Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Otsing riistvara juppide järgi. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.03.2006 18:45:59 Otsing riistvara juppide järgi. vasta tsitaadiga

Niih, näiteks mul hetkel oleks vaja leida KN8 emaplaadi omanikke. Kuidas? Ega ei ole just lihtne.
Ma mõtlesin näiteks sellise asja peale, et otsing otsib profiilist confi lahtri alt mis otsingusse paned, näiteks KN8, siis näitab kõik profiilid kus on sõna "KN8" sees.

Või teine variant, et profiili muuta, panna näiteks lahtrid emaplaat, protsessor jne jne ja siis otsingus saad valida kas otsib kõikide "juppide" seast, või enda valikult näiteks emaplaate.

Teist oleks küll raskem teostada, aga vingem oleks.icon_razz.gif Samas tore oleks kui oleks see esimenegi.icon_smile.gif

-e-

Teise variandi puhul oleks täitsa normaalne kui profiil oleks mitmelahtriline, näiteks lähed profiili, siis saad valida kas tahad muuta oma parooli/e-maili vms, arvuti andmeid, oma aadresse (msn, icq jne) või muuta oma foorumi sirvimise seadeid (kellaaeg, poste per leht jne).
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ardo
HV Guru
Ardo

sõnum 08.03.2006 22:19:44 vasta tsitaadiga

Ei puutu küll siia teemasse, kuid foorumi-sisene otsing võiks laieneda ka pealkirjadele.
Kommentaarid: 272 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 225
tagasi üles
nene
Kreisi kasutaja
nene

sõnum 11.03.2006 00:19:46 vasta tsitaadiga

Üks võimalus su probleemi lahendamiseks oleks see, et kirjutad skripti, mis foorumi kasutajate nimekirja ette võtab ja kõik profiilid alla laeb ning igast profiilist eraldab arvuti kohta käiva info, mille siis salvestab kuhugi faili grep-imiseks või andmebaasi indekseerimiseks.

Iseenesest SMOP (simple matter of programming), aga mitte just kõigile HV kasutajatele jõukohane. Selles mõttes oleks kena küll, kui sellele infole seal ka otsinguga ligi pääseks - informatsioon on ju olemas ning isegi kaunis struktureeritud, üksnes mugav otsinguliides on puudu.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 23
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 11.03.2006 00:27:51 vasta tsitaadiga

nene kirjutas:
Üks võimalus su probleemi lahendamiseks oleks see, et kirjutad skripti, mis foorumi kasutajate nimekirja ette võtab ja kõik profiilid alla laeb ning igast profiilist eraldab arvuti kohta käiva info, mille siis salvestab kuhugi faili grep-imiseks või andmebaasi indekseerimiseks.

Iseenesest SMOP (simple matter of programming), aga mitte just kõigile HV kasutajatele jõukohane. Selles mõttes oleks kena küll, kui sellele infole seal ka otsinguga ligi pääseks - informatsioon on ju olemas ning isegi kaunis struktureeritud, üksnes mugav otsinguliides on puudu.

Skripti teha küll ei oska, aga iga profiili alla laadimine, see võtaks ju ilmatu aja, arvestades kasutajate hulka.
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.03.2006 00:39:14 vasta tsitaadiga

MiXeR kirjutas:
Skripti teha küll ei oska, aga iga profiili alla laadimine, see võtaks ju ilmatu aja, arvestades kasutajate hulka.
Kui lasta sel täie rauaga joosta oleks see korraliku netijuhtme otsas ainult paarikümne minuti küsimus, iseasi mida adminid asjast arvavad icon_razz1.gif

Kunagi sai üks väike programmike tehtud mis deviantart'ist tiris teatud alamkategooria pildid ja thumbnailid. ~2300 pilti, ~1GiB ning 16h. Tegu on ühe äärmiselt aeglase serveriga ning programm oli puhtalt õpiotstarbeline icon_smile.gif

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
nene
Kreisi kasutaja
nene

sõnum 11.03.2006 00:44:19 vasta tsitaadiga

Mnjaa... 27000 eesti veebilehe allalaadimine ja valideerimine võttis mul umbes ööpäeva ning ma tegin seda nelja programmiga paralleelselt. HV kasutajaid on 18575... tõesti, aega kuluks üksjagu icon_sad.gif
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.03.2006 00:58:12 vasta tsitaadiga

nene kirjutas:
Mnjaa... 27000 eesti veebilehe allalaadimine ja valideerimine võttis mul umbes ööpäeva ning ma tegin seda nelja programmiga paralleelselt. HV kasutajaid on 18575... tõesti, aega kuluks üksjagu icon_sad.gif
ega need programmid ometi korraga rohkem kui üht lehte ei tirinud? Näiteks deviantart'i ühe lehe kaupa tirides oleks mul see üritus umbes 10-15x kauem kestnud, lehtede taga ootamine võttis keskmiselt 30s. Kui kord ühendus käes tuli asi kätte täiskiirusel.

