Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
X
HV veteran

|
28.03.2006 00:08:49
networki probleem |
|
|
tervist!,
probleem selline, miks on settingutes valesti, kui näiteks üks saab teise sharetud kataloogis käia, aga teine vastupidi ei saa, kuigi on ka sharetud, ja luba peaks nagu olema. Äkki mõni tulemüür või mis võiks sellist asja tingida. Kusjuures ennem sellist pulli polnud. Ja mõni arvuti ei saa kuhugi sisse, igalepoole kuhu tahad minna nõuab mingit accounti ja passwordi, millest mul pole nõrka aimugi. Kodu networkist käib siis jutt, ja ise käin erinevate arvutite vahel, aga tööle ei saa? Ja ainuke tulemüür võib olla windowsi enda xp tulemüür.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
29.03.2006 08:50:57
|
|
|
OT: Poole hinnaga = ilma kõrvulukustava vingumiseta?
Kuigi sa midagi sharesid, võib siiski network file sharing keelatud olla... Tee kõigis arvutites Control Panelist läbi Network Setup Wizard....
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
29.03.2006 10:09:42
|
|
|
mks kirjutas: |
OT: Poole hinnaga = ilma kõrvulukustava vingumiseta?
|
Kui Sa arvad, et see tekst pole seal "Sharingu" k2ima saamiseks piisav, siis miks Sa ei t2ienda seda???
A.
P.S. Loomulikult mitte mingi "wizardi" jutuaga, vaid nii nagu valged inimesed seda asja teevad - k2sitisi
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
29.03.2006 13:12:31
|
|
|
OFFF kirjutas: |
P.S. Loomulikult mitte mingi "wizardi" jutuaga, vaid nii nagu valged inimesed seda asja teevad - k2sitisi  |
Üldiselt on su "kõrvulukustavat vingumist" päris huvitav lugeda ... Meie ju jah võime hakkama saada valge inimese moodi, aga siiski on osad kasutajad täielikud dambjuuserid...tegelikult peaks lisama sinna lõppu küll, et kui miski muu ei aita, siis kasuta The Easy Way Outi, control panelist nimetet wizard võtta...
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
29.03.2006 13:43:50
|
|
|
mks kirjutas: |
dambjuuserid...tegelikult peaks lisama sinna lõppu küll, et kui miski muu ei aita, siis kasuta The Easy Way Outi, control panelist nimetet wizard võtta... |
Probleem: sellisel juhul muutuks see asi XP-spetsiifiliseks.
Hetkel on juhend kasutatav NT4, W2K, WXP ja W2K3 keskkonnas.
Kuidas asi k2ib W9x seerial on vihjamisi kirjutatud. St. "sharemise" osa on puudu. Me ei saa eeldada, et igal kasutajal on WXP.
Jah, ma olen ise ka n6us, et see juhend v6iks olla p6hjalikum ja lisaks v6iks W9x seeria olla paremini kaetud. Seet6ttu v6ikski suuremad kritiseerijad v6tta n2pud perse alt v2lja ja juhendit paremaks ja kasutajas6brlaikumaks kirjutada.
A.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
29.03.2006 15:35:57
|
|
|
näiteks kui mina üritan minna arvutisse mis kasutab win 2000, saan vastuseks selle: http://www.zone.ee/mingisavipildid/untitled.JPG?2 ja kui see win 2000 arvuti üritab minu omasse saada, siis ta väidab, et TÕNN is not accessobol vms. Aga samas üks teine arvuti millel on xp, sellesse saan nii mina kui ka see win2000 arvuti sisse ,aga see win xp arvuti ei saa, minu ja win 2000 serverisse sisse. Ja network wizard ei aidanud midagi. Samas üks 4 mingi arvuti, mis kasutab win xp saab jälle minu arvutisse sisse.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran

|
29.03.2006 15:38:05
|
|
|
X kirjutas: |
näiteks kui mina üritan minna arvutisse mis ksutab win 2000, saan vastuseks selle: http://www.zone.ee/mingisavipildid/untitled.JPG?2 ja kui see win 2000 arvuti üritab minu omasse saada, siis ta väidab, et TÕNN is not accessobol vms. Aga samas üks teine arvuti millel on xp, sellesse saan nii mina kui ka see win2000 arvuti sisse ,aga see win xp arvuti ei saa, minu ja win 2000 serverisse sisse. Ja network wizard ei aidanud midagi. Samas üks 4 mingi arvuti, mis kasutab win xp saab jälle minu arvutisse sisse. |
et teiste arvutite jagatud kataloogidele ligi saada, peavad nii sisenev kui jagav arvuti omama sama workgroupi, või mis?
