Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SATA kaablid ja nende kvaliteet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Piipz
HV veteran
Piipz

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.01.2006 00:23:17 SATA kaablid ja nende kvaliteet vasta tsitaadiga

Nii palju, kui mul on tulnud endale ja sõpradele arvuteid kokku panna, kus on kasutuses SATA kettad, siis alati on mingi kamm nende kaablitega.
vana hea IDE kaabel oli sellesmõttes hea, mis kinni sai pandud see ka kinni jäi - sata kaablid on küll ilusad vaadata, kuid ühendus on siiski suht emane.
praegu just on teise arvutiga, 4 ketast on raid 10-s ja pidevalt kaob mõni ketas tagant ära... teen shutdown, mängin kaablitega, panen tagasi käima ja ennäe, ketas tagasi ning rebuilding raid... teise arvutiga oli umbes sama jama, kuid õnnestus leida kaks kaablit kuskilt riiulilt (jäi vist üle kunagi mingist arvutist, kus emme satat toetas aga olid tavalised kettad) ja siiani see masin töötab.

nüüd aga oleks vaja nelja uut kaablit, võiksid korralikud olla, oskab keegi soovitada?

ma küll konkreetseid teemasid just sata kaablite kohta ei leidnud, kuid mulle siiski tundub, et ma pole ainuke, kellel kaablitega jama on olnud...
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
raiksman
HV veteran
raiksman

sõnum 05.01.2006 03:43:10 vasta tsitaadiga

Kui sa ei pahanda siis kiruks ka seda krd SATA juhet.
Kui mängus sitasti läheb ja vihast rusikaga vastu lauda löön siis on ka pilt eest kadunud icon_confused.gif Kaan lahti juhe tagasi sisse ja töötab.Nagu sport kabriolett millel üle 50km/h sõites lendab kadus pealt icon_smile.gif

Idiootsus icon_exclaim.gif
Kommentaarid: 156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 145
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.01.2006 03:48:22 vasta tsitaadiga

Mis imelikud juhtmed-pistikud teil küll on icon_rolleyes.gif

Mul on masin lahtiselt laua all, jalad on peaaegu kõvaketaste peal. Kaks ketast on monteeritud eraldi lahtise flopiraami sisse. Too saab suht tihti jalaga, siiani pole viimase 2.5a jooksul veel kordagi näinud et juhe oleks lahtu tulnud.
Vennal on umbes sama asi. Lahtisena on ta kast küll vähema aega olnud kuid see eest sai ketas mu käest paaril korral korralikke hoope. Ta nimelt pani selle täpselt sinna kus mina enda kastil tavaliselt jalgu hoian.
Samuti vean oma masinat üsna tihti auto pagasiruumis mööda Eestit ringi. Siiani pole veel ette tulnud olukorda kus mõni juhe oleks lahti loksunud.

Venna moboks NF7, mul IS7. Juhtmed mõlemal samad mis emaplaatidega kaasa tulid.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
8
HV Guru

sõnum 05.01.2006 04:49:10 vasta tsitaadiga

Osad SATA pistikud on väikese krõpslukuga, osa on ilma.
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.01.2006 05:18:05 vasta tsitaadiga

Minu ega mu venna omadel pole mingeid klõpse icon_rolleyes.gif
Kui katsun siis loksuvad kuid ära ei kuku ega ühendus ei katke

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
8
HV Guru

sõnum 05.01.2006 05:42:33 vasta tsitaadiga

Hetkel ei suuda leida, et kes või kus neid krõpsuga pistikutega kaableid müüvad...

aga muuhulgas silmaringi laiendamiseks:
Kui teil on WD SATA ketas, siis selle jaoks on olemas väga kindlalt ühenduv eriline kaabel:
"SATA cable with SecureConnect WDSC50RCW"
http://www.wdc.com/en/products/accessories.asp?DriveID=74

Sellegipoolest, mulle järjest enam tundub, et just uuemate standardite järgsed igasugused arvutipistikud-pesad on järjest kehvemini välja mõeldud. Pole vist selle ala insener-konstruktoreid, et teha elementaarsed korralikult ja mugavalt ühendatavad pistikud?
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 05.01.2006 08:48:01 vasta tsitaadiga

mul on lukustusega e. siis selle klõpsuga andmekaablid. ega see esialgne ilma lukuta lahendus päris hea väljamõeldis polnud jah...

Piip, oled kindel et toitekas nõrgaks hoopis ei jää? kuna see tundub nõrga toiteka sümptomina mulle, kui kettad tagant ära kaovad töö pealt. omal sama laks praegu... ostan uue toite. 4 ketast vajab ikka päris tubli pauerit ja mingine low-end psu hakkama ei saa kui veel näiteks Inteli prose ja nVidia kaart ka sees icon_smile.gif

icon_wink.gif

tagasi üles
Cyberlord
HV Guru

sõnum 05.01.2006 08:51:54 vasta tsitaadiga

Siis kui sata veel uus oli, siis kippusid nad jah enda pesadest välja tulema aga viimasel ajal ei ole seda probleemi enam ette tulnud.
Kommentaarid: 546 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 449
tagasi üles
raiksman
HV veteran
raiksman

sõnum 05.01.2006 21:13:02 vasta tsitaadiga

Minulgi praegu hoopis teine SATA kaabel ja see ei tule ära icon_smile.gif vb tõesti ikka kvaliteedi asi ka thumbs_up.gif
Kommentaarid: 156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 145
tagasi üles
Piipz
HV veteran
Piipz

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.01.2006 17:44:43 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
mul on lukustusega e. siis selle klõpsuga andmekaablid. ega see esialgne ilma lukuta lahendus päris hea väljamõeldis polnud jah...

Piip, oled kindel et toitekas nõrgaks hoopis ei jää? kuna see tundub nõrga toiteka sümptomina mulle, kui kettad tagant ära kaovad töö pealt. omal sama laks praegu... ostan uue toite. 4 ketast vajab ikka päris tubli pauerit ja mingine low-end psu hakkama ei saa kui veel näiteks Inteli prose ja nVidia kaart ka sees icon_smile.gif

icon_wink.gif

Hiper Type R 580w... saaks veel päris mitu ketast panna. ning viimati kui tsekkisin, olid voltaged normaalsed.
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SATA kaablid ja nende kvaliteet
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.