Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
_marek
HV Guru

|
27.12.2006 04:19:22
Emaplaat läbi? |
|
|
Arvuti näitab pärast sisselülitamist ilusti bootscreeni, loeb üles cd-romid/dvd-romid, leiab ka kõvaketta.
Seejärel ilmub must pilt ja miski enam ei reageeri.
Pärast restarti näitab uuesti bootscreeni ära ja tuleb tüüpiline valik pärast "ebaõiget väljalülitust", valida safe mode ja normali vahel.
Sealt edasi jälle ei saa, see menüü hangub.
On selliste sümptomite alusel võimalik väita, et emaplaat on läbi?
Iseenesest ju bootscreen eksisteerib ja mingi pilt on ees.
Minu kogemuste järgi ei peaks mingitki pilti tulema, kui emaplaat õhtal on.
|
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
creativ
HV kasutaja

|
27.12.2006 10:17:07
|
|
|
clear CMOS-i oled teinud? endal oli mu arvutil kah selline jama. tegin clear cmosi ja töötas jälle.. kuni viimaks otsad andis
EDIT: oih ajasin ennem veits jama.... Endal oli mul sama probleem ja mul aitas windowsi uuesti installimine...
viimati muutis creativ 27.12.2006 10:56:21, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
2 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
winter
HV veteran

|
27.12.2006 10:19:42
|
|
|
Väga vabalt võib probleem olla hoopis kõvakettas või softis. Kas Safe modeis läheb windows üles?
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nickelby
Kreisi kasutaja
|
27.12.2006 10:30:46
|
|
|
pigem jah asi siin softi poolel.. kui emme kutu siis piuksugi ei tee enam.. Proovi teise kettaga buutida või winile uut installi teha kui safe modes kah ei läe üles...
_________________ Have A nice Day! |
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
27.12.2006 11:03:14
|
|
|
proovi jah clean installi winni puhhile teha. endal oli natu aega tagasi sama müstiline jama... minul läks küll winni sisse aga mitte essugi edasi ei teinud. lõpuks jäi ainuke lahendus formatt ja clean install.
|
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
27.12.2006 15:13:45
|
|
|
Selles see asi ongi, et olen kõike proovinud (ei tahtnud enne mainida, et saaksin 100% objektiivseid vastuseid, kas asi saab emaplaadis olla)
Olen kõik ülejäänud jupid proovinud läbi oma kastis (prose, graafika, mälu, kõvaketas).
Kõvakettale tegin formati selle vigase emaplaadiga isegi. Loopis küll sinist vahepeal, aga win sai lõpuks peale.
Enda arvutiga seda kõvaketast bootides läheb ilusti wini sisse, ei mingeid probleeme, istusin eile 2h seal winnis, installisin igasugu muud tarkvara (officed jms pahn)
Win on seega äsja installitud.
Kõik muud jupid töötasid ilusti; prose-graafika-mälu koosluses pelasin rahus UT-d, ei mingit probleemi.
EDIT: Tõenäosusteooriasse lisan selle argumendi, et tegu on Chaintechi emaplaadiga, et noh, kõik peaks ju iseenesest võimalik olema
|
|
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
27.12.2006 15:50:29
|
|
|
_marek kirjutas: |
...............
Olen kõik ülejäänud jupid proovinud läbi oma kastis (prose, graafika, mälu, kõvaketas).
Kõvakettale tegin formati selle vigase emaplaadiga isegi. Loopis küll sinist vahepeal, aga win sai lõpuks peale.
............................... |
Mälul valed seaded - viiteajad, BIOS valesti häälestatud, BIOS - defaul ei tähenda, et need oleksid arvutiosadele kõige sobivamad - parimad seaded.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
27.12.2006 20:54:08
|
|
|
Marie kirjutas: |
...............
............................... |
Mälul valed seaded - viiteajad, BIOS valesti häälestatud, BIOS - defaul ei tähenda, et need oleksid arvutiosadele kõige sobivamad - parimad seaded. |
Hmm, no ma võin ju proovida seadeid muuta, aga minuteada on samade seadetega (default) kast muidu ilusti jooksnud ostust alates (ca 4 aastat tagasi)
EDIT: Proovisin jah, muutsin BIOSi settinguid igatepidi, mälule nii lahjad tingimused kui võimalik, ei mingit abi.
Ikka jõuab maksimaalselt selle valikuni, et Safe mode, normal jms.
Proovisin ka clear cmosi ja biosist valida "load optimized defaults" ja "load file-safe defaults" - ei mingit abi.
Valides normal, ei juhtu midagi. Valides safe mode, laseb silme eest läbi mõned read teksti ja seejärel hangub.
Kuna kõik jupid (peale emaplaadi) on ükshaaval teises kastis läbi proovitud, siis nagu peaks ju asi emaplaadis olema
|
|
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
28.12.2006 13:54:05
|
|
|
........ Proovisin jah, muutsin BIOSi settinguid igatepidi, mälule nii lahjad tingimused kui võimalik, ei mingit abi.
Ikka jõuab maksimaalselt selle valikuni, et Safe mode, normal jms.
Proovisin ka clear cmosi ja biosist valida "load optimized defaults" ja "load file-safe defaults" - ei mingit abi.
Valides normal, ei juhtu midagi. Valides safe mode, laseb silme eest läbi mõned read teksti ja seejärel hangub.
Kuna kõik jupid (peale emaplaadi) on ükshaaval teises kastis läbi proovitud, siis nagu peaks ju asi emaplaadis olema  |
Mis mälud need sellised olid, oma arvutis vaatasid mis voltidel kiirusel, viiteaegadel nad töötasid, midagi sellist T2 3-3-3-8 2,7V või 2,8V on enamikkel mäludele sobinud, Windows on kõvakettale ikka seal probleemses arvutis installitud, veel parem katseta mõnda vanemat Windowsi, Windows 2000 on stabiilsemaid ja pea iga raua peal töötav.
4 aastat vana emaplaat võib muidugi vigane olla, tavaliselt siis kondensaatorid ka seal emaplaadil punnis peal
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
30.12.2006 00:42:52
|
|
|
Igatahes proovisin teise emaplaadiga ja asi töötas! Kuigi ka ise ei saa siiani aru, kuidas see võimalik on. Ka kondekad olid okeid.
tegu on Chaintechi emaplaadiga, et noh, kõik peaks ju iseenesest võimalik olema  |
|
|
   |
118 |
|
tagasi üles |
|