIOS-es arvuti mingit kõvakat või flopit ära ei tunne, annab teada piiksumisega
Second Boot device ei oma eriti tähtsust, sest kui esimene on flopi, siis hakkab buutima flopi pealt ja kui flopit sees ei ole, läheb windowsi.
CD-Romiga sama lugu. Kui mul on esimene Cd ja teine flopi, siis flopi pealt pole buutima hakanud ja vastupidi.
Kui ta jääb käsku ootama, kirjutasin mina sinna sisse lihtsalt "testdisk" ja läks tööle küll
IDE Primary master näitab kõvaketast

Kui XP setup ütles et Partition 1 on 16469 MB ja sama palju on vaba, siis mina saan sellest niimoodi aru, et ketas on tühi
Kui ta peale muudatusi ütles, et 6 MB free, siis saan sellest aru, et kõvaketas on pilgeni täis icon_eek.gif
Pakun, et asi paneb segast ja soovitan testdiskiga üle kontrollida.
Sealt näeb ka ära, mis failid ketta peal on. Ma ei tea, kas folderitesse saab näha, sest ei kontrollinud aga failid olid kõik ilusti mul näha
tagasi üles
Ricco
HV vaatleja

sõnum 21.04.2006 19:16:00 vasta tsitaadiga

Tänud laurx! Ilmselt kui nädalavahetusega ise hakkama ei saa, siis peaks tõesti Sinu abi kasutama. icon_smile.gif Muidu teise arvutiga saan ma neti küll. icon_biggrin.gif

Tänud Frankie666! Ketas peakski enam-vähem pilgeni täis olema. Plaanisin just arvuti tühjendamist, kui jama juhtus.
Minul kahjuks see lihtsalt "testdisk" käsk ei aita. Jääb endiselt A: juurde käsku ootama. Millist käsku veel võiks proovida?

Kas saab arvutit üles bootida kuidagi mõne linuxi (n knoppix) live-cd-ga?

viimati muutis Ricco 23.04.2006 01:39:33, muudetud 1 kord
tagasi üles
Ernits
HV veteran
Ernits

sõnum 21.04.2006 20:00:31 vasta tsitaadiga

Live CD-ga peaks saama küll üles buutida.
Kui ei saa, on võimalus Linux, Ubuntu vms installida; sel juhul tuleb ainult jälgida, et partitsioone ära ei kustuta või üle ei lase. See on muidugi veidi riskantsem variant, kui selliste operatsioonisõsteemidega kokku puutunud ei ole.
Samas, kui sul kõvaketas nii pilgeni täis on, jääb võimalus, et XP ei saa lihtsalt buutida mälu vähesuse tõttu. Kui mettal 6 MB vaba on, on Windowsil hing kinni. Windows XP tahtis vist 300 MB vaba ruumi ketta peal.
Flopi kohta ma ei oskagi midagi öelda.
K: Kas sa kopisid flopi peale terve kausta või ainult kausta sisu. (Buutiva flopi peal peaksid olema buutfailid ja folderi "dos" sisu.
tagasi üles
Ricco
HV vaatleja

sõnum 21.04.2006 20:55:43 vasta tsitaadiga

K: Kas sa kopisid flopi peale terve kausta või ainult kausta sisu. (Buutiva flopi peal peaksid olema buutfailid ja folderi "dos" sisu.

Kopisin nii nagu ütlesid uuesti üle ja nüüd hakkas tööle. icon_biggrin.gif
Nüüd paluks aga abi, et mõttetusi ei teeks.

viimati muutis Ricco 23.04.2006 01:37:16, muudetud 2 korda
tagasi üles
Ernits
HV veteran
Ernits

sõnum 21.04.2006 22:25:39 vasta tsitaadiga

Vaatasin Testdiskis ringi ja nüüd panen elamused kirja

Mul on kaks ketas ja pilt oli selline:
Disk 80 - 20 GB/18GiB
Disk81 - 4321 MB/4121 MB

Partition Table valisin Intel/PC
Analyse ilmselt testib ketast.
Nupuga P saab vaadata kettal olevaid faile(ka kaustade sees olevaid)
Ringiliikumiseks siis üles-alla nupud täidavad oma tavalist funktsiooni. Paremale nupp läheb folderisse sisse ja vasakule poole nupp viib folderist välja.
Nupuga A saab ilmselt lisada partitsioone partitsionnerimata osale (Nii sain mina aru, kuid igaks juhuks testima ei hakanud)
Nupuga L saab taastada backupi (mul backupi ei olnud)
Nupuga T saab vist partitsiooni tüüpi muuta. Ütles küll, et muutusi kettale ei salvestata, aga igaks juhuks ei hakanud ka seda proovima. (Sellised jebimised on mul sageli viinud formatini) 8)

Advanced alt:
Type muudab vist jälle partitsionneringu tüüpi.
Boot alt saab (vist) taastada boot sectorit backupist (Mul see ei õnnestunud)
Kui kõik on korras, peaks vist Boot Sectori all olema OK ja Backup Bootsectori all peaks ka olema OK (minul vähemalt oli)
Testdisk ütles veel, et Boot sector peaks olema olemas ka siis, kui partitsioneering ei ole buuditav (Nii et see peaks vist igal juhul OK olema) icon_question.gif

Geometry alt ei hakanud eriti jändama.
Sealt sai muuta neid silindreid ja sellist värki. Tavaliselt BIOS detectib need ise ära ja pole vaja hakata jamama.

Kokkuvõtteks niipalju, et peale ketta testimise ja failide vaatamise seal suurt midagi teha ei saanud.
Vist peaks saama taastada boot sectorit, aga ilmselt backupi puudumise tõttu ma sellega hakkama ei saanud

Võiksid üle kontrollida, kas failid on ketta peal alles ja kõik on okei.
Ma arvan, et peaksid kontakteeruma kasutajaga laurx, kelle abiga saaksid failid ketta pealt taastatud

Faile sai vaadata nii:
Testdisk käima, valid Partition table Intel/PC
1. Analyse
2. Valid partitsiooni (mul näitas partitsiooni all, et mingi asi oli leidmata vms. (ei jäänud täpselt meelde). valisin tolle; siis ta paar sekki otsis ja leidis ilusti üles.
3. Vajutad P ja näed faile. Tekst on seal üsna segane (alguses), aga rea lõpus on faili/kausta nimi

Loodan, et pikast jutust oli kasu
tagasi üles
Ricco
HV vaatleja

sõnum 21.04.2006 23:37:41 vasta tsitaadiga

Tänud Frankie666!
Analyse'ga sain ette sellised partitsiooni:
Partition / Start / End / Size in sectors
FAT32 LBA 0 1 1 2481 254 63 39873267 [NO NAME]

Kuidas ma aru saan, et arvutil on taastamist vajav partitsioon?

viimati muutis Ricco 22.04.2006 21:28:18, muudetud 6 korda
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 21.04.2006 23:50:49 vasta tsitaadiga

esmaspäeva 6htupoolikul valmis asjaga tegelema.
Ernits
HV veteran
Ernits

sõnum 22.04.2006 00:31:24 vasta tsitaadiga

Ricco, ma ei ole eriti kodus failide taastamisega, nii et ma võiksin enda arvates aidates hoopis täiega puusse panna. Soovitan minna selles osas mõne targema isiku juurde nt. laurx, kes on valmis sind aitama
tagasi üles
Ricco
HV vaatleja

sõnum 23.04.2006 22:02:16 vasta tsitaadiga

OK, tänud Frankie666, A.S. ja Laurx! icon_biggrin.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  kettalt failide kättesaamine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.