Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lorien
HV kasutaja

|
11.10.2005 15:36:29
|
|
|
No selge, seega jääb see projekt hetkel "ootel" staatusesse?
_________________ Live and let die.
\,,/ |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
bjand
HV kasutaja

|
11.10.2005 15:38:16
|
|
|
Tanel kirjutas: |
bjand,
tsitaat: |
Iseenesest kui oleks "remember me" värk avalehel, et teatud kasutaja oleks pidevalt sees ja uuesti tulles oleks ka. küpsisega vms. siis oleks vähe parem.
|
see on kogu aeg olemas olnud, sa pead selle lihtsalt oma HV avalehe profiilist sättima |
thanx, kohe uurin.
edit: töötab jah bro ...

viimati muutis bjand 11.10.2005 15:45:36, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
11.10.2005 15:43:23
|
|
|
Ma just pakkusin, et võin ka JÕUGA aidata. Väike panus pole ju eriti aeganõudev:)
PS huvi kohta palun.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
11.10.2005 17:07:29
|
|
|
oeh... julgen siis natuke optimistlikke arvamusi jalgealla talluda.
1. Mida tähendab reaalajas andmete uuendamine? Iga 1/100 sekundi jooksul (100x sekundis) küsitakse serverilt ega midagi uut tekkinud ei ole? Kas tõesti arvate, et see ei koorma serverit? Korrutage see nüüd siis veel korraga avalehel olevate kasutajate arvuga. 100 kasutajat = 10000 päringut sekundis.
2. Java appletti kasutamine? Aga kui mul ei ole Javat installitud? Kui mul on natuke vanem arvuti? Teate ka kui kaua võtab aega Java appleti tööleminek? Mis tööd kliendi arvutilt nõuab? ... mina avalehte ei külastaks enam
3. RSSi olemusest oled taifunk vähe alesti aru saanud vist
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lorien
HV kasutaja

|
11.10.2005 17:09:50
|
|
|
ma arvan, et päringu esitamine 5 korda sekundis on küll täiesti piisav Ja kas peale java appleti ei oleks võimalik seda teha? ei ole just progemise tippspetsialist, aga arvan, et mingi hea lahendus on kindlasti olemas
\,,/ |
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
11.10.2005 17:13:16
|
|
|
e. siis 500 päringut sekundis ... ja seda kulutada nimekirja peale mida vaataks paljud? 1%?
Lisaks veel kasutaja masina koormamine. Kasutaja netiühenduse koormamine (dial-up, GPRS jmt kasutajate rõõm).
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
11.10.2005 17:52:05
|
|
|
Esiteks toetavad enamus browsereid Javat. Teiseks võiks see olla lihtsalt optinal võimalus, mida enda profiili alt sisse lülitada.
Anyway nagu mainisin on võimalik strateegia välja töötada optimaalse ajakulu jaoks.
Mõni refreshib päris tihti ning ka see tekib overloadi.
MInu idee oli lihtsalt hiire liigutamise peale reageerida, või panna nuppu get data automatically(iga HV enda hinge peale jääks asi ja saab spämmeri kasutajad
ka üles leida).
Nii Java Appleti vastane ka ei tasuks olla. Laialt arenev tehnoloogia ning igati interaktiivne ning kiire lahendus.
Samas saab aru ka nõrkade masinatega inimestest - neile võikski asi optional olla.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
11.10.2005 18:01:30
|
|
|
Lorien kirjutas: |
ma arvan, et päringu esitamine 5 korda sekundis on küll täiesti piisav |
Ma arvan et piisaks ka üks päring ~30s tagant.
Renka kirjutas: |
Lisaks veel kasutaja masina koormamine. Kasutaja netiühenduse koormamine (dial-up, GPRS jmt kasutajate rõõm). |
Keegi pole ütelnud et se by default on lubatud.
Ma ise arvan et java applett võib isegi üks efektiivseimaid lahendusi olla serveri koormamise suhtes.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tint
HV veteran
|
11.10.2005 18:02:48
|
|
|
Minu ettepanek oleks ikkagi see (ma vahepeal kustutasin oma posti), et kui klikata "Foorumi viimased teemad" mingit linki, viiks see viimase postituse juurde.
kui postituste arv mahub ühele lehele, see toimib, kuid kui on juba mitmeid lehekülgi, siis viiakse sind esimese posti juurde.
Kui saaks selle ka "korda".. 8)
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
ups
HV kasutaja
|
11.10.2005 18:51:25
|
|
|
oeh... julgen siis natuke optimistlikke arvamusi jalgealla talluda.
1. Mida tähendab reaalajas andmete uuendamine? Iga 1/100 sekundi jooksul (100x sekundis) küsitakse serverilt ega midagi uut tekkinud ei ole? Kas tõesti arvate, et see ei koorma serverit? Korrutage see nüüd siis veel korraga avalehel olevate kasutajate arvuga. 100 kasutajat = 10000 päringut sekundis.
|
sellist asja oleks mõistlikum siis teistmoodi lahendada. mitte, et iga külastaja kohta päritakse eraldi andmeid, vaid skript, mis iga n sekundi järel teeb päringu ja esilehele include'takse see samune lehekülg. ehk siis saja inimese kohta: 100 vs 1 päringut sekundis, on vahe märgatav.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
11.10.2005 21:12:32
|
|
|
e. siis 500 päringut sekundis ... ja seda kulutada nimekirja peale mida vaataks paljud? 1%?
Lisaks veel kasutaja masina koormamine. Kasutaja netiühenduse koormamine (dial-up, GPRS jmt kasutajate rõõm). |
... samas, kui seda kasutavad tõepoolest vaid see 1% ja funktsioon tuleb eraldi oma seadete alt sisse lülitada, siis ehk polekski koormus nii suur kuigi sellisel juhul oleks asja teostamise mõte küllaltki hägune st. nagu varemgi välja öeldud - paljud märksa asjalikumad ja praktilisemad lisad/funktsioonid ootavad veel oma järge ...
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lorien
HV kasutaja

