Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Anton
HV veteran

|
30.10.2005 11:12:39
Simputer |
|
|
Jõudis minuni selinne allpool toodud mail. Küsimus oleks kas ja kuidas saaks HinnaVaatlusE rahavas selles vallas "õla alla panna" ehk kas leidub üldse osalejaid keda alljärgnev teema huvitaks? Juhin tähelepanu, et mina ei ole allakirjutanu vaid vahendan hetkel ainult allpool olevat teksti! Küll ei välista enda osalemist mingis vormis võimalikus tulevases "töögrupis".
Tervist!
Niisiis käisin keskkonnas TOM välja idee Indias tuntud pihuarvuti Simputer eestindamisest ja Eestis turustamisest -
https://www.eesti.ee/tom/?idea_id=1874
Kirjutasin sellest ideest ka Tartu Teaduspargile ja Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituudile, et ehk nemad leiavad ressursse seda ideed realiseerida.
Kui see idee üldse arendamiseks ja realiseerimiseks ressursse leiab siis on vajalik, et oleks mingi organisatsioon, kes seda projekti juhib, haldab.
Tunnen end siiski idee autoriga kuid paraku ei ole minul ressursse, et sellega täiel võimsusel tegeleda. Võin olla ideede generaator, analüüsija ja konsultant kuid mitte arendaja. Vähemalt esialgu mitte.
Õpin hetkel Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli poolt korraldataval tehnikavaldkonna õpetaja kursusel ning lisaks tegelen oma koolis (Rapla Vesiroosi Gümnaasium) infosüsteemide arendusega ja ka informaatikatundide andmisega. Seetõttu on vaja leida kedagi, kes aitaks seda ideed käivitada - endal ei jätku ei ajalist ega ajulist ressurssi.
Minu põhisoov on, et see leiaks tee realiseerimiseni ja tarkvara oleks GPL-i alusel kõigile saadaval.
Suurim asi, mida loodan - minu nimi käib iga Eestis turustatava Simputeriga kaasas kui selle Eestis turustamise idee autor. Ülejäänud kuulsus vms. Simputeri müügist teenitud kasumi võivad tootjad omale jätta ja suunata Simputeri arendamisse.
Kui projekti teostaja olemas siis võin selle projekti kontseptsiooni väljatöötamises osaleda. Samuti võin aidata mõelda, kuidas seda üldse Eestis teostada. Mul on mõtteid ent kui ei ole rahalisi ressursse ega inimest (inimesi) kellega seda arutada, siis ei toimu midagi.
Näiteks vaja serverit, kuhu projekti koduleht, foorum, bugzilla, jne.
teha. Lisaks veel uudisgrupp ja IRC-kanal. Need saab olemasolevate serveritega (nt. news.ut.ee, irc.estpak.ee, vms.) ära lahendada. Samuti kuhu luua Simputeri tarkvara APT (vms.) varamu. Varamu saaks ehk ftp.linux.ee - sse luua. Sedagi vaja arutada, et millised keskkonnad vajaksid loomist, kuhu need luua ja kes neid hallata saab ning kes kulud katab.
Nagu aru võib saada, on tegu teadusmahuka ja eriti alguses investeerimismahuka ettevõtmisega. Seetõttu alustamine võib olla ka väikselt - eesmärk on ikkagi see, et asi üldse realiseeruks ja arenema hakkaks.
Võimalik, et siin on vaja kaasata EAS, IRC, vms. tugiorganisatsioonide rahastamise võimalusi. Kes tunnevad täpselt nende asutustega suhtlemise reegleid ning on ehk nendega juba tegelenud - siin on koostöövõimalusi.
Pean tunnistama, et olen projektijuhtimises noor ja roheline ent loodangi siin leida mõttekaaslasi, et asi ellu viia.
Lugupidamisega,
Edmund Laugasson
EITS liige
tel. 6661279
GSM: 5280479
|
|
Kommentaarid: 87 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
30.10.2005 14:15:58
|
|
|
Oleks käpp üksikisikuna, kui teaksin kuidas aidata.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
30.10.2005 15:23:24
|
|
|
Mida siin tahetakse???
- Ennast võõraste sulgedega ehtida?
- Kopeerida USA firma tegevust Eestisse ja töötada välja analoog?
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anton
HV veteran