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
29.03.2006 15:52:32
|
|
|
no jah ma tean, seda nad omavad ka. Korra töötas mul kõik ilusti, aga nüüd ma enam ei tea. See windows 2000 ma pole veel ilusti käima saanudki. Ennem oli seal win 95 ja see jagas ilusti.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
29.03.2006 19:07:15
|
|
|
[quote="X"]näiteks kui mina üritan minna arvutisse mis kasutab win 2000, saan vastuseks selle: http://www.zone.ee/mingisavipildid/untitled.JPG?2 ja kui see win 2000 arvuti üritab minu omasse saada, siis ta väidab, et TÕNN is not accessobol vms. [/query]
Elementaarne - tolles arvutis seal on "quest" account disabled (mida ta vaikimisi turvakaalutlustel ka enamasti on) ja sinu arvutis kas puudub "file and print shanring" v. blokeerib tulemyyr SMB protokolli (file and print sharing) ma nii esimese hooga pakuks.
Teinuks sa viidatud juhendi jargi oleks sa seda praeguseks hetkeks minu abitagi taibanud.
A.
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
29.03.2006 21:20:30
|
|
|
win 2000 ei olegi mingit questi, üks kasutaja on. Ja minu arvutil millel win xp on see file sharing ja asjad kõik lubatud. Asi ei parane ka siis kui see tulemüür üldse maha võtta.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
30.03.2006 08:12:47
|
|
|
X kirjutas: |
win 2000 ei olegi mingit questi, üks kasutaja on. Ja minu arvutil millel win xp on see file sharing ja asjad kõik lubatud. Asi ei parane ka siis kui see tulemüür üldse maha võtta.  |
No ja siis sa imestad, et "miks ei saa" - kas sa XPsse ikka oled sisse logitud SAMA kasutajaga, mis seal W2K masinas on. Sama nimega kasutaja, sama parooliga?!? Alternatiiv on kasutada ilma paroolita kasutajat quest, aga kiu see on torvakaalutlustel 2ra kustutatud, siis ju EI PEAGI saama. Mille yle te nurisete, noormees, aru ma ei saa
A.
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
30.03.2006 16:53:13
|
|
|
ilma paroolita kasutajate ligilaskmisega seoses olid vanasti wxpsp2 mõningad kurjad kahtlused = ei lase
edit: ja kui mina valesti aru olen saanud millestki, siis olete teretulnud mind parandama.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
30.03.2006 17:03:56
|
|
|
oot ma vist ei saa hästi aru, mis kasutajat te mõtelete. Kas seda, et üks kasutaja on computer administrator ja quest ja siis võib ka vahest olla mingi 3 kasutaja? Või mõtlete seal networkis neid erinevate arvutite kasutajaid. Igatahes kindel on see, et mul ühe arvutiga kõik töötab, aga ainult ühe arvutiga, millel on xp ka peal. Teised ma ei tea miks ei tööta. Ma ei nurise, ma ei saa lihtsalt aru.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
30.03.2006 18:15:27
|
|
|
tsitaat: |
näiteks kui mina üritan minna arvutisse mis kasutab win 2000, saan vastuseks selle: http://www.zone.ee/mingisavipildid/untitled.JPG?2 ja kui see win 2000 arvuti üritab minu omasse saada, siis ta väidab, et TÕNN is not accessobol vms. Aga samas üks teine arvuti millel on xp, sellesse saan nii mina kui ka see win2000 arvuti sisse ,aga see win xp arvuti ei saa, minu ja win 2000 serverisse sisse. Ja network wizard ei aidanud midagi. Samas üks 4 mingi arvuti, mis kasutab win xp saab jälle minu arvutisse sisse. |
nii. igal arvutil on kasutajad, kellel on lubatud arvutid kasutada. olulisteks parameetriteks on neil kasutajanimi ja parool. eeldusel, et failijagamine on lubatud ja midagi on välja jagatud (vt. offfi antud link), siis peaks arvutid pikema jututa nägema üksteise jagatud asju eeldusel, et tulemüür ei sega (windowsi tulemüür xpsp2 korral control panel -> windows firewall -> exceptions -> file and printer sharing) ja lubatud on kasutaja nimega guest (külaline). turvakaalutlustel see kasutaja reeglina lubatud ei ole ja jagatud asjadele ligipääsemiseks proovitakse kõigepealt kohalikus masinas sisseloginud kasutaja andmeid ja nende mittesobimisel küsitakse kasutajanime ja parooli.
eeldusena peaks masinatel olema workgroup sama.
variandid:
1. lubada kasutaja guest arvutis, mille jagatud asju on vaja näha.
2. kasutada arvutites ühenimelisi kasutajaid ühesuguste paroolidega.
3. seal sinu tehtud pildil sisestada lahtritesse selle masina kasutajanimi/parool, millele üritad ligi saada ja linnuke remember... kasti. siis saab edaspidi sellest masinast ligi sinna, millele sa parasjagu ligi pääseda üritad (eeldusel, et kasutajanimi ja parool õiged on muidugi).
+ siis mainitud tõsiasi, et windows xp (vähemalt pro-ga olen seda kogenud) sp2 ei kipu ligi laskma ilma paroolita kasutajaid.
edit: appi, ise ka ei usu, kui segast teksti ma kokku kirjutada oskan :/
kui konkreetset step-by-step õpetust tahad, siis räägi masinatest - nimi, workgroup, kasutajanimi, windowsi versioon sp täpsusega.
ot: |
edit:
Use Account Passwords
To protect users who do not password-protect their accounts, Windows XP Professional accounts without passwords can be used only to log on at the physical computer console. By default, accounts with blank passwords can no longer be used to log on to the computer remotely over the network or for any other logon activity except at the main physical console logon screen. For example, you cannot use the secondary logon service (RunAs) to start a program as a local user with a blank password.
Assigning a password to a local account removes the restriction that prevents logging on over a network. It also permits that account to access any resources it is authorized to access, even over a network connection. As a result, it is better to leave a blank password assigned to an account rather than assigning a weak, easily guessed password. When assigning account passwords, make sure the password is at least nine characters long and that it includes at least one punctuation mark or non-printing ASCII character within the first seven characters. |
microsofti lehelt siis. nüüd tekkis huvi nati lähemalt seda vaadata. päris kaval mõte tegelikult
maha võtmiseks siis policy editoriga:
computer configuration / windows settings / security settings / local policies / security options
accounts: limit local account use of blank passwords to console login only. -> disabled
|
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 30.03.2006 20:58:59, muudetud 3 korda |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
30.03.2006 20:48:16
|
|
|
Londiste on nii kena ja p6hjaliku teksti kirjutanud, et selle v6iks suisa vikisse miskitpidi integreerida. Enivei - nimetet paroolivaba kasutaja lubamist saab ilmselt reguleerida policy editori sihip2raselt tarvitades.
A.
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
30.03.2006 21:32:57
|
|
|
1)Workgroup on kõikidel arvutitel üks ja sama: KODUARVUTI. Muidu ma neid arvuteid ju üldse oma kataloogis ei näeks. Ainult need nimed on erinevad: Jüri, Malle, Tõnu, Jaanus jne.
2)Quest account on mul koguaeg activate nii ka teisel windows xp kasutaval arvutil. Kusjuures, sellel windows 2000 ma activate kõik accoundid.
3)Minu arvutil on service pack 2 ja teisel arvutil on ,millel ka xp sellel ,aga service pack 1. Ja sellel windows 2000 arvutil on service pack 4.
4)Seda polisy editor ma sain tehtud enda arvutil, aga win 2000 arvutil väidab, et ei ole operatiiv mälu selleks võimeline ,liiga palju ressurssi vajab.
5)Tähendab ma ei tea see arvuti, millel on win xp service pack 1 sinna saab kõikidest arvutitest sisse.
6)Kõige olulisem olekski nagu see, et saaks hoopiski win 2000 arvutisse sisse. Sellepärast, et sellel on printer taga ja on vaja, et ta jagaks printimist. Mis win 2000 teha tuleks siis veel? Ta küsib nagu ikka accounti ja passwordi. Kõik need asjad, mida soovitasite teha, ma tegin ära.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
30.03.2006 21:40:43
|
|
|
variandid:
1) windows 2000 masinas tekitad samad kasutajad samade paroolidega, kes teistest arvutitest printida peavad saama.
2) kui teistes arvutites accounti ja passwordi küsib (seesama su screenshot), sisestad windows 2000 masinas kehtiva kasutajanime ja parooli ja paned linnukese sinna remember... ette. siis jäetakse sisestatud andmed meelde ja järgmine kord samas arvutis enam ei küsita.
teist on vast pisut lihtsam teha, esimene lubab antavaid õiguseid täpsemalt määrata (mida sul ilmselt vaja ei ole ).
eelduseks on siis see, et printer on windows 2000 masinas välja jagatud.
4)Seda polisy editor ma sain tehtud enda arvutil, aga win 2000 arvutil väidab, et ei ole operatiiv mälu selleks võimeline ,liiga palju ressurssi vajab. |
seda ei pea sa tegema, see oli rohkem lisainfoks kuna mul tekkis endal huvi see õige koht üles otsida
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
jossi 1
Kreisi kasutaja
|
01.04.2006 06:56:29
|
|
|
Pean selguse huvides selgitama "quest account" rolli windowsi kaustade jagamisel.
Esiteks pole winxp korral vaja aktiveerida quest accounti control panel>user accounts alt. Seda pole vaja nii kausta jagavas kui ka jagatavale kaustale ligikippuvas windowsxp masinas. See quest on arvutisse eelkõige lokaalseks sisselogimiseks, mitte võrgu kaudu.
Võrgu quest account ilmutab ennast: My computer>manage(parem klik)>Local Users and Groups>Users.
Nagu juba mainitud, et vaikimisi ei lubata winxp korral ilma passita üle võrgu tulevaid queste ligi, siis siin saabki määrata Guest password - parem klik>set password. Siis teistest masinast ligikippumisel pärib parooli ja vist? võib ligikippuja oma masinas olla ilma paroolita sisse loginud (pole testinud).
Win2k on veidi teise käitumisega questi suhtes. Kuigi on võimalik win2k puhul aktiveerides Guest accoundi lubada ligi ka guestid pole see turvakaalutlustel mõttekas, sest win2k Everyone grupp (mis võimaldab quest ligipääsu) omab suuremaid õigusi kui winxp korral simple filesharingu guest (nn. forced guest). Kui winxp simple file sharing välja lülitada, siis muutub filesharing sarnaseks win2k omaga (nn. classic filesharing).
Seega nagu juba öeldud eelpostitajate poolt tuleb win2k masina jagutud ressursidele ligisaamiseks ettehüppavasse paroolikasti sisestada win2k masinas kehtiv kasutajanimi ja parool. Sellel win2k kasutajal peab olema ka vastavad ntfs security permissionid lisaks sharede permissionitele!
Parim puust ja punaseks emakeelne juhend, mida kohanud olen, on torufoorumi oma. Kasutaja "Möh" pikem postitus.
http://torufoorum.hot.ee/foorum/viewthread.php?tid=71823
Too õpetus on veidi vana winxp sp2 tulemüüri osas. Sp2 tulemüüris linnuke File and printersharingu ette ja piisab ka ainult 445 pordist kui win9x masinat pole mängus. Edit>Change scope all vaikimis lubatud ainult sama subneti masinad, kuid saab ka täpsed IP-d määrata.
HV wiki seletus vajab eelteadmisi ja mõistetest arusaamist ning algajatele pole suurt kasu nagu näha.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
01.04.2006 17:36:39
|
|
|
niipalju, et ma sain siis selle windows 2000 arvuti ilusti tööle, aitas see manage värk. Nüüd saan enda arvutiga ka sinna sisse. Ainuke probleem on aga see, et keegi ei saa minu arvutisse sisse. Tegelt 1 saab, ja ta on alati saanud, sellel on windows xp sp2.
