Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Sapphire Radeon x600 on aeglane? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
hollywer
HV kasutaja
hollywer

sõnum 25.04.2005 16:14:14 Sapphire Radeon x600 on aeglane? vasta tsitaadiga

Kas Sapphire Radeon x600 on aeglasem kui Sapphire Radeon pro 9600?
Mul selline mure, et mu video tundub kuidagi ürgselt aeglane olevat. Uute draiverite installeerimine ka ei aidanud. Tihedamalt kokkusurutud filmide puhul näitab üsnagi tükati pilti ja mõtleb päris kaua, kui filmi kuhugi kerida. Kui muusikat kuulata ja mingi aken alla lasta, siis tekib väike katkestus pala vahele. Protsessor peaks ka päris korralik olema - AMD Athlon 64, socket 939. Teises arvutis on Pentium 4 ning Sapphire Radeon 9600 pro ning taolisi probleeme pole küll ette tulnud. Mingit Spyware teemat ka ei tohiks olla, sest ma alles ostsin arvuti ja olen veenudumax, et süsteemis viga pole, juba mitu korda format c teinud, kuid asjatult. Shut Down võtab ka kahtlaselt kaua aega.
Kas ma peaks sellise videokaardi välja vahetama või on viga hoopis nigelas jahutajas, mis juba seal küljes oli? Jahutaja sellel teeb küll jubedat põrgumüra, isegi stand by režiimis ei anna rahu.
Kas viga ei või lausa emaplaadis isegi olla? Mingi Chaintech-i pann on.
Loodan, et viitsisite pika jutu läbi lugeda ja mõistikke nõuandeid jagada icon_wink.gif

viimati muutis hollywer 25.04.2005 16:15:23, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
486
HV Guru

sõnum 25.04.2005 16:15:03 vasta tsitaadiga

codekitega äkki mingi jama! mul ka filmid jooksit halvasti siis panin teise koodeki ja asi korras
hollywer
HV kasutaja
hollywer

sõnum 25.04.2005 16:17:25 vasta tsitaadiga

Codec-id peaksid korras olema. Täpselt sama kraam on peal, mis teises arvutiski. Akna alla laskmine ei tohiks ka codec-ite pärusmaa olla, rohkem ikka videokaardi töö.
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.04.2005 16:21:55 vasta tsitaadiga

tavaline x600 on küll aeglasem kui 9600pro aga filmidega häta jäämine selle taha küll jääda ei tohi icon_neutral.gif
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
hollywer
HV kasutaja
hollywer

sõnum 25.04.2005 16:57:50 vasta tsitaadiga

avastasin just, et mul on x600 pro lausa, aga see pro seal taga ei anna seal vist midagi erilist juurde icon_biggrin.gif
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 25.04.2005 17:02:23 vasta tsitaadiga

annab ikka. 3d-s on vahe täitsa suur icon_wink.gif thumbs_up.gif
tagasi üles
hollywer
HV kasutaja
hollywer

sõnum 25.04.2005 17:10:29 vasta tsitaadiga

Veidi tobe, et X600 siis aeglasem on. Hind on praegu neil mõlemal tasane.
Sapphire RADEON X600 Pro
Sapphire RADEON 9600 PRO
Mis mõte siis on nii palju kiiremal PCI-E siinil, kui samas hinnaklassis kaardid on aeglasemad kui AGP siinil? icon_confused.gif
Aga nii palju see ei tohiks ikka aeglasem olla, et nii kõvasti tunda annab icon_eek.gif
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 25.04.2005 17:16:28 vasta tsitaadiga

ma ei usu et filmide kiirus videokaardi taga on icon_wink.gif ja x600pro on peaaegu sama mis 9600pro. tavaline x600 on aeglasem (nagu ka tavaline 9600)
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 25.04.2005 17:23:55 vasta tsitaadiga

videokaart ei tohiks minuteada kudagi arvutit ennast aeglasemaks muuta. Videost oleneb rohkem pildi kvaliteet ja kuda 3D ehk siis mängud jooksevad.
See et sul jõnkustavad asjad on millegi muu süü. Ise arvan et midagi valesti ehk peale pandud. Või viirused, nuhkvara sees (see et uus arvuti ei tähenda et ta kohe puhas on, internetist tuleb igast saasta ise sisse).

Soovitan sul nuhkvara otsida (safe modes kas või) ja viirustele jahti pidada. Hea nuhkvara õpetus on siin: http://www.driverheaven.net/guides/spywarev3/
ja driverite installiks ja mahatapmiseks see----> http://www.tweaktown.com/document.php?dType=guide&dId=569&dPage=2

Windows update ei tee kah paha ja kõvaketta defragment tegemine. Soovitan sul uurida ka mis tempid on (SpeedFan peaks aitama).

Mude X600 on juust kaart. PCIe on kiirem kui AGP seega kasulikum pealegi AGP sureb varste välja ja PCIe tuleb (on juba tegelt) asemele. Seega see et sul vilets kaart on ei tähenda kohe et PCIe mõttetu on icon_rolleyes.gif

Ehk on sul mõned driverid installimata? Kõik koodekid mis vaja peal (mitte et paned mingi jura kupatuse peale vaid ainult need mis vaja)? Chipseti drivud installitud jms vajalik kraam?

Nuhkvara otsimiseks võid kasutada seda kohta: www.hijackthis.de seal olemas ka koht kus saad oma arvutist tehtud log faili uurida.

Kui toide lärmi teeb osta korralik toide mis annab korralikult ja stabiilselt voolu ning laseb ka kõrval puhata icon_wink.gif

Mude kui sul PCIe kas sul nForce 4 chipset? Siis veendu et sul ikka 24 pinnine toide mobole mitte 20 pinnine. nForce 4 kiibistik vajab 24 pinnist toidet kuna 4 lisa pinni on just PCIe jaoks ehk siis video toide
Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
hollywer
HV kasutaja
hollywer

sõnum 25.04.2005 17:25:34 vasta tsitaadiga

Ma siiski soovitaks mu esmast postitust põhjalikult läbi lugeda. Mainisin juba, et olen mitu korda format c teinud, veendumaks et süsteemis viga pole.
Nuhkvaraga olen isegi kursis ja Windows-i täiendan samuti nii tihti kui võimalik.
Defragment on mõttetu, kui äsja on format juba tehtud icon_biggrin.gif
Üldiselt 24pin on ka täiesti olemas.
Aga kuidas valida õiget jahutajat? Päris kallist ka ei tahaks.
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 25.04.2005 17:30:28 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Aga kuidas valida õiget jahutajat? Päris kallist ka ei tahaks.
kui natuke puurida siis p4 inbox on väga hea ja odav icon_wink.gif
tagasi üles
hollywer
HV kasutaja
hollywer

sõnum 25.04.2005 17:37:43 vasta tsitaadiga

eriti puurima küll ei julge hakata, mul garantii siis paugu pealt läinud ka. Endalgi tegelt vaikne AMD inpox jahutus olemas. Minu arust see ei mahukski ära, sest mu arvutis on rohkem kaarte kui videokaart icon_biggrin.gif
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 25.04.2005 17:42:39 vasta tsitaadiga

puurida oleks ainult jahutuse radikat mitte videokaarti vaja. ära ei pruugi küll mahtuda. mul võtab 3 pci sloti ära.
see on hea jahutus. äkki müüdakse k-salongis või ordis
http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=36

muide teoreetiliselt kaotab kaart garantii iga jahutuse vahetusega aga kui stock ilusti tagasi panna ei ole vahet aru saada
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 25.04.2005 17:54:14 vasta tsitaadiga

Videole ürita Artic Cooling jahuti osta ja prosele Freezer 64 thumbs_up.gif

Ja pärast windowsi peale panekut on vajalik defragmendi tegemine sest kuda format seda teeb icon_rolleyes.gif Pärast windowsi failide tekitamist on ju hea lasta need defragmenti abil korralikult ära paigutada. Defragmendi point ongi ju failide nn korralikult paigutamine kettal (väga labaselt ja otse öeldes).

Formatiga viiruste ja nuhkvara vasta ei võitle. Selle vasta ikka proged. Aga kui saa nüüd nii veendunud oled et nuhkvara ei ole siis.... aga alati võid proovida ja ju ka hijackthis progrega üle kontrollida. See leiab tavaliselt igast asja ülesse mis nuhkvara proged ei leia alati.

Ja ikka ei mõista kuda sa formatiga süsteemi viga kontrollid? Nagu mälu perses omadega siis teed ka formati ja üritad sellega viga parandada (julm üldnie näide mitte tõsiselt võtta). Format on nagu ikka kõvaketta ette valmistamine win jura jaoks.