|
31.10.2005 09:13:53
|
|
|
Viide ka siis antud teemaga seotud kodulehele.
http://laugasson.pri.ee/simputeri_eestindamine/
Võõrad suled mind ei heiduta pigem on küsimus kas asjal on üldse jumet. Sest arvestades tehnoloogiate arengut tuleks asjaga "maha saad" miski aasta jooksul. Siis on lootust, et saab ka miski aeg kasutada enne kui tehnika arend selle asjanuse ajaloo prügikasti poole suunab!
|
|
Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
31.10.2005 09:51:39
|
|
|
Anton kirjutas: |
Viide ka siis antud teemaga seotud kodulehele.
http://laugasson.pri.ee/simputeri_eestindamine/
Võõrad suled mind ei heiduta pigem on küsimus kas asjal on üldse jumet. Sest arvestades tehnoloogiate arengut tuleks asjaga "maha saad" miski aasta jooksul. Siis on lootust, et saab ka miski aeg kasutada enne kui tehnika arend selle asjanuse ajaloo prügikasti poole suunab! |
Ei vist ole. Võta vaevaks simputeri materjalid mõttega läbi lugeda ja võrdle eesti arvutikasutajatega, nende soovidega...
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vidget
HV Guru

|
04.11.2005 13:52:53
|
|
|
Põhjendad äkki, mida sa loodad TOM'st saada?
Soovitaks sul asja mõne kohaliku firmaga ajada. Tood riistvara taiwanist odavalt sisse ja lased softi peale ja ongi moos.
Palja ideega, mis pole midagi uut, ei tee sa midagi ära. 3400 EEK eest saab juba enamvähem arvestatava arvutikomlekti poest, millele linux peale ja tulemus sisuliselt sama.
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
128 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
04.11.2005 20:03:29
|
|
|
Mitu protsenti on meil eestis illiteraate, kelle yles aitamiseks "digitaalsest l6hest" simputer 6ieti m6eldud on?
A.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
09.11.2005 13:16:09
|
|
|
mina kujutaks ette et sellise odava vahendi turg oleks eelkõige koolilapsed/õpilased ja asi oleks eelkõige õppevahendiks. Selline riigi poolt organiseeritav kaasaskantava kooliarvuti projekt kuluks ära küll.
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Laurikre
HV Guru

|
09.11.2005 19:14:57
|
|
|
Death, Selle projekti vastu ,et igale õppilasele tasuta selline arvuti annaks mina igatahes oma käppa .
Loodame ,et keegi selle oma valimis programmi suudab sisse paigutada.
Masin muidu kena ja pisike . Idee eest tuleb inimesele au anda .
Hind ei ole minu arvates isegi väga krõbe. (loe kui 3k sees on wifi,soft,Värv ek. jne.)
Kauid ideeliselt sobiks teine igati kooliõppilastele.
Laurikre:.
_________________ Need: Windows, .Net, Sharepoint, Exchange, Dynamics, Visual Studio, XNA, Expression, Silverlight, SQL and many other skills? Talk to me
Rohkem IT uudiseid iga päev BattleIT lehelt |
|
Kommentaarid: 154 loe/lisa |
   |
5 :: |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etsike
HV veteran

|
09.11.2005 20:20:24
|
|
|
See Edmund saatis mulle ka selle, ta on mul koolis arvuti õpetajaks. Tegu on tõsise linuxi friigiga, päevad otsa elab arvuti taga, muud ei tee, õpetada ta muidugi ei oska, närvipundar on ka. Huvitav kas ta loeb seda teemat
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vidget
HV Guru

|
11.11.2005 17:39:57
|
|
|
Death kirjutas: |
mina kujutaks ette et sellise odava vahendi turg oleks eelkõige koolilapsed/õpilased ja asi oleks eelkõige õppevahendiks. Selline riigi poolt organiseeritav kaasaskantava kooliarvuti projekt kuluks ära küll. |
Siinkohal olen ma ei saa nõustuda, et riik ostaks igale suvalisele matsile selle. Ilma saadud, ilma läinud. Terve börs oleks neid siis täis, kuna paljud ehk ei tahagi seda omale. Ja üldse võiks pigem vajalikke koolitarbeid osta, kui igale lapsele näkku 3K julla visata. Või siis võiksid teha korralikud üleriigilised elektroonilised õppematerjalid, mis kõigile tasuta kättesaadavad.
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
128 |
|
tagasi üles |
|
 |
NuCleo
Kreisi kasutaja

|
11.11.2005 18:24:04
|
|
|
Etsike kirjutas: |
See Edmund saatis mulle ka selle, ta on mul koolis arvuti õpetajaks. Tegu on tõsise linuxi friigiga, päevad otsa elab arvuti taga, muud ei tee, õpetada ta muidugi ei oska, närvipundar on ka. Huvitav kas ta loeb seda teemat  |
IRW...
Kuigi mina enam teil koolis ei õpi, siis Edmund küsis ka minu arvamust, et mis ma arvan. Konkreetselt ei osanud midagi kosta selle peale.
Idee on ju iseenesest huvitav, iseasi, kas sellest reaalselselt ka mingit asja saaks, milles ma kahtlen...
_________________ 'sup? |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
15.11.2005 12:07:05
|
|
|
Vidget, enamusel tattidel on juba 3K julla pidevalt perse all(mobiil) ja asi ei oleks tati isiklik omand vaid laenutatud seade nagu raamat mis rikkumise või kaotsimineku puhul koos traffidega kinni plekkida tuleb. Lisaks, kui igal tatil see on siis kellele seda müüa? kõik on ühesugused ju ja kõigil on. ning kui mingi ametlik võimalus asja turuhinnaga muule rahvale osta anda siis pole selliseks äritsemiseks mingit põhjust. muidugi, lastele tehtud asi peab olema tehtud KÕVA et igaugust hooramist kannataks...
JA muidugi eeldab see korralike elektoroonilisi õppematerjalie...
IMHO teeks selline ettevõtmine eesti eutroopas UNIKAALSEKS ja tugevdaks E-riiki.
|
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tripp
Kreisi kasutaja

|
15.11.2005 12:16:58
|
|
|
Kuni meie riik jõuab niikaugele, et masin kooliõpilastele kätte jagada, on see juba moraalselt vananenud ja pole temaga enam midagi teha :S
_________________ "Reklaam on teadus sellest, kuidas hoida intellekti nii kaua kinni, kui tema omanik raha ära annab." - Stephen Leacock |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
15.11.2005 12:27:31
|
|
|
Tripp, pole nagu kuhugi vananeda kui tegemist on rangelt funktsionaalse asjaga... telefonid ei vanane pooltki nii kiiresti kui arvutid, set tegu on sihtotstarbelise seadmega...
|
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
rover
HV vaatleja
|
|
   |
6 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Viktor
Kreisi kasutaja
|
30.12.2005 04:01:51
|
|
|
no kõike ma lugeda ei f viitsind lugesin pm, ja minuti artiklid läbi "poisid arenevad" no ,mis ma soovin edu ja vaata,et oleks ise ostja ka veel äkki aga eks loodan keegi edmundi-Siimu sõpru või vaenlasi siin kajastab nende edu tahaks juba teada kui võrd see asi arenenenud on just ristvaraliselt tõlkida võib ju siin igaüks istuda arvuti taga ja eriti Edmund keda kirjeldati tõelise friigina.
|
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
meesmetsast
HV veteran

|
31.12.2005 02:52:51
|
|
|
Ei saa aru miks see teema Naljakate juhtumiste all on ??
Oluline pole mida teed vaid kuidas teed, siin paistab tegija asja hingega tegevat ja naljakt selles pole küll midagi.
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
01.01.2006 23:59:41
|
|
|
ma ei saa aru mis l2bu siin on! hetkel veel asi riistvara hinnas kinni, vaadake pihuarvutite hindasi (millel wifi+gsm sees), simputeri jura asemel v6iks arendada pda linuxit lihtsalt (familiar/debian) nii et igayks saab ise valida mille peal seda jooksutab
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
NuCleo
Kreisi kasutaja

|
04.01.2006 02:34:17
|
|
|
v6sa, aga sel juhul kaoks ju ära ka simputeri point, milleks on valmistada soodsaid töömasinaid mitte nii jõukatele inimestele.
(muidugi ka teistele, aga point on just asja odavus)
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
04.01.2006 13:34:31
|
|
|
EI! Simputeri POIN on olla ODAV platvorm tarkvarale, mis on m6eldud KIRJAOSKAMATUTE jaoks.
M6istate. Laugassoni arvates on eesti probleem illitieraatide/analfabeetide suur HULK ja ta tahab neile Simputeri tuua.
Ma arvan, et seet6ttu on see teema ka naljakate juhtumiste all.
Simputeri lehelt:
The Simputer is a low cost portable alternative to PCs, by which the benefits of IT can reach the common man.
It has a special role in the third world because it ensures that illiteracy is no longer a barrier to handling a computer.
A.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
NuCleo
Kreisi kasutaja

|
04.01.2006 18:14:20
|
|
|
OFFF, see on omamoodi naljakas küll, aga kui Edmund sellest mulle pajatas, siis see küll see point nüüd ei olnud.
pigem ikka igasse perre oma arvuti vms sellise tooniga asi.
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
kriim
HV vaatleja
|
05.01.2006 02:22:43
|
|
|
Mulle tundub, et see on tõesti ainult laste jaoks - kõik applicationid on sisse ehitatud, maitse järgi kirjandust sisse laadida ei saa (valik on väike)... Aga paras pätakatele! Kui bussis igav on, lugegu õpetlikku materjali, mitte iseotsitud põnkut! Tattide tegevus kenasti kontrolli all.
Libistasin pool silma selle jubina omadustest üle, võin ka eksida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |