Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SATA probleemid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Paulie
Kreisi kasutaja
Paulie

sõnum 10.08.2005 07:57:18 SATA probleemid vasta tsitaadiga

Ühesõnaga, sain äsja endale SATA ketta (Seagate 160 GB, SATA-150, NCQ) ning kohe peale ühendamist algasid probleemid. Algselt sai installitud windows xp peale. Tegin kaks partitsiooni. Üks siis 10 gb ja teisele ülejäänud ruum. 10 gb formattisin NTFS süsteemi, installis windowsi ära, kuid äärmiselt kummalisel kombel loadib windowsit pea 1 minut:S
Varem oli mul vana ketas DMA 33 peal ja sellega läks kõigest paar sekundit. Mul on 1 gb rami (2x512, ddr400) ning ikkagi laeb ta piinlikult kaua.

Igatahes, win peal ja winis sees, installin programme, lasin just kõik vajaliku peale. Panin azueruse tirima ja siis märkan, et miski kala on. Task manager ei tööta:S Peale seda läks kohe varsti winamp töölt ära ja windows viskas veateateid, et midagi on purunenud, jooksuta chkdsk utility. No selge. See chkdsk ka muidugi tööle ei hakanud, windows ütles, et see ei ole õige image file:S

Mõni minut veel ja windows tegi ise restardi ja enam ei võtnud ta loadingu pilti ette, ega midagi. Puhas plats.

Täna hommikul siis tegin uue formati (FAT süsteemi seekord) ja hetkel lõpetasin just installi. Loodan, et nüüd töötab, kuid küsimus konkreetselt oleks: Mis võib põhjustada säherdused anomaaliad?

Mul on SATA 4 pesas (Fourth SATA master). kas see võib tekitada komplikatsioone või on kettal endal probleemid?
Ta ei ole kukkunud, ega muud moodi saanud lööki, ega elektrit. Sõbra arvutis töötas laitmatult, minu kastis, aga teeb vigureid:S
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
heikis
HV Guru

sõnum 10.08.2005 08:19:21 Re: SATA probleemid vasta tsitaadiga

Paulie kirjutas:
Ühesõnaga, sain äsja endale SATA ketta (Seagate 160 GB, SATA-150, NCQ) ning kohe peale ühendamist algasid probleemid. Algselt sai installitud windows xp peale. Tegin kaks partitsiooni. Üks siis 10 gb ja teisele ülejäänud ruum. 10 gb formattisin NTFS süsteemi, installis windowsi ära, kuid äärmiselt kummalisel kombel loadib windowsit pea 1 minut:S
Varem oli mul vana ketas DMA 33 peal ja sellega läks kõigest paar sekundit. Mul on 1 gb rami (2x512, ddr400) ning ikkagi laeb ta piinlikult kaua.

Igatahes, win peal ja winis sees, installin programme, lasin just kõik vajaliku peale. Panin azueruse tirima ja siis märkan, et miski kala on. Task manager ei tööta:S Peale seda läks kohe varsti winamp töölt ära ja windows viskas veateateid, et midagi on purunenud, jooksuta chkdsk utility. No selge. See chkdsk ka muidugi tööle ei hakanud, windows ütles, et see ei ole õige image file:S

Mõni minut veel ja windows tegi ise restardi ja enam ei võtnud ta loadingu pilti ette, ega midagi. Puhas plats.

Täna hommikul siis tegin uue formati (FAT süsteemi seekord) ja hetkel lõpetasin just installi. Loodan, et nüüd töötab, kuid küsimus konkreetselt oleks: Mis võib põhjustada säherdused anomaaliad?

Mul on SATA 4 pesas (Fourth SATA master). kas see võib tekitada komplikatsioone või on kettal endal probleemid?
Ta ei ole kukkunud, ega muud moodi saanud lööki, ega elektrit. Sõbra arvutis töötas laitmatult, minu kastis, aga teeb vigureid:S

no kui sinu ainult kastis teeb vigureid, siis vast ketast ei tasu süüdistada. vaata äkki aitab bios update, kus tavaliselt ka uuendatud SATA ROM.
räägi mis emaplaat on ning kui vana bios peal on.
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
Paulie
Kreisi kasutaja
Paulie

sõnum 10.08.2005 08:48:44 vasta tsitaadiga

Emme on Asus A8N-E
Bios on sellega kaasa tulnud, hetkel ei saa täpsemaid andmeid anda. Chkdsk töötab.
Ise ei ole BIOSI uuendanud, aga mis see SATA ROM teeb\aitab?

Btw. Hetkel on windows FAT32 peal ja kõik töötab, loading on korras - taas paar sekundit. Ainult NTFS kettal on mõned failid vigased, seepärast ka chkdsk.

Kas võib olla, et BIOS-l on miski probleem SATA NTFS-ga?

Vanal kettal oli 3 partitsiooni ja kõik NTFS-s. Töötas kobedalt.

Üritan hiljem BIOS update teha, ehk see toob selgust.

icon_biggrin.gif
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 10.08.2005 08:53:43 vasta tsitaadiga

kui SATA ROM on biosi uuenduses uuem, kui sul praegu, siis see SATA ROM on arenenum ning võib tagada parema stabiilsuse.
biosid muidu siin: http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
Paulie
Kreisi kasutaja
Paulie

sõnum 10.08.2005 08:57:08 vasta tsitaadiga

Väga pro thumbs_up.gif icon_biggrin.gif

Kohe, kui kast idel on siis lükkan netti ja teen update ära. Loodan, et aitab.

Ei tahaks küll pidevalt nusserdada kettaga, kui igast väärtusliku vara peal on.

Tänud icon_wink.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SATA probleemid
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.