Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kiirusevahe SATA-I, SATA-II, IDE ketastel märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
RCC
HV Guru
RCC

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.03.2006 00:43:07 Kiirusevahe SATA-I, SATA-II, IDE ketastel vasta tsitaadiga

kusjuures kiirusevahe sataI või sata-II või ide ketaste puhul on päris suur, kuid seda juba spets kontrolleri olemasolul (maksab ligi 12k)
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
8
HV Guru

sõnum 18.03.2006 03:36:27 vasta tsitaadiga

HPTA374 kirjutas:
kusjuures kiirusevahe sataI või sata-II või ide ketaste puhul on päris suur, kuid seda juba spets kontrolleri olemasolul (maksab ligi 12k)

See on võimatu, kuna sama tooteseeria ATA/SATA/SATA2 kettamudelid kasutavad kõik täpselt samu plattereid, päid ja muud mehaanikat. Kettalt lugemise kiiruse määravad eelkõige need. Kui lugemispea alt jookseb läbi N arv bitte sekundis, siis sama pöörlemiskiirusega SATA ketas ei saa kuidagi sealt rohkem bitte välja võluda.

Ketta puhvri (cache) suurus siiski veidi mõjutab näilist kiirust, kuid seda ainult lühikeste ja sobivalt haakuvate sessioonide puhul.

See, et kalli kontrolleriga testides näib kiirus suuremana, ongi justnimelt näiline kuna mängu tuleb kontrolleri puhver, mis võib olla kallitel kontrolleritel kuni 1GB. Kui lasta benchmarkimise tarkvaral mõõta kettaid, mis on sellise kontrolleri taga, saate tulemuseks hoopiski kontrolleri puhverdamise kiiruse!
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 18.03.2006 13:45:36 vasta tsitaadiga

võimatut pole siin ilmas midagi ja kindlasti ei ole korraliku raua puhul asi näiline! ja siinkohal on tegu reaalsete kiiruste mitte testidega
8
HV Guru

sõnum 19.03.2006 06:32:44 vasta tsitaadiga

HPTA374 kirjutas:
võimatut pole siin ilmas midagi ja kindlasti ei ole korraliku raua puhul asi näiline! ja siinkohal on tegu reaalsete kiiruste mitte testidega

Kas sa tahad siinkohal tõestada erinevate kontrollerite kiiruseerinevust või ATA/SATA/SATA2 ketaste kiiruseerinevust?

VASTUSED:
Esimesel juhul: Jah on erinevad
Teisel juhul: Ei ole erinevad*

*Tõestuse esimene pool oli mu eelmises postituses.
*Tõestuse teine pool on siin:
Enamus SATA või SATA2 kettaid on lihtsalt tavaline ATA ketas, millele on lisatud ATA/SATA(SATA2) konverter, olgu see siis eraldi täiendav väike mikroskeem ketta elektroonikaplaadi väljundis või siis sama asi ketta peamikroskeemi sisse integreerituna. Ketta platteritelt loetakse signaal alguses maha ja kompileeritakse mõlema puhul täpselt samamoodi. See kas ta lõpuks muundatakse paralleel või järjestikprotokolli, ei oma mingit kiirusemuutust, kuna platteritelt saabuv sisendsignaal on juba ise maksimaalselt 60...90MB/s ja lihtsalt rohkem peale ei tule, kuigi nii ATA kui SATA kui SATA2 väljundprotokollid suudaksid edastada palju enamat. Kusjuures, need SATA kettad millel on eraldi ATA/SATA konverter elektroonikaplaadil, peaksid teoreetiliselt olema mingi väärtuse võrra isegi aeglasemad kui sama seeria ATA kettad, kuna ATA/SATA konverteerimine võtab ka mingi aja. Samas reaalselt see erinevus on nii väike, et isegi mõõtmistel välja ei ilmne.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 19.03.2006 11:16:06 vasta tsitaadiga

HPTA374, ehk räägiksid veidi lähemalt mis olukordades, mis kontrolleri(te) ja ketastga kui suurt kiiruseerinevust sa näinud oled. Lihtsalt väitmine et "on tunduvalt kiirem" ei ütle suurt midagi.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 19.03.2006 12:23:30 vasta tsitaadiga

hohohoo, alustuseks kasuta internetti
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 19.03.2006 12:45:58 vasta tsitaadiga

HPTA374, 'spets kontroller' ei anna otsingust midagi huvitavat icon_smile.gif
ehk siis linki või pikemat seletust ikkagi ei näe...

tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 19.03.2006 13:25:14 vasta tsitaadiga

www.areca.com.tw
Ediss0n
HV kasutaja

sõnum 19.03.2006 15:51:36 vasta tsitaadiga

HPTA374 kirjutas:
www.areca.com.tw

Et siis?

