Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Test - mida võib häkker sinu arvuti kohta näha. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
.Scorps.
HV Guru
.Scorps.

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.03.2006 01:15:01 vasta tsitaadiga

ZoneAlarm Pro hoiatas, et miski programm tahab mind jälgida:

Kui Deny panin, andis test jätkamisel SELLISE teate.
Kuid pärast esimesele hoiatusele Allow vajutamast ei hoiatanud ZA andmete netti saatmise eest, kui see läbi mingi muu programmi toimus. icon_confused.gif Seega päris täielikku kaitset ei ole. Või pidas ZA eelnimetatud teatega nõustumisel silmas ka seda, et ma troojalasel netis luban käia? icon_rolleyes.gif

Zonealarm ise ei tea imekombel testi olemasolust midagi: link.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 05.03.2006 12:12:11 vasta tsitaadiga

kui andsin NIS2005'le loa, et see jubin võib tegutseda, siis suutis päris palju infi jagada icon_biggrin.gif
õnneks hakkas NIS enne karjuma, kui jõudsin midagi jagada icon_razz.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
limp
HV Guru
limp

sõnum 05.03.2006 12:23:54 vasta tsitaadiga

nojah, et häkker sellist infi saada peab ta ju väljaspolt ligi pääsema.. ise proovisin nessusega enda masinat väljaspoolt uurida. tegi portscanni jne. proovisin fw-iga ja ilma. tulemus järgmine:
fw peal leidis et mul on lahti ainult 1 port (113 mirci ident) ja muud infi ei saanud.
võttes maha tulemüüri suutis programm siis tuvastada minu op sysi ja ka lahtiseid porte ning mis kasutajatega oleks võimalik sharedele ligi pääseda (listis ka kõik shared)
oleks mingine patch peale panemata oleks kindlasti selle peale ka karjuma hakanud

Windows keskkond on nagu li*s - kõik teda ke*ivad aga keegi teda ei armasta!
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
time123
HV Guru
time123

sõnum 05.03.2006 13:10:30 vasta tsitaadiga

No mina küll midagi ei karda. icon_biggrin.gif krt pähh, kustutas selle faili desktopi pealt ka ära. Proovin ignorega. icon_biggrin.gif
Kui panin ignore, sai see vabalt tegutseda. Aga kui hakkas inffi väljaspoole saatma, kisas veelkord outpost ja küsis minu käest kas lubada või ei.

Panin allow ja vot tak, ja oligi täitsa ebaturvaline. Nüüdsest ei sulge ma enam tulemüüri kunagi. icon_wink.gif
Kommentaarid: 203 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 178
tagasi üles
.Scorps.
HV Guru
.Scorps.

sõnum 05.03.2006 13:32:07 vasta tsitaadiga

Peaks ka Outposti peale panema. icon_rolleyes.gif Nagu selgus, on see turvalisem kui ZAP. icon_rolleyes.gif
486
HV Guru

sõnum 11.03.2006 20:43:42 vasta tsitaadiga

mul on ka outpost aga ikka lekib
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 11.03.2006 22:39:23 vasta tsitaadiga

See et sul müür peal on ei tähenda, et rohkem ei peagi muretsema, vaid müür tuleb ka korralikult konffida. Ma pole kursis kui teada see tõsiasi on, aga mitte ühegi personal firewalli default konfiguratsioon ei ole maksimaalse turvalisusega. Seda esmalt süsteemide erinevuse pärast (näide: DNSserver peaks jäigalt paigas olema ning ainult sealt tohiks DNSiküsimine lubatud olla, pole aga mingit moodust kuidas müür võiks teada milline võrgus kuhu ta installitakse see (või isegi "need") õige DNSserver on) ja teiseks puhtalt kasutususmugavuse tõttu (näide: enamik müüre peaks pakkuma installimisel tuntud rakenduste kohta reeglite genereerimist et kasutaja ei peaks end sellega enam vaevama... samas on protseduur väag tõsine turvaauk - pole mingit võimalust kuidas müür suudaks eristada õiget proge lihtsalt sama failinime/failistringe kandvast troojast)).

Outpostil *peab* sisse olema lülitatud komponentide (loe: uute DLLide laadimise) kontroll, resiim olgu vähemlt "Rules Wizard" (s.t. et küsitaks, "Block Most" on kah OK, "allow Most" enam mitte), süsteemsed reeglid võiks kah üle vaadata kui süsteem standardsest erineb (näide: IIRC minu süsteemis vaikimisi reeglitega said enamus vidinaid netti, kuna mul jookseb lokaalne proxyserver, lokaalmasina piires aga olid igasugused ühendumised lubatud).

ummy90
Kreisi kasutaja
ummy90

sõnum 11.03.2006 23:29:52 vasta tsitaadiga

mingi 3-l progejunnil pidin selle proge lubama et ta üldse midagi teha saaks, viisrusetõrje korjas asja kohe alguses ära.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 32
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Test - mida võib häkker sinu arvuti kohta näha. mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.