praegune kellaaeg 19.06.2025 18:59:19
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
energia
HV kasutaja
|
19.10.2005 10:01:36
küsimus analoogvideo capturemise kohta (kas tõesti on MSW movie maker tõhusam kui VDub?) |
|
|
Üritan sony analoogkaamerast (pal) pilti läbi MSI NX6600 VIVO kaarti arvutisse ajada. Arvutis sees 160GB SATAII ketas, MSI NEO4 FI emplaat, proseks AMD3000 venice. Eesmärgiks asi (iga 90 minutiline kasset ja neid on palju) lõpuks kusagile 4GB DVD-le kõrvetada, et vaatamist hõlbustada ja hiljem paremad palad välja noppida.
Kui kasutada MsW MM siis 2,1 Mbps 640x480 (ehk siis maksimumi mida seal valida saab) suurus, võtab küll 100% prosest, video tehakse valmis nii et 10 min jääb ca 80MB. Video kvaliteet on talutav formaat wmv.
Virtualdubiga (1.6.11) olen jamanud mingi 5 päeva. Capturemiseks sama device mis MSW puhul. Katsetanud olen ilma pakkimiseta UYVY, siis Huffyuv ja Xvid MPEG-4 koodekeid. Ükskõik mis reziimis kipub pisipehmete MM poolt tehtud klipp olema sama suuruse juures silmale palju parem vaadata. Sellistes reziimides kus 1 minut on 900 MB (custom format 640x480) ja 1,1 giga ( custom format 720x576) on kvaliteet võrdne kuigi VDUB-iga on märgata kiire liikumise korral varje. Kui kasutada mingitki pakkimist on asi päris hull.
Kusagil klaveri ja kuvarivahelises tihendis on midagi lahti, kuid kus, ei oska mina enam proovida. Ma arvan ise et kusagil päris algseadete juures on midagi korrast ära.
Ja veel Vbub ei taha kuidagi videot üle 705Kbps teha ka ilma igasuguse pakkimiseta(faili suurus 1 minuti korral 1,1 GB). Samas MM teeb ta 2079Kbps. Ilmselt algabki kogu jama sealt.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
19.10.2005 11:07:31
|
|
|
Ei saa jälle lõugu koos hoida :p
1. tsükkel analoog - arvuti - dvd - montaaz arvutis ei ole hea mõte.
2. igasugu vivo kaardid on reeglina peavalu, nende järel tulevad sisendiga tv kaardid ja siis spetsiaalsed capture kaardid ja siis konverterid/konverteriga digikaamerad
3. Kui lõpptulemus peab olema telekas vaatamiseks, siis ära hinda pildi kvaliteeti monitoril nähtu järgi
4. MM on saast, kui tahad korraliku lõpptulemust saada, virtualdub on hea teatud operatsioonide tegemiseks, samas isiklikult captureks ja pikemaks montaaziks teda ei kasuta - liiga sadomaso
Kui palju on palju? 5? 10? 100? Kas need on 8mm kassetid? Sony kaamerad tavaliselt on.
Eeldusel et on 8mm kassett on lihtsaim ja muretuim viis Sul osta/laenata digital8 kaamera (mitte kõige odavam, need ei konvedi analoog kassette) ja kasutades seda konverterina ajada video mööda firewire kaarti arvutisse. Kasutades mingit normaalset programmi. Seejärel editeerida video (nopid paremad palad välja) ja pakid dvd formaati ja küpsetad plaadile. Seejärel naudid lõpptulemust.
Mõte kõigepealt dvdks teha ja seejärel editeerida ja uuesti dvd?ks teha, ei ole hea, kuna 1. teed Sa topelt tööd - pakid video mitu korda, mis on märgatav aja raiskamine 2. mitu korda ringi pakkides vähendad sa analoogvideo niigi kehva kvaliteeti veel märgatavalt.
Ära vaeva pead pildil olevate varjude ja/või kammi pärast seni, kuni sa ei plaani lõpptulemust arvutist vaatamiseksvormindada. See tuleb telepildi ja monitori pildi erinevast kuvamise viisist ja on normaalne. Interlaced video märksõnaks.
Ja veel digikaamerast saadud video (DV formaat, mis on väheste kadudega ~5x pakitud) on suur ~13G tund. Lisaks vajad ruumi töötlemiseks ja lõppformaati konverteerimiseks.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
energia
HV kasutaja
|
19.10.2005 11:35:22
|
|
|
vallo kirjutas: |
Ei saa jälle lõugu koos hoida :p
1. tsükkel analoog - arvuti - dvd - montaaz arvutis ei ole hea mõte.
2. igasugu vivo kaardid on reeglina peavalu, nende järel tulevad sisendiga tv kaardid ja siis spetsiaalsed capture kaardid ja siis konverterid/konverteriga digikaamerad |
mul ainult see mida kirjeldasin lisamata jäi tõesti et tegu on 8mm sony videokaga
3. Kui lõpptulemus peab olema telekas vaatamiseks, siis ära hinda pildi kvaliteeti monitoril nähtu järgi |
mille järgi siis?
4. MM on saast, kui tahad korraliku lõpptulemust saada, virtualdub on hea teatud operatsioonide tegemiseks, samas isiklikult captureks ja pikemaks montaaziks teda ei kasuta - liiga sadomaso |
ebainformatiivne
Kui palju on palju? 5? 10? 100? Kas need on 8mm kassetid? Sony kaamerad tavaliselt on. |
ligi 20 kassetti ja tuleb juurde niipalju kui filmida viitsin
Eeldusel et on 8mm kassett on lihtsaim ja muretuim viis Sul osta/laenata digital8 kaamera (mitte kõige odavam, need ei konvedi analoog kassette) ja kasutades seda konverterina ajada video mööda firewire kaarti arvutisse. Kasutades mingit normaalset programmi. Seejärel editeerida video (nopid paremad palad välja) ja pakid dvd formaati ja küpsetad plaadile. Seejärel naudid lõpptulemust. |
mul ei ole digi 8 kaamerat ma ei kavatse seda osta ja ei viitsi ka laenutamisega tegeleda iga natukese aja tagant.
Mõte kõigepealt dvdks teha ja seejärel editeerida ja uuesti dvd?ks teha, ei ole hea, kuna 1. teed Sa topelt tööd - pakid video mitu korda, mis on märgatav aja raiskamine 2. mitu korda ringi pakkides vähendad sa analoogvideo niigi kehva kvaliteeti veel märgatavalt. |
Ma tahan et mul oleks suht väikese pakkimiskaoga video kusagil DVD-l juhuks kui minu kaamera paneb kõrvad pea alla.
Ma ei hakka midagi korduvalt üle konvertima. Üritan teha üks kord ja korralikult ja üksühele, et plaat ja kasett, nii et tulemus oleks enamvähem vaadatav nii telekas kui arvutis. Ma tean et parima tulemuse saab digikaamerat ja firewiret kasutades kuid mul ei ole sellist varianti. Lihtsalt ma vajan nõu kuidas saaks Vdubi niimoodi käima et pakkimine ja kvaliteet oleks võrreldavad psipehmetega. Muu mind ei huvita.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
19.10.2005 14:08:14
|
|
|
energia kirjutas: |
3. Kui lõpptulemus peab olema telekas vaatamiseks, siis ära hinda pildi kvaliteeti monitoril nähtu järgi |
mille järgi siis? |
Selle järgi, mida sa lõpptulemuses näed Ma tean, et see võib tähendada asja korduvalt ja korduvalt ümbertegemist, aga selline on elu. Mingi ajaga tekkivad kogemused ja siis oskad juba monitori pildi alusel hinnata, kuidas asi telekal välja nägema hakkab. Muide monitori/video vahetusel võib juhtuda, et see tsükkel tuleb uuesti läbi teha, tõsi küll lühemal kujul.
4. MM on saast, kui tahad korraliku lõpptulemust saada, virtualdub on hea teatud operatsioonide tegemiseks, samas isiklikult captureks ja pikemaks montaaziks teda ei kasuta - liiga sadomaso |
ebainformatiivne |
moviemakeril oli minuarust probleeme vajalike koodekitega - dv, mpeg2 s.t. tulemust ei saanud meeldivas formaadis välja. Võimalik et mm2 s seda on parandatud, aga pole enam vaadanud. vmw ei ole kindlasti kohe formaat milles asju kvaliteetselt säilitada.
Virtualdubis on hea kasutada igasugu filtreid ja konvertimist, aga lõikamine ja monteerimine on piin. Capture osaga olen kunagi ammu kokku puutunud ja sellega oli ka paras jändamine.
mul ei ole digi 8 kaamerat ma ei kavatse seda osta ja ei viitsi ka laenutamisega tegeleda iga natukese aja tagant. |
Ma soovitaks seda siiski hoolimata Su ägedast vastuseisust kaaluda. Arvestades olemasolevat kassettide hulka, oleks mõistlik kaamera upgradeda digital8 peale. Lisaks lihtsamale digitaliseerimisele saad ka pildikvaliteedis uue taseme. Praegu veel on digital8 kaameraid müügil, varsti enam võibolla pole.
Ma tahan et mul oleks suht väikese pakkimiskaoga video kusagil DVD-l juhuks kui minu kaamera paneb kõrvad pea alla. |
Väikese pakkimiskaoga formaat on näiteks DV (on ka kaduteta pakkijaid, aga siis pead kindlasti ka koodeki, arvuti ja os-i installikad kusagil säilitama ), aga seda mahub ühele 4,7 le dvdle ~20 minutit Lisaks ei või iial teada kaua dvd tegelikult säilib (mul paar varasemat on hapuks läinud). Ja siis veel see, et neid plaate saad Sa ainult arvutis vaadata. Kui tahad dvd formaadis säilitada, siis see ei ole väheste kadudega, samas vaadata kannatab . Lause teise poole osas vaataks uuesti eelmist lõiku.
Ma ei hakka midagi korduvalt üle konvertima. Üritan teha üks kord ja korralikult ja üksühele, et plaat ja kasett, nii et tulemus oleks enamvähem vaadatav nii telekas kui arvutis. Ma tean et parima tulemuse saab digikaamerat ja firewiret kasutades kuid mul ei ole sellist varianti. Lihtsalt ma vajan nõu kuidas saaks Vdubi niimoodi käima et pakkimine ja kvaliteet oleks võrreldavad psipehmetega. Muu mind ei huvita. |
Hetkel ma näen suurima probleemina seda, et Sul ei ole dvd masterdamiseks programmi, ei MM, ega VD suuda seda, kumbki pole soovinud mpeg2 koodeki eest litsentsi tasusid maksta. vmw Ei ole kindlasti formaat milles arhiivi hoida. Mpeg2 mõningate mööndustega juba kõlbaks. Normaalne dvd playeri soft suudab pildi ka monitoril söödavaks teha.
Kas selle vivo kaardiga mingit softi kaasa ei tulnud, millega capturet teha, või on see mingi totaalne crap.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
energia
HV kasutaja
|
19.10.2005 19:21:31
|
|
|
Hetkel ma näen suurima probleemina seda, et Sul ei ole dvd masterdamiseks programmi, ei MM, ega VD suuda seda, kumbki pole soovinud mpeg2 koodeki eest litsentsi tasusid maksta. vmw Ei ole kindlasti formaat milles arhiivi hoida. Mpeg2 mõningate mööndustega juba kõlbaks. Normaalne dvd playeri soft suudab pildi ka monitoril söödavaks teha.
Kas selle vivo kaardiga mingit softi kaasa ei tulnud, millega capturet teha, või on see mingi totaalne crap. |
krt seal videkaarti karbis oli tohutu posu CD-sid. Ma pead sorteerima neid tänud tähelepanu juhtimast.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
19.10.2005 19:57:25
|
|
|
Kui eriti hästi läheb, siis on äkki mõni soft kaasas, mis dvd renderdamisega hakkama saab. Jõudu.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
energia
HV kasutaja
|
19.10.2005 20:53:40
|
|
|
Jah oligi Cyberlingi CD (see oli seal kusagil arvukate mängude CD-de vahel ja ma ei pannud seda enne tähelegi häbi mulle). Proovitud ka capturemist. Töötab ja enamvähem nii nagu ootasin. Ok veelkord tänud. Katsetan edasi ka Vdub-iga, krt ei ole võimalik et ma ei suuda paljukiidetud progega ümber käia.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
MaxPower
Kreisi kasutaja
|
19.10.2005 22:04:29
|
|
|
häbiga pean tunnistama et minagi eriti ei jaga seda VDub-i, veel vähemalt...lootus kustub muidugi viimasena
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|