Minu profiili lehe suurus on ~17kiB, uuel kasutajal ~5kiB. Kui piirata kommentaaride arvu lehel siis keskmise kasutaja leht tuleks vast kusagile 7-10kiB kanti. Kui lasta programmil täie rauaga megabitise ühenduse otsas hammerdada peaks need 18k lehte kätte saama umbes pole tunniga. Lehekülje töötlemine ja info sorteerimine-talletamine on asja juures kõige väiksem probleem ning sellega saaks reaalajas lõdva randmega hakkama ka 100mhz pentium.

Loomulikult räägin siin ainult teoreetiliselt. Kuni HV omanikelt vastvat palvet ei tule ei hakka ma seda programmi kirjutama.

tagasi üles
nene
Kreisi kasutaja
nene

sõnum 11.03.2006 01:33:30 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
ega need programmid ometi korraga rohkem kui üht lehte ei tirinud?

Emm... ma ei saanud nüüd päris hästi aru su küsimusest (see sisaldab väga palju eitusi ja ajab mu õhtuse aju ummikusse).

Igale programmile oli ette antud erinev posu veebiaadresse, mida nad siis külastasid. Enamus ajast küllap läkski ootamise peale, mistõttu neli paralleelselt töötavat protsessi asja oluliselt kiirendas.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.03.2006 01:45:54 vasta tsitaadiga

nene kirjutas:
Ho Ho kirjutas:
ega need programmid ometi korraga rohkem kui üht lehte ei tirinud?

Emm... ma ei saanud nüüd päris hästi aru su küsimusest (see sisaldab väga palju eitusi ja ajab mu õhtuse aju ummikusse).
Vabandust, unise peaga meeldib mulle selliseid monstrume kirjutada icon_smile.gif

Mõtlesin seda et kas iga programm tegeles korraga ainult üheainsa HTTP requesti või lehe tirimise-töötlemisega või tiris-töötles iga programm paralleelselt mitut lehte?

[edit]

Ei tea kas sa vahepeal täiendasid oma postitust või jäi mul see lõpp ennist lugemata. Kui tõesti iga programm tegeles korraga ainult üheainsa HTML lehega siis on loomulik et asi toimus üliaeglaselt.
Tuues taas näiteks seda deviantart'i siis ühe lehe peal olevaid 20 pildi tirimiseks ühe kaupa kulus ~3 minutit. Kui tirisin kümne kaupa siis kulus ~20-30 sekundit ning keskmiselt tuli 1-2 timeout'i.

tagasi üles
nene
Kreisi kasutaja
nene

sõnum 11.03.2006 12:38:17 vasta tsitaadiga

Jah, iga programm tegeles tõesti vaid ühe leheküljega korraga.

Hmm... ma mõtlesin, et see 4 programmi korraga andis mulle juba piisavalt kiirust juurde (asi töötas vaikselt taustal ja kiirus polnud nagu omaette eesmärk kah), aga noh eks ma edaspidi proovin suuremat hulka lehti korraga sikutada. Õigupoolest mind natuke piinas mõte sellest, kas ma ehk vaesele W3C validaatorile oma "rünnakuga" liiga ei tee - aga edaspidi on nagunii plaanis kohalikkus masinas valideerimist teostada, seega langeb see argument mul ära.

Igatahes aitäh sulle, loodetavasti sellest mõttevahetusest siin saab mul edaspidi kasu olema.

Aga asi kisub juba üsna offtopicuks icon_razz.gif
tagasi üles
nevermind
HV Guru
nevermind

sõnum 16.03.2006 00:03:17 vasta tsitaadiga

Ardo kirjutas:
Ei puutu küll siia teemasse, kuid foorumi-sisene otsing võiks laieneda ka pealkirjadele.

milline otsing?

Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 16.03.2006 10:00:14 vasta tsitaadiga

nevermind kirjutas:
Ardo kirjutas:

milline otsing?

võib olla pidas seda silmas, et saaks panna tingimuse alamfoorumi siseses otsingus, et otsi vaid pealkirjadest? icon_rolleyes.gif

tagasi üles
nevermind
HV Guru
nevermind

sõnum 16.03.2006 12:42:47 vasta tsitaadiga

lisatingimustega otsing on ikka laiendatud otsing ning selle jaoks tuleb kasutada "otsi" linki
kui keegi ei ole veel märganud, siis saab seal ka määrata millisest foorumist märksõnu otsida!

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Otsing riistvara juppide järgi.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.