Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Algaja küsimused wifivõrgu tekitamiseks. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 05.02.2008 12:19:26 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
.../ Connectimisel annab teateks "connection to pppoe server failed"
Hmmm... äkki on siis tegu staatilise IP-ga? Soovitaksin täpsustuseks ISP tehnilise toe poole pöörduda. Vbolla on nende poolel mingi "kala võrgus" icon_eek.gif

Kas siis needus toimib, kui arvuti otse modemi küljes on? Jätke IP meelde ja proovige seda pingida siis, kui arvuti ruuteri taga on. Kui vastab, siis on ISP poolel mingi "kamm", kui aga mitte, siis ei suuda modem ja ruuter omavahel suhelda ja tuleks vbolla kaablit vahetada. Äkki modem ei saa "asjale pihta" ning selle kaabliga ühendust teostada.
Üldiselt käis ennemuiste kahe sama tüüpi seadme(LAN-card to LAN-card, switch to switch, router to router) vahel nö pööratud(crossover) kaabel ja erinevat tüüpi seadmete(LAN-card to switch/router) vahel nö otsekaabel(straight thru).
Isiklikult kahtlustaksin esmajoones kaablit, seejärel aga võtaksin ISP-ga ühendust ja küsiks "milles uba" ning "kas tuleb jaht või mitte" icon_biggrin.gif

Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Max Powers

sõnum 05.02.2008 12:26:34 vasta tsitaadiga

Ma ise enam seal juures loomulikult ei ole. Erinevaid kaableid sai proovitud.
Otse modemi küljes oli ühendus toiminud. Kodu adsliga tegemist. Staatilist IPi ei usuks hästi. Samas ei kontrollinud küll.
Sellel ühendusel vist ei saagi staatilist?
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 05.02.2008 12:34:55 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
.../ Erinevaid kaableid sai proovitud. Otse modemi küljes oli ühendus toiminud. Kodu adsliga tegemist. Staatilist IPi ei usuks hästi. Samas ei kontrollinud küll. Sellel ühendusel vist ei saagi staatilist?
Shelby-SV kirjutas:
panin PPPoE, sisestasin kasutaja nime ja parooli. hostiks panin elion. salvestasin seaded ja... kõik on endine.
Raha eest saab tänapäeval kõike icon_razz1.gif
HOST-i PPPoE puhul ei nõuta ega "panna" ei saa. Minu jaoks veidi arusaamatu jutt selle koha pääl - vbolla ta mõtles seda HOST värki Wireless seadistuse puhul icon_redface.gif

Soovitan siiski ISP tehnikute poole pöörduda ja kliendi võrgu-parameetreid täpsustada. Üldiselt Elion MAC aadressidega kliente ei seo, kuid "mine seda isahane tea" icon_wink.gif
Võib katsetada ruuterisse arvuti MAC-i kloonimist. Vbolla on modemil mingi selline loll featuur, et jätab mäki meelde ning teisi ligi ei lase. Võrdlemisi vähetõenäoline, kuid täiesti välistada ju ei saa...

viimati muutis hashi 05.02.2008 12:37:59, muudetud 1 kord
tagasi üles
Max Powers

sõnum 05.02.2008 12:37:54 vasta tsitaadiga

tsitaat:

vbolla ta mõtles seda HOST

See on mingi optional väli seal icon_rolleyes.gif
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 05.02.2008 12:39:53 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
tsitaat:
vbolla ta mõtles seda HOST
See on mingi optional väli seal icon_rolleyes.gif
PPPoE protokolli puhul pole mina sellist välja WAN seadetes kohanud/näinud.
LAN või Wireless seadetes on küll sellised olemas.

Mul endal kodus needus samal põhimõttel ja seadmetega ehitet(Nokia modem ja WRT54G), naabril praktiliselt samad seadmed(Nokia modem ja WRT54GS), töö juures allasutised(~10 tk) sama meetodiga(Nokia või SpeedTouch modem ja WRT54 erinevad mudelid) ning kõik ruuteri taga olevad LAN võrgud/arvutid toimivad probleemivabalt. Küll dünaamiliste, kui ka staatiliste ISP aadressidega.
Tundub siiski, et "midagi on mäda" ruuteri või modemi ISP parameetritega ning tuleks küsimusega tehnilise toe poole pöörduda... icon_rolleyes.gif
No ei ole võimalik, et igati õigete parameetrite puhul ühendust ei saa - see peab olema ISP kamm icon_evil.gif

viimati muutis hashi 05.02.2008 13:02:50, muudetud 1 kord
tagasi üles
Max Powers

sõnum 05.02.2008 12:51:35 vasta tsitaadiga

Need väljad olid olemas ja kirjutamiseks lahti.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.02.2008 13:54:02 vasta tsitaadiga

hashi kirjutas:

Üldiselt käis ennemuiste kahe sama tüüpi seadme(LAN-card to LAN-card, switch to switch, router to router) vahel nö pööratud(crossover) kaabel ja erinevat tüüpi seadmete(LAN-card to switch/router) vahel nö otsekaabel(straight thru).
Isiklikult kahtlustaksin esmajoones kaablit, seejärel aga võtaksin ISP-ga ühendust ja küsiks "milles uba" ning "kas tuleb jaht või mitte" icon_biggrin.gif

Nokia modemid tahavad enda ja arvuti vahele tõesti ainult ristkaablit. Võimalik tõesti, et ruuteri WAN port ei oska automaatselt rist- ja otsekaabli vahel valida. Mis ise olen paigaldanud, on alati modemi ja ruuteri vahele algselt kasutuses olnud ristkaabli saanud. icon_smile.gif Samas kui praegune hädaline ka algselt modem>arvuti varianti kasutas, peaks tal seal ka praegu ju ristkaabel olemas olema.

NB! Elion stardikomplektides olnud ristkaablid olid enamasti punast värvi.

Kui ühendus ilma ruuterita toimib, pole viga ISP-s. Elion ei kasuta ka MAC'i-põhist autentimist ega pikka lease time'i. Viga ikkagi siis kas ruuteris (kasutatuna ostetud? ongi äkki pe*ses?) või tooli ja ruuteri vahel. icon_razz.gif
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 05.02.2008 18:24:37 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
Need väljad olid olemas ja kirjutamiseks lahti.
Noh - mida-iganes...

EDIT: vaatasin koduse ruuteri seadistustest täpsemalt järgi - on tõepoolest PPPoE ühenduse puhul HOST, DOMAIN NAME, MTU ja SPEED & DUPLEX välju võimalik infoga täita/muuta. Lihtsalt Optional Settings, mida ma kunagi näppinud pole. Ka on minu kodune ruuter siiski BEFW11S4, mitte WRT54G nagu eelnevalt väitsin. Eelmine oli WRT, kuid ega neil erilist vahet nüüd ei tohiks küll olla, mis probleemset nähtust põhjustaks või seniseid juhatamisi muutma sunniks. Mis teha - seniilsus, skleroos ja linnu-gripp on mu mälule ikka paraja põntsu pannud icon_wink.gif Võtan sõnad tagasi ja vabandan valeinformatsiooni pärast. Hädasolijat aga need vist edasi ei aita icon_sad.gif
Mul on ruuteri LAN seadistustes(Network Setup->DHCP sektsioon) millegipärast määratud staatilised DNS serverid(194.126.115.18, 194.126.101.34 ja 195.250.187.46 ehk estpak.ee nimeserverid). Vbolla aitaks nende kasutamine? icon_rolleyes.gif

Üks asi veel - modemi restartimisel peaks seda voolu alt ära hoidma ~30...60 sek(et kindlam oleks) ja sisselülitamisel võtab üsna mitu minutit enne, kui modemi ja ISP jaama vahel ühendus stabiliseerub - DSL tuluke modemil jääb permanentselt(pidevalt) põlema. Seejärel peaks ruuteris laskma ühendus taasluua(Disconnect->Connect).

Mis vastuse saab, kui ruuterist proovida(Administration tab->Diagnostics ja Log) mõnda IP-d või www-aadressi pingida? Mida logiraamat pajatab?
Võiks proovida ruuteri tulemüür(Security tab) pikali panna(kõik valikud disabled ja WEB Filters "linnukesed" eemaldada). Äkki ISP seade või modemi raip tahab ruuteriga mingil tasemel suhelda, kuid müür ei lase?
Ja lõppude-lõpuks võib proovida ka kõikse uuem firmware peale lasta, ku veel põle. Vbolla see jukerdab... icon_wink.gif

rex kirjutas:
Nokia modemid tahavad enda ja arvuti vahele tõesti ainult ristkaablit.
Selles mina nii kindel poleks, kuna nii mul endal kodus, kui ka naabril, on modem ja ruuter omavahel ühenduses kõikse tavalisema standardse straight-thru ehk otsekaabliga. Kaasasolnud kaablijupp lihtsalt ei ulatunud seadme paigalduskohani ja tegin ise pikema kaabli. Mul enesel on veel eriti vana Nokia M5122 modemi-ront, mis eeldaks intelligentse automaatika puudumist. Kaasaegsed seadmed aga peaksid üldiselt intelligentsemad olema icon_wink.gif
tagasi üles
Max Powers

sõnum 06.02.2008 19:30:58 vasta tsitaadiga

Aparaat on nüüd päris minu käes ja ei õnnestu ka nüüd tööle seda saada. Proovisin ka ristkaabliga, aga vahet pole.

tsitaat:

mõnda IP-d või www-aadressi pingida?

Mida seal pingida, kuid ühendust masin ei loo. icon_rolleyes.gif

tsitaat:
Ja lõppude-lõpuks võib proovida ka kõikse uuem firmware peale lasta, ku veel põle. Vbolla see jukerdab...

Kõige uuem on peal
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 06.02.2008 19:46:42 vasta tsitaadiga

aga aparaat ei tohi tuksis olla?
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
Max Powers

sõnum 06.02.2008 20:00:28 vasta tsitaadiga

No müüja rääkis, et töötas Norby netiga
http://www.norby.ee/?structure=001001
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 06.02.2008 20:23:40 vasta tsitaadiga

üks mees rääkis, et tal viisid rotid kapsaraua minema..

proovi, kas wan pesa üldse toimiv on
tagasi üles
Max Powers

sõnum 06.02.2008 20:35:24 vasta tsitaadiga

Nii modemil kui ruuteril kõik vajalikud tuled põlevad. Kui modemist tulev kaabel eemaldada ruuterist, siis interneti tuluke kenasti ka kustub.

Mida see Norby nett endast üldse kujutab? Ka tavaline modem jne?
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 06.02.2008 20:43:53 vasta tsitaadiga

icon_lol.gif tuled on tuled.. need näitavad kahe kaablisoone omavahelist ühendust ...
Sul omal kodus mingi kaabliga net ju olemas? ilmselt ka DHCP- server
pista nüüd sealt tulev ots selle küsitava ruuteri wan otsa ja määra setupist vastav automaatselt aadressi saavaks. seejärel vaata, mis toimub switchi otstel
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.02.2008 22:37:40 vasta tsitaadiga

hashi kirjutas:

rex kirjutas:
Nokia modemid tahavad enda ja arvuti vahele tõesti ainult ristkaablit.

Selles mina nii kindel poleks, kuna nii mul endal kodus, kui ka naabril, on modem ja ruuter omavahel ühenduses kõikse tavalisema standardse straight-thru ehk otsekaabliga.

Loe palun ka, mida ma kirjutasin! Ma ei olegi väitnud, et Nokia modemi ja ruuteri vahel otsekaabel olla ei võiks.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
Max Powers

sõnum 06.02.2008 22:40:09 vasta tsitaadiga

Aparaat liigub nüüd edasi garantiisse.
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 07.02.2008 01:30:01 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
..., et purk vaatamata meeleheitlikele pingutustele siiski ei toimi ja läheb garantiisse
Tubndub, et seadme WAN pool on mingil mõistmatul põhjusel pekkis ja garantiisse minek on ainus arukas lahendus icon_smile.gif
Kassa mõne sõbra juures ruuterit ei proovind? icon_rolleyes.gif

Mulle on pihku sattunud üks seade, millel kõik tulukesed kenaste kaabli(te) ühendamisel kustusid/põlesid, kuid needust kätte ei saanud icon_sad.gif Sümptomid täpselt samad, mis teema-algatajal. Lõpuks kitkusin purgi lahti ja ilmnes, et WAN-pordi pesa ning kivi vahelised takistid läbi kärsanud. Siis tunnistas omanik, et seade oli vist jah äikest saand. Asi lõppes uue ostmisega ja põlend purgi sisu vedeleb siiani mu laua all kastis - ei viitsind parandama hakata ja kes teab, kas kordasaamine ainult takistite vahetusega olekski piirdunud. Võin mõnele "kalduvustega" õppeasutisele või huvilisele näidiseks ära kinkida icon_wink.gif

To rex: rahu, ja ainult rahu icon_smile.gif

tagasi üles
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!
Shelby-SV

sõnum 07.02.2008 20:19:18 vasta tsitaadiga

hashi kirjutas:

Kassa mõne sõbra juures ruuterit ei proovind? icon_rolleyes.gif

proovisime minu juures ja Max proovis kodus ka
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 55
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Algaja küsimused wifivõrgu tekitamiseks. mine lehele eelmine  1, 2, 3
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.