|
12.10.2005 01:04:32
|
|
|
DigeBeni, et pmst. peaks siis teada saama (a la hääletama) kui palju HV foorumlastest oleks selle poolt, palju vastu?
\,,/ |
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
18.10.2005 12:06:59
|
|
|
Mul oleks HV pealehe suhtes sihuke ettepanek, et kas need "special" pakkumised saaks ehk iFrame sisse panna
Hetkel on pilt sihuke: http://no.spam.ee/~offf/snapshot1.png
Muud reklaamid saab edukalt blokeerida, aga eripakkumiste juures saab ainult pildist lahti.
A.
Saasta (reklaami) vabamat p2eva soovides.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
RKsilver
HV Guru
|
18.10.2005 12:18:29
|
|
|
OFFF, selle "Saasta (reklaami)" najal HV üldse eksisteeribki
Kui poleks reklaamiostjaid (ja selle tarbijaid), siis HV-d poleks  |
ninh kui pole HV-d siis teate mis edasi juhtub,allkirjas on mul öeldud 8)
|
|
Kommentaarid: 172 loe/lisa |
   |
140 |
|
tagasi üles |
|
 |
386
Kreisi kasutaja

|
18.10.2005 12:18:38
|
|
|
Uudiste refresh. Miks peab iga 5 seki tagant refreshima? Refresh tehakse ainult siis, kui keegi on midagi sisestanud...
Isa samasugune "laisk" kasutaja kuiLorien, ja toetan tema ideed. Muidugi võib selle apleti mitte avalehele panna, vaid eraldi lingi all. Siis ei koorma "tavalist HV pealehte".
_________________ Minu klaviatuur vihkab mind... |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
18.10.2005 13:14:08
|
|
|
OFFF, selle "Saasta (reklaami)" najal HV üldse eksisteeribki
Kui poleks reklaamiostjaid (ja selle tarbijaid), siis HV-d poleks  |
N6us. Inimesed ostavad reklaami ja need kes tahavad, need vaatavad. Kysimus on pigem nendes inimestes, kes reklaami _ei taha_ Ilmselt on peale minu veel suur hulk inimesi, kes reklaami blokeerivad ja l2bi lipsanud infomyra ajus alateadlikult filtreerivad. isiklik kogemus ytleb, et peale 3 kuu adblocki kasutamist sattusin korra v66ra masina taha -- loen delfit ja _alatedlikult_ tunnen - miski segab, taust on justkui liiga kirju. L6puks taipan - Delfi rekaalmisodi. Nagu n2ha on aju tegelikult v2ga võimas filter, filtreerib myra paremini kui "adblock".
Minu seisukoht on selline, et inimestele kes EI TAHA reklaami peaks j22ma v6imalus sellest reklaamist vabanaeda - ettev6tte seisukohast on see postiivne. Mul ei teki nende pealetykkivast ajuloputusest tylgastust ja kui mul t6esti midagi VAJA on, siis ei t6mba ma seda ettev6tet potentsiaalsete tarnijate nimekirjast maha.
L6ppeks on tegu ainult ettepanekuga, milleks 2rrituda
A.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
18.10.2005 13:18:18
|
|
|
OFFF, vastu olen sellele, et teha HV ümber selliseks, mis võimaldab kõigil hõlpsalt reklaamidest hoiduda.
HV ja eriti foorum on olnud suures osas sotsiaalprojekt, st. suurt tulu pole sellest kunagi saadud. Seega on iga rahaline toetus reklaami näol HV-le väga oluline.
Kui reklaamijad näevad, et reklaami ei näidatagi enam või selle vaatajaskond on oluliselt kahanenud, siis paraku ei osta nad HV-lt enam reklaami.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
RKsilver
HV Guru
|
18.10.2005 13:19:13
|
|
|
OFFF, vastu olen sellele, et teha HV ümber selliseks, mis võimaldab kõigil hõlpsalt reklaamidest hoiduda.
HV ja eriti foorum on olnud suures osas sotsiaalprojekt, st. suurt tulu pole sellest kunagi saadud. Seega on iga rahaline toetus reklaami näol HV-le väga oluline.
Kui reklaamijad näevad, et reklaami ei näidatagi enam või selle vaatajaskond on oluliselt kahanenud, siis paraku ei osta nad HV-lt enam reklaami. |
deem just tahtsin kirjutada aga täpselt nii ta on.
|
|
Kommentaarid: 172 loe/lisa |
   |
140 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
18.10.2005 13:28:49
|
|
|
Mul on vist aegade jooksul ka ilma filtriteta mingi adblock ajus välja kujunenud. Kui asi aga tundub huvitav, siis aju nagu paneb märkama. Aga eks te katsuge ajust võimsamat filtrit teha Kui ikka adblock mingi asja läbi laseb, tunneb aju selle ikka ad'na ära.
Aga üldiselt... OFFF, kui oled nõus kõik HV kulud ise ära katma siis ma usun, et isegi nõustutaks reklaami ära kaotamisega
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |