praegune kellaaeg 22.06.2025 03:03:40
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Styrman
HV vaatleja
|
30.12.2005 14:11:41
Kõvaketas keeldub töötamast ja arvuti lülitab end ise välja. |
|
|
Mõtlesin, et oleks lahe, kui kettaruumi rohkem oleks. Läksin siis poodi ja ostsin uue kõvaketta. Maxtor, 300 GB. Tulin koju, ühendasin ära ja panin arvuti tööle. Aga mida arvuti ei tee, on tööle minemine. Isegi BIOS'i ei pääsenud. Seal kohas, kus kirjutas, et press del for setup, vms, oli põhimõtteliselt kaks valikut: Kas mitte midagi teha ja igavesti oodata või vajutada del nuppu, saada ette tekst, et entering setup... ja jääda samamoodi ootama, et midagi huvitavat juhtuks (BIOSi pääsemine näiteks) Igatahes midagi ei juhtunud. Ühendasin siis uue ketta lahti ja panin arvuti käima ning kõik töötas ilusti. Siis aga läksin korraks eemale ning screensaver oli tööle hakanud ja monitor end välja lülitanud ja praktiliselt kohe, kui ma hiirt liigutasin, lülitas arvuti end välja. Ei arvanud, et tegu millegi väga olulisega on ning panin uuesti arvuti tööle ning windowsi logo juures lülitas ta jälle ennast välja. Samas oli ta öö läbi sees ja töötas hommikul täitsa ilusti.
Niipalju siis sellest. Ainukesed asjad, mida olen ise mõtelnud on:
*Kolm kõvaketast on liiga hunnikus koos ja kuumenevad üle. (Katsusin üle ja ei tundunud eriti soojad olevat).
*Toitest jääb väheseks? Ei tahaks ka eriti uskuda, kuna 350w peaks aitama. Isegi vana arvuti 250w codegeni toiteplokk sai suure hulga träniga ilusti hakkama.
*Toppisin uue ketta vale juhtme otsa. Emaplaadil on Primary IDE ja Secondary IDE pesa. Kaks praegust ketast on mõlemad primary otsas, secondary otsas on DVD ROM ning sinna toppisin ma ka uue kõvaketta. Ei suutnud küll ära mõistatada, kuhu mujale ta minema peaks.
Asjaosalised siis ka:
Seagate barracuda 80GB (täset numbrit peast ei mäleta)
Seagate barracuda 200GB
Maxtor DM Plus 10 6L300R0
Emaplaat: Asus K8N4-E Deluxe
AOPEN'i 350w toiteplokk.
_________________ *A collision at sea can ruin your entire day. |
|
tagasi üles |
|
 |
winter
HV veteran

|
30.12.2005 14:35:24
|
|
|
Võid ka nii proovida, et jätad ühe kaabli külge opsüsteemi ketta ja teise kaabli otsa 300gb ketta, kui nii töötab siis on arvatavasti kõvakettal master/slave jumperid valesti
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
Styrman
HV vaatleja
|
30.12.2005 23:41:52
|
|
|
Jumper oligi vales kohas. Cable Selecti asemel pidi slave olema. Suured tänud.
Aga nüüd hakkasin tagantjärele mõtlema, et kas oleks saanud ketast kuidagimoodi kiiremini formaatida, kui et bootida masin XP CD peal üles, seal setupi minna ning selle kaudu ära formaatida, setup pooleli jätta ja hiljem windowsis setupi failid ära kustudada? Ma millegipärast arvan, et sai just kilplase tööd tehtud.
|
tagasi üles |
|
 |
KyBer
HV veteran

|
31.12.2005 22:42:52
|
|
|
kui windows xp kasutad siis selle alla olemas admin tools->computer management->disk management-> ja sealt edasi juba lihtne
see windowsi plaadi pealt tegemine oli väga huvitav lähenemine probleemile igatahes
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
Styrman
HV vaatleja
|
01.01.2006 14:03:07
|
|
|
Ohh. Suured tänud. Ei tulnudki sellise asja peale. Nüüd saan ühe ketta, mis mul siiamaani pooles mahus töötas (kuna vana arvuti, kust ma ta välja võtsin ei toetanud nii suurt ketast) mugavamalt ära formaatida.
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|