Tulles tagasi siiski nende põhjalike seletuste juurde, miks füüsiliselt on kettalt lugemise kiirus sama nii ata kui sata kui sata2 korral, siis kustotsast peaks ketaste raidi panemine tõstma üksiku füüsilise ketta lugemiskiirust?

Kuid seekord palun ära vasta jällegi "kasuta internetti" fraaasiga, se mõjuks siinkohal umbestäpselt sama hästi kui "mine p__se".

Konkreetsust tahaks, tõesõna.

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 20.03.2006 23:05:54 vasta tsitaadiga

HPTA374 kirjutas:
www.areca.com.tw

tüüpiline tegelikult. nägu on nagu teaks aga sittagi ei räägi.
ei, ma ei ole antud alal nii kodus, et ma sealt random kaardi juurest midagi konkreetset välja loeks.
kiire prose + hunnik mälu + kiire interface on päris asjalik muidugi aga on seal veel midagi?

tagasi üles
Ediss0n
HV kasutaja

sõnum 20.03.2006 23:41:43 vasta tsitaadiga

Ma sain hommikupoole PM'i, et ma ei viitsinud seda lehte põhjalikult lugeda ja värki, kuid kallis vaidleja - ketta enda füüsiline i/o läbilase jääb samaks olenemata sellest, et sa sinna paarigigase mäluga buffer-whatever interface vahele aretad ja näiliselt üksiku ketta kiiruse lakke ajad.

Jah, üldiselt on ka olemas suuri nn ramdrive nimelisi asju - vindi pealt loetakse bootimisel kõik pask mällu ja shut down tehes kirjutatakse kettale tagasi. Loomulikult sisaldab se süsteem ups'i, kuid kiirusevõit on meeletu. Ja mis kõige peamine - selle taga on ju üksainus näkane ide/sata/pata/ata/whatever vint!!!yksykskaks.

PS: tegelikult ei ole see konkreetne teema siin üldsegi pasklik vaidluseks, teemaalgataja on selle teema loomisel lihtsalt liiga palju vaeva näinud.

kalle90
HV vaatleja

sõnum 22.03.2006 10:28:30 P II-le uus, suurem kõvaketas? vasta tsitaadiga

Milline kõvaketas sobib P II -le motherboard -intel atlanta al 440lx. Olen algaja , kuid tahaks oma antiik arvuti 2 -se undava kõvaketta suurema nt. 6 või 10-nese vastu vahetada. Tean, et poodidest neid eriti ei leia. Kas on olemas mingid tabelid jne. Kavatsen arvutis praeguse Win 95 asendada Win 2000- ga. icon_question.gif
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 22.03.2006 11:58:40 vasta tsitaadiga

egas jah mõttetu vaielda kui asjast ei jaga, aga kallele niipalju et 440Lx chipset peaks vabalt sööma kuni 32gb, kas ka rohkem sõltub juba biosist endast
Ediss0n
HV kasutaja

sõnum 22.03.2006 12:44:19 vasta tsitaadiga

HPTA374 kirjutas:
egas jah mõttetu vaielda kui asjast ei jaga

Ära nüüd jäta asja poolkõvaks eksole. Kuna meist mitte keegi ilmseltasja ei jaga, siis äkki oleksid palun nii lahke ikkagi ja pasteksid sealt lehelt kuskilt selle "ainsa ja õige" lause, mis seletaks, kuidas ide/sata kettad oluliselt suuremat performansit hakkavad näitama, kui neile 1+ GB ram koos muu vajaliku kolaga külge ehitada?

Ja performans siis ketta enda oma, mitte selle kontrolleriga koos vaadates. Ja et siis võiks sealt kuidagi välja paista ka see, kuidas selle sama süsteemiga koos ongi sata kettad rämedalt ide ketastest kiiremad.

Samas ma olen päris kindel, et kui su paat vett ei pea, siis siia topicusse sa konkreetselt enam midagi pasteda ei julge ka.

RCC
HV Guru
RCC

sõnum 22.03.2006 12:53:29 vasta tsitaadiga

jah sul on õigus viskasin arvuti minema ja kasutan nüüd arvelauda ja pastapliiatsit (aga samas võiksid hakata pihta sealt kui IDE üldse loodi)
Ediss0n
HV kasutaja

sõnum 23.03.2006 14:28:54 vasta tsitaadiga

aga vahepeal seitsme maa ja mere taga:
tsitaat:
kellelt: HPTA374
kellele: Ediss0n
postitatud: 20.03.2006 11:19
pealkiri: kõvaketaste teemast saada edasi vasta tsitaadiga
kui sa oleksid tark poiss siis sa ei nimetaks üldse raidi vaid loeksid seda kirjeldust seal ja näeksid ühte ilusat lauset pööritaksid natuke silmi ja ütleksid et seda kaarti ma tahan! icon_biggrin.gif
seniajani kui sa seda lauset sealt üles ei leia ei ole mõtet tõesti sel teemal kas ja kuidas ide sata ja sata-ii omavahel üksteisest erinevad edasi rääkida
muuseas see lause seal on väga väga konkreetne icon_razz.gif

tsitaat:
Subject: PS:toomas alva eddision kXll oma katsete
date: 22.03.2006 11:59
sisu:
juures jonnima ei hakanud ega emalt ei küsinud noh räägi nüüd kuidas see tõõtab ja miks see nii töötab
ma ei kirjuta sinna seda taktraati kuidas asjad töötavad kiiresti ja kuidad nad ei tööta kiiresti, sest muidu saaksite kõik targaks ja see ei ole mu huvides. mõtle alustuseks selele miks skäsi ketast ei saa ühendada ilma spec kontrollerita
mõtle sellele mis vahe on tegelikult skäsi ja ide ketastel ning mis vahe on erinevatel kontrolleritel
kuidas töötab skäs ja kuidas töötab ide.
noh ja mine nüüd ruttu kaebama sinna teemasse icon_razz.gif

ja

tsitaat:

date: 23.03.2006 12:57
see polegi oluline mind ei huvita see mida teised ja kuidas teised, tehku ise samapalju tööd ja nähku samapalju vaeva küllap siis hakkavad ka nemad aduma
eks ma saan sust kah aru arvuti on sul vana ja vilets ja ilmselt viia klee plee icon_razz.gif
ja konkreetseid fakte on internet täis
võta kasvõi benchmargid
milliseid fakte sul siis veel vaja?

>> Nagu ma juba korra maainisin - inimene, kes ei julge avalikult oma
>> mõtteid väljendada kartes naerualuseks saada, ei ole mitte midagi väärt.
>> Vastusest kõrvlepõiklemine ei anna teistele alust arvata, et sa
>> tegelikult ka asjast midagi teaksid. Alla konkreetsete faktide ei ole
>> mõtet mula suust välja ajada.
>>
>> -minu kaks senti.

Kuna mulle põhimõtteliselt meeldib vaielda, siis enne ma jonni ei jäta, kui antud subject tunnistab oma eksimust teemal, kuidas kontrolleri olemasolu füüsilise ketta parameetreid muuta suudab ning mis valemiga sama kontrolleri olemasolul kaks identse raua kuid erineva liidesega ketast kosmilisi kiiruseerinevusi näitama hakkavad.

Seljagata julgeme me P***sse saata ükskõik keda, aga julge ka oma tarkusega avaliku ette tulla?

Luban, kui faktid peaksid paika pidama, siis minu sügav kahetsus, et Teie teadmistes kahelda suutsin. Kui mingil põhjusel nad seda aga tegema ei peaks, ole mees ja julge vastu seista oma vigadele.

RCC
HV Guru
RCC

sõnum 23.03.2006 15:40:55 vasta tsitaadiga

füüsiliselt on ka skäsi ja ide kettad samad minu poolt teema lõpetus
8
HV Guru

sõnum 23.03.2006 20:16:26 vasta tsitaadiga

HPTA374 kirjutas:
füüsiliselt on ka skäsi ja ide kettad samad minu poolt teema lõpetus

Kahjuks aga oskasid oma teema lõpetusega taas puusse panna...

Sest erinevalt omavahel identse mehaanikaga ja firmwarega ning täpselt samalt tootmisliinilt tulevatest ATA ja SATA(SATA2) ketastest on SCSI ketaste jaoks tavaliselt hoopis eraldi tehas, neil ketastel on täiesti teisel tasemel konstrueeritud mehaanika, kaasa arvatud isegi korpuse kinnituskruvid, ning absoluutselt erinev firmware, mis optimeeritud paralleelsete päringutega serverirezhiimile. SCSI puhul on näiteks kiirem ja jäigem aktuaator, üldreeglina suurem platterite pöörlemiskiirus, erinev andmepaigutustihedus platteritel, erinevad chipid elektroonikaplaadil. Kuigi info mahalugemise ja algtöötlemise üldpõhimõte on sama mis IDE ketaste puhul, on juba füüsika erinevusest tingitud erinev andmete etteandmise kiirus. Muide, näiteks Maxtori IDE ja SCSI inseneribürood asuvad USA eri otstes ja nad isegi ei suhtle omavahel (sellest siis see, et isegi kruvisid pole suudetud omavahel unifitseerida! Ning Maxtori IDE kettad on maailma kõige viletsama töökindlusega, samas tema SCSI kettad on peaaegu parima töökindlusega ja absoluutselt parima performancega!)
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 23.03.2006 20:34:29 vasta tsitaadiga

jah maxtori puhul see nii millegipärast tõesti on, kuigi vujuutsu tahab talle kõvasti kandadele astuda, samas on jüudluse vahe ide (loeme siis sata-II kah ide ulka) pea minimaalne. aga puid ma ees ei näinud kui panema hakkasin
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kiirusevahe SATA-I, SATA-II, IDE ketastel
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.