Aga see windows 2000 arvuti ja windows xp sp1 ei saa. Tegin siingi selle manage värgi ära, aga guest oli mul ilusti avatud. Aga kui teised arvutid üritavad minu arvutisse sisse saada, siis on hoopiski: TÕNN NETWORK IS NOT ACCECCBIOL või NETWORK NOT FOUND. Sellel windows firewallil on see file and printer sharing lubatud. Kusjuures kui mul oli lavasoft firewall siis mul kõik töötas. Kui aga windows firewall välja lülitada ,siis midagi sellest ei muutu.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
01.04.2006 18:21:33
|
|
|
x, kuidas nendes arvutites paroolidega on? olemas? sul on xpsp2 nagu ma aru sain?
kui windows firewalli välja lülitades midagi ei muutu, siis firewallis asi ei ole.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
01.04.2006 18:38:33
|
|
|
tähendab, on küll mingi parool, kui vahest peab safe modes käima panna. Aga muidu ei ole. Teistes arvutites ma ei tea, aga pole oluline, sest pole seda parooli nagunii kuhugi panna. Mul oleks pigem nagu mingi seadistus vms vale. See ei saa nii keeruline olla, ennem ma mingite paroolidega küll ei mässanud, hakkas kuidagi moodi tööle ikkagi. Ja mu arvutil on jah sp2.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
01.04.2006 18:51:33
|
|
|
1. mis kasutaja sul oma arvutis on? parool on?
2. mis kasutaja sul selles alati ligi saanud xpsp2 arvutis on? parool on?
3. mis kasutajad on teistes masinates? paroolid?
nagu jossi 1 mainis, peavad olemas olema nii share kui ka failisüsteemi permissionid kasutajatele.
antud juhul oleks ilmselt kõige lihtsam soovitus kõigil võrgu (kohalik võrk, oma kodu + naabrid nagu paistab?) masinatel samu kasutajanimesid kasutada. laseks (tõsisema huvi puudumisel täpsema õiguste jagamise vastu) ilusti lihtsalt kõigil omavahel asju jagada. paroolid on alati soovitatavad loomulikult.
safe modes käima panemisel küsitakse eelkõige administraatori parooli iirc?
jossi 1, guestide osas sry, my bad. oleks pidanud ise nati rohkem mõtlema.
hvwiki osas... aga palun, kirjuta midagi asjalikumat valmis kui viitsid (no offence meant)
ausalt öeldes mul liikus suht tõsine mõte seda ka ise teha aga pole veel selleks piisavalt vaba hetke + masinaid leidnud.
edit: sry, seda torufoorumi juttu lugesin alles nüüd. selektiivne nägemine vist
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
02.04.2006 15:17:47
|
|
|
Ma vahem2rkusena mainiks, et "share" permissioonid on kaunis perversne leiutis ajast mil Microsoft armastas kasutada ilma ACLi toeta failisysteeme FAT16 ja FAT32. NTFS puhul peaks alati kasutama NTFS ACLe ja "share" permissioonid j2tma selleks mida defaultina pakutakse (everyone, full control). Kuna me teame, et keelav policy on lubavast alati kangem, siis reguleerime me juurdep22su NTFSi ACLidega nagu valged inimesed.
A.
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
09.04.2006 19:46:58
|
|
|
tervist!,
mul on endiselt probleeme.
1. Ma laadisin selle limeware ja siis see jagamise kaust muutus mul, share documents asemel, lihtsalt documents. Kuidas ma selle tagasi muudaks. http://www.zone.ee/mingisavipildid/Share.JPG?2
2. Ikkagi see jagamine, endiselt saab ainult üks arvuti minu jagatud faile tõmmata. Niipalju, et kõikidel arvutitel on siiski sp2 peal. Ma mõtlesin, et äkki on mingi kasutaja piirang vms, et ainult 1 arvuti saab tõmmata minu arvutist. Kusjuures 2 arvutiga saab isegi näiteks musa kuulata, aga midagi üle tõmmata ei saa. Ja kolmas arvuti ei näegi üldse minu faile. 4 arvuti aga saab kõike teha, kasutada faile ja tõmmata jne. Kõikidel on siis win xp sp2. Ja teised arvutid omavahel töötavad ja minu arvuti saab ka teistesse arvutitesse ligi.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|