Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Q: Mõned küsimused seoses VHS to DVD märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
hepman
HV kasutaja
hepman

sõnum 19.08.2005 13:57:56 Q: Mõned küsimused seoses VHS to DVD vasta tsitaadiga

Tekkis vajadus vanad VHS kassetid tänapäeva tuua ehk siis DVDle panna. Kassetid siis alates minu ajaarvamisest(ehk minu sünnist 1988....) - seega kvaliteet on nagu ta on.
Kassetid on 3h pikkused.
Video arvutisse saamiseks kasutan VIVO(video in/video out) sisendit.
Graafikakaardiks siis Gainward GeForce 6600 GT VIVO, kui sellest infost peaks üldse kasu olema.

Nüüd siis asja juurde...
Millist programmi soovitate?
Ise kasutan hetkel Ulead VideoStudio 9. Olemas ka Adobe Premiere Pro/Elements ja Pinnacle Studio Plus versioon 9.4.

Probleem seisneb nüüd selles, kuda asja DVDle panna. Ise olen tirinud selle MAX kvaliteediga kõvakettale(3h videot ~10GB). See siis MPEG2 e DVD formaadis.

Ühele DVD plaadile üritasin siis 2h videot(~7,5GB) peale panna. Ulead VideoStudio ei saa aga millegipärast "Fit and Burn" valikuga hakkaka - hakkab kribama ja siis mingi aja pärast ütleb et ruumi netu:@.
Siis ma konvertisingi video ise sama programmiga väiksemaks, ja panin plaadile.
Kvaliteet 50% peal, video data rate Variable ja 4800kbs(max 8000kbs).
Sain siis peaaegu täpselt ühe DVD suuruse faili.
Lisasin veel menüüd(~50MB) ja panin plaadile. Suureks üllatuseks oli aga see, et kvaliteet on ikka väga nadi. Samas, üks tuttav pani täpselt sama video sama pikkusega samuti plaadile, kuid tal oli kvalteet hoopis parem. Põhjus, miks ma ise uuesti tegin, oli see, et ta ei olnud menüüsid.

On keegi veel sellega tegelenud? Palju oleks optimaalne ühele plaadile panna. Mis kvaliteedi ja bitrate suhe(äkki peaks kumbi neis olema kõrgem, teine madalam).
Mina selles osas suht algaja, seega ärge näkku lööge, kui midagi väga lollisti olen teinud.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 19.08.2005 15:45:10 vasta tsitaadiga

mina näen kahte viga:
1. kohe capture käigus mpeg2-ks pakkimine
2. hilisem ümberpakkimine

ise teen nii:
1. tõmban kõik toore avi-na vindile (ruumi läheb ohtralt ja enne seda defragmenteerimine abiks)
2. lõikan/kleebin/liimin/lapin, vahele tiba efekte, algusse/lõppu väike kõll, tiitrid (kui vaja)
3. peatükid paika ja menüüd
4. make disk (mille käigus siis video ümber pakitakse ja lõpuks kettale dvd failistruktuur kirjutatakse minu poolt valitud kataloogi (minu masinaga läheb aega kolme tunni ringis))

mida jälgin:
1. 45-65 minutit ühe ühekihilise tooriku kohta (45 minutit vs 2 tundi on ikka oluliselt hõlpsamalt redigeeritav/hallatav)
2. algmaterjali (toores avi) ei kustuta enne, kui kogu projekt on lõplikult valmis tunnistatud
3. esimene kirjutamine ikka rw peale, rw pealt materjali läbivaatus ja siis alles 'päris' plaadi peale. kui plaadile on peale trükitud, see karpi pandud ja karp riiulis, siis on projekt valmis

muide, kui on suhtkoht korralik lähtematerjal, siis võib bitrate vabalt vahepeal 2000 peal ja alla selle käia. ja vhs-i mina tegelikult kah otse videokaardiga krabada ei püüaks, ikka läbi digikaamera ja firewire. pinnacle studio 9 pluss on alustuseks täiesti kobe 'kõik ühes tiluliluprõugram', keerulisemate projektide jaoks vast liquid edition või veel midagi. uleadi soft sai mu masinast kinga, kui tekkis konflikt mingite adapteci asjadega. ühed vene mehed, kes suudavad väga tehniliselt argumenteerida, miks pinnacle täiega pa$k on, soovitavad sony vegas videot (koos dvd architectiga). olen natuke neid näppinud, tundub suht kobe, midagi tõsisemat ei ole veel proovinud.

tagasi üles
abc9
HV Guru
abc9

sõnum 19.08.2005 16:13:18 vasta tsitaadiga

Läbi DV kaamera video arvutisse laskmisel on mul esinenud probleem: VHS kvaliteet kõigub, ning vahepeal viskab capture ajal arvuti ekraanil pildi mustvalgeks, samas TV-s on värviline. Võibolla oleneb see DV kaamerast, kui nõrka videosignaali ta on nõus läbi nätsutama.
hepman
HV kasutaja
hepman

sõnum 19.08.2005 16:30:17 vasta tsitaadiga

Ulead´i tarvkvaraga ei saagi toore avi´na sisse võtta?!:S
Nüüd proovisin siis selle Pinnacle´ga.
Sellelega on aga pilt mustvalge :S
Mis teha? Settingutest ei leidnud ka midagi selle parandamiseks.
tagasi üles
abc9
HV Guru
abc9

sõnum 19.08.2005 16:35:28 vasta tsitaadiga

Kuidas ei saa, mis ta teeb või ütleb?. Mida mõtled toore avina? Mille kaudu ja mis programmiga ja mis avi codekiga sisse võtsid üldse?
hepman
HV kasutaja
hepman

sõnum 19.08.2005 16:42:38 vasta tsitaadiga

abc9 kirjutas:
Kuidas ei saa, mis ta teeb või ütleb?. Mida mõtled toore avina? Mille kaudu ja mis programmiga ja mis avi codekiga sisse võtsid üldse?

Ma tirisin sisse ainult väikese videojupi. Nii MPEG kui ka Avi puhul on pilt mustvalge. Toores - pakkimata.
Mis avi codeciga...hmmm, ma ei tea....Pinnacle Plus 9.4´ga.

47th ronin kirjutas:

...ja vhs-i mina tegelikult kah otse videokaardiga krabada ei püüaks, ikka läbi digikaamera ja firewire.

Hmm, mul on video ju tavalise suure kasseti peal...Kuidas ma seda firewire või digikaamera abil sisse saan :S?

viimati muutis hepman 19.08.2005 16:48:42, muudetud 1 kord
tagasi üles
abc9
HV Guru
abc9

sõnum 19.08.2005 16:48:37 vasta tsitaadiga

Asi peaks toimima nii, Ulead VS- Capture, valid format 'DV PAL'. võtad sellega sisse ja asi ants.
Praegu mällad video in-i kaudu?

hepman
HV kasutaja
hepman

sõnum 19.08.2005 16:53:17 vasta tsitaadiga

abc9 kirjutas:
Asi peaks toimima nii, Ulead VS- Capture, valid format 'DV PAL'. võtad sellega sisse ja asi ants.
Praegu mällad video in-i kaudu?

Ma ei saa nüüd aru...
Mis DV=Digitaalvideo??? Mul ju analoogvideo. Kasutan graafikakaardil olevat VIVO(video in/video out) sisendit. Sellega ühendasin siis videomaki arvutiga.Pinnacles saan video sisendina panna nVidia WDM Video Capture(Universal).
tagasi üles
abc9
HV Guru
abc9

sõnum 19.08.2005 17:07:02 vasta tsitaadiga

nVidia WDM Video Capture(Universal) on see captuuri device ehk video in. DV on formaat, millega võetakse sisse pakkimata digivideot.
Sinu vhs video muutub arvutisse tulekul ju digivideoks. PAL DV formaat vali kuskilt rippmenüüst või seadetest. Mitte mingil juhul ära võta videot sisse Mpeg2 formaadis (pakkimisel kvalitet väheneb).

Kõige parem (kvaliteetsem) variant on läbi digikaamera arvutisse lasta. Selleks peab DV kaameral olema AV-in tugi, mille aktiveerid menüüst, AV kaabli ühendad videomakiga ja Firewire kabla arvutiga (arvutil peab vastav Firewire ühendus olema)

viimati muutis abc9 19.08.2005 17:32:36, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 194 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 168
tagasi üles
hepman
HV kasutaja
hepman

sõnum 19.08.2005 17:17:22 vasta tsitaadiga

Mul kõik pandud ju, kuid pilt ikka mustvalge
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.08.2005 17:18:03 vasta tsitaadiga

Hi.

DV ei ole pakkimata video, DV on ~5x (väikeste)kadudega pakitud video. See, selleks.
Teema algatajale - Pinnacle ei ole eriti sõber igasugu suvaliste capture kaartidega. Aga vaata oma seaded üle, Ega Sul sisendiformaat kogemata NTSC pole?
Kõige lihtsam on video sisse saada läbi digivideo kaamera - s.t. selline kaamera, millel on analog in. Lased VHS -il video kaamerasse ja sealt otse, ilma lindile võtmata arvutisse. Ja siis editeerid ja teed dvd. Pinnacle puhul ära lase tal endal plaadile kirjyada vaid lase teha DVD content. Seejärel kirjuta see Neroga plaadile. Ühele 4,7 plaadile pane maksimaalselt nati üle tunni. Või siis jälgi bitrate - 6000 on dvd standard, alla 4000 ära lase, läheb ruuduliseks (vhs +lt tulev materjal on reeglina üsna mürane).
Ise olen veel kasutanud sissevõtmiseks hauppage wintv pvr350, rauas mpegi pakkivat tv tuuner kaarti, sellega sai ka mõistliku tulemuse.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
hepman
HV kasutaja
hepman

sõnum 19.08.2005 17:24:12 vasta tsitaadiga

vallo kirjutas:
Hi.

DV ei ole pakkimata video, DV on ~5x (väikeste)kadudega pakitud video. See, selleks.
Teema algatajale - Pinnacle ei ole eriti sõber igasugu suvaliste capture kaartidega. Aga vaata oma seaded üle, Ega Sul sisendiformaat kogemata NTSC pole?
Kõige lihtsam on video sisse saada läbi digivideo kaamera - s.t. selline kaamera, millel on analog in. Lased VHS -il video kaamerasse ja sealt otse, ilma lindile võtmata arvutisse. Ja siis editeerid ja teed dvd. Pinnacle puhul ära lase tal endal plaadile kirjyada vaid lase teha DVD content. Seejärel kirjuta see Neroga plaadile. Ühele 4,7 plaadile pane maksimaalselt nati üle tunni. Või siis jälgi bitrate - 6000 on dvd standard, alla 4000 ära lase, läheb ruuduliseks (vhs +lt tulev materjal on reeglina üsna mürane).
Ise olen veel kasutanud sissevõtmiseks hauppage wintv pvr350, rauas mpegi pakkivat tv tuuner kaarti, sellega sai ka mõistliku tulemuse.

Sellist kaamerat pole, kuid VIVO on, seega ajab asja sellega ära. Nagu sa eelmisest pildist võisid näha, on mul pandud PAL režiiim. Milles veel jama saab olla?
tagasi üles
abc9
HV Guru
abc9

sõnum 19.08.2005 17:35:48 vasta tsitaadiga

Pildil on näha, et valitud codekiks on M-Jpeg. Proove see ära muuta PAL DV peale. Ise pole pinnaclega nii palju kokku puutunud, ei oska öelda, miks nees valikud all seal kinni on (hallid).

Proovi ulead videostudioga sisse võtta.

hepman
HV kasutaja
hepman

sõnum 19.08.2005 18:41:02 vasta tsitaadiga

abc9 kirjutas:
Pildil on näha, et valitud codekiks on M-Jpeg. Proove see ära muuta PAL DV peale. Ise pole pinnaclega nii palju kokku puutunud, ei oska öelda, miks nees valikud all seal kinni on (hallid).

Proovi ulead videostudioga sisse võtta.

jama selles, et uleadiga saab ainult valida kas VCD, SVCD või DVD...ehk siis kohe MPEG

edit:
mis formaati peaksin selle siis algselt tegema? Kasutades UYVY formaati VirtualDub´is, oli 1min faili suurus ~1GB. Või see ongi normaalne?
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 19.08.2005 18:43:15 vasta tsitaadiga

Mälu järgi DVks ei saa panna - saab ainult siis, kui DVkaamerast tõmbad või on pinnacle enda kaart, mis rauas DVks pakib.
Aga proovi virtualdubiga sisse tõmmata - proovi kas masin jõuab lennult DV ks pakkida (hint - sobiv koodek peab olemas olema, pinnacle oma virtualdubile ei sobi) Kui hakkama saab, siis saab juba pinnaclega saadud vaili editeerida. Arvestaka seda, et DV formaadis video on ~13G tund.
tagasi üles
hepman
HV kasutaja
hepman

sõnum 19.08.2005 19:03:48 vasta tsitaadiga

vallo kirjutas:
Mälu järgi DVks ei saa panna - saab ainult siis, kui DVkaamerast tõmbad või on pinnacle enda kaart, mis rauas DVks pakib.
Aga proovi virtualdubiga sisse tõmmata - proovi kas masin jõuab lennult DV ks pakkida (hint - sobiv koodek peab olemas olema, pinnacle oma virtualdubile ei sobi) Kui hakkama saab, siis saab juba pinnaclega saadud vaili editeerida. Arvestaka seda, et DV formaadis video on ~13G tund.

Nüüd oleks VirtualDub´ile veel DV formaadi tuge vaja. icon_razz1.gif
Ei oskagi kusagilt seda otsida
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 19.08.2005 19:28:34 vasta tsitaadiga

"panasonic dv codec" googlesse ja leiab sellise asja http://www.free-codecs.com/download/Panasonic_DV_Codec.htm
tagasi üles
hepman
HV kasutaja
hepman

sõnum 19.08.2005 19:58:33 vasta tsitaadiga

vallo kirjutas:
"panasonic dv codec" googlesse ja leiab sellise asja http://www.free-codecs.com/download/Panasonic_DV_Codec.htm

Tulemuseks see:
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 19.08.2005 20:08:26 vasta tsitaadiga

hm, ei oska hetkel miskit tarka öelda, olen sisse võtnud eelpoolkirjeldatud meetoditega. Tegelikult on mul veel üks pinnacle mjpegi rauas pakkiv capture kaart, mida ka kasutanud olen.
Proovi mõnda mjpeg koodekit - bitrate pead võimalikult kõrgeks seadma. Mjpegiga on pinnacleka suhteliselt sõber.
Samas kui Sul on neid kassette hulgim, siis on endale lihtsam, kui leiad mõne tuttava, kes laenab konverteriga kaamerat.
Saab tulemus parem ja peavalu ka vähem.
tagasi üles
hepman
HV kasutaja
hepman

sõnum 19.08.2005 20:41:03 vasta tsitaadiga

vallo kirjutas:
hm, ei oska hetkel miskit tarka öelda, olen sisse võtnud eelpoolkirjeldatud meetoditega. Tegelikult on mul veel üks pinnacle mjpegi rauas pakkiv capture kaart, mida ka kasutanud olen.
Proovi mõnda mjpeg koodekit - bitrate pead võimalikult kõrgeks seadma. Mjpegiga on pinnacleka suhteliselt sõber.
Samas kui Sul on neid kassette hulgim, siis on endale lihtsam, kui leiad mõne tuttava, kes laenab konverteriga kaamerat.
Saab tulemus parem ja peavalu ka vähem.

Kassette pole palju...3tk vist siis kokku.

hepman kirjutas:
vallo kirjutas:

Tulemuseks see:

Tore lugu küll, aga kuidas ma selle värgi nüüd maha saan :S
Mul ei tööta enam ükski videotöötlusprogramm :@
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 19.08.2005 21:01:25 vasta tsitaadiga

keela/eemalda see koodek ära - controlpanel, sounds & ... hardware - video codecs - properties
huvitav, mul ple sellega probleeme olnud icon_eek.gif
tagasi üles
hepman
HV kasutaja
hepman

sõnum 19.08.2005 21:57:38 vasta tsitaadiga

vallo kirjutas:
keela/eemalda see koodek ära - controlpanel, sounds & ... hardware - video codecs - properties
huvitav, mul ple sellega probleeme olnud icon_eek.gif

milline neist
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 19.08.2005 22:04:40 vasta tsitaadiga

pdvcodec
Kas virtualdub selle picmjpegi koodekiga saab hakkama?
tagasi üles
hepman
HV kasutaja
hepman

sõnum 19.08.2005 23:14:48 vasta tsitaadiga

vallo kirjutas:
pdvcodec
Kas virtualdub selle picmjpegi koodekiga saab hakkama?

PICVideo MJPEG Codec on olemas küll
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Q: Mõned küsimused seoses VHS to DVD
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.