Uuri task managerist palju prose ja mälu kasutus on. Ehk mingi proge sööb midagi jubedalt ja see tirib arvuti kiiruse alla.

aga jah mis ma ikka seletan....

viimati muutis angel 25.04.2005 17:56:17, muudetud 1 kord
tagasi üles
hollywer
HV kasutaja
hollywer

sõnum 25.04.2005 17:56:36 vasta tsitaadiga

Arvutivärav on päris röövel selle jahutaja suhtes :S icon_biggrin.gif
Võtab 4531.25 EEK Ati Silencer 1 eest.
K-arvutisalongis maksab Ati Silencer 2 290.- icon_biggrin.gif
Kahju, et Eestis nii jama kättesaadavus arvutijuppide suhtes on icon_neutral.gif
Defragmendi kohta nii palju, et ma pole teises arvutis ma ei tea mis ajast defragmenti ega format-i teinud, kuid seal jookseb kõik suurepäraselt, olgugi et mõni spyware sinna vahel eksib, kuid see saab kohe kustutatud ka.

viimati muutis hollywer 25.04.2005 17:58:48, muudetud 2 korda
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 25.04.2005 17:57:08 vasta tsitaadiga

hollywer kirjutas:
4531.25 EEK võtab selle eest.
Kahju, et Eestis nii jama kättesaadavus arvutijuppide suhtes on icon_neutral.gif

ordis peaks olema odavalt freezer 64 ja arctic cooling jahutid. Helista ja uuri sealt. Arctic Coolingu tooted päris head eriti see Freezer 64 icon_wink.gif
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 25.04.2005 17:59:52 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
hollywer kirjutas:
4531.25 EEK võtab selle eest.

ordis peaks olema odavalt freezer 64 ja arctic cooling jahutid. Helista ja uuri sealt. Arctic Coolingu tooted päris head eriti see Freezer 64 icon_wink.gif
just, head ja odavad. videole on see silencer vaikne ja jahutab hästi icon_wink.gif
tagasi üles
hollywer
HV kasutaja
hollywer

sõnum 25.04.2005 18:10:37 vasta tsitaadiga

mul ei ole hetkel Freezer 64 jahutiga midagi teha, sest olen juba ostnud Nexuse jahutaja prosele. Tundub ka üsnagi hea olema. Pakendi peal oli kirjas, et umbes 19 dB peaks müratase olema, kuigi see on väheusutav, kuid siiski talutav. Hetkel on jahutus ja aeglane video kõige suurem murelaps.
Võin muidugi Arctic Cooling tooteid uurida sealt...
Kummaline, Ordis on märgitud, et Ati Silencer 1 sobib ainult 9500-9700 XT,Pro,SE , 9800 Pro, SE, AC-ATIS-1 kaartidele icon_confused.gif
http://www.ordi.ee/pood/fanvgaacatis1.html?id=oqCiUMfP&mv_pc=177
PCI-E kaardid on täiesti välja jäetud icon_rolleyes.gif
Ok, see nende viga, ma võin helistada ja küsida, oluline on ju, et Ati Silencer 1 oleks, et sobix.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 25.04.2005 18:31:47 vasta tsitaadiga

Sul oleks vaja: http://arctic-cooling.com/vga2.php?idx=36 sellist. Küsi neil järgi kuna hinnakirjad on sageli ebatäpsed või muutmata.

Mude kui hea õhuvool korpuses siis võib freezer 64 kas või ilma vendita jooksutada. Mul see vent seal eriti ringi ei käi. Mingi 900 rpm venib. Vahest kui vaja siis 1100 peale läheb vast 8)
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 25.04.2005 18:41:59 vasta tsitaadiga

küsi ordist ise järgi mis rev. jahutajaid nad müüvad. ma arvan ka et neil lihtsalt hinnakirjas valed andmed
tagasi üles
Sponge
HV Guru
Sponge

sõnum 26.04.2005 21:31:03 vasta tsitaadiga

hollywer kirjutas:
avastasin just, et mul on x600 pro lausa, aga see pro seal taga ei anna seal vist midagi erilist juurde icon_biggrin.gif
imho r9600PRO= pcie x600pro need samad kaardi icon_rolleyes.gif vaata driveird ja koodekit üle, mobos kindlasti asi ei ole 8)
Kommentaarid: 398 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 4 :: 323
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Sapphire Radeon x600 on aeglane?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.